پیام آذری

آخرين مطالب

غذای محلی/خورش ترشی قرمه آذربایجان مقالات

غذای محلی/خورش ترشی قرمه آذربایجان
  بزرگنمايي:

پیام آذری - غذا‌های محلی درواقع به نوعی میراث فرهنگی مردمان هر کشوری محسوب می‌شوند. برخی از این غذا‌ها با گذشت زمان و مدرن شدن زندگی و آشنایی با غذا‌های جدید، کم کم از یاد رفته‌اند و یا روش طبخ آن‌ها متفاوت شده است. اگر به هر نقطه از ایران سفر کنید، قطعا با غذا‌های بسیار خوشمزه و محلی آشنا می‌شوید که برخی از آن‌ها را تابه‌حال نخورده‌اید یا حتی نامش را شنیده‌اید.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
خورش‌ها از غذا‌های اصیل و پایه ثابت سفره‌های غذای ایرانی هستند که تنوع بسیار بالایی دارند. خورش فسنجان، قیمه، کرفس، قرمه سبزی، بادمجان و... از معروفترین و محبوبترین خورشت‌های ایرانی هستند. در شهر‌های مختلف ایران خورش‌ها را به سبک‌ها و روش‌های گوناگون طبخ می‌کنند. خورش ترشی قرمه یکی از غذا‌های بسیار اصیل و سنتی استان آذربایجان و شهر تبریز است که از ترکیب لوبیا چشم بلبلی با گوشت و آلو خورشتی تهیه می‌شود و بسیار خوشمزه و مقوی است. اگر از درست کردن خورش‌های تکراری خسته شده‌اید و می‌خواهید یک غذای جدید را برای اعضای خانواده تهیه کنید، در ادامه این مطلب با آموزش خورش ترشی قرمه همراه ما باشید.
مواد لازم گوشت گوسفندی خورشتی: 300 گرم
لوبیا چشم بلبلی: 3 پیمانه
آلو خورشتی: 1 لیوان
پیاز: 1 عدد
پیازداغ: 1 پیمانه
زعفران دم کرده غلیظ: 1 قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی: 1 قاشق غذاخوری سرپر
آبغوره: 1 فنجان سرخالی
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به میزان لازم
روغن: به میزان لازم
طرز تهیه خورش ترشی قرمه، غذای اصیل و خوشمزه آذربایجان برای درست کردن این خورش خوشمزه ابتدا پیاز را پوست و خرد کنید و همراه با مقداری روغن داخل یک قابلمه مناسب بریزید. قابلمه را روی حرارت اجاق گاز قرار بدهید تا پیاز کمی نرم و طلایی شود، سپس گوشت خورشتی را اضافه کنید. مقداری زردچوبه و فلفل سیاه روی گوشت بریزید و گوشت را 1 دقیقه تفت بدهید. حالا رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و 1 دقیقه دیگر گوشت و رب را تفت بدهید و بعد دو لیوان آب جوش اضافه کنید. درب قابلمه را ببندید و حرارت را کم کنید تا گوشت کم کم بپزد. در این فاصله لوبیا چشم بلبلی را همراه با آب و کمی نمک روی اجاق بگذارید تا بپزد و نرم شود. وقتی گوشت پخت، لوبیا چشم بلبلی پخته را همراه با زعفران دم کرده و آبغوره و نمک به خورش اضافه کنید و آلو خورشتی را که از قبل خیس داده‌اید، داخل خورش بریزید. درب قابلمه را ببندید و حرارت اجاق گاز را کم کنید و 1 ساعت دیگر زمان بدهید تا خورش جا بیفتد. در آخر پیاز داغ را به خورش اضافه کنید و خورش را داخل ظرف سرو بکشید و همراه با کته زعفرانی میل کنید، نوش جان.
نکات مهم
1ـ پیاز داغ عطر و طعم بسیار خوبی به غذا می‌دهد؛ اما نکته مهم این است که پیاز داغ باید کاملاً ریز و خشک باشد. برای داشتن یک پیاز داغ پودری و خشک پیاز را به صورت نازک برش بزنید؛ سپس در روغن فراوان که از قبل داغ شده است، سرخ کنید. به این نکته توجه داشته باشید که پیاز باید در روغن شناور باشد؛ بنابراین نباید حجم زیادی از پیاز را در یک مرحله اضافه کنید. بعد از اینکه پیاز سرخ شد، آن را روی توری قرار دهید تا روغن اضافی آن کاملاً گرفته شود. سپس روی سینی پهن کنید. وقتی دوباره این کار را انجام دادید، پیاز‌های جدیدی را که سرخ کرده‌اید، روی پیاز داغ‌های قبلی نریزید؛ چون باعث روغنی شدن قبلی‌ها می‌شود. علاوه‌بر این باعث می‌شود که پیاز داغ حالت خمیری پیدا کند.
2ـ همیشه سعی کنید از زعفران دم کرده غلیظ استفاده کنید؛ چون هرقدر زعفران را با آب بیش‌تری دم کنید، کم‌رنگ‌تر می‌شود و مجبور می‌شوید برای به دست آوردن رنگ دلخواه‌تان از زعفران بیشتری استفاده کنید؛ بنابراین نحوه دم کردن زعفران بسیار مهم است. برای دم کردن زعفران ابتدا زعفران را بدون اضافه کردن شکر یا قند کاملاً پودر کنید. بعد به ازای 1 قاشق چای‌خوری زعفران 2 قاشق سوپ‌خوری آب جوش و 2 تکه یخ به آن اضافه کنید. افزودن یخ باعث می‌شود به زعفران شوک وارد شود و رنگ بیش‌تری پس بدهد. زعفران را در ظرف دردار در فریزر نگهداری کنید و موقع استفاده اجازه بدهید در دمای محیط یخ زدایی شود. پس از هر بار استفاده دوباره زعفران باقی مانده را داخل فریزر قرار دهید. حواستان باشد زعفرانی که استفاده می‌کنید، تقلبی نباشد. برای اینکه بفهمید زعفران تقلبی یا خالص است. زعفران را بین انگشتتان بگذارید و فشار بدهید. اگر روغن پس نداد؛ یعنی خالص است. زعفران‌های تقلبی معمولاً براق هستند.
3ـ آلو با داشتن خواص آنتی اکسیدانی سرشار از ویتامین‌های گروه A، B، C و همچنین دارای کلسیم، منیزیم، فسفر، آهن و گوگرد است. آلو خورشتی معمولا به رنگ‌های زرد، سیاه و قهوه‌ای روشن و در اندازه‌های ریز یا درشت در بازار موجود است. آلو خورشتی تازه و مرغوب نباید بوی ترشیدگی بدهد و باید ظاهری شفاف داشته باشد. همیشه هنگام استفاده از آلو در خورش نیم ساعت قبل آن را توی یک کاسه با آب ولرم خیس کنید. این کار باعث می‌شود اگر آلو دارای شن ریزه یا آشغال باشد، با خیس خوردن کاملا تمیز شود. بعد از نیم ساعت آلو را توی یک صافی بریزید و روی آن آب بگیرید؛ سپس به غذا اضافه کنید.
منبع: فرارو

لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/739095/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

استایل باستانی شبنم قلی خانی در جشن شب یلدا/ ویدئو

تغییر چهره بهت آور «حمید لولایی و رابعه اسکویی» در 68 و 58 سالگی

اسامی مبارک حضرت فاطمه(س) در صدر نام‌های انتخابی مردم آذربایجان شرقی

تسهیل و تسریع در فرایند ثبت شرکت ها در کیش

استقبال چشمگیر تئاتری ها از پنجمین دوره جشنواره ملی تئاتر کوتاه کیش

ایجاد هاب شرکت های فناورانه درمنطقه موضوع گفت و گوی کبیری با حسین افشین

درمان ADHD در فرزندتان را جدی بگیرید/ چرا تشخیص ADHD در دخترها بسیار مهم‌تر است؟

تزریق آب مقطر به جای داروی شیمی درمانی به بیماران/ 4 پرسنل بیمارستان تبریز در بازداشت هستند

اسلام‌آباد: صلح پایدار در منطقه «کرم» نیازمند خلع سلاح است

2 انتصاب جدید در استانداری اردبیل بمناسبت روز زن

تک‌فرزندی‌ جامعه پزشکان نشان از آسیب فرهنگی‌ دارد

فرونشست زمین در ‌راسته مسگران بازار تاریخی اردبیل

24 ورزشکار در سومین اردوی تیم پاراوزنه‌برداری جوانان

فرمانده سپاه اردبیل: امروز اجازه فرصت‌سوزی نداریم

پزشکان در تویسرکان سنگ 400 گرمی را از بدن بیمار خارج کردند

جدول خاموشی برق اردبیل فردا یکشنبه دوم دی ماه 1403 منتشر شد

فرایند صدور مجوز در اردبیل کوتاه‌تر شد؛ جهشی برای کسب‌وکارها

کتابخانه‌های عمومی اردبیل؛ 60 میلیارد تومان برای تکمیل مسیر کتاب‌خوانی

طرح "یلدای مهدوی" در مشگین‌شهر؛ توزیع 3000 بسته کمک مومنانه

3500 میلیارد ریال برای زیرساخت‌های صنعتی اردبیل؛ زمینه برای اشتغال‌زایی

«ربات وحشی» به دنبال عنوان بهترین انیمیشن/ «در سایه سرو» نامزد شد

عزم منطقه آزاد ماکو برای تصاحب بازارهای بین‌المللی(+ فیلم)

فال حافظ یکشنبه 2 دی 1403 | دیگر ز شاخ سرو سهی بلبل صبور

اختصاص 40 میلیارد ریال برای احیای میراث تاریخی ارومیه

پیروزی بزرگ شمس‌آذر برابر تراکتور به سود پرسپولیس و سپاهان

هشدار؛ آژیر قرمز در این شهرها به صدا درآمد

15 کیلوگرم نقره قاچاق در گمرک سرو ارومیه کشف شد

طرح امنیت ترافیکی در آذربایجان غربی؛ 2000 خودرو روانه پارکینگ شدند

جدول خاموشی برق آذربایجان غربی فردا یکشنبه دوم دی ماه 1403 منتشر شد

ترکیب شمس آذر مقابل تراکتور صدرنشین

خلاصه والیبال زنان پیکان تهران 3 – مقاومت شهرداری تبریز 1

خلاصه والیبال زنان پیکان 3 – مقاومت شهرداری تبریز 1

سیاست‌های راهبردی ایران پساسوریه در بیانات امام خامنه‌ای (2)

تراکتور – شمس آذر؛ ترکیب رسمی

آخرین خبر از پرونده پرسپولیس و علیرضا بیرانوند/ پشت پرده ارسال پرونده به تبریز!

ترکیب تراکتور و شمس‌آذر اعلام شد

ثبت 18 روز هوای ناسالم در تبریز؛ نیروگاه‌ها و خودروها در کانون اتهام

پلمب 14 مرکز غیرمجاز امور درمانی و زیبایی در تبریز

خروج پیمانکاران ایرانی از سوریه/ ترک‌ها جای مهندسان ایرانی را در بازارهای جهانی گرفتند

تراکتور مقابل شمس آذر؛ تلاش برای تثبیت صدرنشینی

شوک یک نیمه‌ای شمس آذر به تراکتور در تبریز

افزایش آلودگی هوا در 10 شهر از فردا تا آخر هفته

شکست تراکتور مقابل شمس آذر در نیمه اول + فیلم

متروی تبریز همراه با تغییر ساعات ادارات؛ آغاز از 7 صبح تا 9:30 شب

اجرای عملیات زمستانی در سطح شهر تبریز از نیمه شب

ژوزه مورینیو استانبول را ترک کرد

‌فاطمه الزهرا؛ در صدر نام‌های دختران ‌آذربایجان شرقی

هشدار آلودگی هوا برای 10 کلانشهر| هشدار برای تهران تا آخر هفته

هوادار ذوب آهن: تیم خوبی داریم/ امسال در میانه جدول می مانیم

جدول خاموشی برق آذربایجان شرقی فردا یکشنبه دوم دی ماه 1403 منتشر شد