نمایی از زیباترین بنادر صیادی ایران
اجتماعي
بزرگنمايي:
پیام آذری - به گزارش پارسینه پلاس، بعد از طرح آزادسازی سواحل بود که سازمان شیلات ایران تصمیم گرفت پروژهای با عنوان ایجاد بندرشهرهای شیلاتی اجرایی کند؛ طرحی که البته هنوز اجرایی نشده ولی هدف آن ارتقای عملکرد بنادر صیادی و به دنبال آن رونق اقتصادی بیشتر برای صیادان بومی و جامعه محلی تعریف شده بود. خوزستان 11، بوشهر 28، هرمزگان 33 و سیستان و بلوچستان 10 بندر صیادی در حاشیه دریای عمان و خلیجفارس دارند.
در حاشیه دریای خزر هم 3 بندر در گیلان، 2 بندر در مازندران و 1 بندر در گلستان فعال است. اما از میان همه این بنادر، 6 بندر برای تبدیل به شهر شیلاتی در شمال و جنوب انتخاب شدند؛ بندر صیادی باسعیدو و جوادالائمه در هرمزگان، بندر صیادی بریس، زرآباد و بندر تنگ در سیستان و بلوچستان و بندر صیادی کیاشهر در گیلان. دلیل انتخاب این بنادر، این بود که علاوه بر فعالیتهای تخلیه صید امکان توسعه گردشگری و آبزیپروری هم دارند.
این بندر از جاذبههای گردشگری شهرستان پارسیان است که در یک خور طبیعی قرار گرفته. بیش از 1300 صیاد در این بندر صیادی فعالیت میکنند. ظرفیت بالای این بندر برای گردشگری موجب شد از سال 1401 طرحی با هدف رونق توریسم دریایی در این بندر که یکی از مهمترین و قدیمیترین بنادر جنوب است، اجرا شود.
در سفر به سیستان و بلوچستان، یکی از مهمترین جاذبههای گردشگری آن که توصیه به دیدنش میشود، همین بندر صیادی بریس است که کمی آنطرف هم دماغهای به همین نام دارد. این بندر 200 ساله که صیادی در آن حرف اول و آخر میزند بیش از هر چیز با لنجهای نقاشی شدهاش مشهور است. بیش از 4 هزار صیاد در این بندر اشتغال دارند.
این بندر آنقدرها قدیمی نیست و سال 1390 بود که به عنوان مجهزترین بندرصیادی کشور به بهرهبرداری رسید. بیش از 2 هزار صیاد در این بندرصیادی که در کنار روستایی به همین نام قرار گرفته فعالیت میکنند. مهمترین جاذبه این بندر را که در نزدیکی آن قرار گرفته میتوان روستای درک دانست؛ جایی که کویر و رملهای شنی و نخل و دریا کنار هم تصویر شده است.
روستای تنگ هم مانند زرآباد محل تلاقی کویر و دریاست؛ بخش کوچکی در چابهار که با گلفشانهایش هم شهره شده. منبع اصلی درآمد اهالی روستا صیادی است که البته اسکله صیادی آن در دهه 1390 ساخته شده. کشتی صخرهای، ساحل خرچنگها، جنگلهای حرا و درخت انجیر معابد از مهمترین دیدنیهای این منطقه است که حدود 2 هزار نفر در آن به صیادی مشغول هستند.
این بندر صیادی در شهرستان آستانه اشرفیه قرار دارد و بزرگترین رود شمال ایران یعنی سفیدرود از همین جا به دریای خزر میریزد. درآمد اهالی منطقه از شالیکاری و صیادی است و جالب اینکه یکی از محصولات مهم جهانی یعنی خاویار مهمترین محصول صیادی این بندر است. اولین پایگاه استحصال خاویار از دریای خزر هم در همین بندر راهاندازی شده که بیش از هزار نفر در آن مشغول صیادی هستند.
-
چهارشنبه ۹ آبان ۱۴۰۳ - ۱۰:۵۰:۴۰
-
۸ بازديد
-
-
پیام آذری
لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/745566/