«پیکصبا» کتابخانهای که امید را به روستاها میبرد
اقتصادی
بزرگنمايي:
پیام آذری - سعید اماناللهی، مسئول کتابخانه برتر استانی در سی و یکمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران، به خبرنگار مهر گفت: کتابخانه پیکصبا، نه فقط یک کتابخانه سیار، بلکه چراغ امیدی است که در دل روستاهای محروم تبریز روشن شده است. این کتابخانه، با حضور گرم خود، دانایی و آگاهی را به خانههای روستاییان هدیه میدهد.
اماناللهی، که به عنوان مسئول کتابخانه برتر نهادی معرفی شده بود، در مقطع کارشناسیارشد و در رشته کتابداری تحصیل کرده، و از سال 1396 در کتابخانه سیار پیکصبا فعالیت میکند. او فعالیتهای فرهنگی و تعداد بالای امانت و برگشت کتاب را علت برگزیدهشدنش در هفته کتاب دانست و اظهارداشت: کتابخانه سیار، برای برقراری عدالت فرهنگی تشکیل شد و هر روز به روستاهای اطراف شهر تبریز شامل آلانق، مایان، باغمعروف، کندرود و کرکج میروم که با وجود جمعیت بالای دو هزار و 500 نفر، کتابخانه ندارند و به تنهایی این کتابخانه سیار را اداره میکنم.
وی خاطرنشان کرد: تنها محیط فرهنگی روستاهایی که میروم، همین کتابخانه سیار است و کودکان منتظر رسیدن من میمانند تا کتاب خود را امانت بگیرند؛ حتی بزرگسالان هم مراجعه میکنند تا مشکلات فرهنگی خود را اطلاع دهند چرا که این روستاها محروم هستند.
این کتابدار نمونه، در ادامه یادآور شد: تاکنون چندین طرح در کتابخانه ما برگزار شده است که قصهگویی، جمعخوانی، برنامههای آموزشی و پخش ویدئوهای آموزشی برای اهالی روستا از جمله آنهاست. تعداد کتب این کتابخانه سیار، سههزار و 100 جلد برای کودکان و نوجوانان و حدود چهارهزار جلد برای بزرگسالان است. اغلب مراجعهکنندگان، کودکان و نوجوانان هستند و در قشر بزرگسالان نیز، بیشتر زنان خانهدار استقبال میکنند.
اماناللهی، افزود: همراه با خیّرینی که کتاب اهدا میکنند، خود اهالی روستا هم کتابهایی که در خانه خود دارند را اهدا میکنند تا دیگر افراد هم استفاده کند. علاوه بر روستاها، در شهر تبریز هم فعالیت میکنم و تابستان امسال، برای پرکردن اوقات فراغت شهروندان، صبح جمعه در کوه عون بن علی و عصرها در ائلگلی، مسابقات فرهنگی و ثبتنام رایگان کتابخانه را اجرا میکردم.
وی در پایان، تصریح کرد: با توجه به نوع شغل و علاقه شخصیام، وقت زیادی را برای مطالعه کتاب؛ بهویژه در حوزه فلسفه و روانشناسی صرف میکنم و آخرین کتابی که مطالعه کردم، «فرزندپروری مبتنی بر شناخت» بود.
کد خبر 6354229
-
سه شنبه ۲ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۳:۲۸:۳۸
-
۷ بازديد
-
-
پیام آذری
لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/787842/