پیام آذری

آخرين مطالب

اعلام هشدار نارنجی‌رنگ هواشناسی اقتصادی

اعلام هشدار نارنجی‌رنگ هواشناسی
  بزرگنمايي:

پیام آذری - به گزارش تابناک به نقل از ایسنا؛ سازمان هواشناسی با صدور هشدار نارنجی‌رنگ با اشاره به تشدید فعالیت سامانه بارشی آورده است: بارش باران، رعدوبرق، در مناطق سردسیر و ارتفاعات بارش برف، وزش باد شدید موقت، در برخی نقاط گردوخاک، در نقاط مستعد بارش تگرگ، احتمال رخداد روان‌آب و سیلاب در پایین‌دست و ریزش بهمن در ارتفاعات، کاهش محسوس دما و ماندگاری هوای سرد پنج‌شنبه (30 اسفند) در گیلان، مازندران، کردستان، زنجان، کرمانشاه، لرستان، چهارمحال بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، نوار شرقی و شمال خوزستان و شمال غرب فارس، ارتفاعات استان‌های قزوین، البرز و تهران و جمعه (اول فروردین) در شرق کرمانشاه، لرستان، نیمه شرقی خوزستان، چهارمحال بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، شمال غرب فارس، غرب و جنوب اصفهان، گیلان، دامنه و ارتفاعات استان‌های مازندران، زنجان، قزوین، البرز و تهران پیش‌بینی می‌شود.
حاکمیت این شرایط جوی شنبه (2 فروردین) در شمال آذربایجان غربی، لرستان، خوزستان، چهارمحال بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، بوشهر، غرب و جنوب اصفهان، نیمه شمالی فارس، مرکزی، قم، البرز، تهران، گیلان، مازندران، گلستان، خراسان شمالی، شمال خراسان رضوی و شمال و شرق سمنان و یکشنبه (3 فروردین) در خراسان شمالی، خراسان رضوی، گلستان، مازندران، شرق گیلان، شمال و نوار شرقی خوزستان، نیمه شمالی فارس، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال بختیاری، سمنان، جنوب و غرب اصفهان و ارتفاعات استان‌های تهران و البرز دور از انتظار نیست.
از اثرات این مخاطره جوی می‌توان به بالا آمدن ناگهانی آب رودخانه‌ها و سیلابی شدن مسیل‌ها و آب‌گرفتگی معابر، اختلال در ناوگان حمل و نقل، لغزندگی جاده‌ها، احتمال انسداد گردنه‌های برف گیر، وزش باد شدید موقتی، مه گرفتگی، کاهش دید افقی، در ارتفاعات احتمال ریزش بهمن، خسارت به سازه‌های موقت و محصولات کشاورزی و اختلال در انتقالِ حامل‌های انرژی اشاره کرد.
سازمان هواشناسی نسبت به پرهیز از سفرهای غیر ضروری، پرهیز از قرارگرفتن و اتراق در حریم و بستر رودخانه‌ها و مسیل‌ها، خودداری از فعالیت‌های کوه‌نوردی و جابجایی عشایر، خودداری از فعالیت‌های تفریحی نظیر طبیعت‌گردی، آمادگی دستگاه‌های اجرایی و امدادی، پاک‌سازی دهانه پل‌ها، لایروبی کانال‌ها و آب‌روها و آمادگی راهداری جهت برف‌روبی در مناطق سردسیر و عدم تردد دامداران در ارتفاعات، زهکشی و پاکسازی مسیر آب باغات و مزارع ، عدم انجام آبیاری، محلول پاشی و سم پاشی باغات و مزارع ، کنترل دما و رطوبت انبارها جهت جلوگیری از خسارت بیماری‌های قارچی، جلوگیری از نفوذ هوای سرد و روان آب به داخل سالن‌های پرورشی و کنترل دریچه گلخانه‌ها، پاکسازی، تنظیم و کنترل دریچه‌های ورودی و خروجی آب استخرهای پرورش ماهی ، خودداری دامداران و عشایر از عبور در ارتفاعات و توقف در حاشیه مسیل‌ها ، عدم تردد ماشین‏ آلات کشاورزی در مزارع و باغات توصیه می‌کند.
سازمان هواشناسی با صدور هشدار نارنجی‌رنگ دیگری با اشاره به نفوذ زبانه‌های پر فشار سرد از عرض‌های بالاتر آورده است: کاهش محسوس و بی‌هنجار دما همراه با ماندگاری هوای سرد شنبه (2 فروردین) در آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل، کردستان، کرمانشاه و ایلام، یک‌شنبه (3 فروردین) در آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل، کردستان، کرمانشاه، ایلام، خوزستان، زنجان، گیلان، دامنه و ارتفاعات مازندران، همدان و لرستان و دوشنبه (4 فروردین) در آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل، زنجان، اصفهان، البرز، ایلام، بوشهر، قزوین، تهران، چهارمحال بختیاری، خراسان شمالی، خوزستان، فارس، قم، کردستان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، گیلان، لرستان، مازندران، مرکزی و همدان پیش‌بینی می‌شود.
این وضعیت جوی سه‌شنبه (5 فروردین) در آذربایجان غربی، زنجان، قزوین، آذربایجان شرقی، اردبیل، اصفهان، البرز، ایلام، بوشهر، تهران، چهارمحال بختیاری، نیمه شمالی خراسان جنوبی، خراسان رضوی، خراسان شمالی، خوزستان، سمنان، فارس، قم، کردستان، نیمه غربی کرمان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، گلستان، گیلان، لرستان، مازندران، مرکزی، غرب هرمزگان، همدان و یزد و چهارشنبه (6 فروردین) در آذربایجان غربی، زنجان، قزوین، آذربایجان شرقی، اردبیل، اصفهان، البرز، ایلام، بوشهر، تهران، چهارمحال بختیاری، خراسان جنوبی، خراسان رضوی، خراسان شمالی، خوزستان، سمنان، فارس، قم، کردستان، کرمان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، گلستان، گیلان، لرستان، مازندران، مرکزی، هرمزگان، همدان و یزد حکفرما می‌شود.
کاهش محسوس و بی‌هنجار دما همراه با ماندگاری هوای سرد پنج‌شنبه (7 فروردین) در آذربایجان غربی، زنجان، قزوین، آذربایجان شرقی، اردبیل، اصفهان، البرز، ایلام، بوشهر، تهران، چهارمحال بختیاری، خراسان جنوبی، خراسان رضوی، خراسان شمالی، خوزستان، سمنان، فارس، قم، کردستان، کرمان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، گلستان، گیلان، لرستان، مازندران، مرکزی، هرمزگان، همدان و یزد و جمعه (8 فروردین) در آذربایجان غربی، زنجان، سیستان و بلوچستان، قزوین، آذربایجان شرقی، اردبیل، اصفهان، البرز، ایلام، بوشهر، تهران، چهارمحال بختیاری، خراسان جنوبی، خراسان رضوی، خراسان شمالی، خوزستان، سمنان، فارس، قم، کردستان، کرمان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، گلستان، گیلان، لرستان، مازندران، مرکزی، هرمزگان، همدان و یزد دور از انتظار نیست.
آسیب به محصولات و ادوات کشاورزی، افزایش مصرف حامل‌های انرژی، اختلال در انتقال حامل‌های انرژی، احتمال کمبود منابع انرژی بویژه در بخش کشاورزی و یخ‌زدگی در ارتفاعات و دامنه‌ها از اثرات این مخاطره جوی است.
سازمان هواشناسی نسبت به مدیریت و صرفه جویی در مصرف انرژی بویژه در بخش کشاورزی، مصرف کودهای پتاسه (سولوپتاس)، ترکیبات بُر و روی (مانند فروت‌ست) و کودهای اسید آمینه به صورت غیر مستقیم در بالای تاج درختان، جهت مقاوم‏‌سازی درختان به سرما و تقویت جوانه‌های زایشی در ساعات بدون بارش، تداوم افزایش رطوبت در مزارع و باغات با هدف تعدیل دمای محیط از طریق انجام آبیاری خارج از نوبت، روشن کردن آتش و ایجاد مه دود در باغات (در ساعات نزدیک صبح و بامداد)، خودداری از انجام هرس درختان، ایجاد پوشش بر روی نهال‌های جوان و درختان آسیب‌پذیر، تامین سوخت و سرویس و راه اندازی وسایل حرارتی و کنترل دما و رطوبت و تهویه در گلخانه‌ها، مرغداری‌ها و دامداری‌ها با توجه به کاهش محسوس دما، محافظت از تاسیسات و مراقبت از سیستم‌های آبیاری تحت فشار با توجه به پایین بودن دمای سطح زمین به ویژه در مناطق مرتفع و کوهستانی، کنترل سرمای بهاره در زمان تورم جوانه، از طریق مبارزه با باکتری‌های مولد هسته یخ و با استفاده از باکتری کش‌هایی مانند اکسی کلرور مس، مالچ پاشی در سطح باغات به منظور حفظ رطوبت و کاهش دمای خاک و عدم استفاده از کودهای ازته در زمان وقوع موج گرمایی دور از انتظار نیست.
سازمان هواشناسی با صدور هشدار زردرنگ با اشاره به نفوذ زبانه‌های کم فشار و پایداری در لایه‌های میانی جو آورده است: افزایشِ بی هنجار دما همراه با وزش بادهای گرمِ جنوبی یک‌شنبه در گیلان و مازندران؛ دوشنبه تا چهارشنبه د گیلان، مازندران، گلستان پیش‌بینی می‌شود.
در این شرایط جوی احتمال بالا آمدن ناگهانیِ سطح آب رودخانه‌ها در پایین‌دست در اثر ذوب برف در ارتفاعات، احتمال سقوط بهمن و ریزش سنگ در مناطق کوهستانی، افزایش پتانسیل آتش‌سوزی در جنگل‌ و مراتع، احتمال شکستن نهال و درختان آسیب پذیر، احتمال ایجاد تنش دمایی در گلخانه‌، مرغداری‌ و دامداری‌ و خزانه‌های برنج، احتمال آسیب به سازه های موقتی، تابلوها و بنرهای تبلیغاتی و احتمال سقوط اجسام از ارتفاع وجود دارد.
سازمان هواشناسی نسبت به احتیاط در فعالیت‌های کوهنوردی و در ترددهای کوهستانی، اجتناب از روشن کردن آتش در جنگل‌ها و مراتع، تنظیم دما و رطوبت گلخانه‌، مرغداری‌ و دامداری‌ها، مقاوم‌سازی مناسب خزانه برنج، لغو پرواز هواپیماهای سبک، تفریحی، گلایدر و بالگرد و محافظت از دام‌های سبک و تازه متولد شده در ارتفاعات توصیه می‌کند.
در هشدار نارنجی‌رنگ سازمان هواشناسی پیش‌بینی می‌شود که پدیده‌ای جوی اثرات منفی به دنبال داشته باشد و خسارت‌های احتمالی را سبب شود. هشدار نارنجی برای آماده‌باش دستگاه‌های مسئول برای مقابله با یک پدیده خسارت‌زا صادر می‌شود. هشدار زردرنگ به معنای این است که پدیده‌ای جوی رخ خواهد داد که ممکن است در سفرها و انجام کارهای روزمره اختلالاتی را ایجاد کند. این هشدار برای آگاهی مردم صادر می‌شود تا بتوانند آمادگی لازم را برای مواجهه با پدیده‌ای جوی داشته باشند که از حالت معمول کمی شدت بیشتری دارد. از سوی دیگر مسئولان نیز در جریان این هشدارها قرار می‌گیرند تا اگر لازم باشد تمهیداتی را بیندیشند.

لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/804547/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

صحبتهای جنجالی کارتال درباره تیم تراکتور و حضورش در پرسپولیس | اخبار ورزشی

2 مصدوم بر اثر انفجار بمب دستی در آخماقیه

برنامه ریزی برای برگزاری جشنواره فطیر سنتی در سال جدید

کشتی قهرمانی اروپا/ استقبال بی نظیر عنوانداران جهان و المپیک از رقابت ها

سفر در زمان؛ «لیلا اوتادی» در 23 سالگی و «هانیه توسلی» در 22 سالگی

مرگ نویسنده برجسته نروژی؛ نامزد همیشگی نوبل ادبیات

پاسخ رهبر انقلاب به سوالی درباره استفاده از ترقه

پاسخ جنجالی سرمربی پرسپولیس به یک سوال؛ کارتال دوست…

مصاحبه مشکوک اسماعیل کارتال در ترکیه

اسماعیل کارتال سرمربی پرسپولیس دوست داشت به تراکتور برود؟

پاسخ جنجالی سرمربی پرسپولیس به یک سوال؛ کارتال دوست داشت به تراکتور برود؟!

شهروندان فارغ از هر مذهبی مراعات شب‌های شهادت امام علی(ع) را داشته باشند

آذربایجان غربی مهیای استقبال از میهمانان نوروزی

امانت‌داران آرمان‌هایی هستیم که از ایثار نشأت گرفته است

در ارتباط با مشکلات مدارس غیردولتی هیچ محدودیتی برای برقراری ارتباط با نهادهای مختلف وجود ندارد

تاکنون 170 نفر بر اثر انفجارمواد محترقه درآذربایجان شرقی مصدوم شده‌اند

سفر در زمان؛ ژست عجیب «ابی و شب پره» با گیتار روی ریل قطار؛ سال 53

توزیع 600 بسته معیشتی در چاراویماق

حکم اعدام عامل قتل دختر 7 ساله بوکانی صادر شد

رفتارهایی که کودکان را از والدین فراری می‌دهد!

لزوم درک متقابل بین کارفرمایان و تأمین اجتماعی

تاکید محمد کبیری بر تعامل و همکاری تمامی کمیته های ستاد نوروزی کیش برای تکریم گردشگران

تَرنم نوروزی در اردبیل با آیین تکم‌گردانی

ایران سریع ترین تیم صعود کننده به جام جهانی خواهد شد

تاج وعده داد؛ سریع‌ترین صعود ایران به جام جهانی رقم می‌خورد

برگزاری نشست «نوروز در باورهای عرفانی و مذهبی» در مجموعه شیخ صفی‌الدین اردبیلی

اظهارات تاج درباره ورزشگاه علی دایی

صعود سریع ایران به جام جهانی؛ پیش بینی تاج

آغاز به کار ستاد مرکزی دبیرخانه ستاد اسکان نوروزی فرهنگیان استان

خط 4 مداره کابلی هوایی برق محمودآباد - آمل تکمیل شد

اسرائیل در حال تشدید انضمام کرانه باختری است

واژگونی و سقوط مرگبار اتوبوس مسافربری از روی پل

تشکیل مجمع خیرین مدرسه ساز در هریس

حکم رهبر انقلاب در استفاده و خرید و فروش ترقه و مواد محترقه

ادعای جنجالی سرمربی پرسپولیس؛ کارتال دوست داشت به تراکتور برود؟!

انجام 5255 عملیات مبارزه با مواد مخدر در آذربایجان‌ شرقی

«چهارشنبه آخر سال» نماد رویش پاکی و گرمی مردم آذربایجان

3 سد آذربایجان غربی در شرایط بحرانی قرار گرفت

سیاه‌چادرهای عشایری در ایام نوروز در آذربایجان غربی برپا می شود

حوادث مرتبط با چهارشنبه‌ آخر سال 1403/ تا این لحظه 717 مصدوم و 6 فوتی

آذربایجان غربی با باران به استقبال بهار می رود

50 نوروزگاه در آذربایجان غربی برپا می شود

توزیع 700 بسته عیدانه بنیاد دستان مهربان در تبریز و مراغه

اخذ رضایت پرونده 4000 میلیارد ریالی در بوکان

انفجار مواد محترقه در میانه؛ حال 4 نفر وخیم است

پیش‌بینی بارش و کاهش دما در تعطیلات نوروزی آذربایجان‌شرقی

طرح انتقال آب ارس به تبریز آب شرب 3 میلیون نفر را تأمین می‌کند

تمهیدات اداره غله و تعزیرات آرد و نان کیش برای ایام نوروز وماه رمضان

جان‌بخشی بانوی اردبیلی به بیماران دردمند

شهادت سرگرد سپاه که در حمله مسلحانه در سیستان و بلوچستان