پیام آذری

آخرين مطالب

دیدار فشرده نظامیان ارشد آذربایجان و ترکیه؛ نگرانی ارمنستان سیاسی

دیدار فشرده نظامیان ارشد آذربایجان و ترکیه؛ نگرانی ارمنستان
  بزرگنمايي:

پیام آذری - دیدارهای فشرده نظامیان ارشد جمهوری آذربایجان و ترکیه نگرانی‌ها درباره احتمال اقدام نظامی علیه ارمنستان در صورت عدم پذیرش خواسته‌های باکو در مذاکرات صلح را افزایش داده است. باکو به دنبال حمایت ترکیه برای تحمیل خواسته‌های خود به ارمنستان است. - اخبار بین الملل -
به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، در روزهای اخیر، نظامیان ارشد جمهوری آذربایجان و ترکیه دیدارهای فشرده‌ای داشته و بر اهمیت رزمایش‌های مشترک و همکاری‌های نظامی عمیق‌تر تأکید کرده‌اند.
«حکمت حاجی‌اف»، دستیار رئیس‌جمهور آذربایجان، در صفحه خود در شبکه اجتماعی ایکس درباره سفر به ترکیه نوشت: «ما وضعیت در خاورمیانه و قفقاز جنوبی را بررسی و روابط دوطرفه خود را مورد بازبینی قرار دادیم.»
این دیدارهای فشرده میان آنکارا و باکو چه پیامدهایی برای ارمنستان دارد؟ آیا با توجه به تحولات سوریه و درخواست‌های مکرر جمهوری آذربایجان و همچنین وضعیت فعلی مذاکرات صلح که در آن طرفین بر سر مسائل اختلافی به توافق نرسیده‌اند، خطر اقدام نظامی علیه ارمنستان وجود دارد؟
این دیدارها و همکاری‌های نظامی میان جمهوری آذربایجان و ترکیه می‌تواند به‌عنوان هشداری برای ارمنستان تلقی شود.
در شرایطی که مذاکرات صلح ارمنستان و جمهوری آذربایجان به بن‌بست رسیده و باکو به‌طور مکرر خواسته‌های خود را مطرح می‌کند، احتمال اقدام نظامی علیه ارمنستان در صورت عدم پذیرش این خواسته‌ها وجود دارد.
همچنین، تحولات سوریه و احتمال تغییر توازن قدرت در منطقه نیز می‌تواند بر تصمیمات جمهوری آذربایجان و ترکیه تأثیر بگذارد.
دیدارهای فشرده نظامیان ارشد آذربایجان و ترکیه و نگرانی‌ها درباره‌ی امنیت ارمنستان
«هاکوب بادالیان» تحلیلگر سیاسی، با بیان اینکه این دیدارها و گفتگوهای فشرده میان آنکارا و باکو برای ارمنستان خطرناک است، گفت: «این دیدارها حداقل این زمینه را فراهم می‌کند که درباره سناریوهایی که می‌توانند تهدیدی برای ارمنستان باشند، صحبت کنیم.»
به گفته او، «در مرز ارمنستان و آذربایجان ممکن است تنش و درگیری رخ دهد، هرچند در مقیاس کوچک، فقط به این دلیل که آذربایجان چیز جدیدی از ارمنستان بگیرد. این به‌هیچ‌وجه به معنای وجود خطرات بزرگ و منطقه‌ای نیست. حتی خطر عملیات نظامی در مقیاس محدود در مرز نیز وجود دارد که البته می‌تواند برای ارمنستان بسیار نگران‌کننده باشد.»
با توجه به موفقیت ترکیه در سوریه، کدام طرف در این منطقه بیشتر به دنبال فعالیت نظامی است؟ آیا ترکیه می‌خواهد نفوذ و مواضع خود را گسترش دهد یا جمهوری آذربایجان سعی دارد از وضعیت استفاده کرده و خواسته‌های خود را به ارمنستان تحمیل کند؟
بادالیان در این باره گفت: «توجه داشته باشید که علی‌اف به اردوغان قول داده که در سوریه از او حمایت کند و در مسائل انسانی و غیره در کنار ترکیه باشد و به‌هیچ‌وجه بعید نیست که آذربایجان در اینجا انتظار داشته باشد که ترکیه نیز در کنار او در مورد خواسته‌هایش، یعنی خواسته‌هایش در قبال ارمنستان، باشد.»
بادالیان این احتمال را که جمهوری آذربایجان با استفاده از فرصت به دنبال دریافت حمایت از آنکارا و اقدام باشد، رد نمی‌کند.
به گفته او، «میزان این خواسته‌ها اهمیت ندارد. آذربایجان این رویکرد را دارد که هر چه می‌تواند و هر چقدر می‌تواند از ارمنستان بگیرد، از یک تپه گرفته تا یک جاده کامل یا یک کریدور.»
در همین حال که این دیدارها و گفتگوهای فشرده میان آنکارا و باکو در جریان است، «رجب طیب اردوغان»، رئیس‌جمهور ترکیه، اعلام کرده که آن‌ها می‌خواهند «فرصت تاریخی ایجاد شده در منطقه» به امضای توافقنامه صلح میان باکو و ایروان کمک کند.
در این شرایط و در میان این دیدارها و گفتگوها، جمهوری آذربایجان همچنان به ارمنستان درخواست‌هایی ارائه می‌کند.
درخواست برای اصلاح قانون اساسی ارمنستان اخیراً بار دیگر از سوی باکو مطرح شده و گفته شده است که این موضوع مانعی برای دستیابی به صلح است. آن‌ها می‌خواهند که اشاره به «اعلامیه استقلال» که در آن به اتحاد ارمنستان و قره‌باغ اشاره شده است، از قانون اساسی ارمنستان حذف شود.
«نیکول پاشینیان»، نخست‌وزیر ارمنستان، در واکنش به این درخواست بار دیگر یادآوری کرد که ارمنستان هیچ‌گونه ادعای ارضی علیه کشورهای همسایه ندارد.
باکو همچنین با حضور ناظران اتحادیه اروپا در مرز ارمنستان و جمهوری آذربایجان مخالف است و از بروکسل می‌خواهد که به مأموریت خود پایان دهد.
این تحولات نشان می‌دهد که با وجود اظهارات مثبت درباره صلح، هنوز اختلافات جدی میان طرفین وجود دارد و جمهوری آذربایجان با اعمال فشار بر ارمنستان، به دنبال پیشبرد اهداف خود است.
تحلیل کارشناس روسی از دیدارهای نظامیان ارشد آذربایجان و ترکیه
«آندری آرشف»، تحلیلگر روسی، با اشاره اینکه جمهوری آذربایجان دیپلماسی فعالی را دنبال می‌کند که به معنای «واکنش فوری به وضعیت جدید در خاورمیانه» و نیاز به اتخاذ موضع جدید است، گفت: «طبیعتاً آذربایجان می‌خواهد هرگونه وضعیتی را با منافع خود هماهنگ کند.»
به گفته او، «آنچه در سوریه آغاز شده، می‌تواند پیامدهای غیرقابل‌پیش‌بینی برای ترکیه نیز داشته باشد که سقوط دولت بشار اسد به نفع آن بود؛ اما بسیاری به این نتیجه رسیده‌اند که شاید با سقوط اسد چیزی تمام نمی‌شود، بلکه چیزی آغاز می‌شود و شاید این آغاز جنگ داخلی جدی و طولانی‌مدت در سوریه با پیامدهای مختلف برای ایران، عراق یا ترکیه باشد.»
به گفته این کارشناس، «هرگونه پیامد برای ترکیه به‌طور مستقیم با آذربایجان و منافع استراتژیک این کشور در قفقاز جنوبی نیز مرتبط است. آذربایجان بدون حمایت ترکیه نمی‌تواند هیچ‌گونه روند جدی را دنبال کند، بنابراین هرگونه روندی با مشارکت ترکیه بسیار مهم است.»
آرشف با اشاره به اینکه بریتانیا به‌عنوان بازیگر کلیدی در منطقه اروپا و شریک مهم جمهوری آذربایجان، از تمایل خود برای افزایش نقش در خاورمیانه خبر داده است، گفت: «بریتانیا نفوذ قابل‌توجهی بر ترکیه و آذربایجان در مناطق تحت نفوذ آن‌ها دارد. وزیر امور خارجه آمریکا به آنکارا و بغداد سفر کرده است، یعنی می‌بینیم که روندهای مهمی، تماس‌ها و تغییر مواضع در حال رخ دادن است که قابل پیش‌بینی بود. آذربایجان نیز با توجه به اولویت‌های خود در قفقاز جنوبی و در زمینه تقابل با ایروان، این کار را انجام می‌دهد. چرا تقابل؟ زیرا این تقابل ادامه دارد و طرفین از روند صلح فاصله گرفته‌اند.»
به گفته این تحلیلگر روسی، «در حال حاضر در روند ایروان-باکو یک توقف خطرناک که با اتهامات و اختلافات همراه است، مشاهده می‌شود. در واقع، هیچ‌گونه مانعی برای دیدار و ادامه مذاکرات توسط طرفین وجود ندارد، اما این اتفاق نمی‌افتد و در عوض، اتهامات و درخواست‌هایی عمدتاً از سوی آذربایجان مطرح می‌شود و اراده سیاسی برای امضای هرچه سریع‌تر توافقنامه وجود ندارد. این به معنای آن است که آذربایجان می‌خواهد از این روند چیزهای بیشتری به دست آورد و به همین دلیل، به‌طور مداوم درخواست‌های مختلفی مطرح یا بیانیه‌هایی صادر می‌شود که در چارچوب یک روند منطقی نمی‌گنجد. یکی از دلایل اصلی این امر، وضعیتی است که در روابط خارجی ارمنستان ایجاد شده است، یعنی بی‌ثباتی پیرامون ارمنستان در زمینه خارجی، نبود شرکای قابل‌اعتماد در شرایطی که دولت ارمنستان از روابط فعال و متحدانه با روسیه و همچنین از سازمان پیمان امنیت جمعی دست کشیده است.»
اعلام شروط باکو برای امضای توافقنامه صلح با ارمنستانتقویت روابط باکو با عربستان و رژیم اسرائیل در تحولات جدیدموانع صلح از نگاه باکو: قانون اساسی ارمنستان و دیوان کیفری انتهای پیام/

لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/770075/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

طلای سریال «سوجان» را بشناسید/دانشجوی برتری که مجری و بازیگر شد/عکس

این نماینده مجلس با 14 درصد رای به مجلس رفت

صدور هشدار آلودگی هوا برای10 شهر+ اسامی

عکس: تصویری از تحصن آیت‌الله خامنه‌ای در دانشگاه تهران

کنترل ستاره‌های سپاهان با ورود کاپیتان

«پوری بنایی ومرتضی عقیلی» در نمایی از فیلم تنها مرد محله؛ سال 51

انتصاب جدید در استانداری اردبیل

اجرای بیش از 30 برنامه بمناسبت هفته سوادآموزی  در خوی

اجرای برنامه‌های فرهنگی به مناسبت هفته سوادآموزی در خوی

کنایه بازیگر معروف به کابینه دولت در برنامه زنده/ ویدئو

همکاری منطقه آزاد ماکو با کشورهای قزاقستان و افغانستان

استعفای قابل پیش‌بینی مربی قعرنشین لیگ فوتسال

ناوگان حمل‌ونقل فرسوده با اتوبوس‌های برقی در ارومیه جایگزین شود

سازمان هواشناسی برای 10 کلانشهر هشدار زرد صادر کرد

وقتی کارخانه کبریت‌سازی تبریز سوخت و با خاک یکسان شد

روش‌های ساده برای مصرف کمتر شکر

تمامی تشکل‌های اقتصادی، ذیل اتاق تبریز فعالیت کنند

قدردانی علی اف از پزشکیان

تکمیل و راه اندازی زنجیره‌های ارزش کشاورزی در آذربایجان غربی

رئیس جدید منابع طبیعی بوکان معرفی شد

صدور و تمدید بیش از 30 هزار کارت تجاری در آذربایجان‌غربی

تاکید مدیرعامل سازمان برای ارتقاء سطح خدمات فرودگاهی به عنوان دروازه ورود گردشگران به کیش

محمد علی موحد به دلیل التهاب ریوی بستری شد

آغاز طرح راهداری زمستانی در خلخال

مغز انسان با سرعتی بسیار آهسته اطلاعات را پردازش می‌کند

از وزارت ارتباطات تا مدیریت استانداری، پیشتازی زنان در انتصابات روز

آغاز طرح زمستانه راهداری استان اردبیل

تغییرات مدیران با انتصاب دو مدیرکل زن در استانداری اردبیل ادامه دارد

فعالیت ادارات و مدارس در اردبیل به حالت عادی بازگشت

حبس 91 روز تا یک‌سال در انتظار متخلفان پیش فروش مسکن در اردبیل

اقدامات سه ساله راهداری پارس‌آباد بیش از 10 سال گذشته است

اقدامات سه ساله راهداری پارس‌آباد معادل بیش از 10 سال گذشته است

تعطیلی مدارس اعلام شد (2 دی 1403)

پروازهای نجف - تبریز به 6 پرواز در هفته افزایش یافت

طعمه‌های اصلی این قاتل سریالی زنان متاهل بود/ اسرار این قتل ها با قاتلش دفن شد

هشدار آلودگی هوا برای 10 کلانشهر + اسامی

جدول رده بندی لیگ برتر پس از باخت پرسپولیس، سپاهان و تراکتور | لبخند یحیی گل محمدی و فولاد به صدرنشینان

بسکتبال مقاومت شهرداری تبریز به پیروزی رسید

بررسی نیازهای مشترک بخش سلامت و صنعت

تعرض خواننده معروف ترک و محبوب به یک زن ایرانی+جزئیات ماجرا

بازیکنان ملوان بدون صحبت ورزشگاه را ترک کردند

تاریخ دقیق آلودگی هوا در 10 شهر بزرگ ایران اعلام شد +جزئیات و اسامی

پاسخ آیت‌الله خامنه‌ای به استفتاء درباره تقسیم اموال پیش از مرگ

فردا هوای تهران آلوده خواهد بود | امشب در این نقاط پایتخت برف می بارد

کارخانه کبریت‌سازی تبریز خاکستر شد! + عکس

ماجرای تزریق آب مقطر به جای داروی شیمی درمانی در تبریز چیست؟

امشب در این نقاط پایتخت برف می بارد

نامه تشکر علی‌اف به پزشکیان/ اطمینان خود را نسبت به تداوم اقدامات مشترک برای تقویت بیشتر همکاری میان آذربایجان و ایران ابراز می‌دارم

بهره‌وری در بخش کشاورزی آذربایجان غربی باید افزایش یابد

360 میلیارد ریال اعتبار به طرح جهش تولید در دیمزارهای آذربایجان ‌غربی اختصاص یافت