پیام آذری
در سفری خوشمزه به شیراز کدام غذاهای محلی را بخوریم؟
شنبه 6 ارديبهشت 1404 - 14:50:13
پیام آذری - ،در این سفر به شیراز، نه به دنبال حافظیه می‌رویم، نه در بازار وکیل خرید می‌کنیم. این‌بار مقصد ما آشپزخانه‌ها، خوراکی‌ها و طعم‌های خاصی‌ست که فقط در شیراز پیدا می‌شود. در کنار دیدن و گشت‌وگذار، یکی از بخش‌های هیجان‌انگیز هر سفر، چشیدن غذاهای محلی‌ست. طعم‌هایی که ممکن است تا آخر عمر در ذهنت بمانند.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
حالا در ادامه با هم می‌رویم سراغ غذاهای سنتی شیراز. 1. کلم‌پلو
بی‌شک معروف‌ترین غذای محلی شیراز است. این پلو با ترکیب برنج، کلم سفید، کوفته‌ریزه‌های گوشت، شوید و ادویه‌های خاص تهیه می‌شود و طعمی تند و معطر دارد. کلم‌پلو شیرازی بر خلاف اسمش شباهتی به کلم‌پلوهای دیگر ندارد، هم ظاهرش خاص است، هم عطرش فراموش‌نشدنی.

پیام آذری

2. قنبرپلو قنبرپلو از غذاهای کمترشناخته‌شده اما بسیار دلچسب شیرازی است. برنجی‌ست که با خرما، گوشت چرخ‌کرده، کشمش، پیاز و دارچین تهیه می‌شود. غذایی‌ست که بیشتر در مراسم یا مهمانی‌ها سرو می‌شود و طعمی شیرین‌ و انرژی‌بخش دارد.

پیام آذری

3. آش سبزی
آشی مخصوص شیراز که با سبزی مخصوص محلی، نخود، عدس، لوبیا و رشته درست می‌شود. طعمی تند و معطر دارد و معمولاً با آب‌غوره یا سرکه سرو می‌شود. صبح‌های زود یا برای نذری‌های خاص پخته می‌شود.

پیام آذری

4. فالوده شیرازی فالوده‌ی اصل شیراز را فقط باید در خود شهر خورد. رشته‌های نشاسته‌ای در شربت یخ‌زده‌ی لیمو یا عرقیجات، با بافتی خاص و طعمی خنک. تابستان‌ها که برسد، خیابان‌های شیراز پر می‌شود از عطر و صدای فالوده‌فروش‌ها.

پیام آذری

5. حلوای خارک این حلوا با خارک (خرمای نارس) درست می‌شود و طعمی خاص، شیرین و کمی گس دارد. برای کسانی که دنبال یک دسر متفاوت محلی هستند، حلوای خارک انتخاب خوبی‌ست.

پیام آذری

6. مسقطی
دسر مشهور شیرازی‌ها که از نشاسته، گلاب، زعفران، خلال بادام و گاهی هل و پسته تهیه می‌شود. شیرینی لطیف و معطری‌ست که بیشتر به‌عنوان سوغاتی خریداری می‌شود.
آش دوغ شیرازی آشی سبک با دوغ محلی، نخود، سبزی‌های معطر و گاهی برنج. این آش خنک است و برخلاف بیشتر آش‌ها، معمولاً در هوای گرم سرو می‌شود. با نعناع داغ و کمی فلفل سیاه، طعمی منحصر‌به‌فرد پیدا می‌کند.
برچسب هاشیراز

http://www.Azari-Online.ir/fa/News/818567/در-سفری-خوشمزه-به-شیراز-کدام-غذاهای-محلی-را-بخوریم؟
بستن   چاپ