پیام آذری

آخرين مطالب

طرح انتقال آب ارس به تبریز آب شرب 3 میلیون نفر را تأمین می‌کند گفتگو

طرح انتقال آب ارس به تبریز آب شرب 3 میلیون نفر را تأمین می‌کند
  بزرگنمايي:

پیام آذری - ایرنا / مدیرعامل شرکت آب منطقه ای آذربایجان شرقی گفت: طرح انتقال آب ارس به تبریز پروژه ای مهم و حیاتی برای این شهر و روستاها و شهرهای در مسیر است که آب شرب و کشاورزی بیش از سه میلیون نفر را تامین می کند.
یوسف غفارزاده، مدیرعامل شرکت آب منطقه ای آذربایجان شرقی اظهار کرد: این طرح 145 کیلومتر طول دارد که حدود 45 کیلومتر آن کار شده و 100 کیلومتر آن باقی مانده است.
وی ادامه داد: قرار است اجرای طرح یاد شده مهم از طریق منابع داخلی تسریع یابد که در مرحله اخذ ترک تشریفات و عقد قرارداد با پیمانکار هستیم تا هرچه سریع تر این طرح را به مرحله بهره برداری برسانیم.
غفارزاده همچنین به طرح های مهم این شرکت برای سال آینده اشاره کرد و گفت: بهره برداری نهایی از سد های گرمی چای و شهریار میانه، افتتاح شبکه های پایاب سدهای قلعه چای، سهند و آیدوغموش هر کدام به وسعت یک هزار هکتار، آبگیری سد پیغام چای کلیبر، تکمیل رینگ شرقی تبریز و آبگیری سد شهید مدنی تبریز از جمله طرح های مهم این شرکت برای سال آینده است که در صورت تامین اعتبار لازم، به مرحله تکمیل خواهند رسید.
وی از هزینه کرد به روز شده 380 هزار میلیارد ریالی برای طره های در سال جاری نیز اشاره کرد و افزود: افتتاح مخزن 50 هزار مترمکعبی تبریز، بهره برداری از سد قیزقلعه سی، اجرای رینک جنوبی تبریز به طول 15 کیلومتر، بهره برداری از کانال شبکه خداآفرین به طول 52 کیلومتر، بهره برداری از فاز نخست سد گرمی چای برای تامین آب شرب میانه و ساماندهی رودخانه از جمله مهم ترین طرح هایی بود که در سال 1403 اجرایی شد.
بازار
کاهش 190 میلیون مترمکعبی آب دریاچه ارومیه
غفارزاده به کاهش سطح آب دریاچه ارومیه که نتیجه کاهش بارش ها در منطقه است اشاره کرد و گفت: تراز این دریاچه در حال حاضر 1270.18 است که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل که 1270.25 بود هفت سانتی متر کاهش یافته است.
وی میزان کاهش آب این دریاچه را 190 میلیون مترمکعب اعلام کرد و افزود: کنترل برداشت ها و برداشت متناسب با ظرفیت حوضه آبریز از مهم ترین راهکارهایی است که می تواند به ثبیت وضعیت و احیا این دریاچه کمک کند.
متوسط افت متوسط آب های زیرزمینی در استان 40 میلیون مترمکعب است
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای آذربایجان شرقی با بیان اینکه 24 دشت در استان وجود دارد گفت: متوسط افت متوسط دشت های استان حدود 40 میلیون متر مکعب و میانگین تجمع یک میلیارد و 510 میلیون مترمکعب است.
غفارزاده ادامه داد: کسری مخازن آب های زیرزمینی کشور حدود 150 میلیارد مترمکعب است که یک درصد آن به آذربایجان شرقی تعلق دارد.
وی با بیان اینکه کمبود آب موجب فشار مضاعف به آبهای زیرزمینی در کشور و استان شده است گفت: اگر طرح های تعادل بخشی به خوبی و به موقع اجرا نشود افت سطح آب های زیرزمینی موجب تخریب زیرساخت ها شده و پیامدهای جبران ناپذیر می شود.

لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/804803/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ابلاغ تعرفه‌های جدید پزشکی با افزایش 46 درصدی

سفر در زمان؛ «بهروز وثوقی» و «حسن شاهین» در نمایی از فیلم رضا موتوری؛ سال 49/ عکس

عکسی از رهبر انقلاب با لباسی متفاوت/ اینجا حلبچه است...

کلید واژه های پرسپولیس در سالی که گذشت؛ ترک عادت، دراماتیک، تغییر، ناکامی بین المللی، سقوط و کامبک؛ بِبَر به اذن خداوندت!

سه اصل پیشرفت کشور در بیانات نوروزی امام خامنه‌ای

اوستون اورونوف، ستاره پرسپولیس، اردوی تیم ملی ازبکستان را ترک کرد؛ نگرانی‌ها از تشدید مصدومیت

تشدید بارش‌ها از امروز | هشدار نارنجی برای 16 استان

رایان خرافنبرخ به دلیل مصدومیت اردوی تیم ملی هلند را ترک کرد

این 3 ویتامین در بدن شما کم باشد دچار ترک پا می‌شوید

ستاره پرسپولیس اردوی تیم ملی را ترک کرد

اوستون اورونوف اردوی تیم ملی ازبکستان را ترک کرد؛ شوک تکراری به پرسپولیس؟

نگرانی در اردوی آرژانتین: لائوتارو به اینتر برگشت!

سازمان هواشناسی فرمان آماده‌باش صادر کرد

مهار آتش‌سوزی در منطقه حفاظت‌شده تالاب سد نوروزلو باروق

برگزاری آیین سنتی «نواوستی» در اردبیل

اجرای طرح ویژه ترافیکی شب‌های قدر در ارومیه

لائوتارو مارتینز و ترک اردوی تیم ملی آرژانتین به دلیل مصدومیت

پیوستن بیش از 400 روحانی اهل‌سنت آذربایجان‌غربی به پویش لزوم حفظ حرمت لیالی قدر

تأکید علمای اهل سنت آذربایجان‌ غربی بر حفظ حرمت شب‌های قدر

احیاء شب‌های قدر در ارومیه هیئت کجا برویم؟

تصادف رانندگی در جاده پارس‌آباد، 4 نفر کشته و 4 نفر مصدوم برجا گذاشت

حال و هوای بازار اردبیل در آستانه نوروز

آکسیوس: نامه ترامپ به ایران شامل مهلت 2 ماهه برای توافق هسته‌ای جدید بود

مردم مهمترین جمله‌ امسال رهبر انقلاب را انتخاب کردند

تصادف پراید و سمند در جاده قره‌آقاج_پارس‌آباد سه فوتی بر جا گذاشت

شب‌ قدر در تبریز کجا برویم؟

مرزهای زمینی جمهوری آذربایجان تا 10 تیر بسته خواهد بود

بسته شدن مرزهای آذربایجان با همسایگان تا 10 تیر

کشف و جمع آوری 789 دستگاه غیرمجاز استخراج رمزارز در 12 ماهه سال 1403

چطور با بچه ها در مراسم شب‌قدر شرکت کنیم؟

آزادی 15 زندانی به همت یک خیر اهل شهر تیمورلو در شهرستان آذرشهر

180 پروژه خیر ساز در استان به علت نبود هزینه‌های دولتی ناقص مانده است

کشف بیش از 22 هزار عدد مواد محترقه خارجی در مرند

کمک 20 میلیارد ریالی خیرین مرندی در جشن گلریزان

سازمان هواشناسی کشور اطلاعیه مهمی صادر کرد

شبستر از لحاظ شاخص های ساختمان رتبه برتر را دارد

شب‌ قدر در تبریز هیئت کجا برویم؟

منفجرکردن ترقه - بمب 30 کیلویی چهارشنبه سوری!/ ویدئو

اعلام محدودیت ترافیکی در محور قدیم رشت - قزوین و آستارا – اردبیل

پیش‌بینی وضعیت آب و هوای اردبیل تا پنجم فروردین 1404

اقدام ارزشمند لژیونر جوان فوتبال ایران؛ آزادکردن 5 زندانی جرائم غیرعمد در اردبیل

تحویل سال در 27 امامزاده و بقاع متبرکه اردبیل

یک کشته و 2 قطع عضو در حوادث چهارشنبه‌‌سوری اردبیل

افزایش قیمت هتل‌ها و مراکز اقامتی اردبیل منتفی شد

دعوت استاندار اردبیل از مسافران نورزی برای حضور در سرعین‌

آیا دارویی برای ترک سیگار وجود دارد؟

شب‌ قدر 19 رمضان در تبریز هیئت کجا برویم؟

ارمنستان: اتهامات باکو را رد می‌کنیم؛ به برنامه صلح پایبندیم

ایروان: نیروهای مسلح ارمنستان دستوری برای درگیری مرزی ندارند

هشدار فوری سازمان هواشناسی/ برف و باران در راه است

ویکی پدیاجستجو