پیام آذری

آخرين مطالب

زی طلبگی پرهیزکارانه در تعامل با رسانه های نوین مقالات

زی طلبگی پرهیزکارانه در تعامل با رسانه های نوین
  بزرگنمايي:

پیام آذری - به گزارش خبرنگار سرویس فرهنگی و اجتماعی خبرگزاری رسا، نشست تخصصی « سبک زندگی و سواد رسانه ای» ذیل همایش ملی «دین فرهنگ و رسانه های نوین» عصر سه شنبه در دانشکده دین و رسانه دانشگاه صداوسیما به دبیری دکتر مرکبی برگزار شد.
در اولین مقاله این نشست سرکار خانم سمیه کرداری مقاله «نقش عملیات روانی دشمنان در مدیریت رسانه و ارایه راهکارهای مقابله ای از منظر قرآن» کریم که با همکاری مجتبی قربانیان و حمیدرضا نادی نوشته است را ارائه کرد.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
وی در خصوص بررسی آیات قرآن گفت: برای استخراج مفهوم از آیات از برداشت شخصی فاصله گرفته و به تفاسیر معتبر شیعه مراجعه کردم و بر اساس برداشت های معتبر راهکارهای مقابله ای را پیشنهاد داده ام.
کرداری همچنین با اشاره به تفاوت «خبر» با «نبأ» در ادبیات قرآنی اخبار صحیح قابل استناد را «نبأ» دانست و از نداشتن یک بخش یا شبکه برای انعکاس «نبأ» انتقاد کرد.
چکیده این مقاله در ادامه تقدیم شما می شود:
محقق در این تحقیق در صدد تبیین نقش عملیات روانی دشمنان در مدیریت رسانه و ارایه راهکارهای مقابله‌ای از منظر قرآن کریم است. مسئله اصلی پژوهش عبارت است از: «عملیات روانی دشمنان در مدیریت رسانه چگونه است و از منظر قرآن چه راهکارهای مقابله‌ای وجود دارد؟» و به همین منظور با بررسی تکمیلی کل آیات شریفه قرآن، تعداد 1701 آیه در ارتباط با موضوع تحقیق از قرآن‌کریم استخراج و مورد تجزیه‌ و تحلیل قرار گرفت. هدف اصلی این پژوهش «تبیین نقش عملیات روانی دشمنان در مدیریت رسانه و ارائه راهکارهای مقابله‌ای از منظر قرآن­کریم» است. این پژوهش که با روش آمیخته انجام می­شود در تحلیل کیفی بر اساس نظریه زمینه‌ای (گرندد تئوری) با کدگذاری از طریق نرم‌افزار مکس‌کیودا و در تحلیل کمی از جامعه‌ آماری‌ تحقیق‌ مشتمل‌ بر آیات شریفه قرآن‌کریم، تفاسیر مرتبط‌ و همچنین‌ 80‌ نفر از صاحب‌نظران استفاده شده و از نوع کاربردی است. روش‌‌ گردآوری‌ داده‌ها میدانی (پرسشنامه)‌ و کتابخانه‌ای‌ (اسناد و مدارک) است‌. برای تجزیه‌وتحلیل اطلاعات از نرم‌افزارهای اس‌پی‌اس‌اس و مکس‌کیودا بهره‌برداری شده است. به منظور استخراج ایات شریفه قرآن از جدول فراوانی توزیع کلمات قرآن بهره‌برداری و بر مبنای‌ یافته‌های‌ این‌ مقاله اکثریت مطلق (87.36% جامعه‌ نمونه)‌ معتقد هستند که عملیات روانی دشمنان در مدیریت رسانه تأثیرگذار بوده و قرآن‌کریم راهکارهای متقن و مناسبی برای مقابله با آن از قبیل بصیرت‌افزایی، ارتقاء علم و دانش، تشخیص اعتقادات رسانه‌ها، اتخاذ سیاست‌های جذب مخاطب، بکارگیری مناسب قلم و کلمه و ... ارایه کرده است.
بررسی انتقادی نقش رسانه های نوین در تغییر سبک زندگی و روابط خانوادگی
در ادامه این نشست تخصصی دکتر هاتف پوررشیدی نویسنده مقاله: « بررسی انتقادی نقش رسانه های نوین در تغییر سبک زندگی و روابط خانوادگی » تغییرات نهاد خانواده در کشور را در طول چند دهه دانست و گفت: تغییرات خانواده در ایران با آمدن اینستا به یکباره صورت نگرفته بلکه سیر بزرگی از تغییرات از دوران سازندگی و برنامه اول و دوم توسعه آغاز شده و با سیاست های تحدید جمعیت این تغییرات تشدید شده است.
این تحقیق با اشاره به مکتب فرانکفورت و نظریات آدرنو ارائه شد و بهره گیری از دیدگاه انتقادی مکتب فرانکفورت یافته های آن مورد بررسی قرار گرفت.
چکیده این تحقیق به شرح ذیل است:
ظهور رسانه های نوین تغییرات جدی در روند زندگی بشری امروزی پدید آورده است. این تغییرات در حوزه های مختلف و از جمله در حوزه سبک زندگی و روابط خانوادگی بسیار ملموس است و انتقادات شدیدی را در زمینه نحوه و نوع استفاده و آثار بعضا نامطلوب این رسانه ها را در پی داشته است. در این زمینه حتی حامیان توسعه و بسط این رسانه ها نیز عملا در دفاع از عملکرد این رسانه ها و توجیه شرایط و وضعیت حاکم، ناتوان شده اند. از منظر مکتب فرانکفورت، به عنوان مکتبی انتقادی، این ابزارهای جدید ضمن تاثیرگذاری منفی بر حوزه عمومی مد نظر هابرماس، تبدیل به صنایع فرهنگی شده اند ک به اعتقاد آدرنو، ضمن تولید محتوای بی کیفیت و نازل فرهنگی، تنها به دنبال سود بیشتر برای متولیان خود هستند. این مقاله مروری در صدد است به این پرسش پاسخ دهد که از نقطه نظر انتقادی مبتنی بر مکتب فرانکفورت "رسانه های نوین چه تاثیراتی بر روند تغییر سبک زندگی در جوامع امروز و روابط خانوادگی داشته اند". در این مقاله ضمن تاکید بر چارچوب نظری حاصل از نظریه رسانه های نوین و مکتب فرانکفورت، بررسی سبک زندگی و روابط خانوادگی در عصر رسانه های نوین و بررسی انتقادی نقش رسانه های نوین در تغییر سبک زندگی و روابط خانوادگی، مورد توجه قرار گرفته است. 
زی طلبگی پرهیزکارانه – متعبدانه در تعامل با رسانه های نوین
در آخر این نشست نیز امیر یزدیان دکتری ارتباطات و پژوهشگر رسانه در ارائه مقاله خود با عنوان « زی طلبگی پرهیزکارانه – متعبدانه در تعامل با رسانه های نوین » با ابراز خرسندی از برگزاری همایش، قم را یک پایگاه مطالعه «دین و رسانه» در دنیا دانست و گفت: دغدغه اصلی تحقیق مواجهه اجتماعات دینی با رسانه های نوین بود و برای انتخاب نمونه مطالعاتی، طلاب بهترین نمونه تشخیص داده شدند.
وی با اشاره به تنازع علم و دین در قرن 16 میلادی «ستیز دین با علم» را یک مبحث قدیمی دانست و گفت: اولین خروجی دستگاه چاپ، کتاب انجیل بود و این امر خلاف تصور ستیز علم و دین است.
یزدیان در یافته های خود به سه نوع مواجهه طلاب با رسانه های نوین و شبکه های اجتماعی اشاره کرد و گفت: بخشی از این تحقیق با رویکرد قوم گرایی صورت گرفته و چندین ماه با طلاب مختلف نشست و برخاست داشتم و در رفتارهای آن ها دریافتم که گروهی از طلاب ضمن استفاده از رسانه های اجتماعی برای گسترش کار، حریم شخصی را دخالت نمی دهند اما برخی دیگر ارائه سبک زندگی را از طریق شبکه اجتماعی نوعی تبلیغ می دانند. گروهی نیز هستند که استفاده از رسانه های اجتماعی را غیرضرور و مخرب می دانند.
چکیده مقاله فوق به شرح ذیل است: چکیده:
با گسترش کمی و کیفی رسانه‌های نوین در سطح جامعه، دامنه‌ی بحث قدیمی پیرامون جدل میان دین و علم به این عرصه نیز گشوده شد. برخوردهای متفاوت اجتماعات دینی با رسانه‌های نوین در سال‌های گذشته و بررسی پیشینه‌ی این جدل نشان می‌دهد که ادیان همواره از رسانه‌ها در راستای اهداف خویش بهره جسته‌اند. این پژوهش در پی مطالعه‌ی نحوه‌ی رویارویی اجتماعات دینی در ایران با رسانه‌های نوین، بر آن دسته از اعضای اجتماع شیعی طلبه‌های حوزه‌های علمیه قم تمرکز دارد که کم­ترین تعامل را با فن­آوری­های نوین و متعاقباً رسانه­های نوین برقرار می­کنند. محقق با بهره‌گیری از روش مردم‌نگاری در مدت دو سال، در کنار طلبه‌های سطح سه و چهار به بررسی نوع زندگی ایشان با رسانه‌های نوین پرداخته است. داده‌های حاصل از روش‌های مشاهده، مصاحبه و مطالعه‌ی اسنای با روش تحلیل مضمون محقق را به شبکه‌ای از مضامین ده­گانه (باورها، زمینه‌ها، کارکردها، طلبه و رسانه‌های نوین، زی طلبگی معاصر، نهادهای رسمی و رسانه‌های نوین، چالش‌های معاصر نهادهای رسمی، آسیب‌های رسانه‌های نوین، مزایای رسانه‌های نوین و واکنش‌ها) رهنمون ساخت. در نهایت، محقق متناسب با این مضامین فراگیر برای زی این گروه از اعضای اجتماع که در راستای حفظ ارزش‌های سنتی و پرهیز از تن‌دادن به اقتضائات زمانه، کم‌ترین استفاده را از رسانه‌های نوین می‌برند، عنوان زی پرهیزکارانه – متعبدانه را برمی­گزیند.

لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/740483/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

واکنش سازمان جهانی بهداشت به حمله به بیمارستان کمال عدوان غزه

این نماینده مجلس مشاور فرماندهی سپاه عاشورا بوده است

سازمان بهداشت جهانی: اسرائیل، حمله به مراکز درمانی را متوقف کند

واکنش مربی پرسپولیسی به حذف تیم اسکوچیچ

پایان مسابقه کشوری اتومبیلرانی درگ (شتاب) به میزبانی ارومیه

جملات جالب تارتار بعد از شکست تراکتور

چرا مردان از خانه فراری می‌شوند؟!

فرآیند جست‌وجوی پیکر کوهنورد اردبیلی در حال انجام است

لیست قیمت جدید کالاهای اساسی منتشر شد + جدول

کشاورز: در فاز دفاعی عالی عمل کردیم

بیوگرافی مریم اوزرلی، بازیگر مشهور ترک‌تبار

از حاشیه‌نشینی تا اولویت‌سنجی بودجه در شورای شهر تبریز

چگونه کودک خود را از گوشی ترک دهیم؟

کشف سلاح جنگی در تهران

توئیت رئیس‌جمهور پس‌از ترک سیستان و بلوچستان چه‌بود؟

مهدی تارتار: بردن تراکتور فقط از ما بر می‌آمد!

توئیت پزشکیان پس‌از ترک سیستان و بلوچستان چه‌بود؟

جزئیات ورود رئیس جمهور به پرونده بیرانوند

پیش بینی وضعیت آب و هوا اردبیل فردا شنبه 3 آذر ماه 1403 | هواشناسی اردبیل فردا 3 آذر 1403

آیا مدارس اردبیل فردا شنبه 3 آذر ماه 1403 تعطیل است؟ | تعطیلی مدارس اردبیل فردا شنبه سوم آذر 1403

از دیدن این بزغاله 8 پا در کرواسی شاخ در می آورید!

گاز مونوکسید کربن جان پدر و فرزند را گرفت

تارتار: بازی با تراکتور مثل شطرنج بود اما آن‌ها را هوشمندانه بردیم

قهرمان مسابقات هاکی چمنی پیشکسوتان کشور مشخص شد

رزاق‌پور: ممنون تراکتور! تبریز خانه من است

توئیت رئیس جمهور پس از ترک سیستان و بلوچستان چه بود؟

مدارس آذربایجان شرقی فردا شنبه 3 آذر ماه 1403 تعطیل است؟ | تعطیلی مدارس آذربایجان شرقی فردا شنبه سوم آذر 1403

پیش بینی وضعیت آب و هوا آذربایجان شرقی فردا شنبه 3 آذر ماه 1403 | هواشناسی تبریز فردا 3 آذر 1403

سرعت پرشدن سینک ظرفشویی ما

تارتار: در 15 دقیقه اول غافلگیر شده بودیم

اسکوچیچ: من مقصر شکست مقابل گل‌گهر هستم

حمایت هواداران تراکتور از فلسطین در یادگار امام +عکس

تارتار: بردن تراکتور 11 نفره در خانه فقط از تیم ما برمی‌آمد

دوست قدیمی، سرمربی جدید مسی در اینترمیامی

پایان زودهنگام رویای بیرانوند و رفقا در تبریز

واکنش مربی پرسپولیسی به حذف تیم اسکوچیچ؛ VAR به عدالت کمک کرد!

سرمربی تیم فوتبال تراکتور تبریز: من مقصر این باختم

تارتار: بردن تراکتور در تبریز فقط از بچه‌های تیم ما برمی‌آمد

تراکتور در تبریز حذف شد! + فیلم

امیر آشتیانی با مقام نظامی جمهوری آذربایجان دیدار کرد

تکذیب ورود پزشکیان به پرونده بیرانوند

تراکتور 1 - گل‌گهر 2؛ ؛ وداع زودهنگام تی‌تی‌ها با جام حذفی

کشف محموله بزرگ سلاح جنگی در تهران با اقدام قضایی دادستانی اردبیل

امام‌جمعه تبریز: قطعنامه شورای حکام تأثیری بر اراده ایران ندارد

گل‌گهر به رؤیای تراکتور در جام حذفی پایان داد

دستِ پر تارتار و گل‌گهر در تبریز/ تراکتور باخت و حذف شد

تراکتور 1-2 گل گهر؛ اولین حذف بزرگ جام در تبریز رقم خورد؛ جام از دست اسکوچیچ پرید

دیدار مقام نظامی جمهوری آذربایجان با ستاد کل نیروهای مسلح

مقام نظامی جمهوری آذربایجان با امیر آشتیانی دیدار کرد

معذن مس «انجرد» زیر ذره‌بین استاندار آذربایجان شرقی