برای «کلینیک ترک بیحجابی» چقدر هزینه شد؟
اقتصادی
بزرگنمايي:
پیام آذری - به گزارش ؛ 255 میلیارد تومان از بودجه سال جاری دولت به طرح «کلینیک ترک بیحجابی» اختصاص یافته است.
این گزارش که روز شنبه 26 آبان منتشر شد، میافزاید مهری دارستانی، رئیس فعلی اداره زنان «ستاد امر به معروف و نهی از منکر»، مسئول این طرح است و او گفته که در بودجه سال 1403 رقم 155 میلیارد تومان بودجه از ردیف بودجه عمومی و 100 میلیارد تومان بودجه اختصاصی به این طرح اختصاص یافته است.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
این در حالی است که فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت مسعود پزشکیان، روز 23 آبانماه مدعی شد «دولت از این مسئله اطلاعی ندارد.»
خانم دارستانی طی روزهای گذشته بارها پیامهایی در دفاع از طرح «کلینیک ترک بیحجابی» منتشر کرده و آن را «کلینیک زیبایی اجتماعی» عنوان کرده و مدعی شده است راهاندزی این طرح «براساس مراجعات مکرر صورت پذیرفته به ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان تهران از سوی خانوادهها و بانوان و دختران تهرانی» بوده است.
او همچنین ادعا کرده که زنان مراجعه کننده مشکلاتی مبنی بر «وجود فشارهای محیطی و سایر عوامل که منجر به اجبار انتخاب پوشش خارج از حدود حجاب شرعی» داشتهاند که پس از «بررسیهای تخصصی و جلسات کارشناسی»، تصمیم گرفته شد که اولین کلینیک تخصصی «مشاوره و حمایت از بازگشت» به حجاب با عنوان «کلینیک ترک بیحجابی» در تهران راهاندازی شود.
روزنامه اعتماد مهری دارستانی را از افراد نزدیک به سعید جلیلی، نامزد انتخابات ریاستجمهوری اخیر و دبیر پیشین شورای عالی امنیت ملی، معرفی کرده است.
این اظهارات در حالی است که محمدرضا میرشمسی، معاون امور اجتماعی ستاد امر به معروف و نهی از منکر، «تعیین حکم جایگزین جریمه» برای افرادی که به عمل «غیرقانونی کشف حجاب» دست میزنند، را از دلایل راهاندازی این کلینیکها عنوان کرده است.
او همچنین گفته است زنان «بدحجاب» با دستور قاضی به این مراکز معرفی میشوند.
خبر راهاندازی «کلینیک ترک بیحجابی» دوشنبه هفته گذشته منتشر شد و واکنشهای منفی گستردهای در شبکههای اجتماعی برانگیخت.
انجمنهای روانشناسی و روانکاوی ایران روز جمعه در بیانیهای که در برخی رسانههای ایران بازتاب یافت، خبر راهاندازی «کلینیک ترک بی حجابی» را باعث «تشویش اذهان عمومی» دانست و اعلام کرد این خبر متخصصان سلامت روان را «متعجب و در عین حال بهشدت نگران کرده است».
دکتر ساسان توکلی، از چهرههای شناخته شده در حوزه روانپزشکی و سلامت روان، نیز با انتشار پیامی در شبکه ایکس گفت که طرحهایی مثل «کلینیک ترک بیحجابی» هیچ ارتباط و سنخیتی با کاربرد «علمی روانشناسی» ندارد و استفاده از اصطلاحات «کلینیک»، «ترک»، «درمان» و مانند آن برای آنها مصداق «سوءاستفاده و استفاده ابزاری از روانشناسی» است.
پس از اعتراضات شهریور سال 1401 که جان باختن مهسا ژینا امینی در بازداشت گشت ارشاد، بر سر حجاب، آن را آغاز کرد، موضعگیری در قبال پوشش اختیاری و مخالفت علنی با حجاب اجباری در ایران، هم از طرف شهروندان و هم از سوی حکومت ابعاد کمسابقهای یافته است.
با این حال شماری از هواداران جمهوری اسلامی در کلابهاوس فارسی، باتوجه به بیفایده بودن تلاشهای پلیسی و قضایی در برخورد با این پدیده، راهاندازی این کلینیکها را پوششی برای اختصای بودجههای کلان و حیفومیل بیتالمال نامیدهاند.
منبع: روزنامه اعتماد
-
يکشنبه ۲۷ آبان ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۹:۲۸
-
۲ بازديد
-
-
پیام آذری
لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/755668/