پیام آذری
لزوم تقویت جشنواره‌های علمی دانش‌آموزی/ انجام توافقات اولیه برای راه‌اندازی آزمایشگاه مجهز زیست محیطی در پژوهشسراها
سه شنبه 9 ارديبهشت 1404 - 00:07:26
پیام آذری - مدیرکل آموزش و پرورش استان آذربایجان شرقی با بیان اینکه ما باید جشنواره‌های موجود را تقویت کنیم، گفت: با هم‌افزایی و هم‌اندیشی می‌توان در راستای رفع عیب‌ها و نقصان‌های موجود و برنامه‌ریزی بهتر، تلاش کرد.

به گزارش اداره اطلاع‌رسانی و روابط عمومی اداره کل آموزش و پرورش استان آذربایجان شرقی، اسفندیار صادقی با ابراز خرسندی از حضور در جمع مدیران پژوهسشراها، گفت: به مشکلات و موانع موجود در رابطه با پژوهش‌سراها واقفیم و با توجه به نقش محوری پژوهشسرا ها در رشد خلاقیت و توان مهارتی دانش آموزان، باید بیشتر مورد توجه قرار بگیرند.
وی با اشاره به اهمیت نقش مدیران پژوهش‌سراها اظهار کرد: مدیریت پژوهش‌سراها کاری هنرمندانه بوده و خوشبختانه با کسب رتبه‌های متعدد، عملکردی خوب و رضایت‌بخش در این حوزه ثبت شده است و امیدواریم این کارنامه موفق، الگویی برای رشد دیگر پژوهش‌سراها نیز باشد. 
وی بر لزوم داشتن برنامه عمل در پژوهش‌سراها و جهت‌دهی به دانش‌آموزان مستعد در راستای استعدادهایشان تاکید کرد و افزود: در پژوهشسرا ها در کنار صرف انرژی برای جذب دانش آموزان، حتما در زمینه ارتقا کیفیت نیز توجه ویژه‌ای صورت گیرد؛ پژوهش‌سراها محل فعالیت و تکاپوی دانش‌آموزان علاقه‌مند است‌.
صادقی با اشاره به جشنواره‌های نوجوان خوارزمی و جشنواره جابربن حیان خاطرنشان کرد: نباید موازی با این جشنواره‌ها کاری انجام دهیم؛ چرا که این اجحافی است در حق پژوهش سراها و همکارانی که در مدرسه زحمت می‌کشند. پژوهش‌های انجام شده باید نتیجه‌ محور بوده و فرآورده آموزشی و تربیتی مناسبی برای دستگاه تعلیم و تربیت داشته باشند.
مدیرکل آموزش و پرورش استان آذربایجان شرقی در ادامه با بیان اینکه تعامل بین بخشی در هر زمینه‌ای ثمرات مهمی دارد افزود : مراحل اولیه همکاری با اداره کل محیط زیست جهت ایجاد آزمایشگاه مجهز محیط زیستی در یکی از پژوهشسراهای استانمان انجام شده است و در آینده نیز این موضوع وارد فاز اجرایی خواهد شد.
وی از اعلام آمادگی دانشگاه‌های مادر استان جهت فراهم آوردن امکان استفاده دانش‌آموزان از آزمایشگاه‌های دانشگاهی، اظهار کرد: تعامل با سایر دستگاه‌ها و استفاده از فضاهای فیزیکی آن‌ها نیز می‌تواند در گسترش دید و تجارب دانش‌آموزان کارساز باشد.
وی متذکر شد: باید به کارهای خلاقانه بها دهیم و از ایده‌ها تجارب موفق در پژوهش‌سراها برای بهبود عملکردمان استفاده کنیم. هر جامعه‌ای که به خلاقیت بها دهد، پویا می‌شود و پژوهش‌سرا یکی از مکان‌هایی است که می‌تواند خلاقیت را تقویت کند.
وی با اشاره به سبقه خوب آذربایجان شرقی به عنوان یکی از قطب‌های المپیادهای علمی، از تلاش برای احیای این جایگاه با ایجاد خانه المپیادهای علمی استان، بیان کرد: یکی از پژوهش‌سراها به عنوان دبیرخانه برای این خانه عمل کرده و یکی از مدارس تیزهوشان هم محل برگزاری آزمون‌ها خواهد بود و از توان اساتید برجسته کشوری و امکانات و زمینه‌های موجود جهت پرورش دانش‌آموزان مستعد و تلاشگر بهره خواهیم جست.
صادقی با اشاره به افزایش درصد بالای بودجه آموزش و پرورش و سرانه دانش‌آموزی نسبت به سال‌های گذشته گفت: رئیس جمهور محترم، توجه بسیار ویژه‌ای به آموزش و پرورش دارد؛ چرا که در طول شش ماه گذشته 23 جلسه با محوریت آموزش و پرورش و با حضور شخص آقای دکتر پزشکیان برگزار شده است.
وی با تاکید بر لزوم تقویت رابطان پژوهشی در مناطق و نواحی استان، گفت: باید فردی را به عنوان رابط، انتخاب کنیم که علاقه‌مند بوده و کار بلد است. در راستای برگزاری کلاس‌های خلاقانه و ثبت اختراع به خصوص در حوزه هوش مصنوعی، باید اقدامات موثری انجام داد.
مدیرکل آموزش و پرورش استان آذربایجان شرقی با بیان اینکه خود را مدیدکل مدارس می‌دانم و حافظ حق تک تک همکاران هستم، اظهار کرد: در رابطه با مشکلات عملکردی و ایجاد رغبت در بین دانش‌آموزان جهت حضور در پژوهش‌سراها باید بتوانیم از ایده‌های خاص و جدید استفاده کرده و بسته‌های حمایتی در نظر بگیریم و یکی از عوامل موفقیت در این خصوص، پای کار آمدن مدیران مدارس است.
انتهای پیام

http://www.Azari-Online.ir/fa/News/819439/لزوم-تقویت-جشنواره‌های-علمی-دانش‌آموزی--انجام-توافقات-اولیه-برای-راه‌اندازی-آزمایشگاه-مجهز-زیست-محیطی-در-پژوهشسراها
بستن   چاپ