پیام آذری

آخرين مطالب

آذربایجان شرقی رتبه نخست در تعداد زنبورستان‌ها گفتگو

آذربایجان شرقی رتبه نخست در تعداد زنبورستان‌ها
  بزرگنمايي:

پیام آذری - در گفت‌وگو با مهر اعلام کرد: مطابق نتایج سرشماری اخیر در مهرماه امسال، میزان تولید عسل در آذربایجان شرقی در سال 1403، بیش از 16 هزار تن (شانزده هزار و 281 و 9 صدم تن) بوده است که در مقایسه با سال 1402، رشد 10 درصدی نشان می‌دهد. حدود 15 هزار و 394 تن از این میزان مربوط به کندوهای مدرن و حدود 887 تن مربوط به کندوهای سنتی بوده است که باید بگوییم شاهد شکست رکوردی جدید در تولید عسل طی 5 دهه گذشته در آذربایجان‌شرقی بودیم.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
وی با بیان اینکه براساس نتایج سرشماری در سال 1403 تعداد 11 هزار و 477 واحد زنبورستان در استان آذربایجان‌شرقی شمارش شده است، گفت: در این زنبورستان‌ها تعداد یک میلیون و 192 هزار و 463 کلنی زنبورعسل وجود دارد که حدود یک میلیون و 17 هزار و 557 کلنی در قالب کندوی مدرن و 174 هزار و 906 کلنی در قالب کندوی سنتی هستند.
زمانزاد قویدل با بیان اینکه تعداد کلنی‌ها (مدرن و سنتی) در امسال حدود 3 درصد کاهش داشته است، گفت: این کاهش عمدتاً به دلیل تلفات کلنی‌ها ناشی از سمپاشی‌های سموم تقلبی و غیر‌استاندارد توسط عده معدودی از کشاورزان است همچنین تعداد کلنی‌های بومی نسبت به سال گذشته حدود 3 درصد افزایش یافته که این امر به‌دلیل بازارپسند بودن عسل این نوع کلنی‌ها و بالابودن نرخ آن در مقایسه با عسل استحصالی از دیگر انواع کلنی‌ها است.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان‌شرقی ادامه داد: سرشماری سراسری در آذربایجان‌شرقی برای دستیابی به آمار و اطلاعات در حوزه صنعت زنبورداری در امسال نیز همچون سنوات قبل به‌طور همزمان در سراسر کشور با همت 363 نفر از همکاران مروج انجام گرفت و طبق این سرشماری، مجموع تعداد زنبورداران و افراد شاغل در زنبورستان‌های استان به 18 هزار و 83 نفر رسید که نسبت به سرشماری سال 1402 تفاوت چندانی نداشته است. همچنین تعداد
7 هزار و 518 نفر از زنبورداران تحت پوشش بیمه (مجموع بیمه زنبورداری و سایر بیمه‌ها) قرار دارند.
قویدل گفت: علاوه بر عسل، 335.54 کیلو ژل رویال، 47.106 تن گرده گل، 19.762 تن بره موم، 197.167 تن موم و 155 گرم زهر زنبورعسل تولید شده که در مجموع با توجه به برگزاری دوره‌های آموزشی - ترویجی در استان در راستای سیاست خروج زنبورداری از تولید تک محصولی است.
وی بیان کرد: از نظر تولید عسل شهرستان‌های مراغه، سراب و ورزقان به ترتیب رتبه‌های اول تا سوم را دارند و از نظر تعداد کندوی مدرن و سنتی نیز مراغه دارای رتبه اول، اسکو دارای رتبه دوم و ورزقان رتبه سوم را دارد. از نظر تعداد زنبورستان‌ها نیز میانه رتبه اول، ورزقان رتبه دوم و سراب رتبه سوم را به خود اختصاص داده است.
قویدل اظهار کرد: در زمینه تولید عسل، میانگین تولید عسل در کندوهای بومی تغییرات زیادی نداشته، اما در کندوهای مدرن شاهد افزایش حدود 2 کیلوگرم در میانگین تولید عسل بودیم. به‌طور کلی، تولید عسل در امسال نسبت به سال 1402 حدود 10 درصد افزایش داشته است که این امر ناشی از اصلاح ساختار کندوهای مدرن قدیمی، استفاده از ملکه‌های هیبرید وارداتی و پربازده و همچنین افزایش دانش بهره‌برداران از طریق برگزاری کلاس‌های آموزشی و همایش‌ها است.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی همچنین به افزایش 35 درصدی تولید ژل رویال در مقایسه با سال گذشته اشاره کرد و گفت: این افزایش، به‌ویژه با توجه به نرخ مناسب این محصول، به‌عنوان یک کمک اقتصادی مهم برای زنبورداران مطرح است و امیدواریم که در سال‌های آتی زنبورداران بتوانند از اقتصاد تک‌محصولی بودن کندوها خارج شوند.
وی در ادامه به چالش‌های موجود در صنعت زنبورداری اشاره کرد و اظهار کرد: تولید و توزیع عسل‌های تقلبی، پایین بودن آگاهی فنی برخی از زنبورداران در مسائل علمی و فنی، بی‌توجهی به تولید سایر محصولات زنبورعسل مانند ژل رویال، گرده، بره موم و زهر زنبور، واردات غیرقانونی و قاچاق ملکه‌ها و مصرف بی‌رویه سموم و آفت‌کش‌ها توسط کشاورزان، از جمله مشکلات اصلی این صنعت هستند. علاوه بر این، سمپاشی‌های بی‌موقع و نابجا موجب مسمومیت زنبورها و نابودی جمعیت کلنی‌ها می‌شود.
قویدل در خصوص دیگر مشکلات صنعت زنبورداری اظهار گفت: عدم پرداخت تسهیلات بانکی مناسب، فروش عسل و محصولات به نرخ پایین‌تر از ارزش واقعی آن، عرضه عسل‌های تقلبی در بازار و استفاده از سم فیبرونیل با وجود ممنوعیت آن، از دیگر مشکلاتی هستند که صنعت زنبورداری با آنها دست و پنجه نرم می‌کند. همچنین، مشکلات مربوط به بیمه تأمین اجتماعی زنبورداران به‌عنوان یک شغل مستقل و عدم شفافیت در تشخیص عسل‌های تغذیه‌ای از عسل‌های خالص نیز وجود دارد.
وی در پایان افزود: برای حل این مشکلات، پیشنهادهایی مطرح می‌شود که شامل ترویج و توسعه پرورش نژادهای پربازده و اقتصادی، معرفی مراکز معتبر تولید و فروش ملکه‌های پربازده، توسعه تولید فرآورده‌های جانبی زنبورعسل، تخصیص تسهیلات کم بهره، تأمین شکر یارانه‌دار در زمان مناسب و به مقدار کافی و ایجاد صنایع جانبی فرآوری و بسته‌بندی محصولات زنبور عسل است. این اقدامات می‌تواند به بهبود وضعیت صنعت زنبورداری و افزایش بهره‌وری این بخش کمک کند.

لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/780716/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

استقبال از دهه فجر با تشکیل کارگروه‌های 30گانه در اردبیل

بزرگترین شبکه آبیاری مدرن سال آینده افتتاح می‌شود

نصب دستگاه ایکس‌ری در گمرکات اردبیل تا دهه فجر

29 هزار اردبیلی از قِبَل طرح مسکن ملی خانه‌دار می‌شوند

اتصال روستاهای اردبیل به شبکه ملی اطلاعات افزایش می‌یابد

اردبیل| فرهنگ‌سازی مصرف بهینه آب

سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری اردبیل منصوب شد

جشن شهرداری ارومیه پس از پیروزی برابر گیتی پسند

تداوم صدرنشینی ارومیه با برد بزرگ مقابل گیتی پسند

والیبال ارومیه در نیم فصل دوم بباز نیست

خلاصه والیبال شهرداری ارومیه 3 – گیتی پسند 1

این ارومیه جذاب: فقط می‌برند

هفته هجدهم لیگ برتر والیبال؛ یکه تازی ارومیه در صدر

تیم والیبال شهداب یزد بر پاس گرگان غلبه کرد

ادامه تاخت و تاز شهرداری ارومیه در لیگ برتر والیبال / حریف بعدی لطفا

لیگ برتر والیبال: شهرداری ارومیه روی نوار برد / نماینده اصفهان رفت و برگشت باخت

زرآباد منطقه نمونه گردشگری در کشور است

شهرداری ارومیه در صدر/ مهارنشدنی به سمت قهرمانی

عزم دولت برای پیشرفت سیستان و بلوچستان است

بیرثانیه ارومیه، لیگ ملی بسکتبال را با برد مقابل ملوان انزلی آغاز کرد

تیم والیبال پاس گرگان مغلوب شهداب یزد شد

رشد 30 درصدی استخراج در مجتمع مس سونگون طی سال 1403

ایرج، خواننده 93 ساله، اثر جدید منتشر کرد

همه اعضای شورا و شهرداری در فوت پاکبان تبریزی مسئول هستند

لامین یامال بارسا را ترک نخواهد کرد

52 هزار و 900 دستگاه کامیون ایرانی و 64 هزار کامیون خارجی از مرز نوردوز تردد کرده‌اند

بهسازی، نوسازی و مولدسازی مدارس ناحیه پنج تبریز پیگیری شود

رئیس قوه قضاییه گیلان را به مقصد تهران ترک کرد

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی کردستان منصوب شد؛ انتصاب دومین بانوی سرپرست دانشگاه

شهرداری تبریز متفاوت از تمامی کلانشهر‌های کشور است

بازدید سرپرست هلدینگ سرمایه‌گذاری پتروشیمی از صنایع لاستیکی سهند

ضرورت مقاوم سازی مساکن روستایی شهرستان سراب

رونمایی از گنبد فولادین ترکیه/ دفاع چهار لایه سامانه پدافندی ترک‌ها غوغا کرد

ضرورت بازسازی 13 مدرسه با 40 کلاس درس در منطقه نظرکهریزی

در دیدار احمدیان و علی اف چه گذشت؟

توسعه همکاری‌های دو کشور محور مذاکرات احمدیان و علی اف

«هشتمین جشنواره رسانه ای ابوذر» به ایستگاه پایانی رسید

درخواست جنجالی الهام علی اف از ایران برای برکناری امام جمعه اردبیل

همکاری‌های ایران و آذربایجان در مسیر توسعه

همه چیز درباره زندگی آیت الله عاملی؛ امام جمعه اردبیل که علی اف خواستار عزلش شد!

تاکید بر توسعه همکاری‌های ایران و جمهوری آذربایجان در دیدار احمدیان و علی اف

افزایش شدید تقاضا برای دلار در جمهوری آذربایجان

«الهام علی‌اف» چه چیزی را پنهان می‌کند؟

سرنوشت پایگاه‌های نظامی روسیه در این کشور چه می‌شود؟

حاشیه‌نشینی و پروژه‌های ناتمام تبریز باید تعیین تکلیف شوند

توهین بی شرمانه جدید الهام علی اف

قدردانی علی اف از موضع ایران در جنگ قره باغ در دیدار احمدیان/ دبیر شورای عالی امنیت ملی با رئیس جمهور آذربایجان دیدار کرد

نقدی بر حملات علی‌اف علیه ایران با وجود اقدامات مخرب باکو

سه شنبه‌های اقتصادی؛ طرحی برای رفع مشکلات تولید و کارگران

واکنش ارمنستان به اظهارات الهام علی‌اف