پیام آذری

آخرين مطالب

گسل‌های انتخاباتی آمریکا؛ از شکاف‌ جنسیتی تا یارکشی میان مسلمانان اجتماعي

گسل‌های انتخاباتی آمریکا؛ از شکاف‌ جنسیتی تا یارکشی میان مسلمانان
  بزرگنمايي:

پیام آذری - انتخابات ریاست جمهوری 2024 آمریکا را شاید بتوان مهم‌ترین و حساس‌ترین انتخابات این کشور طی سه دهه گذشته خواند. علت آن هم تقریبا مشخص است؛ شکاف عمیق در جامعه و مبهم بودن آینده و مسیر حرکت جامعه سیاسی ایالات متحده.
پیروزی ترامپ در انتخابات 2016 و دیدگاه‌های افراطی‌اش درباره مسائل مربوط به مهاجران، سقط جنین، زن‌ستیزی و نژادپرستی، سیاست در این کشور را طی هشت سال گذشته به شدت دوقطبی و جامعه آمریکایی را دچار یک شکاف عمیق کرده است
واضح‌تر اگر بگوییم، مشخص نیست آمریکا طی یک دهه آینده به چه سمت و سویی می‌رود.
در اوایل قرن جاری، حملات 11 سپتامبر و در دهه دوم تبعات جنگ در افغانستان و عراق به نوعی تکلیف آمریکایی‌ها را در انتخابات مشخص کرده بود، اما از نیمه دهه گذشته، سردرگمی در سیاست خارجی از یک سو و ورود «دونالد ترامپ» به عرصه سیاست در آمریکا همه چیز را دستخوش دگرگونی و تغییرات غیرقابل پیش‌بینی قرار داده است. در خصوص این انتخابات به پنج نکته کلیدی باید اشاره کرد:
نخست: حضور ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری سال 2016، پیروزی وی در انتخابات و دیدگاه‌های افراطی‌اش درباره مسائل مهم جامعه آمریکا مانند مساله مهاجران، سقط جنین، زن‌ستیزی و نژادپرستی، سیاست در آمریکا را طی هشت سال گذشته به شدت دوقطبی و جامعه آمریکایی را دچار یک شکاف عمیق کرده است.
«باراک اوباما» رئیس جمهور پیشین آمریکا، خشم و ناراحتی بین جوامع شهری و روستایی در آمریکا، مهاجرت، نابرابری و تئوری‌های توطئه را عامل شکاف در این کشور می‌داند و معتقد است که به همین دلیل «ایده‌های دیوانه‌وار» ترامپ از سوی بخش بزرگی از مردم آمریکا مورد توجه قرار گرفته است. بی بی سی هم در گزارشی درباره شکاف جنسیتی در انتخابات آمریکا نوشته دونالد ترامپ از حمایت گسترده‌ای در میان رای‌دهندگان مرد برخوردار است، در حالی که نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد زنان «کامالا هریس» را با تقریبا همان‌قدر اختلاف ترجیح می‌دهند. این شکاف جنسیتی سیاسی، بازتابی از یک دهه دگرگونی‌های اجتماعی است و می‌تواند نقشی تعیین‌کننده در انتخابات آمریکا داشته باشد.
دوم: نظرسنجی‌های ملی که طی هفته‌های گذشته انجام شده حکایت از یک رقابت بسیار نزدیک و شانه به شانه میان دونالد ترامپ و کامالا هریس دارد. کناره‌گیری «جو بایدن» که گاف‌ها و حواس پرتی‌های او کمپین انتخاباتی دموکرات‌ها را به ویژه پس از مناظره انتخاباتی با ترامپ به شدت تضعیف کرده بود شوک مثبتی به اردوگاه دموکرات‌ها وارد کرد. نمایش تقریبا ضعیف ترامپ در مناظره با هریس نیز تاثیر مثبتی بر آرای وی در نظرسنجی‌های انتخاباتی گذاشت و شاهد اختلاف چند درصدی ترامپ با او در نظرسنجی‌ها بودیم.
شاید اگر دو ماه پیش یعنی زمان کناره‌گیری بایدن از رقابت‌ها، انتخابات برگزار می‌شد هریس به راحتی پیروز انتخابات بود، اما امروز پیش‌بینی پیروزی او کمی دشوار به نظر می‌رسد.
با این حال با گذشت زمان ترامپ موفق شده فاصله خود را با رقیبش در یکی دو هفته گذشته به صفر برساند و در برخی موارد از هریس هم پیش افتاده است. شاید اگر دو ماه پیش انتخابات برگزار می‌شد هریس به راحتی پیروز انتخابات بود، اما امروز پیش‌بینی پیروزی او کمی دشوار به نظر می‌رسد. واقعیت این است که کامالا هریس کارنامه درخشانی ندارد و در پستش به عنوان معاون ریاست جمهوری آمریکا چندان موثر عمل نکرده و بیشتر در حاشیه بوده است تا متن. به همین دلیل است که با وجود حمایت سلبریتی‌های معروف از جمله بازیگران و خوانندگان مشهور آمریکایی که هر کدام چند ده میلیون طرفدار پروپا قرص دارند، باز هم شاهد افزایش آرای ترامپ در نظرسنجی‌های ملی اخیر هستیم.
سوم: بحران‌های جاری در منطقه خاورمیانه به ویژه جنگ غزه و لبنان به یک مولفه مهم در انتخابات ریاست جمهوری 2024 آمریکا تبدیل شده است. اگر چه طبق نظرسنجی‌های معتبر دغدغه‌های اصلی مردم آمریکا در انتخابات مسائل داخلی نظیر تقویت اقتصاد، بهبود خدمات بهداشتی-درمانی، مهاجران و امنیت مرز‌ها و مسائل نظام آموزشی است، اما بخشی از رای‌دهندگان به مسائل منطقه خاورمیانه اهمیت زیادی می‌دهند که می‌تواند تاثیر قابل توجهی بر نتیجه انتخابات در ایالت‌های کلیدی داشته باشد.
بخش بزرگی از دموکرات‌های ترقی‌خواه و اقلیت‌ها مانند مسلمانان که به صورت سنتی به دموکرات‌ها رای می‌دهند از رویکرد دولت بایدن-هریس در جنگ غزه رضایت ندارند و ناکامی در برقراری آتش‌بس و توقف جنگ در غزه و لبنان آنها را از دولت واشنگتن سرخورده و ناامید کرده است. تشکیک آنها در رای به هریس می‌تواند در ایالت‌های چرخشی مانند میشیگان، پنسیلوانیا، آریزونا و جورجیا به ضرر نامزد دموکرات‌ها تمام شود.
چهارم: نقش لابی‌های قدرتمند صهیونیستی در ایالات متحده در سوگیری و سیاست‌های دولت آمریکا در قبال اسرائیل و مسائل خاورمیانه نقش به سزایی دارد. آمریکا در ارتباط با حمایت از رژیم صهیونیستی همواره از یک رویکرد سنتی پیروی کرده است و دولت‌ها چه جمهوریخواه و چه دموکرات طبق تجربه همواره عزمی راسخ در حمایت از این رژیم داشته‌اند.
بخش بزرگی از دموکرات‌های ترقی‌خواه و اقلیت‌ها مانند مسلمانان که به صورت سنتی به دموکرات‌ها رای می‌دهند از رویکرد دولت بایدن-هریس در جنگ غزه رضایت ندارند.
انتظار می‌رود رئیس جمهور بعدی در آمریکا چه هریس باشد یا ترامپ سیاست حمایت حداکثری از صهیونیست‌ها تداوم یابد هرچند که لابی‌های صهیونیستی معتقدند اگر ترامپ پیروز شود دست اسرائیل را در مقابله با ایران و گروه‌های مورد حمایت تهران در منطقه بازتر خواهد گذاشت و بازگشت سیاست فشار حداکثری علیه ایران برای آنها بسیار مطلوب‌تر از سیاست‌های دموکرات‌ها علیه جمهوری اسلامی ایران است.
پنجم: پیروز انتخابات پنجم نوامبر در آمریکا هر کسی که باشد قطعا گزینه مطلوب مردم آمریکا نیست. بسیاری از تحلیلگران، انتخابات آتی در ایالات متحده را «انتخاب بین بد و بدتر» می‌دانند. هریس چهره قدرتمندی از خود نشان نداده و ریاست جمهوری چهارساله ترامپ و نحوه مدیریت وی که به افزایش شکاف، دامن‌زدن به نژاد پرستی و بی‌ثباتی سیاسی در آمریکا شد باعث شده افکار عمومی آمریکا در انتخابات دست به عصا باشد. با این حال مردم آمریکا چاره‌ای ندارند تا از بین این دو نفر یکی را به کاخ سفید بفرستند؛ هرچند با شک و تردید!
منبع: ایرنا

لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/746895/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ویتامینی که کمبود آن سبب کاهش اشتها می‌شود

استقبال از پویش«راه نصرالله»درشمالی‌ترین نقطه ایران

راه‌اندازی خانه والیبال و کشتی برای دانش‌آموزان

جهاد کشاورزی استان اردبیل به رتبه برتر کشوری در طرح جهش تولید دیمزارها رسید

افزایش 38 درصدی سوخت مصرفی نیروگاه تولید برق اردبیل

یک روز مانده به انتخابات آمریکا؛ پیشتازی هریس بر ترامپ

مدیر کمپین هریس: ما پیروزیم و اگر ترامپ زودتر اعلام پیروزی کرد نگران نشوید (ویدیو)

انتخابات آمریکا کدام توکن‌ها را به اوج می‌برد؟

وعده جوان ورزشکار برای ازدواج با دختر تاجر سرشناس،‌سراب بود

پزشکیان به جمهوری آذربایجان می‌رود

مسعود پزشکیان به جمهوری‌آذربایجان سفر می کند

استان آذربایجان شرقی جزو سه استان برتر در صنعت طلا، نقره و جواهرات

پزشکیان به آذربایجان می‌رود

سانحه رانندگی در محور ارومیه- نقده یک فوتی و 2 مصدوم برجا گذاشت

جهاد کشاورزی استان اردبیل، رتبه برتر کشوری طرح جهش تولید دیمزار‌ها را کسب کرد

ایمن‌سازی نقاط حادثه‌خیز محور‌های مواصلاتی اردبیل در اولویت قرار دارد

تأمین اعتبار 60 درصدی ماشین‌آلات شهرداری‌ها توسط دولت

اردبیل از مزیت رقابتی ورزش زمستانی بی‌بهره مانده است

تقویت روابط دوجانبه در دستور کار تهران و اسلام‌آباد

25 کشاورز و فعال زکات در میامی تقدیر شدند

نهادینه‌کردن فرهنگ به زبان هنر بهترین راهکار برای ماندگاری و اثرگذاری

گنبدخانه مسجد جامع ارومیه پس از 20 سال مرمت می‌شود

«بهای آزادی»، روایتی از شهید عجمیان

تهدیدانگاری ایران برای هر دو حزب رقیب آمریکایی | آیا با آمدن هریس برجام ثانی در راه است؟

سلبریتی‌هایی که درگیر میهن تجارتات آمریکا هستند/ از اسکارلت جوهانسون تا مدونا و آرنولد

یک روز مانده به انتخابات آمریکا؛ پیشتازی هریس بر ترامپ در 4 ایالت کلیدی

مهار کردن ایران راهبرد مشترک دو کاندیدای انتخابات آمریکا | رویکرد ترامپ و هریس متفاوت است

کاهش 8 تا 12 درجه‌ای دما در پایتخت

درخشش ورزشکاران آذربایجان شرقی در مسابقات رولر اسکی قهرمانی کشور (فیز)

ایران و جمهوری آذربایجان کدام ناوهای خود را به خزر آوردند؟ | رزمایش ‌های مشترک به این 10 دلیل مهم است

(16+) لحظه هولناک ترکیدن دیگ زودپز در آذربایجان شرقی + فیلم

جلسه تفاهم بنیاد سمنان و سپاه قائم آل محمد (عج) استان و هم افزائی در اجرای اردوهای سیاحتی و زیارتی ایثارگران

جلسه ستاد شاهد آموزش و پرورش استان اصفهان برگزار شد

جلسه کمیته‌های تکریم و جمع آوری آثار شهدا و ایثارگران در استان البرز برگزار شد

ثبت بیشترین بارندگی استان اصفهان در اسلام‌آباد فریدونشهر

تقویت روابط و هم‌فکری برای منطقه در دستورکار تهران و اسلام‌آباد است

افت 19 درجه‌ای دما در اردبیل

حال ناخوش فرش خوی (تصاویر)

هنر تئاتر نیازمند حمایت مدیریت شهری است

اتهام روسپیگری به کاملا هریس و عکس‌العمل عجیب ترامپ : فوق‌العاده است! + فیلم

وصول کمتر از 10 درصد مالیات برای خانه‌های خالی | بخش عمده معضل مسکن مربوط به ترک فعل است نه خلأ قانونی

اظهارنظر نیکی هیلی درباره ترامپ و هریس

اگر ترامپ انتخاب شد به این ارز توجه ویژه‌ای داشته باشید

تکمیل راه‌آهن اردبیل در 28 کیلومتر نهایی

سومی استان در مسابقات ملی فوتبال گل کوچک کارکنان دستگاه‌های اجرایی کشور به میزبانی تبریز

هفت ایالت کلیدی که آینده آمریکا را رقم می‌زنند

هریس روز پایانی میهن تجارتات را در پنسیلوانیا می‌گذراند

وعده هریس برای پایان‌دادن به جنگ غزه

هیچ دستگاه اجرایی آذربایجان غربی در سطح عالی نیست

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی: هیچ دستگاه اجرایی استان آذربایجان‌غربی در سطح عالی نیست