بزرگنمايي:
پیام آذری - به گزارش خبرگزاری فارس از ارومیه، طی ماه گذشته تصمیمات مدیران استانی مبنی بر تعطیلی پخت نان روغنی در آذربایجانغربی سبب شده تا موجی از اعتراضات در شبکههای مجازی ایجاد و سبب اعتراض مردم به نحوه تصمیمگیری یک شبه مسوولان شود.
این تصمیم موجب اعتراض نان روغنی پزها و مردم شده ، ولی مسوولان تصمیم خود را گرفته و کمر همت بستند تا به تدریج نان روغنیپزیها را تعطیل کنند و عمده دلیل آنها برای این تصمیمگیری، حفظ سلامت مردم و رعایت نشدن نکات بهداشتی در نان روغنیپزیها اعلام شد.
هر چند کیفیت نان روغن طبخ شده در گوشه و کنار شهرهای استان جای اما و اگر دارد، ولی نانروغنی یکی از پرطرفدار ترین نوع نان ها برای وعده صبحانه است و باید منتظر ماند و دید که مسوولان چگونه می توانند سلیقه مردم استان را از نان روغنی به نان بربری تغییر دهند.
طبق بررسیهای میدانی خبرنگار فارس، تعطیلی نان روغنیپزیها تصمیمی نیست که یک شبه گرفته شده باشد و آنطور که مشخص است، باید مردم نیز در برابر این تصمیم ستاد تنظیم بازار گردن خم کرده و به فکر حفظ سلامت خود باشند چرا که دانشگاه علوم پزشکی استان نیز بر عدم رعایت موارد بهداشتی و توجه به سلامت شهروندان در نان روغنیپزیها تاکید دارد.
بارها نسبت به مصرف نان روغنی و تهدید سلامت شهروندان هشدار دادهایم
مدیر گروه بهداشت محیط و حرفهای دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی آذربایجانغربی گفت: بنا به دلایل بهداشتی و توجه شهروندان به سلامت خود، در بسیاری از شهرهای کشور نانروغنی پخت نمیشود ولی نانروغنی یکی از نانهای پرطرفدار در آذربایجانغربی است.
سعید میناییمهر افزود: مردم، بربری و سنگگ سنتی را به دلیل تهیه و پخت سالمتر آن جایگزین نانروغنی کنند چرا که نانروغنی مخصوص ارومیه که بسیار پرچرب و پرکالری است در سبد مصرفی شهروندان سهم قابل توجهی دارد که این امر سلامت شهروندان را به خطر میاندازد.
وی اظهار داشت: مهمترین توصیهای که همیشه میتوان به مردم کرد این است که از مصرف غذاهای پرچرب خودداری کنند و نانروغنی نیز یکی از نانهای پرچرب و مضر است.
مدیر گروه بهداشت محیط و حرفهای دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی آذربایجانغربی خاطرنشان کرد: وزارت بهداشت و مجموعههای زیر نظر آن از جمله دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجانغربی نظارت پیوسته و دقیقی بر نحوه تولید و عرضه انواع نان دارند اما این به معنی بدون مشکل و بی ضرر بودن نانروغنی نیست.
میناییمهر گفت: ممکن است نانواییها تقلبهایی در کیفیت نانی که عرضه میکنند انجام دهند که زیانها و مضرات این نوع نان را زیادتر هم بکند.
وی تصریح کرد: متأسفانه به نسبت سایر شهرها نانواییهای عرضهکننده نانروغنی در این شهر از همه شهرهای کشور زیادتر است در حالیکه این نانها هم از تخم مرغ، روغن، شکر و هم از افزودنیهای سرخ کردنی استفاده میکنند که همه اینها حاوی انرژی زیادی است که با توجه به میانگین فعالیت روزانه شهروندان مناسب مصرف نیست.
مینایی مهر افزود: تا حد امکان شهروندان کمتر از نانهای روغنی استفاده کنند و از نانهای دیگر از جمله بربری، نان سنگگ سنتی استفاده کنند و بارها نیز به نهادها و سازمانهای ذیربط در خصوص مشکلات ناشی از مصرف نانروغنی هشدار دادهایم.
آرد یارانهای نان روغنیپزها قطع میشود
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی با بیان اینکه جهت حفظ سلامت مردم، فعالیت رسته نان روغنی در این استان متوقف و به نان بربری تغییر می یابد، گفت: با توجه به اینکه روغن یک مایع جذاب است و حفظ و رعایت بهداشت در محیط روغنی بسیار سخت به نظر میرسد، در اغلب نان روغنیها مسائل بهداشتی رعایت نمیشود.
بابایی افزود: این امر سلامت جامعه را با خطرات جدی روبرو میکند که به همین خاطر، پخت نان روغنی به بربری تغییر خواهد یافت.
وی اعلام کرد: ایم تصمیم، مصوبه ستاد تنظیم بازار بوده و لازمالاجرا است و از این پس سهمیه آرد یارانهای برای نان روغنی تخصیص نخواهد یافت.
نان روغنیپزها تغییر صنف دهند
مدیر کل غله و خدمات بازرگانی آذربایجان غربی در این خصوص گفت: براساس مصوبه کارگروه ساماندهی آرد و نان و تنظیم بازار استان، مقرر شده 920 واحد نان روغنی که 355 واحد آن در مرکز استان فعالیت دارند، از نان روغنیپزی به بربری پزی تغییر کنند.
علیرضا زارعی افزود: این تصمیم در راستای حفظ سلامت و امنیت غذایی 3شهروندان اتخاذ شده که ضرورت دارد به صورت تدریجی و براساس پروسه در نظر گرفته شده، این واحدها تغییر کنند.
وی افزود: آن دسته از روغنیپزها که تمایل به بربری پزی ندارند، میتوانند از صنف نانوایی به صنف قنادی تغییر یافته و از آرد غیریارانهای استفاده کنند.
مدیر کل امور اقتصادی استانداری آذربایجان غربی نیز با اشاره به شایعه کمبود روغن ماجرای ممنوعیت پخت نان روغنی به علت کمبود روغن را رد کرد.
انتهای پیام/