پیام آذری

آخرين مطالب

تولید آدامس، آبنبات و پاستیل ضد آلزایمر علمي

تولید آدامس، آبنبات و پاستیل ضد آلزایمر
  بزرگنمايي:

پیام آذری - پروژه مشترک دانشگاه علوم پزشکی مشهد و دانشگاه فردوسی منجر به تولید نانو مکملی برای پیشگیری و درمان بیماری آلزایمر شد و به گفته آنها افراد دارای سابقه بیماری آلزایمر در خانواده‌هایشان می‌توانند به منظور پیشگیری از بروز این بیماری از این نانو مکمل استفاده کنند.
به گزارش ایسنا، "هر 3 ثانیه یک نفر در جهان به دمانس مبتلا می‌شود"، "هزینه دمانس در سال 2018 در جهان بالغ بر یک تریلیون دلار بوده" و "دمانس هفتمین علت مرگ در جهان به شمار می‌رود" و اینها در حالی است که اغلب کشورهای جهان فاقد ابزارهای تشخیصی– آزمایش‌های بالینی و تعداد پزشکان متخصص و محقق اندک هستند.
نتایج پژوهش انجام گرفته در خصوص شیوع دمانس در کشور که در سال 2012 (1391) توسط شریفی و همکاران در مجله غدد و متابولیسم ایران به چاپ رسید، در 109 مرکز بهداشت در 63 شهرستان واقع در پنج استان "آذربایجان غربی"، "خراسان شمالی"، "سیستان و بلوچستان"، "خوزستان" و "البرز" انجام شد و میانگین سنی آنها در این مطالعه 69.2 سال بود، زنان 52.9 درصد و مردان 47.1 درصد را تشکیل داده بودند.
بر اساس این مطالعه بالاترین میزان تشخیص مربوط به استان البرز با 40 درصد و کمترین در خوزستان که 9.7 درصد بوده است. میزان تشخیص تقریبا در زن و مرد مشابه بوده است. این بدان معناست که در حالت عادی و بدون انجام غربالگری خاص فقط حدود 20 درصد موارد مبتلا به دمانس موجود قابل شناسایی و تشخیص بوده‌اند.
از علل تشخیص داده نشدن دمانس ماهیت و تظاهرات بیماری، عدم آگاهی کافی در میان جمعیت عمومی و عدم مهارت کافی پزشکان و سایر افراد دست اندرکار حوزه سلامت است. این امر یک مشکل جهانی است مثلا در انگلستان میزان تشخیص افراد مبتلا به دمانس بیش از 45 درصد نیست. علی رغم شیوع بالاتر دمانس در زنان میزان تشخیص معمولا در زنان پایین‌تر است، یعنی تشخیص اختلال در زنان سخت‌تر است.
بر این اساس محققان دانشگاه فردوسی مشهد و علوم پزشکی مشهد با همکاری دکتر مهدی میراحمدی پروژه مشترکی را در این زمینه اجرایی کردند و توانستند بر اساس دو نانو ذره، داروی مکمل در قالب آدامس و آب بنات و اخیرا شربت را برای پیشگیری و کاهش علائم بروز آلزایمر تولید کنند و به گفته آنها به زودی فرم پاستیل آن نیز به تولید خواهد رسید.
دکتر ماریا بیهقی از محققان دانشکده بوعلی سینای دانشگاه علوم پزشکی مشهد و مجری طرح در گفت‌وگو با ایسنا، گفت: ما در این پروژه مشترک مکمل دارویی برای پیشگیری و درمان آلزایمر را به تولید رساندیم که به ثبت اختراع نیز رسیده و پس از انجام فازهای بالینی، در فاز تولید قرار دارد.
وی با بیان اینکه این داروی مکمل به صورت آب نبات و آدامس تولید می‌شود، اظهار کرد: تولید این دارو با فرم شربت نیز در دستور کار ما قرار دارد.
بیهقی با بیان اینکه این دارو در قالب نانو ذرات تولید شده است، ادامه داد: این داروی مبتنی بر نانو ذرات حاوی فرآورده‌های طبیعی نانوذرات "فنکول" و "کوئرستین" است که علاوه بر درمان و پیشگیری از آلزایمر، به پیشگیری از سرطان‌های دهان، مری و معده، از بین بردن سلول‌های سرطانی، بهبود علائم آلرژی، کاهش التهاب و آزادسازی ترکیبات هیستامین در واکنش‌های حساسیتی، کنترل قند خون، جلوگیری از عفونت، جلوگیری از بیماری‌های عصبی و کمک به پیشگیری از بیماری‌های قلبی و کاهش فشار خون بالا، افزایش سیستم ایمنی بدن و کاهش سوزش پوست کمک می‌کند.
این محقق با اشاره به فرمولاسیون این دارو با تاکید بر اینکه برای تولید این دارو از ماده مؤثره گیاهی بهره برده شد، خاطر نشان کرد: دو ماده مؤثره این دارو که "فنکول" و "کوئرستین" به صورت نانو، فرموله شد و این فرمولاسیون در گام نخست برای تولید دارو با فرم آدامس و آب نبات استفاده شد، ولی از آنجایی که این داروها بیشتر برای افراد سالمند تجویز می‌شوند، این فرمولاسیون رابه صورت شربت تبدیل کردیم که دارای خواص درمانی است.
بیهقی با بیان اینکه این دارو مکمل برای پیشگیری و درمان آلزایمر مورد استفاده قرار می‌گیرد، یادآور شد: در فاز کارآزمایی بالینی 30 فرد مبتلا به بیماری آلزایمر را مورد مطالعه قرار دادیم و این افراد دارای حرکات رفتاری و تنش‌های رفتاری و عصبی بوده و خواب کافی نداشتند و با مصرف این دارو، این حرکات بهبود یافت.
این محقق دانشگاه فردوسی مشهد با بیان اینکه این دارو هم یک داروی آنتی اکسیدانی قوی است، گفت: نتایج تست‌های بالینی نشان داد که با مصرف این دارو لرزش دست‌های بیماران مبتلا به پارکینسون بهبود یافت، ضمن آنکه رفتارهای عصبی و رفتاری آنها نیز کاهش یافت.
وی با بیان اینکه این دارو به عنوان داروی مکمل باید در کنار داروهای تجویز شده از سوی پزشکان مورد استفاده قرار گیرد، گفت: مصرف این دارو همچنین موجب افزایش اثربخشی داروهای بیماران مبتلا به آلزایمر شده است.
اثر بخشی دارویی برای پیشگیری و درمان آلزایمر
بیهقی به بیان عملکرد این دارو در بدن پرداخت و گفت: دو نانو ذره استفاده شده در این دارو موجب مهار بیان یکسری ژن‌ها می‌شود، به این صورت که از سن 45 تا 65 سالگی به ویژه برای افرادی که در خانواده آنها بیماری آلزایمر وجود دارد، احتمال مبتلا شدن آنها به این بیماری بیشتر می‌شود؛ چرا که در این افراد در سن 45 تا 65 سالگی ژن‌های APP و MAPT فعال می‌شوند.
مجری طرح با بیان اینکه ژن‌های APP و MAPT عامل کد کننده بتاآمیلوئیدها و پروتئین تاو (Tau) است، خاطر نشان کرد: استفاده از این داروی مکمل موجب می‌شود که بیان این ژن‌ها کاهش یابد و یا باعث مهار بیان این ژن‌ها می‌شود و در نتیجه این پروتئین که بر روی نورون‌ها اثرگذار هستند، مانع از کد کردن آنها می‌شود.
نتایج مطالعات حیوانی
وی فاز مطالعات حیوانی را از دیگر بخش‌های تحقیقاتی این پروژه عنوان کرد و گفت: در بیماری آلزایمر به دلیل تولید پلاک‌های آمیلوئیدی و رسوب آن بر روی سلول‌های نورونی از یک طرف و نیز هایپر فسفریله شدن پروتئین تائو و ایجاد سمیت در داخل سلول‌های نورونی از عوامل مهم و کلیدی در بیماری‌ آلزایمر است. در این فاز تحقیقاتی اقدام به بیان ژن APP با تزریق نانو پودر منگنز به رت کردیم که موجب افزایش بروز این بیماری در آنها شد و آنها را با دوزهای مختلف این دارو مورد تیمار قرار دادیم و مشاهده کردیم که در موش‌ها در پروسه 14 تا 21 روز، بیان این ژن‌ها کاهش یافته بود.
به گفته این محقق، ژن APP پیش ساز بتا آمیلوئید است. بتا آمیلوئید عامل آلزایمر هستند و در فرد مبتلا به آلزایمر، این ژن بیشترین میزان بیان را دارد و با مصرف دارو بیان این ژن کاهش می‌یابد.
بیهقی تاکید کرد: همچنین این دارو باعث کاهش بیان ژن MAPT می‌شود که عامل تولید پروتئین تائو است. پروتئین تائو در نورون‌های دستگاه عصبی مرکزی به فراوانی و در آستروسیت‌ها و الیگودندرسیت‌ها به میزان کمتری یافت می‌شوند. پروتئین‌های تائویی که کارکرد خود را در تثبیت کردن ریزلوله‌ها از دست داده‌اند، عامل اصلی بیماری‌های مرتبط با زوال عقل مانند آلزایمر و پارکینسون هستند.
مصرف مکمل برای افراد سالم
وی ضمن بیان اینکه این مکمل موجب پیشگیری از بروز بیماری آلزایمر می‌شود، توصیه کرد که افراد دارای سابقه ابتلا به آلزایمر در خانواده از این مکمل مصرف کنند و گفت: اگر افراد به صورت آب نبات دارویی از این مکمل مصرف کنند، به صورتی است که افراد مبتلا به این بیماری باید روزی دو بار از این آب نبات استفاده کنند. آب نبات باید 5 تا 7 دقیقه مکیده شود و در این مدت نانو مواد دارویی به صورت آهسته در بدن رهاسازی می‌شود.
بیهیقی، مصرف فرم شربت این دارو را روزی دوبار به میزان 5 سی سی عنوان کرد و افزود: افرادی که می‌خواهند برای پیشگیری از این دارو مصرف می‌کنند، باید دوبار در هفته از این دارو مصرف کنند.
این محقق پژوهشکده بوعلی سینای دانشگاه فردوسی تاکید کرد:‌ این دارو در حال طی کردن مجوزهای لازم از سوی سازمان غذا و دارو قرار دارد.

لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/717490/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تغییر چهره «محمد سلوکی» در 45 سالگی/ عکس

پرویز پرستویی در کوره پزخانه/ تصاویر

بارش اولین برف پاییزی در ارتفاعات کوه سبلان

فوت یک نفر بر اثر صاعقه در آذربایجان غربی

آغاز پرواز‌های حج عمره از فرودگاه تبریز

تداوم حمایت همه‌جانبه شورای اسلامی شهر و شهرداری ارومیه از تیم والیبال شهرداری

بازگشت سریع السیر تراکتور از قطر به تبریز

سرمربی‌ الوکره: این باخت را در تبریز جبران می‌کنیم!

اهدای 150 سری جهیزیه به نوعروسان نیازمند در آذربایجان شرقی

تکریم و معارفه رئیس هلال احمر مهاباد

برخورد صاعقه جان جوان سلماسی در آذربایجان غربی را گرفت

ارومیه میزبان سومین جشن مهر سینمای ایران است

تغییر چهره تازه «ارسطو» بعد 12 سال در پشت صحنه سریال پایتخت 7

صاعقه زدگی در سلماس منجر به فوت جوان 28 ساله شد

برگزاری جشنواره فرهنگی و ورزشی آذربایجان شرقی

پیش بینی برداشت 147 هزار تن پیاز از مزارع آذربایجان‌غربی

برگزاری نمایش اقتدار در مقابل جنگهای نوپدید و سلاح های نامتعارف در مهاباد

گام محکم تراکتوردر آسیا/ بیرانوند در خارج از تبریز باز هم گل نخورد

گام محکم تراکتور با پیروزی پرگل برابر الوکره/ شب خوب سرخهای تبریز

آتش‌بازی تراکتور در دوحه/ بیرانوند در خارج از تبریز باز هم گل نخورد +فیلم

آیمریک لاپورت: عربستان گرم و پر ترافیک است؛ روزی به اروپا برمی‌گردم

آغاز دور رفت لیگ بسکتبال جوانان در گروه دو با برد خانه بسکتبال آذربایجان‌غربی

جوان 28 ساله بر اثر برخورد صاعقه در سلماس جان باخت

تبریز میزبان ایران در مقابل قطر

(ویدئو) بارش شدید باران سرعین اردبیل

حمایت روسیه از عضویت پاکستان در بریکس و امضای اسناد همکاری اقتصادی

اشتغال زایی برای مددجویان کمیته امداد با طرح‌های دانش بنیان در نقده

صرف 60 میلیارد ریال برای تکمیل طرح تصفیه پسماند در سایت مشترک مهاباد و میاندوآب

برپایی آیین‌های مولودی‌خوانی و جشن و سرور در مهاباد

برگزاری دوره تخصصی دسترسی با طناب در سراب

همکاری نکردن میراث فرهنگی و محیط زیست در توقف قطع اشجار باغ گلستان

جشنواره غذای خانگی به نفع بیماران سرطانی در میانه

با وجود ویرانی، فلسطینیان حاضر به ترک خانه هایشان نیستند

جریمه 2.1 میلیارد ریالی قاچاقچی مواد سوختی در تبریز

گام محکم تراکتوردر آسیا/بیرانوند در خارج از تبریز باز هم گل نخورد

برگزاری نخستین جشنواره فرهنگی - ورزشی آذربایجان شرقی با عنوان تابان

ادامه مسابقات والیبال زیر 16 سال آذربایجان‌غربی در مهاباد

آغاز دور رفت مسابقات بسکتبال لیگ جوانان به میزبانی ارومیه/شکست تاکستان مقابل آذربایجان‌غربی

آغاز دور رفت لیگ بسکتبال جوانان کشور در ارومیه با برد خانه بسکتبال آذربایجان‌غربی

تکریم و معارفه رئیس هلال احمر شهرستان مهاباد

بارش‌ها تا هفته آینده در نوار غربی کشور تشدید می‌شود

پیروزی مقتدرانه تراکتورسازی در هفته اول مرحله گروهی لیگ قهرمانان آسیا

اصفهان قهرمان دوچرخه‌سواری تایم‌تریل انتخابی کشور

کاهش 50 میلیون مترمکعبی حجم ذخایر سدهای استان اردبیل

حضور 3000 دانش‌آموز اردبیلی در یادمان شهدای شمالغرب

نهاد خانه را جدا از مدرسه نمی‌دانیم

رقابت‌های دوچرخه‌سواری لیگ برتر کشور برگزار شد+فیلم

بارش اولین برف پاییزی در ارتفاعات سبلان

دستگیری عاملان توزیع مواد مخدر و معتادان متجاهر در اشنویه

مشارکت فعال مردم تضمین‌کننده موفقیت طرحهای شهری است