پیام آذری

آخرين مطالب

پاسخ مثبت نماینده ترامپ به عراقچی/ آیت الله خامنه‌ای برای ساخت بمب اتمی تحت فشار است! سیاسی

پاسخ مثبت نماینده ترامپ به عراقچی/ آیت الله خامنه‌ای برای ساخت بمب اتمی تحت فشار است!
  بزرگنمايي:

پیام آذری - یک مقام آمریکایی به آکسیوس گفت: «پس از تبادل نامه‌ها، اکنون در حال بررسی گام‌های بعدی برای آغاز گفت‌و‌گو‌ها و اعتمادسازی با ایرانیان هستیم.»
، «لورا روزن» خبرنگار آمریکایی و شناخته شده در سایت دیپلماتیک در مقاله‌ای به بررسی مبادلات ایران و آمریکا بعد از ارسال نامه ترامپ به آیت الله خامنه‌ای پرداخته که در ادامه آمده است.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
«استیو ویتکوف»، فرستاده آمریکا در امور خاورمیانه، ابتدا به توییت دیپلمات ایرانی واکنش مثبتی نشان داد، اما بعداً آن را حذف کرد. این تبادل نظر پس از رد و بدل شدن نامه‌هایی بین ترامپ و ایران صورت گرفت.
حتی در حالی که پنتاگون اعلام کرد که یک گروه ضربتی دوم ناو هواپیمابر به منطقه خاورمیانه اعزام خواهد شد، دولت ترامپ نشانه‌هایی از تمایل به دنبال کردن دیپلماسی با ایران نشان داد.
استیو ویتکوف، فرستاده آمریکا در امور خاورمیانه، روز چهارشنبه ظاهراً به توییت وزیر خارجه ایران که تأکید کرده بود ایران هرگز به دنبال توسعه سلاح هسته‌ای نخواهد بود، واکنش نشان داد.
«ایران تأیید می‌کند که تحت هیچ شرایطی هرگز به دنبال دستیابی، توسعه یا تولید هیچ‌گونه سلاح هسته‌ای نخواهد بود.» این توییتی بود که سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، روز سه‌شنبه منتشر کرد.
حساب شخصی توییتر استیو ویتکوف عصر چهارشنبه به توییت عراقچی با نوشتن عبارت «عالی» پاسخ داد، اما این پست حدود یک ساعت بعد حذف شد حساب شخصی توییتر استیو ویتکوف عصر چهارشنبه به توییت عراقچی با نوشتن عبارت «عالی» پاسخ داد، اما این پست حدود یک ساعت بعد حذف شد.
سپس یک مقام آمریکایی به یکی از خبرنگاران گفت که ویتکوف این توییت را ننوشته است. این مقام آمریکایی اظهار داشت: «این توییت از طرف او نبود. به همین دلیل حذف شد.»
اظهارنظر این مقام مشخص نکرد که آیا این توییت توسط فرد دیگری که به حساب شخصی ویتکوف دسترسی دارد نوشته شده یا اینکه قصد داشته تلویحاً ادعا کند که حساب او هک شده است.
با این حال، برخی معتقد بودند که احتمالاً خود ویتکوف این توییت را نوشته است، اما او یا دیگر مقامات دولت ترامپ بعداً تصمیم گرفتند آن را حذف کنند، شاید به این دلیل که نگران بودند توجه ناخواسته‌ای را جلب کند، از جمله از سوی مخالفان این تلاش دیپلماتیک.
یک کارشناس امنیت ملی که قبل از حذف شدن توییت آن را دیده بود، گفت که پس از انتشار این پیام با برخی از منابع دولتی در تماس بوده و از آنها پرسیده است که آیا این نشانه‌ای از تمایل آمریکا برای دنبال کردن دیپلماسی با ایران است.
او افزود که مدت کوتاهی پس از مطرح شدن این پرسش‌ها، توییت حذف شد. او گفت که تردید چندانی ندارد که ویتکوف شخصاً این توییت را منتشر کرده است.
این کارشناس اظهار داشت: «هیچ شکی ندارم که این اتفاق افتاد. اما اینکه چرا او آن را حذف کرد، فقط می‌توانم حدس بزنم.»
تبادل نامه میان ترامپ و ایران
ایران هفته گذشته به‌طور رسمی به نامه ترامپ خطاب به رهبر معظم انقلاب، آیت‌الله خامنه‌ای، پاسخ داد و در تاریخ 27 مارس از طریق عمانی‌ها پاسخ خود را ارسال کرد.
نامه ترامپ به آیت‌الله خامنه‌ای پیش‌تر در تاریخ 12 مارس توسط دیپلمات اماراتی، انور قرقاش، به ایران تحویل داده شده بود.
نه نامه ترامپ و نه پاسخ ایران تاکنون به‌صورت عمومی منتشر نشده‌اند. بااین‌حال، مقامات ایرانی اشاره کرده‌اند که پاسخ آنها شامل تمایل ایران به مذاکره غیرمستقیم درباره مسئله هسته‌ای با ایالات متحده، با میانجی‌گری عمان، بوده است نه نامه ترامپ و نه پاسخ ایران تاکنون به‌صورت عمومی منتشر نشده‌اند. بااین‌حال، مقامات ایرانی اشاره کرده‌اند که پاسخ آنها شامل تمایل ایران به مذاکره غیرمستقیم درباره مسئله هسته‌ای با ایالات متحده، با میانجی‌گری عمان، بوده است. آنها تأکید کرده‌اند که ایران تحت تهدید نیروی نظامی یا فشار حداکثری اقتصادی وارد مذاکرات مستقیم با آمریکا نخواهد شد.
«آینده مذاکرات به رفتار آمریکا بستگی دارد»
رئیس‌جمهور ایران، مسعود پزشکیان، روز یکشنبه اظهار داشت: «آن‌ها پاسخ ما را دریافت کرده‌اند... که مذاکرات مستقیم را رد می‌کند، اما مذاکرات غیرمستقیم را یک گزینه می‌داند. ایران هرگز از مذاکره فرار نکرده است، اما نقض تعهدات از سوی آمریکا مشکلاتی ایجاد کرده است. ما باید اعتماد را بازسازی کنیم.»
علی شمخانی، مشاور سابق امنیت ملی ایران و مشاور رهبر معظم انقلاب، گفت که پاسخ ایران به نامه ترامپ «خویشتندارانه» بوده و «نشان‌دهنده آمادگی برای مذاکرات غیرمستقیم» است. شمخانی و سایر مقامات ایرانی به این موضوع اشاره کردند که اگر واشنگتن برخی اقدامات اعتمادساز نامشخص را انجام دهد، ایران ممکن است برای مذاکرات مستقیم آماده شود.
شمخانی گفت: «اگر مذاکرات بر پایه‌ای برابر باشد، ایران آماده خواهد بود که گام‌های بعدی را در مذاکرات بردارد.»
یک مقام آمریکایی امروز پیشنهاد کرد که واشنگتن در حال بررسی گام‌های بعدی برای ایجاد اعتماد با ایرانیان است.
این مقام آمریکایی به آکسیوس گفت: «پس از تبادل نامه‌ها، اکنون در حال بررسی گام‌های بعدی برای آغاز گفت‌و‌گو‌ها و اعتمادسازی با ایرانیان هستیم.»
دیپلماسی توییتری
توییت عراقچی در روز سه‌شنبه که تأکید می‌کرد ایران هرگز به دنبال سلاح هسته‌ای نخواهد بود، «در واقع تأییدی بسیار قوی بود که اگر هدف عدم دستیابی به سلاح هسته‌ای باشد، این هدفی است که هم ایران و هم آمریکا می‌توانند بر سر آن توافق کنند و همین امر می‌تواند مبنایی برای مذاکره باشد.» تریتا پارسی، معاون اجرایی مؤسسه کوئینسی، این موضوع را مطرح کرد.
عراقچی در ادامه توییت خود در اول آوریل نوشت: «تعامل دیپلماتیک در گذشته موفق بوده و همچنان می‌تواند موفق باشد. اما باید برای همه روشن باشد که... چیزی به نام گزینه نظامی وجود ندارد، چه برسد به راه‌حل نظامی.»
در پاسخ به اظهارات مقامات ایرانی و آمریکایی درباره بررسی گام‌های احتمالی اعتمادسازی که می‌تواند زمینه را برای مذاکرات مستقیم فراهم کند، تریتا پارسی ابراز نگرانی کرد که این روند ممکن است زمان‌بر باشد، در حالی که فرایند دیپلماتیک زمان زیادی در اختیار ندارد در پاسخ به اظهارات مقامات ایرانی و آمریکایی درباره بررسی گام‌های احتمالی اعتمادسازی که می‌تواند زمینه را برای مذاکرات مستقیم فراهم کند، تریتا پارسی ابراز نگرانی کرد که این روند ممکن است زمان‌بر باشد، در حالی که فرایند دیپلماتیک زمان زیادی در اختیار ندارد.
پارسی گفت: «زمان زیادی باقی نمانده است. آنها باید به‌سرعت به یک توافق بر سر چارچوب برسند.»
او افزود: «تنها اقدام اعتمادسازی که واقعاً می‌تواند برای هر دو طرف مؤثر باشد، شفاف‌سازی درباره این است که چه مسائلی روی میز مذاکره قرار دارد و چه مسائلی خارج از آن هستند. اگر بتوانند بر سر این موضوع توافق کنند و مشخص کنند که چه مطالباتی خارج از چارچوب مذاکره است، احتمال دستیابی به یک توافق را خواهند داشت.»
«ویتکاف» و علاقه‌مندی به دیپلماسی با ایران
در مذاکرات بین اعضای تیم‌های امنیت ملی دولت‌های ترامپ و بایدن در زمان انتقال قدرت ریاست‌جمهوری ایالات متحده در اوایل سال جاری، فرستاده تعیین‌شده ترامپ برای خاورمیانه، استیو ویتکاف، سوالاتی پرسید که نشان‌دهنده علاقه‌مندی او به پیگیری دیپلماسی با ایران بود. یک فرد مطلع که خواست نامش فاش نشود، هفته گذشته به این موضوع اشاره کرد. این فرد گفت که اگر این موضوع به ویتکاف بستگی داشت، او ممکن بود حتی به تهران برود.
او گفت: «فکر می‌کنم آنها قصد دارند شانس خود را برای دستیابی به یک توافق هسته‌ای با ایران امتحان کنند.» این فرد به دولت ترامپ اشاره کرد و افزود: «و فکر می‌کنم می‌توانید ببینید که استیو ویتکاف واقعاً به تهران می‌رود.»
این فرد اشاره کرد که دو عامل اصلی محدودکننده هر گونه تلاش برای دیپلماسی شتاب‌زده آمریکا و ایران، نخست وزیر اسرائیل، بنیامین نتانیاهو، و برخی جریانات تندرو در ایران خواهند بود.
نخست‌وزیر اسرائیل نمی‌خواهد شاهد یک توافق هسته‌ای طولانی‌تر و قوی‌تر با ایران باشد. همچنین، دولت ترامپ تحت فشار لابی سنگین دولت اسرائیل برای اقدام نظامی علیه ایران قرار خواهد گرفت، همان‌طور که دولت بایدن در اواخر دوره‌اش چنین فشار‌هایی را تجربه کرد او گفت که نخست‌وزیر اسرائیل نمی‌خواهد شاهد یک توافق هسته‌ای طولانی‌تر و قوی‌تر با ایران باشد. همچنین، دولت ترامپ تحت فشار لابی سنگین دولت اسرائیل برای اقدام نظامی علیه ایران قرار خواهد گرفت، همان‌طور که دولت بایدن در اواخر دوره‌اش چنین فشار‌هایی را تجربه کرد.
جامعه اطلاعاتی ایالات متحده در ارزیابی خود در ماه گذشته اعلام کرد که ایران در حال ساخت سلاح هسته‌ای نیست. اما افزود که در ایران بحث‌های عمومی بیشتری درباره این موضوع مطرح شده است، از جمله اینکه برخی از نمایندگان منطقه‌ای ایران مانند حزب‌الله لبنان در سال گذشته به شدت در عملیات‌های نظامی اسرائیل بعد از 7 اکتبر 2023 توسط حماس در اسرائیل تضعیف شده‌اند.
جامعه اطلاعاتی ایالات متحده در ارزیابی تهدیدات جهانی سالانه خود که در مارس منتشر شد، نوشت: «ما همچنان ارزیابی می‌کنیم که ایران در حال ساخت سلاح هسته‌ای نیست و اینکه (آیت الله) خامنه‌ای برنامه سلاح‌های هسته‌ای که در سال 2003 متوقف کرده بود را دوباره ایجاد نکرده است، هرچند احتمالاً فشار‌هایی برای این کار بر او وارد شده است.»
ارزیابی اطلاعاتی ایالات متحده ادامه داد: «در سال گذشته، تابویی که بیش از چند دهه درباره بحث درباره سلاح‌های هسته‌ای در عموم وجود داشت، کاهش یافته است و این امر حامیان سلاح‌های هسته‌ای را در دستگاه تصمیم‌گیری ایران جسور کرده است.»

لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/809282/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مهم ترین رویکرد بنیاد شهید، ترویج فرهنگ ایثار و شهادت است

شهرک آبزی‌پروری در اردبیل راه‌اندازی می‌شود

بازگشت پرقدرت پل سردار خرم به مسیر اجرا

تداوم گلباران تبریز در بهار 1404

سماع موسیقی موغام در هوای تبریز

شهید سعید اویسی؛ دانش‌آموزی که سنگر مدرسه را برای جبهه ترک کرد

طباطبایی: ایران هیچگاه هیچ میز مذاکره‌ای را ترک نکرده

تخصیص 35 هزار میلیارد ریال اعتبار عمرانی سال 1403 در آذربایجان‌غربی

تحقق شعار سال 1404 بدون بهره‌گیری از ظرفیت علمی و نوآورانه دانشگاه‌ها امکان‌پذیر نیست

پایش زیست‌محیطی مصب رودخانه آجی‌چای در شرق پارک ملی دریاچه ارومیه

وضعیت نابسامان خانه باقرخان در تبریز

کلاهبرداران ثبت‌نام عتبات عالیات در اردبیل دستگیر شدند

قیمت انواع حبوبات 23 فروردین 1404

«وضعیت قرمز در ساعت 10:15»

سید محمد موسوی: الوعده وفا!

تعویض‌های اشتباه کارتال نزدیک بود کار دست پرسپولیس بدهد!

دعای یک مقام دولتی برای تیم مذاکره کننده ایران در آستانه مذاکرات با آمریکا/ هیچ‌گاه در هیچ دوره‌ای، هیچ میز مذاکره‌ای را ترک نکرده ایم

استاندار آذربایجان شرقی: اتاق بازرگانی بسته پیشنهادی خود برای سال «سرمایه گذاری برای تولید» را ارایه کند

تاکید استاندار آذربایجان شرقی بر لزوم تسریع در تکمیل طرح انتقال آب ارس به تبریز

رسانه چینی: آمریکا بزرگ‌ترین مخرب نظام تجارت چندجانبه است

بازدید سرپرست اداره کل آموزش و پرورش از روند آزمون اعزام فرهنگیان به مدارس خارج از کشور

بازدید استاندار از روند احداث مدرسه 10 کلاسه روستای قولنجی

دیدار فرمانده سپاه شهداء با سرپرست آموزش و پرورش استان آذربایجان‌غربی

100میلیون مترمکعب آب؛ مرهمی موقت برای ظرفیت 30 میلیاردی دریاچه ارومیه

100 میلیون مترمکعب آب؛ مرهمی موقت برای ظرفیت 30 میلیاردی دریاچه ارومیه

بخش کشاورزی باید به سمت سودآوری و بهره وری حرکت کند

مجتمع مس سونگون مکلف به ساخت و راه اندازی تصفیه خانه است

بازدید استاندار آذربایجان شرقی از طرح شبکه پایاب سد خداآفرین

آئین نکوداشت «یار صادق» در تبریز برگزار می شود

پاسخ قاطعانه رضا رشیدپور به توهین کنندگان: دخترم همه زندگی من است

لزوم ساخت تصفیه‌خانه در معدن مس سونگون

«طیب‌نیا»؛ گزینه‌ اصلی دولت برای وزارت اقتصاد

یک آزمایش خون جدید برای تشخیص پارکینسون در مراحله اولیه

دستگیری کلاهبرداران ثبت‌نام عتبات عالیات در اردبیل

قطعی برق داستان پر غصه شهروندان شد

توسعه فضای سبز و احداث 10 باغ میوه در دستورکار شهرداری تبریز

افزایش 100درصدی توزیع عوارض ارزش افزوده در آذربایجان غربی

بهره‌مند شدن 26 هزار نفر از آموزش‌های کوتاه‌مدت جهاددانشگاهی آذربایجان شرقی

انجام 10هزار بازرسی در قالب طرح نظارتی نوروز در آذربایجان غربی

پژوهشگر برتر گردشگری تقدیر شد

حکیم زاده معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش در مصاحبه با صدا و سیمای مرکز استان ضمن ابراز رضایت از عملکرد همکاران معاونت ابتدایی استان خاطر نشان کردند:

آغاز اجرای الگوی مدرسه تراز در 30 درصد مدارس غیردولتی استان آذربایجان شرقی در سال اول اجرا/ خود را مدیرکل مدرسه می‌دانم

غرس نهال دوستی توسط دانش‌آموز تبریزی در المپیک جهانی صربستان

راه‌اندازی شهرک صنعتی آبزی‌پروری با اشتغالزایی 450 نفر در اردبیل

24هزار میلیارد ریال عوارض ارزش افزوده در آذربایجان غربی توزیع شد

نوید محمدزاده در باشگاه شخصی آیسان اسلامی در آمریکا/ ویدئو

آیت‌الله «صفری»: آمریکا و ترامپ ناجی مردم ایران نیستند

تخصیص سه هزار میلیارد ریال به طرح‌های زیرساختی شهرک صنعتی اردبیل

گزارش تصویری/ جلسه تبادل نظر در خصوص روند احداث و تکمیل موزه دفاع‌مقدس و مقاومت استان اردبیل

انتشار بخشی از زندگی شهید «محمدرضا اتحادیه» به‌مناسبت سالروز شهادتش