پیام آذری

آخرين مطالب

مراسم رونمایی از کتاب «وضعیت اقلیت ها در جمهوری آذربایجان از منظر حقوق بین الملل» مقالات

مراسم رونمایی از کتاب «وضعیت اقلیت ها در جمهوری آذربایجان از منظر حقوق بین الملل»
  بزرگنمايي:

پیام آذری - به گزارش خبرنگار مهر، نشست علمی ویژه رونمایی از کتاب «وضعیت اقلیت‌ها در جمهوری آذربایجان از منظر حقوق بین‌الملل» با حضور جمعی از اساتید حقوق بین‌الملل و حقوق بشر دانشگاه‌ها و همچنین پژوهشگران و کارشناسان حوزه قفقاز و اوراسیا در «مرکز پژوهشی حقوق اقلیت‌ها» در تهران برگزار شد.
کتاب «وضعیت اقلیت‌ها در جمهوری آذربایجان از منظر حقوق بین‌الملل» به قلم احمد کاظمی استاد حقوق بین‌الملل دانشگاه و پژوهشگر ارشد اوراسیا در چهار بخش، شانزده فصل و 608 صفحه به زیور طبع آراسته شده است.
این کتاب با رویکرد «حقوقِ بین‌المللی» و با استفاده از منابع فارسی، انگلیسی، روسی، آذری و ترکی استانبولی و با اتکا به حدود سه دهه پژوهش و آرشیو نگارنده در این حوزه و پنج سال حضور میدانی در جمهوری آذربایجان، به بررسی وضعیت اقلیت‌های مختلف در جمهوری آذربایجان از منظر «حق موجودیت، حق بر هویت جمعی، حقوق فرهنگی، حقوق مذهبی، حقوق زبانی، حقوق اقتصادی، حق تماس، حق بر مشارکت مؤثر، حق هم‌گرایی برابری‌طلبانه و حق تعیین سرنوشت» پرداخته است.
سخنرانان در این مراسم علاوه بر تبیین نگاه حقوق بین‌الملل به اقلیت‌های چهارگانه قومی، مذهبی، زبانی و ملی؛ به بررسی وضعیت اقلیت‌ها و اقوام در جمهوری آذربایجان پرداختند.
احمد کاظمی نویسنده این کتاب در سخنانی با تاکید بر اینکه مهمترین چالش پژوهش در حوزه اقلیت‌ها در جمهوری آذربایجان به عنوان یک کشور کثیرالمله، قِلّت منابع است و اطلاعات منتشر شده در مورد اقلیت‌ها در این کشور متأثر از سنت تاریخ‌نویسی شوروی و تزارها، برجعلیات و نفرت‌پراکنی استوار است، گفت: این کتاب دو هدف عمده را دنبال می‌کند.
وی ادامه داد: اول؛ شناخت اقلیت‌های متعدد قومی، مذهبی، زبانی و ملی در جمهوری آذربایجان در قالب یک کتاب مرجع. دوم؛ بررسی وضعیت حقوقی این اقلیت‌ها، فارغ از رویکردهای سیاسی و در چارچوب موازین و اسناد حقوق بین‌الملل اقلیت‌ها به ویژه اعلامیه سازمان ملل درباره حقوق اشخاص متعلق به اقلیت‌های ملی یا قومی، مذهبی و زبانی مصوب 1992 به عنوان مترقی‌ترین سند خاص حقوق اقلیت‌ها که در آن 10 عنوان حقوق سنتی و مدرن برای اقلیت‌های عرفی چهارگانه پیش بینی شده است.
استاد حقوق بین‌الملل دانشگاه در تشریح وضعیت اقلیت‌ها در جمهوری آذربایجان افزود: در حالی که برخی از اقلیت‌های برگزیده و عمدتاً تُرک‌تبار مانند ترک‌های آهیسکا و کاکائوزها یا اقلیت‌های مذهبی نظیر یهودیان، از عالی‌ترین سطوح امتیاز و حمایت، برخوردارند؛ اغلب اقلیت‌های قومی مانند تالشان، لزگی‌ها، آوارها، تات‌ها و ارامنه با نقضِ فاحش حقوق‌شان، با «سلب حق موجودیت تا پاکسازی سیستماتیک قومی و نسل‌کشی فرهنگی» مواجه هستند.

پیام آذری

بخش‌های چهارگانه کتاب «وضعیت اقلیت‌ها در جمهوری آذربایجان از منظر حقوق بین‌الملل» ترکیبی از مباحث نظری و حقوقی اقلیت‌ها بهمراه بررسی مصداقی حقوق اقلیت‌ها در جمهوری آذربایجان است.
بخش اول این کتاب به بررسی موضوع مفهوم «اقلیت‌ها در اسناد بین‌المللی حقوق بشر» شامل مباحث «جایگاه و مفهوم اقلیت‌ها در حقوق بین‌الملل»، «حقوق اقلیت‌ها در اسناد بین‌المللی حقوق بشر» و «رویکرد حقوقی جمهوری آذربایجان به اقلیت‌ها» پرداخته است.
در بخش دوم این کتاب به «وضعیت اقلیت‌های قومی، زبانی و ملی در جمهوری آذربایجان از منظر حقوق بین‌الملل» از جمله اقلیت‌های ارمنی، لزگی، آوار، اودی، تات، کُرد، وضعیت اقلیت‌های قومی شاهداغ (خینالیق، بودوگ و گریز)، روتول، ساخور، روما، گرجی و اینگلوی، روس، مولوکان، اوکراینی، ترکمن، تاتار، چرکس، ترک‌های آهیسکا، اوست (آسی)، کاکائوزها، دارگین‌ها و همچنین وضعیت اقلیت‌های ملی در جمهوری آذربایجان پرداخته شده است.
بخش سوم کتاب نیز به بررسی ««وضعیت اقلیت‌های مذهبی در جمهوری آذربایجان از منظر حقوق بین‌الملل» شامل «وضعیت اهل سنت، وهابی‌ها و فرقه بهائیت در جمهوری آذربایجان»، ««وضعیت اقلیت یهودی در جمهوری آذربایجان از منظر حقوق بین‌الملل»، «وضعیت اقلیت‌های مسیحی، آشوری، زرتشتی و کریشنا در جمهوری آذربایجان از منظر حقوق بین‌الملل» اختصاص یافته است.
نهایتاً در بخش چهارم کتاب موضوعات مهمی همچون «گزارش نهادهای بین‌المللی، شیعیان اقلیت معکوس، تأثیر پان‌تورانیسم بر وضعیت اقلیت‌ها در جمهوری آذربایجان» در سه فصل مجزا تشریح شده است.
کتاب «وضعیت اقلیت‌ها در جمهوری آذربایجان از منظر حقوق بین‌الملل» پس از کنکاش علمی و حقوقی وضعیت تمامی اقلیت‌های چهارگانه عرفی، با تاکید بر اینکه اقلیت‌ها در جمهوری آذربایجان از منظر بهره‌مندی یا عدم بهره‌مندی از حقوق ده‌گانه اقلیت‌ها در قالب دو دسته اقلیت‌های برگزیده مانند اقلیت یهودی و اقلیت‌های عادی (مانند تالشان) قابل تقسیم است، به این نکته پایانی تاکید کرده است که: وضعیت اقلیت‌های عادی قومی، زبانی و ملی در جمهوری آذربایجان در چشم‌انداز آینده ارتباط مستقیمی با سیاست‌های قومی و مذهبی حاکم بر جمهوری آذربایجان دارد که در کنار تشیع زدایی، از پان‌آذریسم به پان‌ترکیسم و پان‌تورانیسم سیر کرده است. تا زمانی که تغییر اساسی در این رویکردهای کلان صورت نگیرد، هیچ تضمینی برای شناسایی، ترویج و ارتقا حقوق اقلیت‌ها در جمهوری آذربایجان وجود نخواهد داشت.
احمد کاظمی نویسنده این کتاب پیش از نیز چندین کتاب حقوقی در حوزه اقلیت‌ها از جمله «کتاب مفهوم اقلیت در اسناد بین‌المللی حقوق بشر»، «وضعیت اقلیت‌ها در ترکیه از منظر حقوق بین‌الملل» و چندین مقاله علمی - پژوهشی در این حوزه از جمله تعریف اقلیت در اسناد بین‌المللی حقوق بشر، آینده پژوهشی تطور مفهوم اقلیت در ادبیات و مباحث حقوق بین‌الملل، اقلیت‌های اوراسیایی تبار ترکیه از منظر حقوق بین‌الملل، تأثیر نظریه چند فرهنگ‌گرایی بر تطور مفهوم اقلیت در حقوق بین‌الملل، به چاپ رسانده است.
علاقمندان برای تهیه این کتاب به سایت مرکز پژوهشی حقوق اقلیت‌ها (irrcmr.com) مراجعه یا با شماره تلفن 88500946 تماس بگیرند.
کد خبر 6352940

پیام آذری

لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/787061/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

عموی تتلو: وکیل خبر صدور حکم اعدام را تایید کرد/ وکیل: چند روز صبر کنید

پیشنهادات یک کمدین به برنامه جنجالی که کفن و آگهی ترحیم هدیه می داد/ ویدئو

بارش برف مدارس برخی شهرهای آذربایجان غربی را سه‌شنبه غیرحضوری کرد

مدارس استان اردبیل سه‌شنبه هم تعطیل شد

31 طرح صنعتی برای دریافت تسهیلات به بانک‌های اردبیل معرفی شدند

قیمت روز مرغ دوشنبه یک بهمن 1403

لغو برنامه‌های خاموشی در اردبیل تا پایان سال

شایع‌ترین سرطان‌ها در اردبیل معده، پستان و پروستات است

ضرورت تحکیم اتحاد تهران و اسلام‌آباد در منطقه

قدرت نهضت حسینی به امت اسلامی پشتوانه عظیم معنوی بخشیده است

فوری / تعطیلی مدارس اردبیل فردا 2 بهمن 1403

بارش برف در اردبیل

اردبیل در آغاز بهمن‌ماه سپیدپوش شد

مدارس و دانشگاه‌های اردبیل فردا سه‌شنبه تعطیل شد

مدارس اردبیل سه شنبه تعطیل است

مدارس کدام استان‌ها دوم بهمن تعطیل و غیرحضوری است؟

تعطیلی مدارس اردبیل فردا 2 بهمن 1403

مدارس اردبیل تعطیل شد

مدارس و دانشگاه‌های استان اردبیل فردا تعطیل خواهند بود

روند اجرای زیرساخت‌های سایت مرزی کوزه رش شهرستان سلماس تسریع می‌یابد

گلایه اهالی خیابان کشاورز شمالی قم از سدمعبر برخی کسبه

رفتار مهربان کیلیان امباپه با کودک جیمی جامپ + عکس

قهر سر مربی استقلال تهران در نشست خبری

آخرین پیام هریس و بایدن به مردم آمریکا

آخرین پیام هریس و جو بایدن خطاب به مردم آمریکا

پایان دوره بایدن و هریس/ پیام خداحافظی پیش از مراسم تحلیف ترامپ

لیگ برتر بسکتبال/ مهگل البرز با شکست گرگان را ترک کرد

آخرین پیام هریس و بایدن خطاب به مردم آمریکا

ویزیت رایگان 300 نفر به همت خانواده مرحوم حاج محمود سلیمی موحد در تسوج

مشارکت 12میلیارد تومانی خیرین در طرح‌های بهزیستی هوراند

فرصت 4 روزه پرسپولیس برای بازی بزرگ

دیدار سردار رادان با خانواده شهید ابراهیم حشمتی در تبریز

شجاعی: حرف‌هایی دارم که اگر بزنم برخی نمی‌توانند در تبریز بمانند

بایدن از ترامپ در کاخ سفید استقبال کرد

حضور مدیرکل بنیاد مازندران در مرکز سامد

تشییع و تدفین شهدای عدالت در قم

تقویت همکاری‌ها در راستای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت به دانش‌آموزان تاثیرگذار است

خانواده‌های شهدا باید پیشگام در حوزه ترویج فعالیت‌های قرآنی باشند

برگزاری همایش تخصصی و آموزشی مددکاران بنیاد با حضور مدیر کل بنیاد سمنان

بارش برف مدارس برخی شهرهای آذربایجان غربی را سه شنبه غیرحضوری کرد

1700 سند برای موقوفه‌های آذربایجان غربی صادر شد

«نیکی کریمی» در پشت صحنه سریال «سرزمین مادری»؛ سال 1395

آتش‌سوزی گسترده در مس سونگون ورزقان

آتش‌سوزی در مجتمع مس سونگون مهار شد

چرا خاقانی، شاعری مشهور نیست؟

مدارس استان اردبیل تعطیل شد

بارش شدید برف در 3 محور گیلان؛ تردد جریان دارد

هوای اردبیل به سمت آلودگی پیش می‌رود

در دیدار سردار باقری و فرمانده ارتش پاکستان /لزوم تحکیم اتحاد تهران و اسلام‌آباد در منطقه

بارش شدید برف در این محور‌های شمالی