پیام آذری

آخرين مطالب

فراموشخانه‌ای‌ در شهرداری تبریز به نام سازمان سرمایه‌گذاری‌! گفتگو

فراموشخانه‌ای‌ در شهرداری تبریز به نام سازمان سرمایه‌گذاری‌!
  بزرگنمايي:

پیام آذری - رها شدن پروژه‌های بزرگ شهری، محرمانگی جلسات سازمان سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های مردمی شهرداری و نافرجامی همایش بین‌المللی فرصت‌های سرمایه‌گذاری تبریز از مسائلی است که سازمان سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های مردمی را تبدیل به فراموشخانه شهرداری تبریز کرده است. - اخبار استانها -
به گزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز، جایگاه بی‌بدیل تبریز در ادوار تاریخ و در سردمداری سیاسی، اقتصادی و فرهنگی مسئله‌ای است که امروز دیگر در میان جنبه‌های هویتی تبریز مطرح نیست و احیای جایگاه کهن شهر تبریز، نیازمند حمایت و بسترسازی است تا بار دیگر بتوان شاهد تعالی تبریز بود.
بنابه گفته علیرضا نوین، رئیس مجمع نمایندگان آذربایجان شرقی، گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی نشان می‌دهد که استان آذربایجان شرقی در رتبه 26 سرمایه‌گذاری قرار دارد که عدم حمایت مسئولان، بروکراسی زاید و بدبینی به سرمایه گذاری، ضعف همکاری کارشناسان، اذیت‌ها، بدعهدی مسئولان و کارشناسان مربوط به طرح‌ها از عوامل فراری دادن سرمایه‌گذاران است.
در این میان، کارکرد سازمان سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های مردمی شهرداری تبریز، مسئله‌ای است که باید بیش از پیش موردتوجه باشد و شهردار تبریز، نسبت به عملکرد این مجموعه پاسخگو باشد.
امیدوار بودیم سازمان سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های مردمی شهرداری تبریز ایفای نقش کند
حجت‌الاسلام سیدکاظم زعفرانچیلر با تأکید بر ضرورت آسیب‌شناسی درخصوص وضعیت فعلی سازمان سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های مردمی شهرداری تبریز، گفت: در اوایل شورای ششم با ایجاد سازمان سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های مردمی شهرداری تبریز، امیدوار بودیم این سازمان در شأن تبریز ایفای نقش کند و واقفیم که بحث سرمایه‌گذاری به‌خاطر عدم ثبات شرایط اقتصادی، دچار مشکل است.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به حضور مدیران نامرتبط در این مجموعه، کادر نامناسب و ناکافی، سازمان سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های مردمی شهرداری تبریز، تبدیل به فراموشخانه و پارکینگ برخی کارکنان شده است که نیازمند چاره‌اندیشی است.
رئیس کمیسیون سرمایه‌گذاری، گردشگری و بهبود فضای کسب‌وکار شورای اسلامی شهر تبریز با اشاره به فرار سرمایه‌گذاران از تبریز، خاطرنشان کرد: قلب تپنده شهرداری، سازمان سرمایه‌گذاری است و این مجموعه درخصوص درآمدزایی می‌توانست ایفای نقش کند اما دچار مشکل شده است.
زعفرانچیلر ادامه داد: در حوزه سرمایه‌گذاری کارهای موفقی نیز صورت گرفته‌ و پروژه فیبر نوری کار شاخصی بود اما اثبات شیء، نفی ماعدا نمی‌کند و ضرورت آسیب‌شناسی در این حوزه حایز اهمیت است.
وی با تأکید بر اینکه مسئله سرمایه‌گذاری تمرکز و توجه بیشتری می‌طلبد، گفت: تقاضای ما از شهردار تبریز این است که در چارت و فرایند و روند سازمان سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های مردمی شهرداری بازنگری شود.
رئیس کمیسیون سرمایه‌گذاری، گردشگری و بهبود فضای کسب‌وکار شورای اسلامی شهر تبریز با اشاره به اینکه در مقایسه با دوره‌های قبل، در این مجموعه تغییرات مثبتی نیز صورت گرفته است، گفت: اگر شأنیت تبریز را در نظر بگیریم باید در این حوزه بیشتر تمرکز و توجه داشته باشیم و در اندک مدت باقیمانده شاهد عملکرد مترقی آن باشیم.
شهردار جوابگوی عملکرد سازمان سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های مردمی شهرداری خواهد بود
زعفرانچیلر، در سال 1400 از اخذ مجوز تشکیل سازمان سرمایه‌گذاری خبر داده و گفته بود: معاون وزیر کشور پس از بررسی‌های متعدد، اساسنامه پیشنهادی را مورد تأیید قرار داد و به شهرداری تبریز ابلاغ کرد.
وی تاکید کرده بود: امیدوارم به زودی با انتخاب و انتصاب فردی توانمند در رأس این سازمان توسط شهردار محترم، برای جبران کوتاهی‌ها و عقب‌افتادگی‌های چند سال گذشته آن تلاش کنیم چراکه شهردار تبریز در پایان مدت مأموریت خود جوابگوی عملکرد ضعیف یا قوی این سازمان خواهد بود.
عباس رنجبر، شهردار سابق تبریز در سال 1400، هدف از تأسیس سازمان سرمایه‌گذاری و جذب مشارکت‌های مردمی را ایجاد ساختاری مناسب در مناطق و سازمان‌ها برای ارائه فرصت‌های سرمایه‌گذاری دانسته و گفته بود: سرمایه‌گذاری شهرداری در تبریز از سال 1373 آغاز شده اما متأسفانه افت‌وخیز زیادی داشته و اکنون شاهدیم که بهره‌ای از آن نبرده‌ایم.
وی گفته بود: در مقطع فعلی، دو سیاست کوتاه‌مدت و بلندمدت را می‌توان اجرا کرد که در برنامه کوتاه‌مدت، تعیین تکلیف پروژه‌های راکد سرمایه‌گذاری در شهر قرار دارد که باید بعد از راهکار اساسی، گره کار آن‌ها را باز شود و در بحث سیاست بلندمدت نیز نکته مهم این است که تا زمانی که این پروژه‌ها تعیین تکلیف نشده، دیگر سرمایه‌گذار به این شهر نمی‌آید.
شهردار سابق تبریز در خصوص ایجاد سازمان سرمایه‌گذاری و جذب مشارکت‌های مردمی، گفته بود: برای تصویب اساس‌نامه سازمان، وزارت کشور دنبال حجم سرمایه‌گذاری در تبریز در چهار سال گذشته است و با حضور در وزارت کشور، آن‌ها را قانع کردیم که در چهار سال گذشته بنا بر دلایلی، هیچ سرمایه‌گذاری انجام نشده و باید 12 سال گذشته را بررسی کرد.
رنجبر گفته بود: هر هفته جلسه هیئت عالی برگزار می‌شود تا مصوبات آن در صحن شورا مطرح شود.
بر زمین ماندن و رها شدن پروژه‌های بزرگ شهری
علیرضا نوین، رییس مجمع نمایندگان استان آذربایجان‌شرقی با اشاره به دوران هشت ساله خدمت در کسوت شهردار تبریز، گفت: در آن ایام با مشارکت شهروندان تبریزی شاهد آغاز برخی کارها و پروژه‌های سرمایه‌گذاری‌های بزرگ در تبریز بودیم.
وی ادامه داد: آغاز پروژه‌های بزرگ سرمایه‌گذاری در تبریز، برای شهرهایی مثل تهران نیز مسئله‌ای جدید بود، درحالی‌که در شهرداری تبریز، برای آن آیین‌نامه و دستورالعمل‌هایی وجود داشت که این تحول از تبریز به عنوان شهر اولین‌ها آغاز شد.
رییس مجمع نمایندگان استان آذربایجان‌شرقی گفت: امروز در مجتمع‌های تجاری مانند مجتمع تجاری لاله‌پارک، برخی ایستگاه‌های مترو یا در بحث حمل‌ونقل و بعضی از مسیرهای بی‌آرتی که آن موقع طراحی شد، شاهد رد پای مشارکت‌کننده‌ها هستیم که آغازگر این حرکت بود اما در ادامه باید توسعه پیدا می‌کرد.
نوین ادامه داد: در دوران هشت ساله شهرداری تبریز، بی‌آرتی شرق به غرب تبریز ایجاد و بی‌آرتی شمال به جنوب مطالعه شد که باید انجام می‌شد، اما به هر دلیلی شروع نشد؛ یا طرح قونقا و تراموای شهری مطالعاتش انجام شد و پس از آن دوره، مدیریت شهری به هر دلیلی یا پیگیر آن نشد یا مشکلاتی مطرح بود، اما در آن زمان بنا بود انجام شود.
وی با اشاره به بر زمین ماندن و رهاشدن پروژه‌های بزرگ شهری که با بخش مشارکت مردمی عقد قرارداد داشت اما برخی پروژه‌ها رها شد و برخی با مشکل مواجه شد، گفت: متأسفانه امروز پروژه بزرگی مانند "آیسان" رها شده و پروژه "هشت‌بهشت" به‌دلیل مشکلات حقوقی از ادامه مسیر تکمیل پروژه بازمانده است.
رییس مجمع نمایندگان استان آذربایجان‌شرقی یادآور شد: درخصوص پروژه جلوی پل بازار دانشگاه که بیش از 20 سال رها شده بود، مردم فکر می‌کردند در آن مکان زیرخاکی پیدا شده که رها شده و اکنون نیز همین فکر درخصوص پروژه‌هایی مثل "هشت‌بهشت" و "آیسان" و دیگر پروژه‌های سرمایه‌گذاری که رها شده، مطرح است و باعث تأسف است که این پروژه‌ها به مقصد نرسیده است.
نوین با تأکید بر این‌که پروژه‌های سرمایه‌گذاری از نظر فرهنگی نیز می‌توانست دستاورد شاخصی برای تبریز داشته باشد، گفت: بنا داشتیم در منطقه گجیل، به‌عنوان یک مجتمع فرهنگی در کنار مقبره‌العرفا مجموعه‌ای ایجاد کنیم و موزه‌های بزرگی در آن منطقه ایجاد کنیم یا در موزه فرش که بیش از 10 سال است شروع شده و رها شده است، رویدادهایی برگزار شود اما متأسفانه این پروژه‌ها مسیر دیگری پیش گرفته‌اند.
ضرورت بسترسازی برای جذب سرمایه‌گذاری
اسماعیل چمنی، رییس شورای اسلامی استان آذربایجان‌شرقی با آسیب‌شناسی وضعیت سرمایه‌گذاری در تبریز اظهار کرد: رونق و توسعه اقتصادی با جذب حداکثری سرمایه‌گذاری محقق می‌شود و بر همین اساس توسعه سرمایه‌گذاری باید در راهبرد سال‌های آینده مدیریت شهری مورد توجه قرار گیرد ویکی از اولویت‌های اصلی شورا و شهرداری باید حوزه سرمایه‌گذاری باشد چراکه شهر بدون سرمایه‌گذار توسعه نخواهد یافت.
وی، با تأکید بر نقش مؤثر جذب سرمایه‌گذار در بهبود وضعیت معیشت و اشتغال جامعه، اظهار کرد: تکریم سرمایه‌گذار و بسترسازی برای ایجاد شرایط امن برای سرمایه‌گذاران از مهم‌ترین موضوعات حوزه سرمایه‌گذاری است.
رئیس شورای اسلامی استان آذربایجان‌شرقی امنیت سرمایه گذاری را ازجمله فاکتورهای مهم در جذب سرمایه دانست و گفت: تبریز شهری امن برای سرمایه‌گذاری است و مدیریت شهری باید در برنامه بلندمدت خود به بسترسازی جذب سرمایه‌گذاری اهتمام ویژه داشته باشد.
محرمانگی جلسات سازمان سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های مردمی شهرداری تبریز
هیئت‌مدیره سازمان سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های مردمی شهرداری تبریز، به‌منظور بررسی سیاست‌گذاری‌های کلان سرمایه‌گذاری و ارزیابی وضعیت پروژه‌های سرمایه‌گذاری، جلسه‌ای تشکیل داد و اهداف، راهبردها و سیاست‌های کلان مربوط به پروژه‌های سرمایه‌گذاری را مورد بحث و بررسی قرار داد و بنابر اعلام روابط عمومی این سازمان، علاوه‌بر ارزیابی وضعیت پروژه‌های جاری، موانع و مشکلات اجرایی این پروژه‌ها نیز شناسایی و راهکارهایی برای رفع آن‌ها ارائه شد و به‌منظور تسریع در اجرای پروژه‌ها و ساده‌سازی روند اداری آن‌ها، دستورات لازم به مناطق و بخش‌های زیرمجموعه سرمایه‌گذاری ابلاغ شد تا مسیر اجرای پروژه‌ها با سرعت و دقت بیشتری دنبال شود.
این تمام گزارشی است که سازمان سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های مردمی شهرداری تبریز درخصوص یکی از جلسات مهم و سرنوشت‌ساز مدیریت شهری منتشر کرده است.
جای خالی سرمایه‌گذاران نامدار تبریز در روند چنین تصمیماتی که نیازمند آسیب شناسی جدی است، بیانگر این است که آیا این سازمان به سرمایه‌گذاران پشت کرده است یا چه شده است که سرمایه‌گذاران دیگر رغبتی به حضور و همکاری با شهرداری تبریز ندارند.
خاک‌خوردن پروژه‌های عظیم سرمایه‌گذاری در تبریز و غفلت از سرمایه‌گذاران به‌عنوان یک سرمایه اجتماعی و تلاش برای آینده شهر تبریز، که روزگاری در اقتصاد و سیاست ایران نقش تأثیرگذار داشته و کهن‌جاده ابریشم که امروزه نیز در حال احیاست و موردتوجه دولت‌ها قرار گرفته است، با تبریز نمود و رسمیت داشت، جای تأمل دارد که نقش شهرداری تبریز نیز در این زمینه بسیار مهم است.
سیاست‌های سرمایه‌گذاری و تأمین کمبود سرانه‌های استاندارد تبریز
چهره‌ دیگری از نابه‌سامانی شهر، اعتراف به کمبود سرانه‌های استاندارد در شهر است؛ تاجایی‌که سیاست‌های همایش بین‌المللی سرمایه‌گذاری در تبریز به سمت رفع نیازهای شهری رفته که مدیریت شهری از برآورده کردن‌ آن‌ها بازمانده است.
رضا خلیلی، مدیرعامل سابق سازمان سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های مردمی شهرداری تبریز، گفته بود: رویکرد و سیاست‌های مدیریتی دوره جدید شهرداری و در حوزه سرمایه‌گذاری در راستای تأمین کمبود سرانه‌های استاندارد شهر تبریز متمرکز شده است.
به گفته وی، در مقابل تعدد مراکز تجاری، جای خالی برخی پروژه‌ها مثل شهربازی در تبریز به چشم می‌خورد و سازمان سرمایه‌گذاری با توجه به ضرورت رعایت توازن اجرای پروژه‌ها و تأمین نیازهای شهروندان پروژه‌های جدیدی تعریف کرده و در برخی موراد تغییر کاربری‌هایی نیز اعمال شده است.
مدیرعامل سابق سازمان سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های مردمی شهرداری تبریز، در ادامه گفته بود: عوامل تعریف پروژه و انتخاب سرمایه‌گذار متفاوت است و با توجه به برخی ویژگی‌ها در تبریز ازجمله آب‌وهوا، بافت تاریخی و خانه‌های تاریخی تبریز که در فراخوان سرمایه‌گذاری هم بخشی به این منظور تعیین شده، تأکید شهرداری بر این است که از این مجموعه‌ها کاربری فرهنگ‌مدار و دارای هویت تعریف شود. 
آشفتگی سیاست‌گذاری برای سرمایه‌گذاری در تبریز تا حدی بوده است که در تعاریف اولیه سیاست‌گذاری برای این امر مهم و در تفهیم بدیهیات و اقناع سرمایه‌گذار بازمانده است.
از سوی دیگر، ساقط بودن و عدم تبیین منافع حاصله از سرمایه‌گذاری که هدف غایی آن، دست‌گیری از مدیریت شهری برای ادای وظایف بدیهی و ذاتی است، مانع از این خواهد شد که سرمایه‌گذار در فضایی شفاف، اقدام به مشارکت کند.
نافرجامی همایش بین‌المللی فرصت‌های سرمایه‌گذاری تبریز!
به گفته رضا خلیلی، مدیرعامل سابق سازمان سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های مردمی شهرداری تبریز، 113 پروژه سرمایه‌گذاری در قالب پنج محور اساسی تقسیم‌بندی و معرفی شده که هم‌زمان با همایش فرصت‌های سرمایه‌گذاری تبریز، عملیات اجرایی 20 پروژه آغاز خواهد شد.
هرچند که پس‌از برگزاری بخش علمی همایش فرصت‌های سرمایه‌گذاری تبریز در سال گذشته، برگزاری بخش عملی همایش در سال جاری به تأخیر افتاده است اما تاکنون نیز باتوجه به روند تغییرات مدیریتی در این مجموعه، تصمیم مدیریت شهری برای به پایان رسیدن این امر، اعلام نشده و گویا مرور زمان، غبار بیشتری بر خاطر فراموش‌خانه شهرداری تبریز خواهد نشاند.
به گفته مدیرعامل سابق سازمان سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های مردمی شهرداری تبریز، حمل‌ونقل و ترافیک، پروژه‌های تفریحی، رفاهی، گردشگری، بازآفرینی بافت فرسوده، بهره‌برداری از خانه‌های تاریخی، توسعهٔ انرژی‌های تجدیدناپذیر، مدیریت پسماند و خدمات شهری، مباحث فرهنگی و اجتماعی و ایده‌ها و محصولات دانش‌بنیان از محورهای فرصت‌های سرمایه‌گذاری تبریز بوده است.
نامه‌نگاری به یونسکو، فراموشکاری در تبریز
یعقوب هوشیار، شهردار تبریز، به‌دنبال حذف نام تبریز از بخش جاده ابریشم وب‌سایت رسمی سازمان فرهنگی، علمی یونسکو، طی نامه‌ای به دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران درخواست کرد نام و لینک اطلاعات تفصیلی مربوط به این شهر را به این بخش سایت اضافه کنند.
وی در نامه‌ای خطاب به حسن فرطوسی، دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران با اشاره به جایگاه و نقش شهر تبریز در مبادلات تجاری، اقتصادی و سیاسی جهان در طی ادوار تاریخ، درخواست خود را با این عبارت شروع کرده است: سلام‌های گرم بنده را از تبریز، این کهن‌شهر پرغرور و این نگین درخشان جاده باستانی ابریشم پذیرا باشید.
در بخش دیگری از نامه هوشیار به فرطوسی آمده است: متأسفانه در بخش جاده ابریشم وب‌سایت رسمی یونسکو، اطلاعات تفصیلی مربوط به شهر تبریز یکی از مهم‌ترین شهرهای واقع در این شاه‌راه کهن، پایتخت پنج‌باره ایران، صاحب بزرگ‌ترین بازار مسقف جهان و شهری که بزرگی و عظمت تاریخی آن در سفرمانه جهانگردان بنام جهان از جمله مارکوپولو آورده شده، از قلم افتاده است.
هوشیار در پایان این نامه آورده است: صمیمانه درخواست می‌گردد نسبت‌به افزودن لینک مربوط به کلانشهر تبریز و ارائه توضیحات مکانی در مورد این کلانشهر زیبا در سایت مربوطه دستورات لازم را صادر فرمایند.
پرواضح است که چنین نامه‌نگاری‌هایی، بیانگر چیزی جز عجر و لابه مدیریت شهری در مقابل سیاست‌گذاری‌های جهانی نیست و اگر مدیریت شهری بخواهد بر موضع قدرت و از جانب سیاست با این مسئله مواجهه داشته باشد، باید آماری تعیین‌کننده برای نمایاندن جایگاه تبریز در عرصه تجارت جهانی ارائه کند و با تأکید بر نقش تعیین‌کننده مدیریت شهری در عرصه اقتصادی، حذف نام تبریز از پایگاه اینترنتی یونسکو را محکوم کند.
هرچند که پیش از این نیز، یعقوب هوشیار در جریان برگزاری اولین اجلاس انجمن شهرها و شهرداری‌های «بریکس‌پلاس» گفته بود: تبریز به‌عنوان یکی از مراکز صنعتی و اقتصادی مهم ایران، می‌تواند به‌عنوان یک نقطه اتصال برای تبادلات تجاری و اقتصادی با کشورهای عضو بریکس عمل کند و با جذب سرمایه‌گذاری‌های خارجی از کشورهای عضو بریکس، به توسعهٔ صنعتی و اقتصادی منطقه و انتقال فناوری و نوآوری کمک کند و این مجمع زیرساخت اشتراک‌گذاری ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری شهرهای عضو را دارد.
با این‌همه، احیای جایگاه تبریز، بیش از آن‌که در وب‌سایت‌های جهانی و مجامع بین‌المللی موردتوجه و نیازمند سخنرانی باشد، باید در بطن جامعه و سرمایه‌گذارپذیری آن مطرح باشد و باتوجه به درماندگی مدیریت شهری اجرای طرح‌های سرمایه‌گذاری که مورد انتقاد پارلمان شهری و مدیران اسبق شهری بوده است، نیازی به نامه‌نگاری‌های عریض و طویل نبوده و نخواهدبود؛ بلکه آنچه مهم است کارنامه عملکرد مدیریت شهری در این حوزه است که هنوز جای ابهام دارد.
انتهای پیام/

لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/755645/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نسل z احتیاج دارد هویت واقعی آل‌احمد را بشناسد

درمان اصلی دریاچه ارومیه چیست؟

کشف تریلی قاچاق در ارومیه

بارش پراکنده پاییزی در شمال آذربایجان‌ غربی

شهردار: تبریز به‌عنوان شهر ورزش معرفی می‌شود

رئیس شورای شهر تبریز: مازوت‌سوزی در تبریز متوقف شود

عماد زارعی در راه تیم ملی فوتبال نوجوانان

تمدید عضویت رایگان در کتابخانه‌های عمومی تا 28 آبان

ماجرای تاجری که اتفاقی سر راه هیتلر قرار گرفت

اختلال خطوط اینترنت ایرانسل در اردبیل

قاتل درختان جنگلی نیارق دستگیر شد

نابود کردن 109 تُن فرآورده دامی غیربهداشتی در اردبیل

مسعود امامی‌یگانه استاندار اردبیل شد

تجمع پرستاران فوریت‌های پزشکی شیراز/ از وعده و وعید خسته‌ایم!

پلمب 3 محل غیرمجاز طب سنتی در مشگین‌شهر

سرعین میزبان جشنواره زمستانی شد + فیلم

پل‌های گردشگری استان اردبیل تاثیر منفی بر هم ندارند

اعلام قیمت اقلام اساسی در استان سمنان| گوجه و خیار هم‌قیمت موز شد!

قیمت سکه، نیم سکه، ربع سکه و طلای 18 عیار در بازار | جدول قیمت ها را ببینید

افتتاح مدرسه 6 کلاسه خیرساز طاهره رمضانی در عنبران

پیشرفت قابل توجه اجرای تونل شمالی ولیعصر گردنه حیران

افتتاح مدرسه 6 کلاسه خیرساز طاهره رمضانی درعنبران شهرستان نمین

قیمت روز سکه، نیم سکه، ربع سکه و طلای 18 عیار در بازار + جدول

10 کتاب در حوزه دفاع‌ مقدس رونمایی شدند

معدوم سازی 109 تن فرآورده دامی غیربهداشتی در اردبیل

معرفی برترین جودو کاران استان اردبیل

سرانه مطالعه در استان اردبیل‌ پایین‌تر از میانگین کشوری است

برترین جودوکاران استان اردبیل معرفی شدند‌ + فیلم

تعطیلی مدارس اردبیل به علت برودت شدید هوا و یخبندان - دوشنبه 28 آبان 1403؟

4 شعبه دادگاه صلح در مهاباد فعالیت می کنند

آتش‌سوزی مهیب و گسترده در شهرک صنعتی ارومیه+فیلم

واریز 7 هزار میلیارد ریال به خزانه از فروش مرزی سوخت میاندوآب

حریق ساختمان شهرک الکترونیک و فناوری ارومیه مهار شد

تعطیلی مدارس ارومیه به علت بارش برف سنگین و کولاک - دوشنبه 28 آبان 1403؟

آتش‌سوزی ساختمان خدمات فناوری و کسب و کار ارومیه مهار شد

آلودگی هوا در تبریز؛ وعده‌هایی که هر زمستان خاکستری می‌شوند

نیستلروی همه پیشنهادها را رد کرد تا در یونایتد بماند

مجتمع مس سونگون، میزبان همایش هفته ملی دیابت

جدول برنامه زمانبندی خاموشی برق تبریز: جدول جدید زمانبندی قطعی برق (یکشنبه و دوشنبه)

پتروشیمی تبریز با تولید محصولات متنوع پلیمری و شیمیایی

بررسی امکان ترک تشریفات در واگذاری کارخانه پارسیلون لرستان

بازداشت زوج سارق حرفه ای خودروها در تبریز

گران، مثل یار مهربان

میهمان اصفهانی در تبریز بدرقه می‌شود

عکس/ بودجه 255 میلیاردی دولت برای کلینیک ترک بی‌حجابی!

«در آغوش درخت»؛ تعادل میان غم و امید

سرمستی کتاب‌فروشان تبریز از دیدار سرمست

کلینیک ترک بی‌حجابی غیرقانونی است: آیا این طرح به تنش‌های اجتماعی دامن می‌زند؟

زهرا نژادبهرام: تصمیم گیران دوباره دارند راه را اشتباه می‌روند/ دارویی برای مقابله با بی حجابی کشف شده که ما نمی‌دانیم؟

ماجرای جنجالی کلینیک ترک بی‌حجابی در تهران