پیام آذری

آخرين مطالب

زوج‌ها مراقب حضور افراطی در فضای مجازی باشند اقتصادی

زوج‌ها مراقب حضور افراطی در فضای مجازی باشند
  بزرگنمايي:

پیام آذری - ایسنا /حضور بیش از حد در فضای مجازی، تعاملات روزانه بین زوجین را کاهش می‌دهد و ممکن است منجر به کم‌توجهی به نیازهای عاطفی طرفین و کاهش صمیمیت در آن‌ها شود.
در تاکسی، مترو، اتوبوس، پارک، خیابان، جمع‌های خانوادگی و موارد مشابه این چنینی افرادی را می‌بینید که به نوعی درگیر گوشی همراهشان هستند. این موضوع حتی زندگی خصوصی و خانوادگی افراد را نیز تحت تاثیر قرار داده است. به طوریکه فرد زمانی را که باید در منزل، صرف بودن با خانواده یا همسر و فرزندانش کند، را در گوشی تلفن همراه می‌گذراند.
افراد در موارد متعدد بدون این که نیازی داشته باشند، ناخودآگاه و بر اساس اعتیادی که به این فضا پیدا کرده‌اند سمت آن می‌روند. استفاده بیش از حد از تلفن همراه بر جنبه‌های مختلف زندگی بشر مانند فعالیت‌های اجتماعی، ارتباطی، سلامتی، شغلی، تحصیلی و حتی عادت‌های خوردن و خوابیدن‌ هم تاثیر گذاشته است. زمان زیادی نمی‌برد که آسیب‌های گسترده و عمیق جسمی و روانی وقت‌گذرانی بی‌رویه در فضای مجازی، خود را بروز دهند. موضوعی که علاوه بر افراد بزرگسال، کودکان را نیز درگیر کرده و به یکی از دغدغه‌های اصلی خانواده‌ها تبدیل شده است. برای آگاهی بیشتر خانواده‌ها با این موضوع، با سحر حیاتلو روانشناس و مدرس دانشگاه به گفت‌وگو نشستیم که در ادامه می‌خوانید :
در زندگی روزمره، وابستگی زیاد افراد به فضای مجازی به مشکلی حاد در خانواده‌ها تبدیل شده است به طوری که شاهد این هستیم که هر کسی در هر ساعتی از روز اگر وقت آزادی پیدا کند به گوشی و فضای مجازی پناه می‌برد؟ این رفتار چه مشکلاتی را در خانواده ایجاد می‌کند؟
می‌تواند تاثیرات منفی زیادی بر روی زندگی مشترک زوجین داشته باشد. معمولاً کاهش کیفیت ارتباطات زوجین به دلیل کمبود وقت برای گفتگو، در اثر حضور بیش از حد در فضای مجازی، تعاملات روزانه بین زوجین را کاهش می‌دهد و ممکن است منجر به کم‌توجهی به نیازهای عاطفی طرفین و کاهش صمیمیت در آن‌ها شود. همچنین در برخی مواقع می‌تواند باعث ایجاد سوء تفاهم و بی‌اعتمادی در زندگی مشترک شود.
حسادت، شک و فعالیت‌های مشکوک در فضای مجازی مانند: تعامل با افراد ناشناس و مقایسه با دیگران، دیدن زندگی‌های ظاهراً ایده‌آل دیگران در شبکه‌های اجتماعی، ممکن است انتظارات غیر واقعی و تنش در فرد ایجاد کند. این موارد در نهایت تاثیر بسزایی بر کیفیت و میزان سلامت روانی فرد خواهد داشت. همچنین این امکان وجود دارد که استفاده بیش از حد فضای مجازی، منجر به احساس تنهایی، اضطراب یا افسردگی در یکی از زوجین شود.

پیام آذری


استفاده از فضای مجازی چه آسیب‌هایی به کودکان می‌زند؟
فضای مجازی می‌تواند تاثیرات مثبت و منفی بر کودکان داشته باشد، که به میزان نظارت والدین و محتوای دسترسی کودکان بستگی دارد.
 از تاثیرات مثبت می‌توان به توسعه خلاقیت کودک با طراحی و ساخت محتوا، افزایش دانش اطلاعات او و تقویت مهارت‌های دیجیتال اشاره کرد. کودکان می‌توانند از طریق فضای مجازی به منابع آموزشی، ویدیوهای آموزشی و محتوای علمی دسترسی داشته باشند. حتی در دوران پاندمی کووید، کودکان در فضای مجازی درس می‌خواندند. امروزه در برخی مواقع در صورت سرمای شدید و افزایش آلودگی هوا نیز با کمک فضای مجازی و اینترنت توسط پلتفرم شاد و اسکای‌ روم به صورت آنلاین در کلاس درس شرکت می‌کنند. همچنین استفاده از ابزارها و فناوری مرتبط با فضای مجازی باعث می‌شود کودکان با مهارت‌های ضروری در این زمینه آشنا شوند.
ولی تاثیرات منفی می‌تواند باعث آسیب‌های شدیدی به کودکان شود. اعتیاد به اینترنت و بازی‌های آنلاین، کاهش تعاملات اجتماعی واقعی، افزایش پرخاشگری و کاهش تمرکز، دسترسی به محتوای نامناسب و تهدیدهای امنیتی و حریم خصوصی مواردی از تاثیرات منفی هستند، که منجر به آسیب کودکان می‌شوند. بازی‌ها و شبکه‌های اجتماعی ممکن است، باعث اعتیاد به اینترنت شوند و زمان کودکان را به شکلی نامطلوب اشغال کنند. همچنین فضای مجازی بدون نظارت والدین می‌تواند کودک را در معرض خطراتی مانند دسترسی به محتوای نامناسب و یا خشن، کلاهبرداری آنلاین، سوء استفاده از اطلاعات شخصی یا آزار اینترنتی قرار دهد.
برای کاهش عوارض آن چه راهکارهایی را پیشنهاد می‌دهید؟
پیشنهاد می‌شود برای کاهش عوارض منفی ناشی از استفاده بیش از حد فضای مجازی، قوانینی مشخص برای استفاده از این فضا تعریف کنند، به صورتی که افراد در خانواده زمانی خاص را برای کنار گذاشتن گوشی و وسایل دیجیتال داشته باشند. برای مثال زمان شام یا قبل از خواب و مواردی از این قبیل را به گفت‌وگو و انجام فعالیت‌های مشترک اختصاص دهند.

الگو بودن برای یکدیگر در زمینه کاهش استفاده از فضای مجازی، توجه به نیازهای عاطفی همسر و یادآوری برای برنامه‌ریزی فعالیت‌های مشترک با ارسال پیام‌های محبت آمیز به کاهش اثرات منفی فضای مجازی بر زندگی مشترک کمک می‌کند.
 اگر احساس می‌کنید وابستگی به فضای مجازی به یک مشکل جدی تبدیل شده از روانشناس یا مشاور خانواده کمک تخصصی بگیرید. همچنین راهکارهایی جهت کاهش عوارض منفی فضای مجازی بر کودکان نیز وجود دارد. نظارت والدین و آموزش سواد رسانه‌ای تا کودکان بیاموزند که چگونه از فضای مجازی استفاده کنند و خطرات آن را بشناسند.
 همچنین با تعیین زمان مشخص برای استفاده از فضای مجازی برای کودکان می‌توان تعادل را میان فعالیت آنلاین و آفلاین ایجاد کرد. والدین با تشویق به فعالیت‌های جایگزین مثل فعالیت‌های ورزشی، هنری و اجتماعی می‌توانند به کودکان کمک کنند تا زمان کمتری در فضای مجازی صرف کنند، در نتیجه مدیریت مناسب فضای مجازی می‌تواند تاثیرات مثبت آن را افزایش و آسیب‌های احتمالی آن را کاهش دهد.

لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/776831/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

این روحانی برای اولین بار به مجلس خبرگان راه یافت + عکس

عکس 10 سال قبل سردار سلیمانی، همسر، دختران و پسرانش + ببینید

گرامیداشت یاد و خاطره حاج قاسم در سالروز شهادتش توسط مردم دیزج دیز + فیلم

تصمیم جمهوری آذربایجان برای بازگشایی سفارت این کشور در دمشق

پس لرزه توهین به اردوغان و علی اف در تلویزیون صدا و سیما

تصمیم باکو به بازگشایی سفارت خود در دمشق پس از 12 سال

ترک شیرینی‌جات راهی برای تقویت سیستم ایمنی بدن

قریب به 1٠6 هزار خانوار تحت پوشش بهزیستی آذربایجان غربی

ویدئویی از عکس های عروسی بازیگران معروف

ماجرای تماس سردار سلیمانی با گلشیفته فراهانی/ ویدئو

عجیب اما واقعی؛ یک جراح از بیمار خود «سرطان» گرفت!

فوت 4 کودک بر اثر قصور یک پزشک در قم/ رئیس کمیسیون بهداشت مجلس: قصور پزشکی ممکن است در همه جای دنیا رخ دهد!

پس لرزه توهین به اردوغان و علی اف در شبکه خبر

بازار گرمی وحشتناک رسانه های افریقای جنوبی برای گزینه استقلال و موسیمانه

عطر افشانی و گلباران گلزار شهدای مدافع حرم در تبریز

زنوزی: ما ترک‌ها ایرانی هستیم, من سرباز ایران هستم

هلدینگ مشهور عربستانی سعودی، ایران را ترک کرد!

مالک تراکتور: با اسکوچیچ 6 گل در جام جهانی نمی خوردیم؛ سردار آزمون بیاید

پشت پرده ماجرای سیلی زدن علیرضا کمالی به صورت «ژیلا شاهی»/ ویدئو

از تکذیب تا وعده تحویل؛ سراب مسکن 25 متری

مدیر تراکتور تبریز رفتنی شد

باور نکردنی؛ محرومیت سنگین مربیان به دلیل محروم کردن ورزشکار از تلفن همراه!

قهرمانی مازندران در رقابت‌های کشتی آزاد بزرگسالان کشور در گرگان

فراخوان مقاله انجمن ایرانی مطالعات فرهنگی و ارتباطات برای برگزاری «همایش حکمرانی و  سیاستگذاری رسانه ای در ایران»

غروب ماه نو‌ در آغوش سبلان

امام جمعه اردبیل: چند لامپ کوچک در اتاق پزشکیان سوسو می زد/ خطای بزرگ بشار اسد از نگاه یک امام جمعه/ دژکام: گزینش نیروهای شایسته مدنظر قرار گیرد

ورود کامیون‌ها به بیله‌سوار ممنوع شد

زمان قطعی برق اردبیل فردا شنبه 15 دی 1403

رونمایی از طرح سرو بیمه کوثر

آلوده‌ترین شهر کشور در روز جمعه

سیگار از عمر زنان بیشتر می‌کاهد یا مردان؟

صحنه عجیب در بازی تراکتور؛ چرا وی ای آر تبریز خاموش شد؟

موسیمانه ایران را ترک کرد

برخورد شدید دو خودروی سواری 7 مصدوم بر جا گذاشت + جزئیات حادثه

ماجرای تابلویی که حسن روح‌الامین به رهبر انقلاب تقدیم کرد

زمان قطعی برق ارومیه فردا شنبه 15 دی 1403

توسعه آذربایجان شرقی با همکاری دولت و مجلس

زمان قطعی برق تبریز فردا شنبه 15 دی 1403

بازدید وزیر ارتباطات از بیمارستان اعصاب و روان سلمان یاسوج

سردشت آلوده‌ترین شهر کشور در روز جمعه شد

واژگونی پراید با 4 کشته و مصدوم در شندآباد

کسی حق ندارد اظهارات یک فرد عادی و غیررسمی را به پای نظام بنویسد

توزیع مالیات بر اساس ارزش افزوده ظلم به مناطق محروم است

توطئه کشف حجاب با هدف فروپاشی نظام خانواده ایرانی طراحی شده بود

سردشت آلوده ترین شهر کشور در روز جمعه | جزئیات آلودگی شهرهای صنعتی

برگزاری پنجمین سالگرد شهادت سردار سلیمانی و شهدای مقاومت در ایلخچی

تجدید میثاق با آرمان های سردار سلیمانی در میانه

برگزاری همایش مقاومت در شهرستان مرند

استوری معنادار گل‌محمدی درباره پرسپولیس جلب توجه کرد

شهردار: بازار در شان تاریخ تبریز ساماندهی می‌شود