پیام آذری - جمعی از اندیشمندان، پژوهشگران و سفرای پیشین فرانسه با انتشار مطلبی به صورت گروهی در روزنامه «لوموند» از کشورهای اروپایی خواستهاند که ایدئولوژی برتری طلبانهای را که اکنون دولت رژیم صهیونیستی را هدایت میکند، محکوم کنند.
در متن مقاله مورد اشاره آمده است: رژیم صهیونیستی به تازگی اقدام به راه اندازی یک «نهاد مهاجرتی» کرده است که هدف آن کوچاندن چند میلیون فلسطینی از غزه و سپس، به احتمال زیاد، از کرانه باختری است.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
امضا کنندگان این مقاله ضمن قبول «حق دفاع» دولت ارتش اشغالگر قدس پس از حادثه 7 اکتبر 2023، تاکید دارند که با گذشت یک سال و نیم از جنگ به ویژه پس از بازگشت دونالد ترامپ به قدرت این اتفاقات ابعاد بیسابقهای به خود گرفته است و رژیم صهیونیستی از 18 مارس آتشبس را نقض کرده و دیگر نه حقوق کارکنان نهادهای بشردوستانه و نه حقوق خبرنگاران را رعایت نمیکند.
در همین حال دولت بنیامین نتانیاهو بار دیگر دو میلیون فلسطینی خسته را که به زور در میان ویرانهها گردآورده شدهاند تا بهصورت جمعی تبعید شوند زیر بمباران و گرسنه نگه میدارد.
به نوشته این اندیشمندان فرانسوی دولت رژیم صهیونیستی که تحت سلطه جناحهای مذهبی افراطی و برتریطلب قرار دارد، پروژه آمریکایی بیرون راندن فلسطینیان از سرزمینشان برای ایجاد یک «ریویرا» صهیونیستی را بهطور کامل پذیرفته است.
در بخش دیگری از مقاله مذکور آمده است که بزالل اسموتریچ، وزیر دارایی و معاون وزیر جنگ رژیم صهیونیستی، به این منظور اقدام به راه اندازی یک «نهاد مهاجرتی» کرده که مأمور اجرای یک عملیات لجستیکی گسترده برای جابهجایی سکنه غزه و سپس، به احتمال زیاد، فلسطینیان کرانه باختری است. به بیان روشنتر رژیم صهیونیستی بیآن که با مخالفت جدی بینالمللی مواجه شود در حال برنامهریزی برای تبعید میلیونها نفر فلسطینی است.
همچنین نویسندگان این مقاله تصریح کرده اند: میتوان در مورد اصطلاحاتی مانند نسلکشی، پاکسازی قومی، جنایت علیه بشریت یا نقض حقوق بشردوستانه بحث کرد، اما واقعیت آن است که زندگی میلیونها مرد، زن و کودک در معرض خطر است و رژیم صهیونیستی دیگر هیچیک از قواعد بینالمللی و هیچ اصل اخلاقی، دینی یا انسانی را رعایت نمیکند تا بلکه راهحلی رادیکال را برای مسئله فلسطین تحمیل کند.
در بخش دیگری از مقاله مذکور با اشاره به اینکه اختلافات از نوع متعارف نیست و امروز مساله در خصوص ظهور یک ایدئولوژی برتریطلبانه جدید است که با تکیه بر نیروی نظامی بیهمتا و بدون رعایت هیچ حقی برای زندگی یا موجودیت دیگر ملتها و اقوام، تنها در پی تحمیل اراده خود میباشد، آمده است: خوشبختانه، کشورهای زیادی از جمله اکثر کشورهای عربی و مسلمان، ابتدا پاسخی سیاسی به پروژههای اسرائیلی-آمریکایی داده اند و اراده خود را برای بهرسمیت شناختن دو کشور رژیم صهیونیستی و فلسطین اعلام کردهاند.
از نگاه نگارندگان این متن تصمیم امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه برای به رسمیت شناختن فلسطین امیدوارکننده است. وی چهارشنبه گذشته گفت: «فرانسه، بهمنظور ایجاد یک پویایی جمعی ممکن است در ماه ژوئن فلسطین را به رسمیت بشناسد.»
با این حال نویسندگان این مقاله ضمن تأیید این نوع اقدامات تاکید میکنند که این نوع طرحهای سیاسی اگر به اقدامات فوری برای نجات فلسطینیها انجام نشود توهمی بیش نخواهد بود.
اندیشمندان فرانسوی در ادامه این مقاله آورده اند: تراژدی غزه فراتر از سیاست دولتها است و آگاهی عمومی و فردی نسبت به مخاطرات آن را ایجاب میکند، مخاطراتی که ناشی از فروپاشی معدود اصول و ارزشهایی است که هنوز بهعنوان پایهای برای حیات اجتماعی و سیاسی مورد اجماع هستند.
از نگاه آنها اکنون شاهد ظهور یک ایدئولوژی سیاسی نوظهور هستیم که گستره آن و همچنین حمایت دولت جدید آمریکا آن را متمایز کرده است. قدرت این ایدئولوژی همچنین از عادیسازی رسانهای آن و نبودِ یک مخالفت واقعی سیاسی و مردمی در عرصه بینالمللی ناشی میشود.

آنها معتقدند که جهان امروز بیتردید اولویتهای دیگری نیز دارد، اما بهروشنی پیداست که این ایدئولوژی برتری طلبانه که اکنون زندگی میلیونها انسان بیگناه را در فلسطین تهدید میکند، میتواند با تغییراتی متناسب با شرایط، به الگویی برای دیگر دولتها مبدل شود. اگر امروز راهحلهای رادیکال علیه فلسطینیان پذیرفته شود، فردا نوبت چه کسی خواهد بود؟
در بخش پایانی این متن ضمن تأسف از تراژدی حاضر آمده است: خوشبختانه شمار زیادی از شهروندان اسرائیلی و یهودیان مقیم خارج که به ارزشهای انسانگرایانه و احترام به دیگری پایبند هستند، مدتهاست که مخالفت خود را با ایدئولوژی سیاسی مرگبار دولت بنیامین نتانیاهو ابراز کردهاند.
با این حال، در اروپا و آمریکا ترس از متهم شدن به یهودیستیزی مانع از شکلگیری بحث و گفتوگو میشود. افراد و نهادها از دیدن ابعاد و خطرات ایدئولوژی جناحهای افراطی حاکم در اسرائیل خودداری میورزند اما اکنون وضعیت اضطراری است و سکوت، مجرمانه تلقی میشود. دیگر نمیتوان گفت که نمیدانستیم.
این اندیشمندان و پژوهشگران فرانسوی سپس به طرح این سوال میپردازند که آیا میتوان امیدوار بود که در فرانسه و اروپا، نهادهای دینی، سازمانها، احزاب، سندیکاها و انجمنهای بشردوستانه یا فلسفی که اصول برابری و برادری و ارزشهای جمهوری را با یکدیگر سهیماند، با قدرت و شفافیت، ایدئولوژی جدیدی را که در رژیم صهیونیستی در حال پیادهسازی است و هدفش درهمشکستن جمعیت فلسطینی است، محکوم کنند؟
آنها مقاله خود را با این عبارت به پایان رساندند: در زمانی که همهچیز از اوکراین گرفته تا آمریکا در حال فروپاشی به نظر میرسد، دفاع از این ارزشهای جهانی حیاتی است تا بتوان گفت فلسطینیها نیز حق دارند کشوری داشته باشند و زندگی کنند.
مقاله مورد اشاره را افرادی که نام آنها در ادامه میآید، امضا کرده اند. این افراد همگی عضو گروه iReMMO هستند.
میشل دوکلو ، نماینده پیشین فرانسه در سازمان ملل متحد و سفیر پیشین فرانسه در سوریه و مشاور ویژه در مؤسسه مونتین
ژانپل شنیولو ، استاد ممتاز دانشگاه و رئیس مؤسسه iReMMO (مؤسسه پژوهشها و مطالعات مدیترانه و خاورمیانه)
برنار اورکاد ، مدیر پژوهش ممتاز در مرکز ملی پژوهشهای علمی فرانسه (CNRS) و عضوiReMMO
ژاک هونتسینگر ، سفیر پیشین فرانسه در استونی، مقدونیه، اسرائیل و عضو کالج برناردن
جمال الشلبی ، استاد علوم سیاسی در دانشگاه هاشمی (زرقاء، اردن)
بریژیت کورمی، سفیر پیشین فرانسه در لیبی، مالت و سوریه
آنتوان آرژاکوفسکی ، مدیر بخش پژوهش کالج برناردن پاریس
اَنی یِس لووالوآ ، نایبرئیس iReMMO
کد خبر 6440920

http://www.Azari-Online.ir/fa/News/816660/دفاع-اندیشمندان-فرانسوی-از-موضع-دولت-این-کشور-علیه-رژیم-صهیونیستی