بساط مدارس کانکسی عشایر اردبیل برچیده نشد
فرهنگي
بزرگنمايي:
پیام آذری - مدیرکل امور عشایری استان اردبیل با اشاره به اینکه در عشایر بساط مدارس کانکسی برچیده نشده و دانشآموزان در این مدارس تحصیل میکنند، گفت: به رغم احداث 35 مدرسه عشایری اما لازم است تا 65 باب مدرسه جدید ساخته شود. - اخبار استانها -
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، علی پیرجاهد شامگاه چهارشنبه در جلسه شورای جهاد سازندگی امور عشایر و توسعه روستایی استان اردبیل در استانداری اردبیل اظهار داشت: در تمام ادوار دولتها همه قوای خود را از عشایر گرفتهاند و عشایر نقش اساسی در توسعه اقتصادی، اجتماعی و حتی سیاسی کشور داشته و دارند.
وی با اشاره به نقش عشایر در اقتصاد مقاومتی تصریح کرد: به رغم خشکسالیهای چند سال اخیر و معضلات اقتصادی، عشایر جمعیت دامی خود را حفظ کرده و از محل نگهداری دامهای سبک و سنگین سالانه 10 هزار و 500 تن گوشت، 43 هزار و 500 تن شیر، 500 تن پنیر و همچنین 23 هزار متر انواع صنایع دستی را تولید میکنند.
مدیرکل امور عشایری استان اردبیل به ثروتآفرینی جامعه عشایر در استان اردبیل اشاره کرد و گفت: عشایر اردبیل سالانه 10 هزار میلیارد تومان گردش مالی دارند که رقم بسیار بالایی در مقایسه با سایر فعالیتهای اقتصادی است.
پیرجاهد محرومیت 572 قشلاق اردبیل را از امکانات اولیه یادآور شد و افزود: با بررسیهای انجام شده احصای کارشناسی از قشلاقات هم اکنون 26 قشلاق اردبیل فاقد برق، 80 قشلاق فاقد گاز، 119 قشلاق فاقد آنتندهی اینترنت و تلفن همراه و... هستند که باید برای همه این کاستیها اقدامات اساسی صورت گیرد.
وی با اشاره به اینکه در عشایر بساط مدارس کانکسی برچیده نشده و دانشآموزان در این مدارس تحصیل میکنند، خاطرنشان کرد: به رغم احداث 35 مدرسه عشایری اما لازم است تا 65 باب مدرسه جدید ساخته شود تا دانشآموزان عشایری از مدارس کانکسی به مدارس جدید نقل مکان کنند.
مدیرکل امور عشایری استان اردبیل با اشاره به اینکه عشایر در حال حاضر با تنش و چالش تأمین آب شرب و تأمین آب دام روبهرو هستند، اضافه کرد: در صورت رفع معضلات اساسی در چهار نقطه عشایری مشگینشهر، بیلهسوار، انگوت و اصلاندوز با صرف هزینه 200 میلیارد تومان برای همیشه از چالش آب عشایر رهایی خواهیم یافت.
پیرجاهد با بیان اینکه قرارگاه خاتمالانبیاء آماده مشارکت در این طرح بزرگ و توسعهای است، بیان کرد: در کنار حل مشکلات آب عشایر، باید راهکاری برای اصلاح راههای مواصلاتی 126 قشلاق که از راههای خاکی عبور و مرور میکنند، اندیشیده شود.
وی از نیمهتمام ماندن پروژههای راهسازی در برخی از قشلاقات اردبیل خبر داد و یادآور شد: در حال حاضر نوبت آن است تا محرومیتزدایی و برنامههای توسعهای را از مناطق عشایری آغاز کرده و زمینه توسعه و پیشرفت آنها را فراهم آوریم.
مدیرکل امور عشایری استان اردبیل با ابراز گلهمندی از تبدیل بخشی از زمینهای قشلاق علملو در حوزه پارسآباد و اصلاندوز برای ایجاد سایت پرورش آهو تصریح کرد: در حالی که قرار بود تنها 35 هکتار زمین به این کار اختصاص داده شود اما در حال حاضر در 350 هزار هکتار از اراضی عشایری اقدام به پرورش آهو توسط محیط زیست شده که عملا در این مکان فعالیتهای کشاورزی و دامپروری عشایر را محدود کرده است.
پیرجاهد مطالبه اصلی عشایر این منطقه را حل این معضل اساسی زیست محیطی اعلام کرد و گفت: در کنار آن عدم عمل به تعهد واگذاری زمین از سوی شرکت کشت و صنعت پارس عشایر آن منطقه را رنج میدهد که شایسته است در این زمینه اقدامات اساسی و کارشناسی صورت گیرد.
وی با تاکید بر حل مشکل تعاونیهای عشایر با اداره کل امور عشایر استان اردبیل افزود: در سالهای اخیر به رغم راکد ماندن بسیاری از این تعاونیها، کارکنان آن ادعای مطالبهگری داشته و با شکایت به بیمه تأمین اجماعی درخواست خسارت کردهاند که امیدواریم با جلسات کارشناسی و رفع محکومیت از اداره کل امور عشایر، این معضل اساسی به جد رفع شود.
مدیرکل امور عشایری استان اردبیل عدم پرداخت تسهیلات به عشایر از سوی چهار بانک عامل را از مسایل و مشکلات عشایر اعلام کرد و ادامه داد: تنها 50 درصد از تسهیلات 64 میلیارد و 500 میلیون تومانی عشایر جذب شده که بانکهای کشاورزی، رسالت، صادرات و مهر ایران باید در پرداخت تسهیلات به عشایر بیش از پیش تلاش کنند.
پیرجاهد بیان کرد: از رقم 64 میلیارد تومان پرداختی تسهیلات به عشایر، 46 درصد سهم بانک کشاورزی، 2 درصد سهم بانکهای مهر ایران و صادرات و صفر درصد سهم بانک رسالت است.
انتهای پیام/132/.
-
پنجشنبه ۲۷ دي ۱۴۰۳ - ۰۹:۲۹:۳۹
-
۷ بازديد
-
-
پیام آذری
لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/785027/