پیام آذری

آخرين مطالب

4 آزادراه جدید آماده مشارکت بخش عمومی و خصوصی/ اردبیل و چهارمحال و بختیاری در اولویت اتصال به شبکه ریلی اقتصادی

4 آزادراه جدید آماده مشارکت بخش عمومی و خصوصی/ اردبیل و چهارمحال و بختیاری در اولویت اتصال به شبکه ریلی
  بزرگنمايي:

پیام آذری - - وزارت راه و شهرسازی که پیرو شعار سال 1403 «جهش تولید و مشارکت مردمی» موفق به جذب و تخصیص 43 هزار میلیارد تومان برای پروژه‌های زیربنا‌های حمل و نقل کشور شده بود، در راستای شعار امسال «سرمایه گذاری برای تولید» نیز افزایش مشارکت بخش عمومی و خصوصی در توسعه زیرساخت‌های کشور را با معرفی 4 پروژه آزادراهی جدید و اتصال مراکز تمامی استان‌ها به شبکه ریلی کشور به همراه سیاست‌گذاری در زمینه تسهیل سرمایه گذاری در حوزه مسکن برای سال 1404 در برنامه دارد.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
این وزارتخانه که بعد از انقلاب شکوهمند اسلامی همواره پیرو خط امام و رهبری در راستای فرامین و منویات امامین انقلاب با هدف رفع گره‌ها و مشکلات مردم چه در بخش مسکن و چه در بخش راهسازی و حمل و نقل در خط مقدم خدمت قرار داشته است، در سال 1404 و پیرو شعار سال؛ «سرمایه‌گذاری برای تولید» که از سوی مقام معظم رهبری به منظور رفع موانع سرمایه گذاری خرد و برطرف شدن مشکلات معیشتی مردم تعیین شد، نیز برنامه‌ریزی‌های لازم را داشته است و از سوی فرزانه صادق وزیر راه و شهرسازی به شرکت‌ها و سازمان‌های تابعه ابلاغ شده است. 
در همین راستا فرزانه صادق وزیر راه و شهرسازی در پیام نوروزی 1404 خود نیز اشاره داشت؛ «در سالی که از سوی رهبر فرزانه انقلاب به نام «سرمایه‌گذاری برای تولید» مزین شده‌است وزارت راه و شهرسازی خود را متعهد می‌داند که از ظرفیت‌های بومی، ایده‌های نوآورانه، دانش دانشگاهیان و مشارکت بخش خصوصی برای رفع چالش‌ها بهره ببرد. سالی که در آن، تصمیمات ما سنجیده‌تر، برنامه‌ریزی‌ها دقیق‌تر و اقداماتمان تأثیرگذارتر خواهد بود.
وزارت راه و شهرسازی به منظور تحقق شعار سال 1404، چند دسته فعالیت در دست اقدام دارد که برخی از آنها تقویت و تداوم برنامه‌های قبلی، به خصوص برنامه‌های طراحی شده بر مبنای رویکرد سال‌های اخیر رهبری در تعیین شعار سال‌های گذشته که عموماً در راستای تقویت و حمایت از تولید ملی بوده است که شامل «عدالت اقتصادی و توسعه متوازن، افزایش مشارکت بخش عمومی و خصوصی در توسعه زیرساخت‌های کشور، کاهش هزینه‌های لجستیکی تولید و صنایع، اقدامات عمومی و سیاستگذاری» می‌شود. 
عدالت اقتصادی و توسعه متوازن وزارت راه و شهرسازی در خصوص عدالت اقتصادی و توسعه متوازن به دنبال برقراری «عدالت پروازی» با هدف پاسخگویی به مشکلاتی مانند تاخیر، لغو، اوربوکینگ و ارائه خدمات نامناسب به مسافران، همچنین «اتصال مراکز تمامی استان‌ها به شبکه ریلی کشور» با اولویت استان‌های اردبیل و چهارمحال و بختیاری، همچنین «توسعه زیرساخت‌ها در مناطق محروم» مانند خط آهن بسیار مهم سرخس – چابهار که نقش مهمی در اقتصاد استان‌های محروم سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی خواهد داشت، است. 
افزایش مشارکت بخش عمومی و خصوصی در توسعه زیرساخت‌های کشور در زمینه «افزایش مشارکت بخش عمومی و خصوصی در توسعه زیرساخت‌های کشور» نیز با نگاهی با عملکرد سال گذشته در میابیم آزادراه‌های تبریز – مرند به طول 24 کیلومتر، مراغه – هشترود به طول 29 کیلومتر، کنارگذر شمالی اراک به طول 24 کیلومتر و کنارگذر ماهشهر به طول 7 کیلومتر در دولت چهاردهم به بهره برداری رسیده‌اند و به طور کلی هم اکنون 34 کیلومتر آزادراه به طول 3129 کیلومتر با مشکارت عمومی با خصوصی در حال بهره برداری است. همچنین 266 کیلومتر پروژه آزادراهی شامل قطعه 6 آزادراه تبریز - ارومیه، کنارگذر شمالی کرج، کنارگذر شرقی اصفهان (قطعه 3)، کنارگذر شرقی کرمانشاه و آزادراه گرمسار- سمنان در دست ساخت قرار دارد.
آمار‌های ارائه شده از سوی معاونت برنامه ریزی و مدیریت منابع وزارت راه و شهرسازی حاکی از آن است که قطعات 3 و 5 آزادراه تبریز - ارومیه، آزادراه پردیس - هراز، آزادراه تبریز - ارومیه (قطعه 6)، 2- کنارگذر شمالی کرج، 3- کنارگذر شرقی اصفهان (قطعه 3)، 4- کنارگذر شرقی کرمانشاه 5- آزادراه گرمسار- سمنان آماده مشارکت با بخش عمومی و خصوصی به عنوان آزادراه‌های جدید هستند و وزارت راه و شهرسازی آیین نامه‌ای در دولت به تصویب رسانده است که سود سرمایه گذاری در این بخش را افزایش می‌دهد. 
گفتنی است؛ از همین روش (ppp) در حوزه حمل و نقل ریلی مخصوصاً تامین ناوگان باری و مسافری نیز استفاده شده و همچنان آماده حمایت از بخش خصوصی جهت ورود به صنعت حمل و نقل ریلی کشور است.
کاهش هزینه‌های لجستیکی تولید و صنایع اگر توسعه زیرساخت‌های کشور به عنوان اصلی‌ترین وظیفه وزارت راه و شهرسازی به صورت هدفمند انجام شود، می‌تواند نقش موثری در کاهش هزینه‌های لجستیکی تولید و صنایع داشته باشد. به همین منظور این وزارتخانه با حضور فرزانه صادق در راس امور، برنامه ریزی‌های لازم را با «اولویت دهی به رفع گلوگاه‌های شبکه ریلی برای افزایش حمل و نقل کالا بمنظور کاهش هزینه‌های حمل و نقل و صرفه جویی در مصرف سوخت»، «تلاش و رایزنی با بانک مرکزی ج. ا. ایران بمنظور برقراری یک خط اعتباری برای پرداخت تسهیلات و یارانه سود تسهیلات جهت تامین ناوگان حمل و نقل کشور»، «اولویت دهی اتصال بنادر، کانون‌های بار، شهرک‌های صنعتی، معادن و پایانه‌های مرزی تجاری به شبکه ریلی و بزرگ راهی کشور» و «توسعه شهرک‌های مسکونی کارگری در نزدیک‌ترین محل به کارخانه ها، شهرک‌های صنعتی، معادن، بنادر و غیره» را داشته است. 
با توجه به شعار سال که از سوی مقام معظم رهبری «سرمایه‌گذاری برای تولید» نام گذاری شده است و ایشان فرمایشات خود اشاره داشتند که «بایستی حتماً هم دولت و هم مردم با عزم و انگیزه‌ی فراوان، سرمایه‌گذاری برای تولید را جدّی بگیرند و دنبال کنند. کار دولت، فراهم کردن زمینه‌ها است، برداشتن موانع تولید است؛»، وزارت راه و شهرسازی پیرو صحبت‌های مقام معظم رهبری تدابیر لازم را اندیشیده و در این مسیر گام برداشته است. 
ایجاد سامانه جامع سرمایه گذاری حوزه حمل و نقل و مسکن از جمله تدابیر و تمهیدات وزارت راه و شهرسازی در قالب اقدامات عمومی و سیاستگذاری با هدف تحقق شعار سال 1404؛ «ایجاد سامانه جامع سرمایه گذاری حوزه حمل و نقل و مسکن، ایجاد مسیر سبز برای شرکت‌های پیشرو جهت توسعه سرمایه گذاری در حوزه حمل و نقل و مسکن، تفویض اختیارات مکفی به استان ها، تسهیل فرآیند تحویل زمین به طرح‌های سرمایه گذاری، تدوین برنامه‌های مقاوم سازی و بهسازی زیرساخت‌ها جهت کاهش ریسک فیزیکی سرمایه گذاری، تقویت منابع صندوق ملی حمل و نقل جهت حمایت از طرح‌های سرمایه گذاری بخش حمل و نقل، اوراق بها دار سازی دارایی‌های بانک مسکن از جمله تسهیلات آن و انتشار اوراق رهنی از محل تسهیلات مسکن، برگزاری رویداد‌های معرفی سرمایه گذاری حوزه حمل و نقل و مسکن، اولویت دهی به روش CKD در واردات ماشین آلات و تولیدات ضروری، تهیه برنامه جامع توسعه پایانه‌های مرزی تجاری» است.
در ادامه این گزارش، به مرور اقدامات و عملکرد وزارت راه و شهرسازی نسبت به تحقق شعار «جهش تولید با مشارکت مردم» در سال 1403 می‌پردازیم.
جذب و تخصیص حدود 43 همت به پروژه‌های زیربنایی حمل و نقلی در 1403 این وزارتخانه به منظور «استفاده از ظرفیت شبکه بانکی و صندوق‌های سرمایه گذاری» از ظرفیت بند (پ) تبصره (1) قانون بودجه سال جاری (اوراق مالی اسلامی)، ماده (56) قانون الحاق (1) و تبصره 18 قانون بودجه سنواتی کل کشور نسبت به جذب حدود 43 همت منابع مالی و تخصیص آن به تکمیل احداث پروژه‌های زیرساخت حمل و نقل کشور و همچنین بهسازی ناوگان حمل و نقل جاده‌ای و ریلی کشور اقدام کرد که با توجه به نقش 5 تا 7 درصدی هزینه حمل و نقل در هزینه‌های تولید این موضوع تاثیر بسزایی در تسهیل شرایط تولید کشور خواهد داشت.
این اقدام با هدف سوق دادن سرمایه‌های خرد مردم به پروژه‌های زیرساختی حمل و نقل کشور که نزد شبکه بانکی و صندوق‌های سرمایه گذاری کشور سپرده گذاری شده‌اند، انجام گرفت.
اقدام دیگر نیز استفاده از ظرفیت مشارکت بخش خصوصی در پروژه‌های آزادراهی و توسعه فرودگاهی کشور بود، در حال حاضر 34 آزادراه در کشور به طول کلی 3129 کیلومتر با مشارکت بخش عمومی یا خصوصی در حال بهره برداری است که از این تعداد آزادراه‌های تبریز–مرند، مراغه–هشترود، کنارگذر شمالی اراک و کنارگذر ماهشهر مجموعاً به طول 84 کیلومتر با مشارکت بخش خصوصی در دولت چهاردهم به بهره برداری رسیده است.
صرفه جویی 876 میلیون لیتر سوخت و 160 میلیون خودرو-ساعت با تردد 457 میلیون خودرو در شبکه آزادراهی کشور بر اساس آخرین برآورد‌های صورت پذیرفته؛ شبکه آزادراهی کشور با تردد سالانه 457 میلیون وسیله نقلیه و صرفه جویی به میزان 339 میلیون لیتر بنزین و 537 میلیون لیتر گازوئیل به ارزش تقریبی 668 میلیون دلار و کاهش زمان سفر به میزان 160 میلیون وسیله نقلیه–ساعت در سال تاثیر بسزایی در کاهش هزینه‌های حمل و نقل دارد. 
همچنین در راستای استفاده از ظرفیت مشارکت بخش خصوصی در پروژه‌های فرودگاهی کشور این وزارتخانه نسبت به انعقاد قرارداد با بخش خصوصی برای 4 پروژه به ارزش تقریبی 25 همت در شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) و واگذاری اراضی مربوطه به سرمایه گذاران جهت اجرایی شدن پروژه‌ها اقدام کرده است است.
در پایان این گزارش در می یابیم که اقدامات و تدابیر وزارت راه و شهرسازی در راستای شعار سال «سرمایه گذاری برای تولید» حاکی از قرار گرفتن مردم و بخش خصوصی در محور توسعه زیرساخت‌های بخش مسکن و حمل و نقل است این اقدامات نه تنها منجر به توسعه زیرساخت‌ها و کریدور‌های حمل و نقلی کشور می‌شودبلکه هزینه‌های تولید را کاهش می‌دهد و زمینه را برای رشد اقتصادی متوازن و تحقق شعار سال را فراهم می‌کند. بنابر این می‌توان انتظار داشت که تداوم این روند جمهوری اسلامی ایران به یک قطب لجستیکی در منطقه تبدیل شود و سهم حمل و نقل در اقتصاد ملی را ارتقا بخشد. 
منبع: پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی

لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/809797/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

عکسی دیده نشده از برادران فوت شده شهرام قائدی

تصاویر و جزئیات حادثه ریزش معدن در مهاباد

قتل جوان 27 ساله در سردشت به‌دست افراد مسلح ناشناس

واکنش شهرام دبیری به برکنار شدنش توسط رئیس‌جمهور

تصادف منجر به‌فوت در معابر درون‌شهری اردبیل به صفر رسید

تأکید فرماندار ارومیه بر تعامل حداکثری با شهرداری در سال جدید

پیش بینی بارش‌های بهاره در آذربایجان غربی

رقابتهای ووشو قهرمانی استان اردبیل

17 فروردین ماه، روز جهانی “فعالیت فیزیکی”

بازدید 247 هزار گردشگر از جاذبه‌های تاریخی و طبیعی مراغه

18 پروژه گردشگری در شهرستان اردبیل در حال اجرا است

اصلی‌ترین سرمایه‌گذاری در اقتصاد سرمایه انسانی است

11 مدرسه 12 کلاسه در مسکن ملی اردبیل احداث می‌شود

تخصیص اعتبار برای راه‌اندازی چمن مصنوعی ورزشگاه علی دایی

تصادفات منجر به فوت در معابر درون شهری اردبیل به صفر رسید

پرونده 24 میلیارد ریالی در اردبیل با صلح و سازش پایان یافت

ثتوسا مزایده‌ای ملک می‌فروشد

از ظرفیت اعتبارات ملی برای تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام استفاده می‌شود

پیش‌بینی وزش باد «گرمیج» در نواحی مختلف اردبیل

کشف 52 کیسه آرد یارانه‌ای از نانوایی آزادپز در پارس‌آباد

ریزش معدن در روستای عبدالله‌آباد مهاباد با یک قربانی

ریزش در معدن باریت روستای عبدالله‌آباد مهاباد

خبر تکمیلی ریزش معدن باریت روستای عبدالله‌آباد مهاباد

ارومیه| ریزش معدن در روستای عبدالله‌آباد مهاباد با یک قربانی

ریزش معدن در مهاباد و فوت یک کارگر معدن

بیش از 10 میلیارد ریال کالای قاچاق در خوی کشف شد

جوان 27 ساله در سردشت به قتل رسید

ریزش مرگبار معدن در مهاباد

ریزش معدن سنگ در مهاباد یک قربانی گرفت

بارندگی های اخیر؛ علت ریزش معدن عبدل آباد مهاباد

تغییر در یکی از اعضای علی‌البدل شورای شهر تبریز

مهاجمان استقلال دکوری هستند/ حیف از دلار 100 هزار تومانی که خرج جمعه و کوجو می‌شود! / آقای بازیکن! لااقل دو ریال برای استقلال دل بسوزان

تولید 700 هزار تن آسفالت توسط شهرداری تبریز

آخرین جزئیات از پرونده جنجالی تخلف در بیمارستان تبریز

موافقت وزارت علوم با انحلال 6 مؤسسه آموزش عالی آزاد در تهران و تبریز

معرفی خواجه ربیع / آرامگاه خواجه ربیع در کجا قرار دارد؟

انحلال 6 مؤسسه آموزش عالی آزاد در تهران و تبریز

ریزش معدن در مهاباد / یک کارگر کشته شد

سیدغنی نظری: مدیران کل ورزش و جوانان استان‌ها باید همسو با برنامه دولت وفاق ملی حرکت کنند

کمپین جدید فشار در مرزهای شمالی ایران؛ ماجرا چیست؟

وزارت ورزش میراث‌دار 5 هزار پروژه نیمه‌تمام است

جایگاه ویژه آذربایجان شرقی در حوزه ورزش و جوانان

جای خالی صنایع در ورزش آذربایجان‌ شرقی احساس می‌شود

46 میلیمتر بارندگی در پیرانشهر/بارندگی در راه آذربایجان غربی

کمبودی در کالاهای اساسی آذربایجان شرقی وجود ندارد

راهیابی ورزشکار میاندوآبی به مسابقات انتخابی بدمینتون

برنامه دیدار‌های نهایی و رده‌بندی لیگ برتر مردان

برگزاری نشست «آینه‌ جادو» با محوریت اندیشه‌های سینمایی شهید آوینی در کرمانشاه

بهره‌مندی 2024 نفر از جامعه ایثارگری مازندران از تسهیلات اشتغالزایی

ضرورت ارتقای سطح ورزش قهرمانی آذربایجان شرقی