طرز تهیه سوتی پلو اردبیل / غذای خوشمزه سنتی مخصوص شب چهارشنبه سوری و نوروز
اقتصادی
بزرگنمايي:
پیام آذری - شایانیوز- اگر فرهنگ هر نقطه از کشور رو واکاوی کنیم، به آداب و رسوم جالب و جذابی برمی خوریم که هر کدوم داستان و پیشینه خاص خودشون رو دارن. چهارشنبه سوری هم به عنوان یکی از مهم ترین جشن های ایرانیان، پر از آیین ها و رسوم جالبه و در هر گوشه کشور به شکل خاص خودش، برگزار میشه.
اردبیلی ها برای شب چهارشنبه سوری، آداب خاص و غذاهای خوشمزه ای دارن؛ یکی از این غذاهای خوشمزه که البته در ایام نوروز هم تهیه میشه، سوتی پلو هست که روش طبخ خاصی داره و خیلی هم خوشمزه ست.
این غذا رو میشه با ماهی دودی یا گوشت قلقلی آماده کرد اما میشه در کنارش خورش فسنجون یا خورش هویج هم سرو کرد. در این مطلب، طرز تهیه سوتی پلو اردبیل رو بهتون آموزش میدیم. تا پایان همراه ما باشید.
مواد لازم برای تهیه سوتی پلو اردبیل برنج 4 پیمانه
شیر 4 پیمانه
کشمش یک پیمانه
برگه زردآلو یک پیمانه
خرما 10 عدد
ماهی دودی 200 گرم
نمک به مقدار لازم
زعفران دم کرده 3 قاشق غذاخوری
کره 2 قاشق غذاخوری
گلاب یک قاشق غذاخوری
روغن مایع به مقدار لازم
خلال پسته برای تزئین

طرز تهیه سوتی پلو اردبیل مرحله اول برای درست کردن سوتی پلو یا شیرپلو، ابتدا برنج رو از چند ساعت قبل بشویید و با آب ولرم و مقداری نمک خیس کنید. برگه زردآلو و کشمش رو هم در آب ولرم خیس کرده و بعد از 15 دقیقه آبکش و خشک کنید. هسته های خرماها رو هم خارج کنید و کنار بذارید.
مرحله دوم بعد از اینکه برنج خیس خورد، اون رو دوباره بشویید و آبکش کنید. شیر رو داخل یک قابلمه بریزید و روی حرارت بذارید تا به جوش بیاد. وقتی شروع به جوشیدن کرد برنج رو با کمی نمک داخل قابلمه بریزید.
مرحله سوم حرارت رو متوسط بذارید تا بجوشه، در قابلمه رو هم نبندید چون سر میره. موقع جوشیدن مقداری زعفرون دم کرده هم اضافه کنید و هم بزنید.
مرحله چهارم تا برنج میپزه، کشمش، خرما و برگه زرآلو رو با کمی کره در حد یک دقیقه تفت بدید. وقتی که شیر برنج کشیده شد، مقداری کره و یا روغن مایع روی برنج بریزید. ماهی دودی رو هم تکه تکه کنید و داخل یک ظرف روی پلو قرار بدید. قیسی، کشمش و خرمای تفت داده رو هم روی برنج بریزید تا نرم بشن. حرارت رو ملایم کنید تا برنج دم بکشه.

مرحله پنجم بعد از اینکه سوتی پلوی خوشمزه دم کشید، ابتدا ماهی دودی رو خارج کرده و گوشت ماهی رو از تیغ و پوستش جدا و با دست خرد کنید. کشمش، خرما و قیسی رو داخل یک ظرف بریزید. پلو رو داخل دیس بکشید و روی اون رو با ماهی، کشمش و… پر کنید. در نهایت کمی خلال پسته بریزید و سرو کنید. نوش جان.
اگر به آشپزی علاقمند هستید، این صفحه رو با دستورهای متنوع و عالی دنبال کنید.
+
مارمولکبازی ساسی؛ تهدیدی خاموش برای نسل جوان بحران سرقت در ایران: ناامیدی شهروندان از عملکرد قانون بحران سرقت در ایران: ناامیدی شهروندان از عملکرد قانون آخوند بلاگر؛ حراج دین برای لایک و کامنت بیشتر! دود و سینما: وقتی سیگار دبیر جشنواره فجر خبرساز میشود
-
سه شنبه ۲۸ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۹:۴۵
-
۱۲ بازديد
-

-
پیام آذری
لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/804660/