چالشی که شمال غرب کشور با آن مواجه است/ فرسودگی 80 درصد بیمارستانهای آذربایجان شرقی
گفتگو
بزرگنمايي:
پیام آذری - آذربایجان شرقی به عنوان قطب درمان و آموزش پزشکی در منطقه شمال غرب کشور و اهمیت آن برای خدماتدهی به جمعیت فرااستانی، با چالش فرسودگی مراکز درمانی مواجه است که در صورت بیتوجهی به آن، بخش سلامت این منطقه به چالش کشیده خواهد شد.
در حال حاضر 43 بیمارستان دولتی و غیردولتی با بیش از 8هزار تخت برای جمعیت 4میلیون نفری آذربایجان شرقی فعال است.
رئیس جمهور به فکر حل مشکل باشد
حجتالاسلام احمد مطهری اصل، نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی با اشاره به این موضوع و اهمیت خدمات درمانی عنوان میکند: رئیس جمهور محترم که خود پزشک هستند و روزگاری رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز نیز بودند با توجه به اشرافی که به مشکلات این حوزه دارند باید حل مشکلات درمانی را در اولویت بگذارند.
معاون سیاسی و اجتماعی استاندار آذربایجان شرقی نیز با اذعان به فرسودگی بالای 60 درصد از فضاهای درمانی و بهداشتی استان میافزاید: بحث فرسودگی تجهیزات فضاهای درمانی یک واقعیت است.
مرتضی محمدزاده با تأکید بر ضرورت تمرکززدایی از ارائه خدمات اظهار میکند: هم اکنون بار وارد شده به بخش سلامت استان بیش از جمعیت آن است و این موضوع نشان از مراجعه مردم دیگر شهرها و استانها به نظام سلامت تبریز دارد که باید متناسب با این موضوع، توجه ویژهای به بخش درمان این استان انجام شود.
وی ادامه میدهد: در عالم سیاستگذاری بنا بر این است که فضاهای درمانی تابآوری بیشتری داشته باشند.
فرسودگی 6هزار تخت بیمارستانی مسئلهای نگرانکننده است
معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی تبریز هم معتقد است 80 درصد بیمارستانها و مراکز درمانی آذربایجان شرقی 60 تا 70 سال قدمت دارند که نوسازی آنها فوریت دارد.
علی جنتی فرسودگی بیمارستانها را یکی از چالشهای مهم و اصلی حوزه درمان و بهداشت استان به خصوص در کلانشهر تبریز دانسته و اظهار میکند: این استان با بیش از 4میلیون نفر و تبریز با حدود 2میلیون نفر جمعیت به لحاظ برخورداری از مراکز درمانی و بیمارستانهای جدید و نوساز در مضیقه است و باید در این ارتباط اقدامهای بسیار فوری و عاجل انجام شود.
وی ادامه میدهد: آذربایجان شرقی به عنوان قطب درمان و آموزش پزشکی منطقه شمال غرب کشور نقش بسیار مهم و تأثیرگذاری در کشور دارد که خدمات سلامت آن جمعیتی حدود 10 میلیون نفر را در بر میگیرد که اگر اقدام عاجل برای بهسازی، نوسازی و تجدید بنای مراکز درمانی آن به انجام نرسد، آینده سلامت جسمی، روحی و بهداشتی این حجم جمعیت به شدت به مخاطره خواهد افتاد.
جنتی تعداد تختهای فعال بیمارستانهای آذربایجان شرقی را حدود 8هزار تخت اعلام و اضافه میکند: اینکه 80 درصد یا به عبارتی حدود 6هزار تخت در مراکز درمانی این استان بالای 60 سال عمر داشته باشند، برای نظام سلامت کشور موضوعی نگرانکننده و البته هشداردهنده است.
وی توجه دولت و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را به وضعیت بیمارستانهای آذربایجان شرقی و به خصوص تبریز خواستار شده و ادامه میدهد: شرایط موجود تختهای بیمارستانی هشداری جدی و مهم در مواقع اضطرار و بروز بحرانهایی مثل زلزله است که میتواند پاشنه آشیل مدیریت بحران استان باشد.
خسارتهای جبرانناپذیر در حوادث غیرمترقبه
جنتی یکی از مهمترین پیامدهای ناشی از فرسودگی بیمارستانها را مربوط به زمانهای حساس و غیرقابل بازگشت حوادث طبیعی و غیرطبیعی عنوان کرده و یادآور میشود: بدون تردید در صورت وقوع زلزله مهیب در تبریز، مراکز درمانی و بیمارستانی در معرض شدیدترین آسیب هستند.
وی با اشاره به نقش مهم مراکز درمانی و بیمارستانی آذربایجان شرقی در منطقه شمال غرب کشور میافزاید: هم اکنون در بخشهای مختلف حوزه سلامت، این استان علاوه بر جمعیت 4میلیونی ساکن در شهرها و بخشهای مختلف، برای استانهای همجوار و منطقه مثل اردبیل، آذربایجان غربی، زنجان، کردستان و حتی برای مناطقی از شمال عراق و جمهوری نخجوان نیز خدمات ارائه میکند.
معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی تبریز با تأکید بر اینکه باید از تمام توان و امکانات موجود برای بهسازی و نوسازی بیمارستانهای استان بهره گرفت، تصریح میکند: در تلاش هستیم از تمام توانمندیهای مالی و امکاناتی به بهترین شیوه ممکن بهرهبرداری کنیم.
جنتی یکی از بهترین و مناسبترین شیوهها برای نوسازی اماکن درمانی را مولدسازی دانسته و اظهار میکند: در این راستا تاکنون موفق شدهایم منابعی را در این زمینه جمعآوری و مجوزهای لازم را دریافت کنیم.
مسئله درمان موضوع شوخیبرداری نیست
سکاندار جدید دانشگاه علوم پزشکی تبریز نیز در نخستین اظهار نظر خود فرسودگی شدید فضاهای فیزیکی و تجهیزات پزشکی را یکی از چالشهای خود نام برده و اظهار میکند: در حالی که چندین دستگاه با مدلهای جدید آمده ولی ما قادر به نوسازی دستگاهها نیستیم و این امر موجب افت کیفیت در رسیدگی به بیمار میشود.
احمدرضا جودتی میافزاید: مسئله درمان موضوع شوخیبرداری نیست از این رو مسئولان باید نسبت به رفع فرسودگی تجهیزات درمانی تبریز و استان آذربایجان شرقی توجه جدی داشته باشند.
-
پنجشنبه ۱۰ آبان ۱۴۰۳ - ۱۲:۰۹:۲۱
-
۲ بازديد
-
-
پیام آذری
لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/746205/