پیام آذری

آخرين مطالب

جوانان ژاپنی سخت‌کوشی را کنار گذاشتند/ چرا ژاپنی‌ها شغل‌های شان را ترک می‌کنند؟ سیاسی

جوانان ژاپنی سخت‌کوشی را کنار گذاشتند/ چرا ژاپنی‌ها شغل‌های شان را ترک می‌کنند؟
  بزرگنمايي:

پیام آذری - به گزارش اقتصاد آنلاین، نشریه "اکونومیست" در گزارشی تازه‌ای برای بیان چرایی افزایش نرخ ترک مشاغل از سوی کارمندان و کارکنان ژاپنی به روایت زندگی یک کارمند ژاپنی می‌پردازد و می‌نویسد:"کاواتا یاسوتوشی" هرگز از زندگی شرکتی سنتی ژاپنی جدا نشد. به عنوان یک گیتاریست سابق در یک گروه هوی متال، کار در یک شرکت بزرگ الکترونیک را ناامیدکننده می‌دانست.
او به طور خاص تحمل سلسله‌مراتب سفت و سخت که در آن جوانان هر کاری را که بزرگ‌تر‌ها می‌گفتند انجام می‌دادند را دشوار می‌دانست. بسیاری از کار‌ها ناکارآمد بود. او ساعات زیادی را پشت میز می‌گذراند و یا در دوره‌های دوستانه همراه با همکارانش وقت گذرانی می‌کرد. ترک شغل نیز برایش دشوار بود. او زمانی که یک دهه پیش تصمیم گرفت به یک شرکت فناوری اطلاعات بین المللی نقل مکان کند، از سوی مافوق هایش مورد سرزنش قرار گرفت. کار تا جایی پیش رفت که آنان او را "خائن" خطاب کردند. اکنون "کاواتا" در اواخر دهه چهارم عمرش دوباره شغل خود را تغییر داده است. او می‌گوید:"من تشنه یک چالش بودم". فرسایش مدل سفت و سخت "حقوق بگیری" این نشریه با اشاره به این که این روز‌ها در ژاپن افرادی شبیه "کاواتا" زیاد شده‌اند، می‌نویسد:"در ژاپن کارمند ایده آل به طور سنتی پس از فارغ التحصیلی استخدام می‌شد و انتظار می‌رفت که به صورت مادام العمر در یک شرکت باقی بماند و از مزایای سیستم ارتقاء مبتنی بر ارشدیت با بالا رفتن سن بهره‌مند شود. با این وجود، اکنون این مدل سفت و سخت "حقوق بگیری" در ژاپن در حال فرسایش است. علیرغم آن که افرادی که در طول زندگی چندین بار تغییر شغل می‌دهند در ژاپن در مقایسه با کشور‌های غربی کم‌تر رایج هستند، اما تعدادشان رو به افزایش است. تعداد کارکنانی که در ژاپن تغییر شغل داده و یک شغل تمام وقت دیگر را انتخاب کرده‌اند در سال 2024 میلادی به 990 هزار نفر رسید که نسبت به یک دهه قبل بیش از 60 درصد افزایش یافته است. نتیجه یک نظرسنجی انجام شده در سال 2024 میلادی توسط اتاق بازرگانی و صنعت توکیو نشان داد که 21 درصد از کارمندان جوان ژاپنی گفته بودند که قصد دارند "تا زمان بازنشستگی" نزد کارفرمای فعلی خود بمانند که نسبت به 35 درصد در سال 2014 کاهش یافته بود". 
تاثیر عامل جمعیتی "اکونومیست" با اشاره به این که روند رو به افزایش تغییر شغل در ژاپن به تغییرات جمعیتی آن کشور نیز مرتبط است، می‌نویسد:"این روند بازتاب دهنده واقعیت جمعیتی ژاپن نیز می‌باشد. کارکنان هنگام انتخاب شغل با کاهش جمعیت در سن کار قدرت چانه زنی بیش تری دارند. نتیجه یک نظرسنجی نشان می‌دهد که بیش از نیمی از شرکت‌های ژاپنی با کمبود نیروی کار معمولی مواجه هستند. اکنون کارکنان جوان و باهوش ژاپنی به دنبال فضای هیجان انگیزتری هستند. ظهور و رونق عصر کارکنان حقوق بگیر که در ژاپپن در دوره رونق اقتصادی پس از جنگ در دوره سلطنت هیروهیتو امپراتور اسبق ژاپن رخ داد. وفاداری کارکنان در آن دوره از طریق ساعات طولانی در دفتر بودن و کار کردن پس از ساعت کاری نشان داده می‌شد. این فرهنگ به قدری قوی بود که در یک تبلیغ معروف برای یک نوشیدنی انرژی زا در دهه 1980 میلادی از کارمندان شرکت پرسیده می‌شد:" آیا می‌توانید 24 ساعت بجنگید"؟ 
سبک کاری سخت کوشانه در ژاپن در حال فروپاشی است این نشریه با اشاره به این که نسل‌های جوان‌تر ژاپنی شیوه سنتی سخت کوشانه کار کردن را زیر سوال برده‌اند، می‌نویسد:"سهم مردانی که از مرخصی دوره پدر شدن استفاده می‌کنند از 2 درصد افراد واجد شرایط یک دهه پیش به 30 درصد در سال 2023 میلادی رسیده است. "اونو هیروشی" از دانشکده بازرگانی دانشگاه هیتوتسوباشی می‌گوید:"سبک کاری دوران پس از جنگ در ژاپن در حال فروپاشی است". "ماتسونامی تاتسویا" یک ژاپنی از نسل هزاره فکر می‌کند که بسیاری از ژاپنی‌ها از شغل خود لذت نمی‌برند. او می‌گوید امروز حقوق بگیری به مثابه "زامبی بی جان" بودن قلمداد می‌شود. او مصمم است همان مسیر را دنبال نکند. از همین رو، او آژانس استخدام خود راه اندازی کرده است. هم چنین، تنش بین نسلی بین کارمندان در حال افزایش است. کارکنان جوان می‌گویند مردان مسن که چندان کار نمی‌کنند تحت حمایت قانونی سخت گیرانه کار در ژاپن قرار دارند. نتیجه یک نظرسنجی در سال 2022 میلادی نشان داد که تقریبا نیمی از کارکنانی که در دهه دوم و سوم عمرشان قرار داشتند گزارش داده بودند که چنین همکاران مسنی دارند و آنان را عامل اصلی افت روحیه در محل کار ذکر کردند. جوانان در آن نظرسنجی گفته بودند که کارکنان مسن تمایل دارند تا مناصب مدیریتی را برای خود حفظ کنند و برای کارمندان جوان فرصت و فضای کمی به منظور پیشرفت و ارتقاء شغلی باقی گذاشته‌اند. آنان با تمسخر از این کارمندان مسن تحت عنوان "ویندوز 2000" یاد می‌کنند. در طول پاندمی کووید نرخ بیکاری در ژاپن در حدود 3 درصد باقی ماند. در همان بازه زمانی نرخ بیکاری در آمریکا از 4 درصد به نزدیک به 15 درصد افزایش یافته بود. "اونو" بازار کار سفت و سخت ژاپن را به یک "حمام راکد" تشبیه می‌کند که در آن آب را نمی‌توان تخلیه یا تازه کرد". 
سیستم اشتغال مادام العمر در ژاپن دیگر پایدار نیست "اکونومیست" با اشاره به این که درخواست‌ها برای اصلاحات نظارتی در بازار کار ژاپن افزایش یافته می‌نویسد:"رئیس بزرگترین فدراسیون تجاری ژاپن در سال 2019 میلادی اعلام کرد که سیستم اشتغال مادام العمر این کشور دیگر پایدار نیست. اخیرا "شینجیرو کویزومی" یکی از نامزد‌های پیشتاز حزب لیبرال دموکرات متعهد شد که قوانین اخراج را برای ترویج سیالیت نیروی کار تعدیل کند، اگرچه پیشنهاد او باعث ایجاد بحث‌های شدیدی شد و نامزد‌های حزب محافظه کار نسبت به تغییرات عجولانه هشدار دادند. اگرچه سیاستگذاری‌ها در حوزه شغلی در ژاپن به کُندی با شرایط تازه تطبیق پیدا می‌کنند، نگرش‌ها در میان کارمندان مسن‌تر نیز در حال تغییر است. یک ضرب المثل معروف در ژاپن معروف به "نظریه حد 35 ساله" هشدار می‌دهد که تغییر شغل پس از آن سن تقریبا غیرممکن است. آن نظریه، اما در حال منسوخ شدن است. به گفته Recruit، یک آژانس کاریابی تعداد افراد شاغل ژاپنی در دهه‌های چهارم و پنجم عمر در طول یک دهه گذشته افزایشی شش برابری یافته است. "واکاتسوکی میتسورو" 44 ساله اخیرا پس از گذراندن بیش از دو دهه در یک شرکت بزرگ ژاپنی شغل خود را ترک کرد. او می‌گوید:"احتمالا می‌توانستم یست سال دیگر نیز تا زمان بازنشستگی در شغلم باقی بمانم. با این وجود، نمی‌توانستم به این پرسش مهم فکر نکنم: آیا این همان چیزی است که من می‌خواهم؟ " هم چنین، کمبود نیروی کار بدان معناست که شرکت‌هایی که پیش‌تر بر استخدام فارغ التحصیلان تازه تمرکز می‌کردند، اکنون به طور فزاینده‌ای از استعداد‌های متوسط استقبال می‌کنند". 
پیامد‌های اقتصادی تغییر روند شغلی در ژاپن "اکونومیست" در بخش پایانی این گزارش با اشاره به پیامد‌های اقتصادی بزرگ تغییرات در روند شغلی در ژاپن می‌نویسد:"در ژاپن فقدان سیالیت نیروی کار بدان معناست که افزایش دستمزد‌ها به "شانتو" یا مذاکرات دستمزد سالانه بهاره بستگی دارد. نتیجه مطالعه دیگری نشان می‌دهد که تقریبا دو پنجم افراد شاغل در حال حاضر در ژاپن شاهد افزایش بیش از 10 درصدی دستمزد خود هستند. این میزان برای کم‌تر از یک سوم آنان در سال 2021 صدق می‌کرد. "کوئیکه ماساتو" اقتصاددان ژاپنی می‌گوید:" در حالی که دستمزد‌های ژاپنی بر اساس استاندارد‌های جهانی کشور‌های ثروتمند پایین باقی مانده است، تحرک رو به رشد نیروی کار می‌تواند وضعیت را بهبود بخشد". "واکاتسوکی" با تأمل در مورد محل کار قبلی خود می‌گوید:"وقتی افراد مشابهی در یک سازمان باقی می‌مانند طرز فکر آن سازمان به طور فزاینده‌ای درونی می‌شود". "کاواتا" نیز می‌گوید:" شرکت‌های ژاپنی برای دمیدن به باد از بیرون نیاز دارند".

لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/807837/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سیزده به‌در در استان اردبیل

سامانه بارشی جدید وارد استان اردبیل می‌شود

آتش‌بازی تبریزی‌ها در انتظار استقلال+عکس

دست بوژوویچ برای اسکوچیچ رو شد

تصاویر سرریز شدن سد تاجیار سراب

استقلال وفادار به دفاع سه نفره در تبریز؛ آرایش دفاعی آبی‌ها مقابل تراکتور مشخص شد

اشتغال در مجموعه آرتاویل تایر به 2 هزار نفر افزایش می‌یابد

انفجار مین در سردشت فوتی نداشت

آذربایجان غربی گنجینه‌ای از جاذبه‌های طبیعی؛ طبیعت گردی در مناطق بکر

چرای بهاری در مراتع مهاباد تا 15 اردیبهشت ممنوع است

شروع گام اول ساماندهی موتورهای شارژی با برخورد و پلمب مراکز متخلف

هشدار دانشمندان درباره شیوع انسانی آبله میمون

لحظه شماری 6 استقلالی در تبریز برای دیدار با شاگردان بوژوویچ

آسمان بارانی این استان‌ها در روز طبیعت+ فیلم

سیزده به در بارانی در 19 استان | وزش باد شدید در تهران

مدیرکل هواشناسی این استان در تصادف جان باخت + عکس

جان باختن یک مقام سازمان هواشناسی در سانحه رانندگی

دردسرهای درآمد بیشتر یا جایگاه اجتماعی بالاتر خانم‌ها، در زندگی زناشویی

آیت‌الله عاملی: طبیعت قاب تصویر خداست؛ حرمت آن را نگه داریم

پیام تسلیت استاندار آذربایجان غربی به مناسبت درگذشت مدیر کل هواشناسی استان

مدیرکل هواشناسی آذربایجان غربی بر اثر سانحه تصادف درگذشت

برخورد مرگبار وانت پیکان و بی‌ام‌و در ورودی سردشت

هشدار برای اتراق در حاشیه رودخانه‌های آذربایجان شرقی

اسرائیل به عنوان نیروی نیابتی آمریکا علیه کشورهای منطقه است

احتمال سیزده بدر بارانی در آذربایجان‌ شرقی

محدودیت تردد در جاده‌های آذربایجان‌ شرقی در 13 فروردین

وزش باد و آسمان ابری پدیده‌های غالب شرایط جوی اردبیل

امام جمعه اردبیل: طبیعت تصویر عظمت خداست؛ حرمت آن را نگه داریم

واژگونی خودرو در چایپاره سه نفر را به کام مرگ کشاند

توصیه‌های آیت‌الله عاملی در خصوص روز طبیعت

خوردنی محبوب سیزده‌بدرها برای پاکسازی کبد

جشنواره تخم مرغ رنگی در مراغه

آدامسی برای ترک سیگار والدین

اگر آمریکا از مرزهای خود فراتر رود، با سلاح و قرآن در برابرش می‌ایستیم

سیزده به در بارانی در 19 استان کشور

لزوم پرهیز از اتراق در کنار رودخانه‌ها در آذربایجان‌ شرقی

خبر خوشحال‌کننده برای ایلان ماسک و تیلور سوئیفت

داستان ابویزید بسطامی به روایت عطار نیشابوری

محور پونل-خلخال مسدود است

حضور گردشگران خارجی از 63 کشور جهان در آذربایجان شرقی

واژگونی خودرو در جاده جان مدیرکل هواشناسی این شهر را گرفت

اگر آمریکا به ایران حمله کند، با سلاح و قرآن در برابرش می‌ایستیم

کشف جسد یک مرد با هویت نامعلوم در اهرچایی

جابجایی ریلی 131 هزار مسافر در آذربایجان شرقی

هوای سیزده بدر در آذربایجان غربی بارانی است

توزیع کیسه‌ زباله در خروجی های ارومیه

یادداشت امام خامنه‌ای در بازدید از آرامگاه فردوسی

فوری؛ فوت ناگهانی مدیرکل هواشناسی آذربایجان غربی بر اثر واژگونی خودرو در جاده

ستارگان‌ ها‌لیوود که در سال گذشته به خاک سیاه نشستند / از مل گیبسون تا مادر بیانسه

سیزده بدر(تاریخچه سیزده بدر)