پیام آذری

آخرين مطالب

زخم‌های مزمن؛ یک اپیدمی بی‌سر و صدا/ معضل «زخم بستر» در بیماران بستری علمي

زخم‌های مزمن؛ یک اپیدمی بی‌سر و صدا/ معضل «زخم بستر» در بیماران بستری
  بزرگنمايي:

پیام آذری - یک متخصص بیماری‌های پوست و استاد دانشگاه علوم‌پزشکی تهران درباره بروز زخم‌های مزمن و علل آن توضیحاتی ارائه داد.
دکتر پروین منصوری در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه زخم‌ها از نظر «فرم‌ ظاهری» و «زمان بهبود» به 2 دسته تقسیم می‌شوند، اظهار کرد: اگر دو مولفه «فرم‌ظاهری» و «زمان بهبود» را برای دسته‌بندی زخم‌ها در کانون توجه قرار دهیم، زخم‌ها به دو گروه «مزمن» و «حاد» تقسیم می‌شوند. زخم‌ها در تمام بدن شایع هستند و می‌توانند عوارض ناتوان‌کننده‌ای برای مبتلایان همراه داشته باشند. زخم‌ها انواع مختلفی دارند و به طور مثال می‌توان به زخم‌های «مکانیکی»، «حرارتی»، «فشاری»، «دیابتی»، «شریانی»، «زخم‌های ناشی از جراحی‌ها» و «زخم‌های ناشی از مصرف برخی داروها مانند داروهای ضد انعقادی» اشاره کرد.
پیش‌بینی‌های شیوع زخم تا سال 2030 میلادی
وی درباره افزایش شیوع زخم‌های مزمن تصریح کرد: بررسی‌ها بیانگر این است که شیوع زخم‌های مزمن در تمام کشورها رو به افزایش است. شیوع زخم‌های مزمن به نحوی است که این پدیده به یک اپیدمی آرام و بی‌سروصدا تبدیل شده و جمعیت‌های مختلفی را در سراسر جهان درگیر کرده است. پیش‌بینی‌ها حاکی از این است که میزان رشد سالیانه زخم‌های مزمن از سال 2023 تا 2030 معادل 4.15 درصد باشد. همچنین بررسی‌ها بیانگر این است که کشورهای در حال توسعه، بیشترین عوارض و میزان مرگ و میر ناشی از زخم‌های مزمن را تجربه می‌کنند؛ چرا که میزان امکانات بهداشتی و درمانی در این کشورها نسبت به کشورهای پیشرفته کمتر است و تشخیص زودهنگام زخم‌های مزمن میسر نیست.
تحمیل هزینه‌های سرسام‌آور بر شبکه بهداشتی
این استاد دانشگاه علوم‌پزشکی تهران درباره هزینه‌های تحمیلی زخم‌های مزمن بر سیستم بهداشتی و درمانی کشورها گفت: زخم‌های مزمن، همواره از چالش‌های نظام سلامت به حساب می‌آیند و این موضوع در تمام تاریخ پزشکی به چشم می‌خورد. هزینه‌های هنگفت و تحمیلی ناشی از زخم‌های مزمن بر سیستم بهداشتی و درمانی کشورها بسیار زیاد است. ایالات‌متحده در گزارشی درباره شیوع زخم‌های مزمن در این کشور نوشت، 8 میلیون شهروند آمریکایی به زخم مزمن مبتلا هستند و هزینه‌های درمانی این افراد حدود 30 میلیون دلار است.
دبیر بخش بالینی کنگره زخم و ترمیم بافت سازمان جهاد دانشگاهی علوم‌پزشکی تهران با بیان اینکه عوامل مختلفی سبب بروز زخم‌های مزمن می‌شوند، خاطرنشان کرد: هنگامی که بنا به هر دلیل در بدن زخم ایجاد شود و بیش از 4 هفته زمان برد و طی این مدت بهبودی صورت‌ نگیرد، آن زخم به عنوان زخم مزمن در نظر گرفته می‌شود. زخم‌های مزمن از چالش‌های نظام سلامت محسوب می‌شوند و هزینه‌های فراوانی را به سیستم بهداشتی و درمانی کشورها تحمیل می‌کنند. «دیابت»، «افزایش جمعیت سالمندان» و «جراحی‌ها» از عوامل ایجاد زخم‌های مزمن هستند.
ابتلای 25 درصد از دیابتی‌ها به زخم مزمن
وی درباره بروز زخم دیابتی خاطرنشان کرد: زخم‌ دیابتی، زخمی است که در صورت کنترل نشدن دیابت در افراد مبتلا به این بیماری در گذر زمان، ابتدا «نوروپاتی» و سپس زخم ایجاد می‌شود. اگر افراد مبتلا به دیابت از پای خود به خوبی مراقبت نکنند، در وهله نخست به «نوروپاتی» یعنی کاهش حس محیطی پا و در وهله دوم به زخم پای دیابتی مبتلا می‌شوند. آمار و ارقام بیانگر این است که حدود 25 درصد از دیابتی‌ها در مدت‌زمان بیماری، به زخم‌های مزمن دچار می‌شوند. حدود 15 درصد از افراد دیابتی به زخم پا دچار می‌شوند و 15 درصد از این افراد نیز درجاتی از قطع پا را تجربه می‌کنند. متاسفانه پدیده چاقی در میان جمعیت جوان رو به افزایش است و میان چاقی و دیابت ارتباط مستقیم وجود دارد؛ بازهم تاکید می‌کنم که دیابت می‌تواند زمینه‌ساز بروز زخم مزمن شود.
معضل «زخم بستر» در بیماران بستری
منصوری با بیان اینکه جمعیت سالمندان در سطح جهان رو به افزایش است، تصریح کرد: سالمندان با عوارض متعددی مواجه می‌شوند و شاید به دلیل مسائل مختلف در مراکز درمانی بستری شوند. زخم‌های «فشاری» یا «بستر» از دیگر علل بروز زخم‌های مزمن هستند. مرگ و میر ناشی از زخم بستر در ایالات متحده تا 60 هزار نفر گزارش شده است. بررسی‌ها بیانگر این است که حدود 3.5 تا 69 درصد بیماران بستری ‌شده در بیمارستان‌ها به زخم بستر مبتلا می‌شوند.
نقش عمل‌های جراحی در بروز زخم
او با اشاره به نقش عمل‌های جراحی در بروز زخم‌های مزمن تصریح کرد: از دیگر علل بروز زخم‌های مزمن، افزایش عمل‌های جراحی چه به دلیل مسائل پزشکی و چه به دلیل مسائل زیبایی است. با توجه به نقش عمل‌های جراحی در بروز زخم، عمل‌های جراحی می‌بایست با تکنیک‌های علمی و تحت نظر افراد متخصص انجام شود. در این زمینه نه تنها تخصص کادر پزشکی از اهمیت فراوانی برخوردار است؛ بلکه تجهیزات اتاق عمل نیز باید مناسب باشد تا بتوان از بروز زخم‌های حاد جراحی که به زخم‌های مزمن تبدیل می‌شوند، جلوگیری کرد.
دبیر بخش بالینی کنگره زخم و ترمیم بافت سازمان جهاد دانشگاهی علوم‌پزشکی تهران گفت: زخم‌های عروقی به 2 دسته «ایسکمیک» (شریانی) و «وریدی» تقسیم می‌شوند. بررسی‌ها بیانگر این است که دیابت یکی از عوامل اصلی ایجادکننده زخم‌های شریانی است. همچنین زخم‌های وریدی به دلایل نارسایی‌های عروق وریدی مانند «واریس» ایجاد می‌شوند. چاقی، نارسایی‌های قلبی‌ - عروقی و برخی از سرطان‌ها که در سیستم «لنف ادم» اختلال ایجاد می‌کنند نیز سبب ابتلا به زخم‌های مزمن وریدی می‌شوند.
منصوری با بیان اینکه تغذیه در روند درمان زخم‌های مزمن بسیار نقش دارد، تصریح کرد: کادر درمان می‌بایست به موضوع تغذیه بیماران مبتلا به زخم‌ها توجه کنند. پروتئین، ویتامین‌ها و زینک در روند بهبود زخم‌ها بسیار نقش دارند و سوءتغذیه می‌تواند روند بهبود زخم را تحت تاثیر قرار دهد. 

لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/761419/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تیپ و استایل «چنگیز و بهروز وثوقی» در سال 1352

صادرات 2500 دستگاه تراکتور از تبریز

کاهش 7 درجه‌ای دمای هوای تبریز

فیلم پروازی که بالاخره با بیش از 20 ساعت تأخیر انجام شد

روند قیمت طلای 18 عیار و انواع سکه در بازار؛ سکه یک‌ گرمی 8 میلیون تومان شد | جدول قیمت ها

اجرای طرح ملی حدنگار در سطح 32 هزار از اراضی کشاورزی خلخال

مالیات هر نخ سیگار خارجی و هربسته تنباکو چقدر می شود؟

مشارکت 300 میلیارد ریالی ایمیدرو برای احداث راه”روستای جید اردبیل”

تبدیل مرکز مشترک نوآوری و خلّاقیت به علم و محتوای هوش مصنوعی

مالیات سیگار وارداتی 50 درصد افزایش یافت

قیمت طلا و سکه در بازار امروز 7 آذر | سکه یک‌ گرمی 8 میلیون شد

مانور زلزله و ایمنی در مدارس اردبیل برگزار شد

تشکیل پرونده‌های قاچاق کالا به ارزش 43 میلیارد ریال در اردبیل

بیست و ششمین مانور سراسری زلزله و ایمنی در مدارس استان اردبیل برگزار شد

عدم سکونت اتباع افغانستانی در اسلام‌آباد

خودرو سمندی که بار 50 کیلوی تریاک داشت توقیف شد

نماز حلقه واسط بین انسان و خدا است

پایان درگیری طایفه ای با میانجی گری اعضای هیات صلح استان اردبیل

اهمیت آموزش پدافند غیر عامل به دانش آموزان

انسداد 75 چاه غیرمجاز در اردبیل

اشتغال بهبودیافتگان اعتیاد در اردبیل افزایش یافت

سرانه گوشت مصرف در اردبیل 12 کیلوگرم است

قیمت نقره امروز چهارشنبه 7 آذر 1403/ قیمت شمش نقره چقدر شد؟

31 هزار واحد مسکن در اردبیل در حال احداث است

40 درصد مدارس اردبیل فرسوده و تخریبی است

دانشگاه فرهنگیان و آموزش و پرورش مشکلات دانشجو معلمان را مورد توجه قرار دهند

راه‌اندازی مرکز علم و محتوا با رویکرد هوش مصنوعی در اردبیل

پیشتازی اردبیل در اجرای طرح کاداستر اراضی کشاورزی

مستند «آقارضی» در خانه هنرمندان ایران روی پرده می‌رود

دستگیری 3 اراذل و اوباش در اردبیل

سردار سلیمانی گفت به هیچ عنوان نمی‌توانم امنیت شهید فخری‌زاده را تأمین کنم

«در سایه سرو» بهترین انیمیشن کوتاه جشنواره سالمونا ایتالیا

تصاویر/ بازدید دانشجویان دانشگاه ملی مهارت از موزه دفاع مقدس ارومیه

طرح هادی 67 درصد روستاهای میاندوآب اجرا شد

جشن پیروزی فوق‌العاده هواداران ارومیه

تداوم بردهای سه امتیازی تیم والیبال شهرداری ارومیه/ طبیعت هم سه سته باخت

خلاصه والیبال شهرداری ارومیه 3 – طبیعت 0

برنامه‌های توسعه پتروشیمی تبریز نیازمند حمایت شرکت‌های بالادستی است

عکس/ تغییر چهره عجیب کامالا هریس بعد انتخابات

پروژه راه آهن اردبیل میانه از اولیت های مهم استان اردبیل است

برگزاری سوگواره و نمایشگاه فاطمیه از خاک تا بهشت در محله کجوار تبریز

پشیمانی روبرتو مانچینی از حضور در عربستان

حقوق بازنشستگان همتراز شاغلان می‌شود؟

پاسخ وزارت بهداشت به عدم افزایش مجدد تعرفه مراکز ترک اعتیاد

جزئیاتی از اجازه رهبر انقلاب برای اختصاص «رد مظالم» جهت کمک به مردم لبنان و فلسطین + فیلم

آما‌دگی وزارت دفاع برای رفع چالش‌ها و موانع ‌پتروشیمی تبریز

قاچاقی یک خودرو جگوار به پرداخت 114 میلیارد محکوم شد

امکان تغییر تعرفه‌های پزشکی دو بار در سال وجود ندارد

مدیریت بحران در مانور زلزله آموزش عملی مهارت اجتماعی مورد تاکید سند تحول بنیادین است

افتتاح اولین دفتر جهاد دانشگاهی در دانشگاه پیام نور مرکز هشترود