تحلیلهای هشتگانه جامع بیانات مهم رهبر معظم انقلاب توسط تحلیلگر عراقی
سیاسی
بزرگنمايي:
پیام آذری - به گزارش حوزه بین الملل خبرگزاری تقریب، «جلیل هاشم البکاء»، شاعر، نویسنده، فعال فرهنگی و تحلیلگر مسائل منطقه غرب آسیا،بیانات مهم رهبر معظم انقلاب اسلامی درباره تحولات منطقه به ویژه سوریه را که در جریان دیدار روز چهارشنبه گذشته با قشرهای مختلف مردم بیان کردند،مورد تجزیه و تحلیل قرار داده است که به این شرح است:
محور اساسی: امام خامنهای تاکید کردند که تحولات اخیر در سوریه بیش از آنکه یک نزاع داخلی باشد، نتیجه توطئهای است که ایالات متحده آمریکا و رژیم صهیونیستی به پیش میبرند و این بیانگر یک تحلیل استراتژیک است که تحرکات نظامی و انگیزههای سیاسی بزرگ در منطقه را به هم پیوند میدهد.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
موضع روشن و صریح: این بیانات بر ضرورت مقاومت در برابر سلطه غرب و دخالتهای خارجی تاکید میکند که جایگاه ایران را به عنوان یک قدرت مخالف استعمار جدید و حامی استقلال ملی کشورها در خاورمیانه(منطقه غرب آسیا) تقویت مینماید.
پیام هشدار: امام خامنهای، ملتها و دولتهای منطقه را به درک اهمیت تحرک سریع و آگاهی و هوشیاری در قبال خطر، پیش از آنکه دشمنان بتوانند از رخنهها سوء استفاده کنند، فراخواندند.
2-تحلیل رسانهای
شفافیت و وضوح: آیت الله خامنهای، روش «توضیح و ترسیم» را به عنوان یک استراتژی رسانهای برای ارائه یک تصویر روشن به مردم از حوادث رخ داده و جاری به کار گرفتند و در این زمینه به ارائه مثالها و شواهد ملموسی مانند تعداد تجاوزات(رژیم صهیونیستی) به خاک سوریه استفاده کردند.
تقویت گفتمان مردمی: بیانات ایشان تنها به تحلیل بسنده نکرد، بلکه هدف از آن بسیج و آماده سازی افکارعمومی و سوق دادن آن به سمت ایستادن در کنار جبهه مقاومت بود.
بی اعتبارسازی ادعاها: رهبر معظم انقلاب اسلامی، ادله و استدلالهایی ارائه کردند که ادعاهای غربی درباره جنگ داخلی(در سوریه) را رد میکند. ایشان تاکید کردند که دخالت خارجی، عامل و محرک اصلی بحران است.
3-تحلیل فرهنگی
احیای مفهوم مقاومت: امام خامنهای تاکیدکردند که مقاومت صرفا یک ابزار نظامی نیست، بلکه فراتر از آن، یک فرهنگ راسخ در وجدان ملتهاست. ایشان در این زمینه، ایستادگی و مقاومت فلسطین و حزبالله را به عنوان مثالهایی در زمینه تبدیل مقاومت به بخشی از هویت فرهنگی ارائه فرمودند.
نقش ملتها: ایشان بر این نکته تاکید کردند که فقط ملتها و نه دولتها، پایه اساسی مقابله با استعمار و استبداد و نشان دهنده ارزشهای فرهنگی هستند که ریشه در ایمان به فداکاری و استقلال دارد.
4-تحلیل روانی
آیت الله خامنهای، زبان الهام بخشی را به کار بردند که دعوت به ایستادگی و ثبات قدم میکند و ایمان به قدرت ملتها برای تحقق پیروزی با وجود شرایط دشوار را تقویت میکند.
روحیه معنوی: ایشان از نقش جوانان غیرتمند در دفاع از مقدسات و وطنها که روحیه افتخار و تعلق خاطر در تودههای ملتها را افزایش میدهد، تمجید کردند.
انتقاد: آیت الله خامنهای توضیح دادند که ضعف و عدم یاری یکدیگر منجر به شکست میشود، این یک هشدار روانی است که هدف از آن انگیزه بخشی به مسئولان و ملتها و هشدار به آنها برای این که در دام غفلت نیفتند.
5-تحلیل فنی و گفتمانی
ساختار مستحکم گفتمان: ویژگی بیانات ایشان یک پیشرفت منطقی است که با تشریح رخدادها آغاز شده و مرحله بعدی، آیندهنگری است که پیام و اعتبار آن را تقویت میکند.
لحن حماسی: ایشان در بیاناتشان بر زبانی آکنده از احساسات و عواطف و ارزشهای اخلاقی مانند دفاع از مقدسات و مقابله با ظلم تکیه کردند که این شیوه، بیانات را در وجدان شنوندگان و مخاطبان تاثیرگذار و عمیق گرداند.
استفاده از احادیث و روایات: آیت الله خامنهای از نقلهای دینی مانند حدیث حضرت امیرالمومنین امام علی (ع) استفاده کردند که فرمودند: به خدا سوگند، به هیچ قومى در خانههایشان تاخت نیاوردند. مگر آنکه زبون خصم گشتند.
ایشان با استفاده از این احادیث به بیانات خود وزن و اعتبار شرعی بخشیدند.
6-تحلیل امنیتی و نظامی
نقش ایران در سوریه: آیت الله خامنهای در این باره توضیح دادند که نقش ایران، بیش از آن که نقش نظامی مستقیم باشد، نقش مستشاری با تمرکز بر آموزش و حمایت از نیروهای محلی بود. این امر به راهبردی هوشمندانه برای اجتناب از فرسایش مستقیم اشاره میکند.
محور قرار دادن شهید سلیمانی: ایشان، نقش شهید قاسم سلیمانی در سازماندهی مقاومت و حمایت از ثبات در مطقه را برجسته کردند تا نگاهها به قدرت فرماندهی میدانی دوخته شود.
تکیه بر انگیزه درونی: ایشان تاکید کردند که موفقیت در مقابله با دشمنان نه بر حمایت خارجی که بر اراده قدرتمند ملتها متکی است.
7-تحلیل راهبردی
نگاه بلندمدت: آیت الله خامنهای به این نکته اشاره کردند که پیروزی بر دشمنان، هر چند دیرهنگام باشد، به لطف قدرت ایمان و مقاومت، حتمی است، این نگاه به آینده، نقشی در اطمینان بخشی و اصرار بر ادامه راه(مقاومت) ایفا میکند.
اهمیت همبستگی: ایشان بر ضرورت تقویت همکاری میان ملتهای منطقه برای مقابله با نقشههای استعماری که مفهوم وحدت اسلامی و منطقهای را تقویت میکند، تاکیدکردند.
8-تحلیل دینی
بعد عقیدتی: آیت الله خامنهای، مفهوم مقاومت را به ایمان پیوند زدند تا مقاومت را یک مسئولیت دینی و نه سیاسی قرار دهد.
دفاع از مقدسات: ایشان، اولویت را به حمایت از عتبات مقدسه دادند که بیانگر عمق التزام و تعهد دینی است که سبب انگیزه دادن به ملتها برای دفاع از اعتقادات و باورهایشان میشود.
خلاصه کلام:
بیانات امام خامنهای، جامع و عمیق و آمیختهای از تحلیل سیاسی، رسانهای، فرهنگی و دینی برای ارائه دیدگاه کامل درباره رخدادها در سوریه بود، این بیانات، شور و شوق حاضران و کسانی که آن را دنبال میکنند، برانگیخته است.
-
دوشنبه ۲۶ آذر ۱۴۰۳ - ۱۰:۴۹:۵۶
-
۱۳ بازديد
-
-
پیام آذری
لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/770231/