پیام آذری

آخرين مطالب

پایگاه اسرائیل بیخ گوش ایران؛ آن سوی ارس چه خبر است؟ گفتگو

پایگاه اسرائیل بیخ گوش ایران؛ آن سوی ارس چه خبر است؟
  بزرگنمايي:

پیام آذری - به نظر می‌رسد تجاوز روز شنبه 5 آبان (26 اکتبر 2024) رژیم، یک شاخص مناسب برای فهم میزان پیچیدگی و درهم‌تنیدگی روابط دولت‌های همسایه با تل‌آویو باشد. هرچند تعدادی از دولت‌های فاقد حاکمیت در منطقه تحت فشار به سمت رابطه با رژیم گام برداشته‌اند و حتی برخی دیگر با وجود حاکمیت ضعیف در برابر فشار‌ها مقاومت کرده‌اند، اما دولت آذربایجان با وجود حاکمیت نسبی بر سرزمین خود و استقلال، با آگاهی و اراده و بر اساس طراحی‌های مغرضانه به سمت رابطه با تل‌آویو حرکت کرده است.
در این میان، کشور‌های پیشرو در رابطه با رژیم نیز به میزان باکو روابطی پیچیده با تل‌آویو ندارند. از مصر و اردن گرفته تا امارات و بحرین، روابط دولت‌ها با رژیم به اندازه آذربایجان شاهد زوایای عمیق و گسترده نیست.
به گزارش فرهیختگان، سابقه باج‌دهی رژیم باکو به تل‌آویو علیه تهران آنقدر طولانی است که نمی‌توان آن را کتمان کرد. درست به همین دلیل بود که پس از ترور شهید هنیه در تهران در مردادماه سال جاری، رژیم باکو از ترس پاسخ ایران اعلام کرد که صهیونیست‌ها در خاکش پایگاهی ندارند؛ ادعایی که کمتر از دو روز بعد هنگامی که مقامات ارتش صهیونیستی سربازان خود را از خاک آذربایجان فراخواندند، باطل شد. هرچند ادعا می‌شد این سربازان یهودیان کوهستانی ساکن در آذربایجانند که رفت‌وآمدی معمولی به این آذربایجان دارند، اما واقعیت چیز دیگری بود. حال پس از تجاوز رژیم تل‌آویو به خاک ایران کشور‌هایی که سرقفلی امنیتشان را به اشغالگران واگذار کرده‌اند و پایگاه‌های نظامی و امنیتی‌شان را به آنها اجاره داده‌اند باید بیش از هر ملتی از پاسخ احتمالی ایران بر حذر باشند.
رژیم‌صهیونیستی و استراتژی قفقاز بر اساس پژوهش تفصیلی مرکز کارنگی خاورمیانه، تعامل رژیم‌صهیونیستی با کشور‌های قفقاز در اواخر دهه اول هزاره جدید افزایش یافت. سیاست رژیم‌صهیونیستی در این منطقه از دو مرحله اصلی عبور کرده است؛ مرحله اول قبل از سال 2008 و تمرکز بر گرجستان، که در آن ارتش گرجستان را آموزش داده و به شرکت‌های نظامی اجازه داد تا تجهیزات پیشرفته و پهپاد به آن کشور بفروشند، اما پس از جنگ اوستیای جنوبی در سال 2008، رژیم‌صهیونیستی مجبور شد سطح این حمایت‌ها را کاهش دهد تا از تحریک روسیه جلوگیری کند. برای جبران این موضوع رژیم‌صهیونیستی حضور استراتژیک خود در آذربایجان را تقویت کرد.
جایگاهی برای موساد مرحله دوم تعامل رژیم‌صهیونیستی در قفقاز با آذربایجان بود که حجم تجارت بین آنها به حدود 4 میلیارد دلار رسید. رژیم‌صهیونیستی نفت آذربایجان را خریداری کرده و برنامه دارد در دهه آینده 12 میلیارد متر مکعب گاز از این کشور وارد کند. طبق گزارش موسسه بین‌المللی تحقیقات صلح استکهلم، رژیم‌صهیونیستی مسئول تامین حدود 60 درصد تسلیحات ارتش آذربایجان بین سال‌های 2017 تا 2020 بوده است. در مقابل، تل‌آویو حدود 40 درصد از نیاز نفتی خود را از آذربایجان تأمین کرده است. در اکتبر 2022، بنی‌گانتز، وزیر جنگ وقت رژیم‌صهیونیستی سفری مخفیانه به آذربایجان داشت و در آنجا چندین توافق همکاری در زمینه‌های نظامی و امنیتی امضا کرد. روزنامه معاریو پیش‌تر فاش کرده بود که آذربایجان به عنوان پایگاهی برای موساد عمل می‌کند و رژیم‌صهیونیستی از نزدیکی جغرافیایی به ایران برای رصد تحولات در این کشور بهره می‌گیرد. ایران نیز بار‌ها کشور همسایه خود را به ارائه امکانات برای جاسوسی و نظارت رژیم‌صهیونیستی متهم کرده است. رژیم‌صهیونیستی همچنین به آذربایجان در زمینه امنیت سایبری کمک می‌کند تا در برابر حملات سایبری تقویت شود. مرکز اروپایی مطالعات مقابله با تروریسم در اطلاعاتی اعلام کرده که در طی 7 سال گذشته، حدود 92 هواپیمای باری، تجهیزات نظامی را به آذربایجان از رژیم‌صهیونیستی منتقل کرده‌اند. وزارت امور خارجه ایران بار‌ها رژیم‌صهیونیستی را به تلاش برای تبدیل خاک جمهوری آذربایجان به عرصه‌ای برای تهدید امنیت ملی ایران متهم کرده است. رژیم‌صهیونیستی بر اساس گفته‌های شیمون پرز، رئیس‌جمهور پیشین این رژیم، آذربایجان را عامل اصلی در محدود کردن نفوذ ایران در خاورمیانه بزرگ‌تر می‌داند و مرکز کارنگی نیز اذعان می‌کند رژیم‌صهیونیستی نقش حیاتی آذربایجان را در استراتژی محاصره ایران می‌بیند.
چرا باج دادن باکو به تل‌آویو علیه امنیت ملی ایران است؟ روابط ایران و آذربایجان در طی دهه‌های گذشته میان آرامش و تنش نوسان داشته است. این نوسان ناشی از درگیری بر سر منطقه کوهستانی قره‌باغ از یک‌سو و نزدیکی آذربایجان به رژیم‌صهیونیستی از سوی دیگر است. این نزدیکی نگرانی‌هایی را برای ایرانیان به وجود آورده است. تشدید‌ها و تنش‌ها در روابط ایران و آذربایجان نشان می‌دهد که باکو به تهدیدی اصلی برای ایران تبدیل شده است، به‌خصوص در پی برخی مظاهر که نشان‌دهنده افزایش روابط نزدیک با تل‌آویو است. این مظاهر شامل گسترش نفوذ تل‌آویو در ساختار سیاسی، امنیتی و اطلاعاتی باکو و همچنین تقویت حضور فناوری‌های اطلاعاتی رژیم‌صهیونیستی است. ایران با نگرانی به نقش فزاینده آذربایجان در تلاش‌های محاصره‌ای‌اش در سطح منطقه‌ای در چهارچوب استراتژی تحریم‌ها و فشار‌های واشنگتن بر تهران می‌نگرد.
همکاری نزدیک در عرصه نظامی تل‌آویو و باکو روابطی عملی و مخفیانه‌ای را توسعه داده‌اند، به‌طوری‌که آذربایجان به بازاری با ارزش میلیارد دلاری برای صنایع نظامی رژیم‌صهیونیستی تبدیل شده است. در سال 2011، این اتحاد از طریق قراردادی به ارزش 1.6 میلیارد دلار تقویت شد که شامل سامانه موشکی باراک و پهپاد‌های Searcher و Heron از شرکت صنایع هوایی رژیم‌صهیونیستی (IAI) بود. در بین این همکاری‌ها یک پروژه مشترک بین وزارت صنعت نظامی و شرکت Aeronautics Defense Systems رژیم‌صهیونیستی برای تولید پهپاد‌ها وجود داشت. گزارش‌ها نشان می‌دهند که از سال 2016 تا 2021، آذربایجان 69 درصد از تسلیحات خود را از رژیم‌صهیونیستی وارد کرده است. شرکت‌های فناوری صهیونیستی نیز تکنولوژی‌های پیشرفته جاسوسی ازجمله نرم‌افزار جاسوسی Pegasus رژیم‌صهیونیستی را به باکو ارائه داده‌اند. علاوه بر این، شرکت Elta Systems رژیم‌صهیونیستی نقشه‌های دیجیتال جامعی از ناگورنو قره‌باغ را به باکو ارائه کرده و این موضوع به نیرو‌های آذربایجانی مزیت قابل‌توجهی در عملیات‌های آنها در جنگ علیه ارمنستان داده است.
خطرات «روستا‌های هوشمند» در آذربایجان جنگ قره‌باغ در سال 2020 باعث تغییر قابل‌توجهی در توازن قوا در قفقاز جنوبی شد و به‌طور مؤثری ساختار امنیتی را که از 1994 تا 2020 وجود داشت، تخریب کرد. این جنگ نفوذ ترکیه را در منطقه افزایش داد، اما مهم‌ترین نگرانی برای ایران ظهور رژیم‌صهیونیستی در سرزمین‌های تازه‌تصرف‌شده در طول مرز آذربایجان و ایران بود. آذربایجان از اوایل سال 2010 همکاری نظامی و امنیتی قوی‌ای با رژیم‌صهیونیستی برقرار کرده است. با این حال کنترل جمهوری «قره‌باغ کوهستانی» بر مرز 135 کیلومتری با ایران به تهران اطمینان می‌داد که این مناطق برای فعالیت‌های ضدایرانی استفاده نخواهد شد. اما جنگ 2020 این وضعیت را به‌طور قابل‌توجهی تغییر داد و آذربایجان به رژیم‌صهیونیستی اجازه داد که با بهانه فعالیت‌های بازسازی و ایجاد روستا‌های هوشمند به آن سرزمین‌ها وارد شود. ایران معتقد است که با دعوت آذربایجان از رژیم‌صهیونیستی برای بهره‌برداری از اراضی آذربایجانی، باکو توازن قوا در منطقه را تغییر داده و موضع علنی ضدایرانی اتخاذ کرده است. روستا‌های هوشمند به مناطق یا روستا‌های کوچکی اطلاق می‌شود که رویکردی جامع برای استفاده از فناوری اطلاعات با تحلیل‌های آنی برای تشویق به توسعه پایدار اقتصادی به کار می‌برند، اما در منطقه آزادشده قره‌باغ روستا‌های هوشمند پوششی برای ساخت پایگاه‌های اطلاعاتی رژیم‌صهیونیستی‌اند.
ایجاد پایگاه بیخ گوش ایران روزنامه هاآرتص فاش کرد تحقیقی نشان داده است رژیم‌صهیونیستی به آذربایجان تجهیزات نظامی به ارزش میلیارد‌ها دلار در ازای نفت و تأمین پایگاهی در مرز ایران فروخته است. این روزنامه به نقل از منابع خارجی می‌گوید «آذربایجان به دستگاه اطلاعات خارجی رژیم‌صهیونیستی (موساد) اجازه داده تا یک پایگاه پیشرفته تأسیس کند که به این دستگاه این امکان را می‌دهد تا آنچه در ایران می‌گذرد را به‌دقت رصد کند. همچنین مقامات آذربایجانی به تأسیس فرودگاهی برای کمک به رژیم‌صهیونیستی در صورت تصمیم حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران اقدام کرده‌اند.» و همچنین افشا کرده‌اند که «عاملان موساد که آرشیو هسته‌ای ایران را دزدیدند، آن را از طریق آذربایجان به رژیم‌صهیونیستی منتقل کردند.» وجود یک پایگاه هوایی صهیونیستی در نزدیکی مرز در خاک آذربایجان نشان می‌دهد که منطقه قفقاز عملاً وارد عرصه نفوذ رژیم‌صهیونیستی در تلاش برای محاصره ایران و ایجاد جبهه‌ای جدید علیه آن شده است. تل‌آویو ادعا می‌کند نفوذش در قفقاز در برابر و تقابل با نفوذ تهران در لبنان، سوریه، عراق، یمن، غزه و کرانه باختری است که به محاصره شدن رژیم انجامیده است.
جنگ سایبری روابط میان رژیم‌صهیونیستی و آذربایجان در زمینه‌های نظامی و امنیتی به‌طور چشمگیری توسعه یافته است. این همکاری‌ها به‌ویژه در حوزه امنیت سایبری نمایانگر است، جایی که رژیم‌صهیونیستی به آذربایجان در تقویت توانایی‌های نظامی‌اش یاری رسانده است. به عنوان مثال، شرکت NSO Group رژیم‌صهیونیستی نرم‌افزار جاسوسی پگاسوس را به آذربایجان ارائه کرده است. مقامات آذربایجانی در تاریخ 17 نوامبر 2022 از برنامه‌ریزی برای تأسیس یک مرکز امنیت سایبری با همکاری رژیم‌صهیونیستی خبر دادند. این مرکز به منظور آموزش متخصصان و مربیان در حوزه امنیت سایبری تأسیس خواهد شد و هدف آن تربیت بیش از 1000 نفر در طی سه سال آینده است. این اقدام به‌وضوح نشان‌دهنده اراده آذربایجان برای تقویت زیرساخت‌های امنیت سایبری خود و کاهش خطرات ناشی از تهدیدات سایبری است. ایران سال‌هاست در حال نبرد سایبری متقابل با رژیم‌صهیونیستی است، به گونه‌ای که تهران اعلام کرده در حالت آماده‌باش کامل برای هرگونه حمله سایبری از سوی تل‌آویو است. برخی از مطالعات به توسعه جنگ سایبری بین ایران و رژیم‌صهیونیستی اشاره کرده و می‌گویند که صحنه نبرد بین دو طرف به زیرساخت‌های مدنی حیاتی کشیده شده است.

لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/746282/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مدرسه 30 کلاسه دارالفنون افتتاح می‌شود

محفل انس با قرآن کریم دانش آموزی در اردبیل

هواشناسی اردبیل درباره فعالیت سامانه سرد و بارشی هشدار داد

قیمت طلا و قیمت سکه امروز پنجشنبه 1403/08/10

قیمت انواع حبوبات 10 آبان 1403

ضرورت راه‌اندازی خانه اختصاصی جودو در اردبیل

بزرگترین مجموعه آموزشی شهر اردبیل افتتاح شد

مجتمع آموزشی دارالفنون اردبیل به بهره‌برداری رسید

پروژه فیبر نوری شهر اردبیل تا پایان امسال به بهره‌برداری می‌رسد

وزیر آموزش و پرورش مدرسه دارالفنون اردبیل را افتتاح می‌کند

کمک بیش از 2 میلیارد و‌500 میلیون ریالی شورای اداری ارومیه به جبهه مقاومت

آنونس رسمی «باغ کیانوش» منتشر شد

«بهای آزادی» رونمایی می‌شود

مستند «بهای آزادی» رونمایی می‌شود

مصدومیت 4 تن در تصادف محور ماکو-شوط

خداحافظی با ناخن جویدن | از ناخن جویدن تا ناخن‌های سالم و زیبا

نصرالله رادش: عطاران در سوپرمارکت کار می‌کرد (ویدیو)

علی راستی رسما عضو شورای شهر تبریز شد

افشای دلیل اهدای 10 میلیون دلار ریپل به کمپین انتخاباتی کامالا هریس

ارتباط عاشقانه‌ای که به ویرانی انجامید؛ از دانشجو بودن تا کارتن‌خوابی در شیراز

هریس یا ترامپ؛ پوتین کدام را می‌خواهد؟

راند آخرجدال نفسگیر هریس و ترامپ

فرمایشات آیت الله خامنه‌ای مستند و برگرفته از آیات قرآن است

مصرف مواد روان‌گردان با شکل‌های مختلف در حال گسترش است

پیش‌بینی مورخ آمریکایی درباره پیروزی کامالا هریس

پایگاه اسرائیل بیخ گوش ایران؛ آن سوی ارس چه خبر است؟

850 قطعه زمین مسکونی برای واگذاری به اقشار خاص تحویل بنیاد مسکن آذربایجان غربی شد

دستگیری کلاهبردار 200 میلیاردی در تبریز

آذربایجان‌غربی رتبه ی اول کشور در پرداخت تسهیلات اشتغالزایی به مددجویان بهزیستی

هواشناسی هشدار نارنجی صادر کرد

صدور هشدار نارنجی هواشناسی به کشاورزان درپی تشدید بارش‌ها

تشدید فعالیت‌های بارشی از روز یکشنبه؛ 13 آبان

ثبت 132 روز هوای پاک در آذربایجان‌غربی در سال جاری

کاهش 1.4 درصدی نرخ تورم سالانه در آذربایجان شرقی

قطعی آب در مناطقی از ارومیه درصدرپربازدیدهای خبرگزاری صدا وسیمای آذربایجان غربی

جمع آوری 32 میلیارد ریال هدایای مردم آذربایجان شرقی برای غزه و لبنان

واژگونی یک دستگاه خودرو در محور بوکان - میاندوآب

هشدار نارنجی بارش باران و برف در آذربایجان غربی

ساخت 1500 کلاس درس در آذربایجان غربی

نقش والدین در مهیا کردن نوجوان برای ورود به جامعه

آغاز عملیات اجرایی ساخت دوچرخه هوایی روی آب در اردبیل

مجتمع آموزشی دارالفنون اردبیل افتتاح شد

سی و دومین جشنواره تئاتر  استان اردبیل

ضرورت ایجاد تحول فرهنگ مهارت‌آموزی در استان اردبیل

اردبیل رتبه سوم کشوری بروز بیماری تب مالت را دارد

هیچ وقت یادتان نرود که آمریکا دشمن ماست

همایش نهضت جهادی توسعه اقتصاد دیجیتال در اردبیل

بهره برداری ازپروژه‌های آبرسانی به روستا‌ها و قشلاقات بیله‌سوار

رتبه سوم کشوری اردبیل در بروز بیماری تب مالت

پاکستان: با ایران درباره تحولات منطقه‌ در تماس هستیم