پیام آذری

آخرين مطالب

داستان تلخ یک پدیده موسیقی که در همسایگی طناب دار است/آیا تتلو صرفا قربانی دوستان ناباب شد؟/به هوشش ایمان دارند اما به خودش نه/میلیون‌ها تتلیتی را نادیده گرفتیم گفتگو

داستان تلخ یک پدیده موسیقی که در همسایگی طناب دار است/آیا تتلو صرفا قربانی دوستان ناباب شد؟/به هوشش ایمان دارند اما به خودش نه/میلیون‌ها تتلیتی را نادیده گرفتیم
  بزرگنمايي:

پیام آذری - تتلو پدیده نادری در دنیای موسیقی ایران است. چهره‌ای که با وجود محبوبیت آثارش، چندان مورد تایید دولتی‌ها نبوده است. با این وجود اعتراف به استعداد او این سوال را به وجود می‌آورد که چرا چنین استعدادی در جامعه به چنین وضعیتی گرفتار شد و از زندان و انتظار برای حکم اعدام سردر آورد؟

امیرحسین مقصودلو در 30 شهریور 1366 در محله مجیدیه تهران با اصالتی آذری و در یک خانوادهٔ 5 نفره زاده شد.
مدتی به خاطر کار پدرش در رشت زندگی کردند و با توجه به وضع مالی خانواده‌اش، از نوجوانی کارگری کرده‌ است. او دو خواهر بزرگ‌تر از خود دارد. امیر تتلو مدتی در کارگاه نجاری و گاهی نیز در یک سوپرمارکت شاگرد بود.
وی خواننده و ترانه‌نویس ایرانی است که در ژانر رپ، پاپ و آراند بی فعالیت می‌کند. گفته می‌شود او از نخستین خوانندگان ژانر آراند بی در ایران است که به شکل زیرزمینی کار کرده است.
تتلو در میانهٔ دههٔ 1380 به دبی سفر کرد و پس از مدتی به ایران بازگشت. او نخستین آلبوم رسمی‌ خود به نام زیر همکف را در سال 1390 بدون گرفتن مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ‌منتشر کرد.
تتلو در سال 1397 به استانبول رفت و نخستین کنسرت خود را همان سال در تفلیس، گرجستان برگزار کرد.نخستین بازداشت تتلو در سال 1392 توسط پلیس امنیت اخلاقی بودو پس از آن در سال 1395 به اتهام «تشویش اذهان عمومی ‌و اشاعه فساد و فحشا» به‌مدت بیش از دو ماه در بازداشت موقت به‌سر برد.
او در بهمن 1398 در ترکیه به‌دلیل آنچه «نقض مقررات ویزا» عنوان شد، برای یک هفتهٔ بازداشت بود. تتلو بار دیگر در ترکیه بازداشت و در 14 آذر 1402 به ایران تحویل داده شد.
با زندان رفتن تتلو در سال 1402، فعالیت هنری او در تعلیق است.
در اظهاراتی که پیرامون او صورت می‌گیرد تقریباً کسانی که او را از نزدیک می‌شناسند به هوش و توانمندی هنری تتلو باور دارند. در کمال شگفتی او را پسری مهربان، خوش رفتار و خجالتی توصیف می‌کنند.
اخلاق خوبی داشت، دوستان بدی
عموی تتلو می‌گوید: تتلو تحت تاثیر دوستان بد و مواد مخدر قرار گرفته است.امیرحسین پدرش را خیلی دوست داشت. وقتی کوچک بود، فوتبال بازی می‌کرد و در خانواده بود. از همان 10، 12 سالگی به خواندن بسیار علاقه داشت. اینها رشت بودند. وقتی به تهران آمدند وارد موسیقی زیرزمینی شد. سبک خاصی به قول خودشان اجرا می‌کرد و یواش‌یواش تا اینجا آمد. پدر امیرحسین خیاط بود. بنابر دلایلی خیاطی را رها کرد و در یک شرکت ساختمانی که داداش‌های من داشتند، فعال شد. بعد هم تصادف کرد. یک نیسان ارتش در اتوبان صیاد شیرازی به او زد. ایشان یک هفته در کما بود و بعد هم فوت کرد. این اتفاق مربوط به سال 1384 است. من فکر می‌کنم امیرحسین 18 یا 20 ساله بود که پدر و مادرش از هم جدا شدند. ایشان مستقل زندگی می‌کرد، یا در مقاطعی با پدر یا مادرش زندگی می‌کرد. خیلی ارتباط خوبی با همه داشت. امیرحسین اخلاق خیلی خوبی داشت. الان هم دارد. اگر اینجا حضور داشته باشد همه‌تان را مجذوب رفتار و حرکات خود می‌کند. اینقدر که بچه‌ خجالتی و با حجب‌وحیایی ا‌ست. امیرحسین را بعداً دوستانش و مواد کنترل می‌کردند. امیرحسین چه در ترکیه و چه در ایران، دوستان و اطرافیانش واقعاً خوب نبودند. واقعاً او را هدایت و کنترل می‌کردند. اینجا که بود مواد نمی‌کشید اما آنجا خودش می‌گفت، قرص‌های ترامادول زیاد مصرف می‌کرد، گل مصرف می‌کرد، مشروب می‌خورد و قارچ‌های سمی‌برای اینکه خوابش ببرد، مصرف می‌کرد. کسی که گل بکشد، ترامادول بخورد، سیگار برگ بکشد و ورزش کند، خطرناک است. یعنی از نظر من خطرناک است.

پیام آذری


وی همچنین گفته است من او را سال 88 پیش مسئول ستاد هنرمندان حامی ‌میرحسین بردم. گفت من این آهنگ را می‌سازم. من را با ماشینش به خانه برد و بعد نیم ساعت به من زنگ زد و گفت: «عمو این خوبه؟!» همان پشت تلفن آن را برایم خواند. خب این آدم واقعاً باهوش است. خواند و سی‌دی‌اش را ساختیم و تکثیر کردیم. شب که داشتیم می‌رفتیم میدان ونک دیدیم همه دارند در ماشین‌هایشان گوش می‌دهند. آدم باهوشی‌ است. در عرض یک ساعت برای شمایی که زندگی‌تان را برایش شرح داده‌اید، آهنگ می‌سازد و شعر می‌گوید. باهوش است اما هوشش در آن کانال است. در اینکه خودش را حفظ کند ناتوان بوده است.
تتلو باید مجوز می‌گرفت، او یک پدیده بود
مدیر اسبق دفتر موسیقی ارشاد در مورد تتلو و نوع موسیقی او عنوان کرده است که این موزیسن یک پدیده است و باید در زمان خودش مجوز می‌گرفت.
پیروز ارجمند در مورد امیر مقصودلو (تتلو) گفت: اگر بخواهم به عنوان یک آهنگساز نظر بدهم، تتلو یک پدیده در موسیقی است. ملودی‌های خوبی دارد، تلفیق شعر و موسیقی را به خوبی بلد است، خوب می‌خواند و آرتیست خوبی است.
من به یاد دارم که این موضوع را سال‌ها پیش در مورد شادمهر عقیلی هم گفتم. این‌ها استعدادهای ویژه‌ای در موسیقی دارند و به همین دلیل مخاطبانشان زیاد هستند و تاثیرگذارند. اما رفتار تتلو و نوع اشعارش را تایید نمی‌کنم.
وی ادامه داد: من یکبار در جایی گفته بودم که دوست ندارم پسرم عکس تتلو را به دیوار بزند، تتلو جواب داده بود: «باید افتخار کنی که عکس من روی دیوار باشد!»، اما به هر حال نمی‌توان منکر این موضوع شد که تتلو در موسیقی یک پدیده است. بر همین اساس برای اولین بار در حوزه هنری با او دیداری داشتم و دیدار ما ادامه پیدا کرد. آنچه که از تتلو دیدم یک جوان صاف و ساده، علاقه‌مند و شیفته موسیقی بود. پس این آدم باید کار کند.
ارجمند افزود: همان زمان هم بر این باور بودم که تتلو باید مجوز می‌گرفت و کار می‌کرد. به نظر من اگر ما با تتلو درست رفتار کرده بودیم (گرچه در دوره بعد از من بوده است) او می‌توانست یک سرمایه برای موسیقی این سرزمین باشد. هنوز هم بر این باور هستم که امثال تتلو می‌توانند حرف‌هایی را که من و شما نمی‌توانیم به جوان‌ها بزنیم، بزنند. خیلی حرف‌های خوبی هم می‌تواند بزند.
مدیر کل اسبق دفتر موسیقی بیان کرد: نسل آلفا و نسل Z امروز اصلا به حرف ما گوش نمی‌دهند پس باید به زبان خودشان صحبت کرد. تتلو جزو آدم‌هایی است که ارتباط برقرار کردن با قشر جوان را بلد است. این یک فرصت بودکه نباید آن را از دست می‌دادیم. هنوز هم بر این باورم که تتلو می‌تواند مدیریت شود، او ایران را به عنوان سرزمینش دوست دارد و اگر اشتباهاتی کرده می‌توان با او گفتمان برقرار کرد.
شاعر خوب و یک نابغه است
جواد‌هاشمی ‌نیز در اظهاراتی گفته است: هر چند تتلو کارهای بدی داشت اما شاعر بسیار خوبی بود.این بدبخت از اول اینجوری نبود.

پیام آذری


وی افزود: آنقدر گفتند اینطوری هستی آن طوری هستی که رفت و آن طور شد.این ما هستیم که آدم‌ها را با هجوم و فحش به این روز می‌اندازیم. دو میلیون نوجوان دنبال این آدم هستند اما نمی‌فهمیم.
مجوز ندادند به سمت ادبیات شرم آور رفت
مدرس و پژوهشگر موسیقی نیز گفته است: اگر به تتلو مجوز می‌دادند، ما حالا به اینجا نمی‌رسیدیم که شرمم می‌آید بگویم اما یکی از مهم‌ترین سلبریتی نوجوانان ما تتلو، با آن سطح ادبیاتش است.
علی شیرازی تصریح کرد: طبق شواهد بسیار، موسیقی رپ جدای از شهرتش و اینکه بیش از چند دهه است که به شهرت رسیده، به احتمال زیاد اولین خاستگاهش ایران بوده است. از حدود 100 سال پیش در حافظه جمعی و حافظه صوتیمان این ریتم‌های شیش و هشت را به خاطر داریم مثلا «رفتم در باغ درشکسته دیدم ابولی اونجا نشسته»، یا کارهایی که مرحوم مرتضی احمدی می‌خواند هم این موسیقی وجود داشت یا در نمایش‌های ریتمیک که با تنبک اجرا می‌شد که این نوع از موسیقی در آن وجود داشت یعنی شعرهایی بدون ملودی و با ریتم خوانده می‌شد مثلا همان قطعه معروف «برفتم بر در شمس‌العماره، همانجایی که دلبر خانه داره»، در واقع موسیقی رپ چه با این عنوان و چه بدون این عنوان برای ما است. به همین دلیل هم متوجه نمی‌شوم که مقاومت کردن دربرابر این پدیده‌ای که در حال تحمیل خودش است چه معنایی دارد و نکته جالب‌تر اینکه این نوع از موسیقی جزو چند ژانر پر رونق در بین جوان‌ها است.
وی اضافه کرد: اواخر دهه هشتاد و اوایل دهه نود بود که گوشی‌های هوشمند وارد بازار ایران شدند و ما یکدفعه متوجه شدیم که مرتضی پاشایی از طریق بیماری و مرگ غم‌انگیزش چه شهرتی پیدا کرده است. در همین وا نفسا هم هنرمندان زیادی مثل شادمهر عقیلی مهاجرت کردند. یا خود همین امیر تتلو چون نتوانست مجوز دریافت کند، ادبیاتش به سمت ادبیات بسیار شرم‌آور حرکت کرد. احتمالا کنسرت گرجستان او را به خاطر دارید که تا چه اندازه وایرال شد، مردم گرجستان به خاطر رفتار او به خیابان آمدند و دللت گرجستان هم با او برخورد کرد. درواقع اگر به تتلو مجوز می‌دادند، ما حالا به اینجا نمی‌رسیدیم که شرمم می‌آید بگویم اما یکی از مهم‌ترین سلبریتی نوجوانان ما تتلو، با آن سطح ادبیاتش است.
به گفته شیرازی در واقع وقتی جامعه به یک سلبریتی دل می‌بندد و تعداد طرفدارانش از 500 هزار نفر و یک میلیون نفر می‌گذرد و به چند میلیون نفر می‌رسد، درواقع ادبیات آن آدم را هم می‌پسندد و با آن ادبیات انس می‌گیرد. این تنها یکی از کوچک‌ترین بی‌اعتنایی نهادهای رسمی ‌به این نوع از موسیقی است.
در حقش نامردی کردن
اما نظرات مردم در سایت‌های مختلف نسبت به این خواننده شنیدنی است.
مخاطبی گفته است آهنگ‌های قشنگ که واقعا حرف دله کم نداره .دوسش دارم .اگه الان فحش میده و... یکیش اینه خیلی ضربه خورده خیلی اذیت شده در حقش بدی نامردی کردن.
دیگری گفته است بعضی حرفاش راسته و قبولشون دارم اما در کل زیاد درگیر و پیگیرش نیستم.مثلا یه بار ازش پرسیدن نمی‌ترسی گفت بالا تر از سیاهی رنگی نیست،ما بالا تر از سیاهی رو تو بچگی دیدیم.از خطر نمی‌ترسم آخرش مرگه و راحت میشم از دست همتون....بعد فکر کردم دیدم واقعا راست میگه ته ته زندگی مرگه چرا آدم باید ترس داشته باشه!!
یکی دیگر گفته است خوشم نمیاد ازش، ولی چون تتلیتی زیاد داریم، آهنگاشو زیاد شنیدم حرفای حقی میزنه
اما پدیده ای که میلیون‌ها نفر دنبال کننده دارد و در کمال شگفتی مورد پسند جوانان و نوجوانان است. در زندان به سر می‌برد و اخیراً حکم اعدام او تکذیب شده است. در مواجه با این استعداد موسیقی ما حتی طرفداران او که به تتلیتی‌ها شهرت دارند را نادیده گرفتیم.

پیام آذری


سخنگوی قوه قضاییه در نشست خبری یازدهم دی‌ماه آخرین وضعیت پرونده امیرحسین مقصودلو ملقب به تتلو را تشریح کرد.نامبرده دو پرونده داشت در یک پرونده به اتهام تشویق به فساد و فحشا به تحمل 10 سال حبس محکوم شد و پرونده در حال اجراست.تتلو در پرونده دیگر به اتهام توهین به مقدسات به 5 سال حبس محکوم شده بود و پس از فرجام‌خواهی دادستانی به دیوان عالی کشور ارجاع و در دیوان عالی نقض شد.در حال حاضر این پرونده به شعبه هم عرض دادگاه کیفری ارجاع شده که مُعدّ انشای رای است.
30 دی ماه براساس اعلام مرکز رسانه قوه قضاییه گفته شد حکم نهایی تتلو هنوز صادر نشده است.او طی چند روز گذشته مشمول ارفاقات قانونی شده است و صدور حکم اعدام برای تتلو تکذیب شد.براساس اعلام قوه قضاییه تاسیسات ارفاقی یا ارفاق‌های قانونی، امکانی است که در قوانین کیفری برای کمک به محکومان در راستای رویکرد عدالت ترمیمی، پیش‌بینی شده است.
این در حالی است که برخی از رسانه‌ها اعلام کردند که قضات دادگاه کیفری در بررسی مجدد پرونده امیرحسین مقصودلو ملقب به تتلو برای وی به اتهام سب النبی حکم اعدام در نظر گرفته اند.البته در خبر رسانه‌ها آمده بود که این حکم قطعی نیست و تتلو می‌تواند به آن اعتراض کند.
هنوز سرنوشت نهایی این خواننده در هاله‌ای از ابهام است.

لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/805337/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اردوغان: نوروز جشن مشترک جهان تُرک خواهد بود

نفوذ سامانه بارشی و کاهش دما از دوم فروردین در آذربایجان شرقی

لزوم تبیین اهداف قیام امام حسین با استفاده از معارف دینی در هیئت های مذهبی

رزمایش ضیافت کریمانه در مراغه

واکاوی جزئیات نامه ترامپ به آیت الله خامنه‌ای؛ «برچیده شدن برنامه هسته‌ای ایران» یا «تشدید نظارت» آژانس؟

امیدواریم سخنان رئیس جمهور در خصوص بهبود وضعیت اقتصادی هر چه سریع‌تر عملی شود

پاسخ ایران به یاوه گویی های آمریکا کوبنده خواهد بود

توصیه‌ مدیر حوزه علمیه بناب در خصوص رعایت حرمت شب‌های قدر در ایام نوروز

شوک به مشتریان سایپا / کوییک 130 میلیون گران شد!

استقرار 17 موکب افطاری هلال احمر در آذربایجان شرقی

بازدید نوروزی مدیرعامل منطقه آزاد کیش از بیمارستان کیش برای ارزیابی خدمات درمانی از نزدیک

خروج آندره آ کامبیاسو از اردوی تیم ملی ایتالیا به دلیل مصدومیت

نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی : هر صدایی که وحدت مسلمانان خدشه دار کند،صدای دشمن است

بازدید نوروزی محمد کبیری از بیمارستان کیش و تاکید بر ارائه خدمات برتر

سنگ تمام خاص اسطوره استقلال برای دو ستاره جذاب تیم ملی فوتبال ایران

شروع کار مدیر جدید با افتضاح بین المللی!

هشدار نارنجی برای 19 استان؛ کاهش دما در نیمه شمالی کشور

مسمومیت 3 نفر با گاز مونوکسیدکربن در آبی‌بیگلو

برف بهاری در روستای دمدمه «هیر»

عزاداری سالروز شهادت امیرمومنان(ع) فردا در تبریز

تقدیر نوروزی محمد کبیری از کادر درمان بیمارستان کیش و تاکید بر ارائه خدمات برتر

تغییر رویه گردشگران مسیر دریایی کیش از اسکان در چادر به سمت هتل و اقامتگاه

در راستای رضایتمندی شهروندان جهاد شود/ ضرورت برنامه‌ریزی در راستای تحقق شعار سال

اجتماع بزرگ علویون فردا با حضور شیعه و سنی در ارومیه برپا می‌شود

بازتاب گسترده سخنان امام خامنه‌ای در رسانه‌های جهان

تبریز| ضریح امامزاده حلیمه خاتون چرنداب رونمایی شد

خیریه رهروان اهل بیت(ع) تبریز پای کار نیازمندان

آموزش ساخت عروسک لیوانی

صدیقی نخستین خطبه نماز جمعه سال نو را خواند اما کلامی از نوروز نگفت!

2 سانحه تصادف در آذربایجان غربی 7 مصدوم برجای گذاشت

ناراحتی فرزاد حسنی از سپند امیرسلیمانی روی آنتن زنده تلویزیون

خبر خوش برای افرادی که دارای این رنگ مو هستند

اسلام‌آباد: از سفر هیئت پاکستانی به اسرائیل بی‌اطلاع بودیم

امام جمعه اردبیل: ترامپ اهل حمله نیست

کشف 35 دستگاه ماینر غیر مجاز در مراغه

مادر شهیدان والامقام «علی و محمود سعادتی زارع» آسمانی شد

روزگار مستاجران سیاه شد / بازار مسکن در 1404 به کدام سو می‌رود؟

رهبر انقلاب : وظایف مردم و سه قوه برای تحقق شعار سال/ شک نکنید! با دعا،‌ استقامت و امید مسائل درست خواهد شد

هواشناسی ایران1404/1/1؛هشدار نارنجی برای 24 استان

بازدید استاندار آذربایجان شرقی از سازمانهای امدادی و پلیس راه

اجرای طرح ایمن‌سازی جاده مراغه ـ هشترود در ایام نوروز

با روش‌های خانگی از بین‌بردن جای زخم آشنا شوید

هدف مذاکره آمریکا خلع سلاح موشکی ایران است

پیش بینی آب و هوای اردبیل فردا شنبه 2 فروردین 1404

فردای انتقال موشک‌ها، ایران مورد حمله اسرائیل، آمریکا و اروپا خواهد بود | وزارت خارجه از ترکیه درخواست کند که...| ذبح کردند تا شیعه را بترسانند

کشتار بی‌رحمانه و وحشیانه مردم غزه به دست صهیونیست‌ها محکوم است

پیش بینی آب و هوای تبریز فردا شنبه 2 فروردین 1404

اجرای طرح‌های ایمن‌سازی جاده مراغه - هشترود درایام نوروز

نوجوان 16 ساله اهری در یکی از جاده‌ها به طرز عجیبی به قتل رسید! +جزییات

تولید در سایه پراید؛ سهند نیامده پارکینگ نشین شد/ پشت پرده استارت تنوع محصولاتی پارس خودرو