همایش سلامت محصولات غذایی- کشاورزی در بناب برگزار شد
سیاسی
بزرگنمايي:
پیام آذری - جام جم آنلاین آذربایجان شرقی: محمدعلی رضایی؛ رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی ایران در این نشست، بر لزوم ایجاد زنجیره ارزش تولید تاکید کرد و گفت: ما متاسفانه در هر جایگاه و مسئولیتی بهصورت کوتاهمدت و مقطعی کار کردهایم و نگاه بلندمدت و پروژه کارآمد نداشتهایم.
وی یکی از بزرگترین مشکلات صادرات محصولات کشاورزی را باقی ماندن سموم در این محصولات عنوان کرد و افزود: کشورهای پیشرفته از جمله کشورهای اروپایی به سلامتی انسانها اهمیت ویژهای میدهند و در این راستا نیز در صادرات محصولات زعفران، پسته و سیب با مشکلاتی مواجه هستیم.
رضا جعفری؛ عضو هیئترئیسه اتاق بازرگانی تبریز و رئیس انجمن صنایع غذایی استان، به جایگاه و قدرت آذربایجان شرقی در صنعت کشور تاکید کرد و افزود: آذربایجانشرقی با دارا بودن بیش از 560 واحد صنعتی و تولیدی، سهم بزرگی در تولید محصولات کشاورزی و صنایع غذایی، تولید بیش از 50 درصد صنعت شیرینی و شکلات کشور را برعهده دارد.
وی به خاطرهای از حضور خود در نمایشگاه بینالمللی مواد غذایی پاریس (SIAL) اشاره کرد و گفت: متاسفانه بهدلیل تحریم کشورمان در مجامع بینالمللی، صادرکنندگان ایران با ملیت کشورهای دیگر در نمایشگاه های خارجی شرکت میکنند که مایه تأسف برای بخش خصوصی است.
عضو هیئترئیسه اتاق بازرگانی تبریز، بر لزوم حل مشکلات تحریم و پیوستن به پیمان FATF تاکید کرد و افزود: ما برای افزایش صادرات، تولید و حل مشکلات اقتصادی باید با سایر کشورهای تعامل داشته باشیم و امیدواریم سیاست دولت و مجلس در راستای مذاکرات سازنده با آمریکا و اروپا باشد.
جعفری به حمایت دولت، بانک ها و سرمایهگذاران از صنایع تبدیلی تاکید کرد و گفت: با توجه به شرایط اکوسیستم کشور، ما باید در سیستم تبدیلی سرمایهگذاری کنیم.
وی با بیان اینکه پرتودهی هستهای باید برای کشاورز و صنایع تبدیلی صرفه اقتصادی داشته باشد، به توسعه حمل و نقل استان تاکید کرد و افزود: ناوگان حملونقل سردخانهای کشور بسیار ضعیف و همچنین ناوگان استان در رتبههای آخر کشوری قرار گرفته است.
بشیر جعفری؛ رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و محیط زیست اتاق بازرگانی تبریز در این نشست، بر لزوم ایجاد مراکز تجاری در کشورهای حوزه خلیج فارس در راستای افزایش صادرات محصولات کشاورزی تاکید کرد.
سید یوسف حسینی؛ رئیس کمیسیون صادرات و مدیریت واردات اتاق بازرگانی تبریز در این نشست، به رفع تحریمهای ظالمانه تاکید کرد و ادامه داد: متاسفانه با توجه به تحریمهای همهجانبه صادرکنندگان ما از بازارهای خارجی عقبماندهاند و سقوط از رتبه دوم به پنچم در صادرات کشمش گواهی بر این امر است.
رضا لعلی؛ فرماندار شهرستان بناب در این نشست به ظرفیت و پتانسیل این شهرستان در تولید محصولات کشاورزی تاکید کرد و افزود: شهرستان بناب با 152 هزار نفر جمعیت، دارای 430 واحد صنعتی و تولیدی است.
وی گفت: سالانه بیش از 300 هزار تن محصولات کشاورزی با ارزآوری بیش از 200 میلیون دلاری از بناب صادر میشود.
لعلی از رتبه نخست کشوری، بناب در تولید کشمش خبر داد و گفت: ما از 26 استان انگور جمعآوری و با انجام فرآوریهای لازم، کشمش را به 20 کشور خارجی صادرات انجام میکنیم.
فرماندار شهرستان بناب، بیآبی را چالش بزرگ و بحرانی برای این شهرستان عنوان کرد و افزود: بناب در آمایش سرزمینی، شهرستانی کشاورزی است، ولی بهدلیل سوء مدیریت تبدیل به شهرستانی صنعتی شده است که با چالش کمبود آب کشاورزی، شرب و صنعتی مواجه هستیم.
لعلی با تاکید بر لزوم حل معضل باقیماندن آفتکش ها در محصولات کشاورزی ادامه داد: با وجود فرآیندهای زیاد برای از بین بردن آفتکشها، آثار این سموم بعد از مدتی بازگشته و از بین نمیرود و باید برای حل این مشکل چارهاندیشی شود.
وی به بهرهمندی از دانش هستهای در حوزه آفتزدایی، دفع سموم و افزایش ماندگاری محصولات کشاورزی تاکید کرد و افزود: مرکز پرتودهی هستهای بناب در راستای تولید مواد دارویی و کشاورزی فعالیت میکند، ولی متاسفانه ما در معرفی و شناساندن این امکانات و خدمات درست عمل نکردهایم.
فرماندار بناب به برگزاری نشست و جلسههای هماندیشی و همفکری برای افزایش تولید محصولات کشاورزی، افزایش بهرهوری و کاهش هزینههای تولید تاکید کرد.
محمد حجازی؛ استاد دانشگاه تبریز نیز در این مراسم به افزایش بهرهوری در تولید محصولات کشاورزی تاکید کرد و افزود: ما باید میانگین استفاده از میزان برداشت سطح محصولات کشوری را به متوسط جهانی نزدیک کنیم.
وی تصریح کرد: ما باید محصولات کشاورزی را با ایجاد زنجیره ارزش افزوده به محصول با ارزشتر تبدیل کنیم، چرا که تکمیل این زنجیره موجب ارتقای کیفیت، افزایش بهرهوری از خاک و آب و ارتقای سلامت خواهد شد.
محمد زادشکوریان؛ رئیس دانشگاه مراغه، این شهرستان را پیشرو در تولید سیب، عسل و ماهی قزلآلا در کشور دانست و گفت: مراغه شهری گردشگری و باغی است.
وی هر روستا را یک شرکت دانشبنیان عنوان کرد و گفت: ماموریت اصلی دانشگاه را برای تامین امنیت غذایی در ذیل توسعه پایدار قرار دادهایم و چهار دانشکده دانشگاه مراغه علوم انسانی، فنی و مهندسی، علوم پایه و کشاورزی در راستای امنیت غذایی فعالیت میکنند.
اکبر کرامتی؛ معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی آذربایجانشرقی از زیر کشت رفتن سالانه یک میلیون هکتار از اراضی استان خبر داد و گفت: سال گذشته 5/2 میلیون تن انواع محصولات کشاورزی، دامی، زراعی و شیلاتی در استان با ارزشی بالغ بر 107 هزار میلیارد تومان به تولید رسید.
وی از تولید یکمیلیون تن محصولات باغی در استان خبر داد و گفت: بیشترین محصول تولیدی باغی، سیب است که بعد از استان آذربایجان غربی در رتبه دوم کشوری قرار داریم.
کرامتی تصریح کرد: سال گذشته حدود 300 هزار تن انگور و 80 هزار تن کشمش در استان تولید کردیم که 35 هزار تن محصول صادرات داشتیم.
وی با بیان اینکه قریب به 13 میلیون تن ظرفیت افزایش صنایع تبدیلی در استان را داریم، ادامه داد: باوجود اینکه ما تولید کننده خرما نیستیم، ولی بالاترین میزان صادرات خرما را در کشور داریم.
در ادامه این نشست کاظم رمضانی؛ عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور، به نقد و بررسی سلامت محصولات کشاورزی، سرنوشت باقیمانده آفتکشها در محصولات کشاورزی و محیط زیست، مدیریت ارزیابی ریسک آفتکشها، چالشهای اندازهگیری و تعیین باقیمانده آفتکشها در سطح بینالمللی و ملی، راهکارهای کنترل و کاهش میزان سموم و آفتکشها پرداخت.
رمضانی، شعار روز جهانی سلامت غذا را «آمادگی برای موارد غیر منتظره» عنوان کرد و افزود: دولت ها، مراکز آموزشی، تولیدکنندگان، بازار، مصرف کنندگان و صنایع، همگی در سلامت محصولات کشاورزی نقش اساسی و مهمی دارند.
وی در ادامه دلایل، راهحلها و راهکارهای کاهش سموم در محصولات کشاورزی را تشریح کرد و گفت: امروزه اکثر تولیدکنندگان، محصولات کشاورزی را بهدلیل عدم وجود استانداردهای لازم و مدنظر کشورهای پیشرفته نمیتوانند صادر کنند.
گفتنی است، بعد از برگزاری دوره آموزش تخصصی، شرکتکنندگان در این دوره از مجموعههای زنجیره ارزش افزوده تولید کشمش بناب بازدید کردند.
مختاری؛ مدیرعامل کارخانه خشکبار آذرتاک در حاشیه بازدید از این مجموعه، فرآیند تاسیس این کارخانه را تشریح کرد و افزود: فاز اول کارخانه آذرتاک از سال 1389 و فاز دوم از سال 1399 با سرمایه گذاری بیش از 80 میلیاردی وارد مرحله تولید شده است که ظرفیت تولید نزدیک به 60 تن محصول در روز را دارد.
وی به مشکلات موجود در عرصه تولید کشمش اشاره کرد و گفت: متاسفانه با مشکل قطعی آب، برق و گاز مواجه هستیم و همچنین بهدلیل تحریمهای همهجانبه برای صادرات به کشورهای خارجی با موانع بسیاری مواجه هستیم.
در ادامه این مراسم بازدیدکنندگان از واحد تولیدی شکوه بناب، شرکت خشکبار آذربایجانشرقی (واحد تولیدی خشکبار رحمانی) بازدید کردند.
-
جمعه ۹ آذر ۱۴۰۳ - ۱۳:۱۶:۰۱
-
۱۹ بازديد
-
-
پیام آذری
لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/761957/