پیام آذری
ورود شورای اسلامی شهر تبریز به موضوع بازداشتی‌ها
يکشنبه 31 فروردين 1404 - 19:18:36
پیام آذری - اعضای شورای اسلامی شهر تبریز با تأکید بر ضرورت برگزاری جلسه غیرعلنی با حضور شهردار تبریز، بر ضرورت ورود به موضوع بازداشتی‌های شهرداری تأکید کردند. - اخبار استانها -
به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز، غلامرضا احمدی، رئیس شورای اسلامی شهر تبریز، در ابتدای دویست‌وشصت‌ویکمین جلسه این شورا صبح امروز در عمارت تاریخی ساعت، ضمن تبریک و گرامی‌داشت روز ارتش گفت: بنابر فرموده رهبر معظم انقلاب، بحمداللَّه امروز ارتش ما، یک ارتش متدین است.
به فضل پروردگار، ارتش جمهوری اسلامی ایران ـ همان‌گونه که امام بزرگوار می‌خواستند و آرزو می‌کردند و بارها بر زبان آورده بودند ـ یک ارتش مردمی و خدایی است. وی با اشاره به مناسبت اول اردیبهشت، روز شهدای ورزشکار و گرامی‌داشت یاد و نام این عزیزان، گفت: سالروز تولد شهید ابراهیم هادی در تقویم رسمی کشور، به عنوان روز شهدای ورزشکار نامیده شده است. درباره این شهید حرف‌های بسیاری باید گفت که در ورزش‌های باستانی، کشتی و والیبال صاحب‌نام بود.
رئیس شورای اسلامی شهر تبریز با اشاره به سالروز تأسیس سپاه پاسداران در سال 1358 به فرمان امام (ره)، گفت: بنابر فرموده رهبر معظم انقلاب، سپاه پاسداران، امروز بحمداللَّه، فهرست بلندی از افتخارات، تجارب، نوآوری‌های نظامی و فنی و مجموعه‌ای از نیروهای مخلص، متعهد، کارآمد و حزب‌اللهی را در اختیار دارد.
احمدی با اشاره به سالروز اعلام انقلاب فرهنگی در سال 1359، گفت: عمده‌ترین اهداف انقلاب فرهنگی، تجدیدنظر در نظام آموزش و ساختار دانشگاه‌ها، تأمین استقلال سیاسی و رهایی از وابستگی به شرق و غرب بود.
وی همچنین با اشاره به سالروز شهادت امیر سپهبد قرنی در سال 1358 گفت: دشمن، انسان‌های بزرگی را از ما گرفت؛ شهید سپهبد قرنی اولین رئیس ستاد مشترک ارتش بود که به دست منافقین به شهادت رسید.
رئیس شورای اسلامی شهر تبریز، فرارسیدن سالروز شهادت امام صادق (ع)، رییس مذهب شیعه، را به شیعیان تسلیت گفت.
احمدی همچنین با اشاره به مناسبت روز معمار گفت: این روز را به جامعه معماران و به ویژه معماران شهرداری تبریک عرض می‌کنم.
بازداشت استاد دانشگاه تبریزی در ترکیه برخلاف قانون و مناسبات منطقی و بین‌المللی است
وی اظهار کرد: خبر ناگواری مبنی‌بر بازداشت دکتر بیضایی منتشر شده است. ایشان یک چهره فرهنگی، هنری و نویسنده هستند که به عنوان دانشجوی هنر در کشور ترکیه حضور داشتند.
رئیس شورای اسلامی شهر تبریز تصریح کرد: همواره بر روابط دوستانه و مبتنی بر منطق و حسن همجواری با کشور ترکیه تأکید کرده‌ایم. این بازداشت برخلاف قانون و مناسبات منطقی و بین‌المللی است و منجر به سلب اعتماد دانشجویان می‌شود.
احمدی در پایان گفت: از مسئولان درخواست دارم برای آزادی این چهره علمی و فرهنگی تلاش کنند. رییس‌جمهور محترم نیز با توجه به شناختی که دارند، از ظرفیت دولت استفاده کنند و تمهیدات لازم برای بازگشت ایشان را فراهم آورند.
بررسی گزارش حسابرسی سال‌های 1398 تا 1401 سازمان آرامستان‌های شهرداری تبریز
گزارش حسابرسی سال‌های 1398 تا 1401 سازمان آرامستان‌های شهرداری تبریز مورد بررسی اعضای شورای اسلامی شهر تبریز قرار گرفت.
علیرضا نوای باغبان، رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تبریز در ادامه‌، اظهار کرد: امروز حسابرسی آرامستان‌های شهرداری تبریز تا سال 1401 به حسابرسی گذاشته شده است، در خصوص این سازمان چندین جلسه برای حسابرسی مربوط به آرامستان‌ها برگزار کرده‌ایم.
وی ادامه داد: خلاصه‌ای از عملکرد حسابرسی تمامی سازمان‌ها در اختیار شورا و هیئت رئیسه‌ قرار داده‌ایم، حسابرسی هرسال به سال قبل وصل است، از جمله سازمان‌های بروز در زمینه حسابرسی سازمان آرامستان است که هر روز بیشتراز پیش خود را به سمت مطلوبیت می‌برد.
رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تبریز با اشاره به اینکه شهرداری موظف هست سازمان‌هایی که تشکیل می‌دهد بر اساس اساسنامه آن پیش ببرد، افزود: طبق اساسنامه اگر شهرداری زمینی را به سازمانی می‌دهد سندش را بدهد یا اینکه اجاره‌نامه در بین خودشان داشته باشند.
باغبان خاطرنشان کرد: حد قابل قبول بیمه را ما باید نگاه کنیم که شهرداری دفاع کند. در کل خانواده شهرداری بیمه را ما باید بررسی کنیم، ما اگر زمین یا ماشین را به اسم سازمان بزنیم سرمایه سازمان هم بالا می‌رود.
احد صادقی، دبیر شورای اسلامی شهر تبریز در ادامه بیان کرد: سال‌ها قبل اعتراضاتی که سازمان‌ها و مناطق انجام داده‌اند، اگر نتایج مطلبوب برای طرفین داشته است بیان شود آیا می‌توان این حساب‌ها را به عنوان رویه‌ای برای شهرداری در نظر گرفت و آیا این حساب‌ها را می‌توان با عنوان خاص نگهداری کرد؟
روح‌الله رشیدی، عضو شورای اسلامی شهر تبریز در ادامه عنوان کرد: موضوع مالیات حقوقی که مطرح می‌شود قرار بود صورت حساب بدهی‌های سال قبل در اختیار ما قرار گیرد که تا این لحظه اتفاق نیافتاده است.
وی، تأکید کرد: بنده صورتحساب بدهی‌های سال گذشته را تا مهرماه در دست دارم 31 میلیارد تومان تا پایان مهر سال گذشته برای مناطق و 26 میلیارد تومان بدهی برای سازمان‌های شهرداری تبریز ثبت شده است.
داود امیرحقیان، خزانه‌دار شورای اسلامی شهر تبریز با اشاره به اینکه حقوقی که شهرداری برای کارکنان پرداخت می‌کند مالیات مشخصی دارد، بیان کرد: هرماه این مالیات از حقوق کارکنان بطور مرتب کسر می‌شود.
وی عنوان کرد: از برخی مالیات کسر شده و از برخی اندک هم مالیاتی کسر نمی‌شود، این چگونه ممکن است که شهرداری هرماه مالیات را کسر کند اما به دارایی پرداخت نکرده و جریمه شود.
حسابرسی از الزامات قانون است
اسماعیل چمنی، عضو شورای اسلامی شهر تبریز با تاکید بر اینکه حسابرسی جزء الزامات قانون است، گفت: هرساله تمام سازمان‌ها و مناطق نیاز به حسابرسی دارند باید این امر انجام گیرد، شهرداری مکلف به انجام هرساله حسابرسی در تمامی مجموعه‌های خود باشد.
وی ادامه داد: اگر حسابرسی به درستی انجام نشود بانک‌ها از هرگونه پرداخت وام به شهرداری جلوگیری می‌کنند، حسابرسی شفاف سازی مالیاتی بوده و صحت گذاری اقلام و صورت حساب‌های مالی به‌شمار می‌رود.
عضو شورای اسلامی شهر تبریز بیان کرد: مصوبه‌ای در خصوص حسابرسی داشته باشیم و در تمامی کارهای‌خود حسابرسی را در نظر بگیریم.
چمنی با تاکید بر اینکه حسابرسی رسمی عین قانون است و هیچ‌گونه امکان عدول ندارد، خاطرنشان کرد: حسابرسی از بسیاری از تخلفات جلوگیری می‌کند، هرساله حسابرسی باید انجام گیرد، حتما که نباید دنبال مچ‌گیری باشیم، پیشگیری بهترین روش است.
خزانه‌دار شورای اسلامی شهر تبریز در ادامه خاطرنشان کرد: این حسابرسی سال 1398 تا 1401 شامل می‌شود، برخی از قسمت‌ها گزارشات اصلاحی ندارند در این موضوع شفاف سازی انجام گیرد.
امیرحقیان، با اشاره به اینکه نظر بنده این است یک سری مسائلی‌ وجود دارد که تعدادشان هم کم نیست این موضوع را در نامه‌ای مفصل به هیئت رئیسه ابلاغ خواهم کرد، خاطرنشان کرد: ریاست محترم شورا اجازه دهد نامه را ارسال می‌کنم.
رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تبریز با تاکید بر اینکه حسابرسان جزو منتخبین شورای شهر تبریز بوده و هرکدام از آن‌ها جزو بهترین‌های این زمینه است، عنوان کرد: چون شهرداری خود درجه 12 است برای مجموعه سعی می‌شود تا از افراد درجه‌ی یک و ماهر استفاده شود.
باغبان با بیان اینکه دیگر متخصص و معتبرتر از این حسابرسان نداریم، عنوان کرد: از این رو آن‌ها هم وظیفه دارند تا به ما پاسخگو باشند، هرچقدر بر موضوع حسابرسی بیشتر توجه کنیم، آینده‌ی سازمان بهتر خواهد بود.
علی راستی، سخنگوی شورای اسلامی شهر تبریز با اشاره به اینکه نوع حسابرسی براساس آخرین استانداردسازی انجام می‌گیرد اما تغییر عدد و ارقام که ربطی به استانداردسازی ندارد، اضافه کرد: زمین‌های باغی که در وادی رحمت وجود دارند در چه وضعیتی قرار دارند.
وی خاطرنشان کرد: یک سری شرکت‌هایی وجود دارند که نامشان هم نیست و تبدیل به حیاط خلوت شده‌اند برای مثال شرکت عمران توسعه که بیاید و حساب کتاب خود را بصورت شسته و رفته به شورا گزارش دهد که‌چرا تشکیل شده و‌ چه مواردی دارد.
روح‌الله رشیدی، با اشاره اینکه تذکری در خصوص حسابرسی به شورا می‌دهم، بیان کرد: احیانا در خصوص حسابرسی سال‌های گذشته اگر قصور یا تخلفی صورت گرفته شورا مکلف است تا این موضوع را به دستگاه‌های قضایی انتقال دهد.
غلامرضا احمدی، رییس شورای اسلامی شهر تبریز با اشاره به اینکه فرایند حسابرسی از جمله مهم‌ترین وظایف شورا است، گفت: بروزرسانی حسابرسی نیز باید هرساله انجام گیرد، حسابرسی نیز توسط برگزیده‌ترین حسابرسان انجام می‌گیرد، در تمامی سازمان‌ها حسابرسی انجام می‌گیرد از این رو ما حسابرسی را از سال‌های 1398 شروع کرده‌ایم، از این به بعد نیز حسابرسی را در اولویت قرار داده و به دقت بررسی خواهیم کرد.
بررسی آخرین وضعیت پرونده فاز 1 و 2 خاوران
روح‌الله رشیدی، عضو شورای اسلامی شهر تبریز در در بررسی آخرین وضعیت پرونده فاز یک و دو خاوران در صحن علنی شورای اسلامی شهر تبریز، اظهار کرد: در اولین جلسات غیررسمی شورای ششم در مردادماه سال 1400 که گزارش تحویل به شورای ششم داد شده و بیان شد که شهرداری یک هزار متر تعهد زمین در فاز یک خاوران دارد.
وی ادامه داد: قابل تخمین نیست شورای ششم اول چقدر مقروض بوده و منابع مالی این موضوع چگونه تامین شده است.
روح‌الله دهقان‌نژاد، نایب‌رئیس شورای اسلامی شهر تبریز گفت: یکی از مدیران ارشد در جلسه‌ غیرعلنی عدد دیگری ذکر کرده است، برخی از زمین‌‌ها بفروش رسیده‌اند که موجودیت ندارند، بسیاری از آن‌ها هم در خصوص زمین‌های خاوران است که همواره مطرح می‌شود.
وی با اشاره به اینکه روزانه 250 پرونده در این زمینه پالایش می‌شود، افزود: ما نیز انتظار داریم این پالایش‌ها انجام گیرد، این موضوع مشکلاتی ایجاد می‌کند اگر می‌خواهیم تغییر کاربری انجام دهیم، استدلال براین است که بنابر کاهش بارگذاری جمعیت یافته دیگر کاربری‌ها را هم تغییر دهیم.
نایب‌رئیس شورای اسلامی شهر تبریز با تاکید بر اینکه همه‌ی ما در قبال مردم مسئول هستیم، بیان کرد: درخصوص تعیین تکلیف فاز دوم مصاحبه‌هایی از شهرداری و شورا منتشر شده که تلاطم بین مردم را افزایش داده است در این خصوص یکبار شهردار مصاحبه‌ای در خصوص آخرین وضعیت داشته باشد تا مردم مقداری خاطر جمع شوند.
داود امیرحقیان خزانه‌دار شورای اسلامی شهر تبریز در ادامه با اشاره به اینکه آن زمان 700 هکتار شهرداری وقت زمین در خاوران تملک کرده است، گفت: این 700 هکتار اکنون در چه وضعیتی قرار دارد.
وی ادامه داد: آیا شهرداری و شهرسازی به تکالیفی که در این زمینه‌ داشته‌اند عمل کرده است، شیوه‌های واگذاری این زمین‌ها چگونه انجام گرفته است، صحت سنجی برخی از قراردادها چگونه انجام گرفته و چند مورد از قراردادها به صحت دقیق رسیده‌اند.
علی نوای باغبان، عضو شورای اسلامی شهر تبریز در ادامه گفت: زمان بندی و برنامه ریزی برای 62 هکتار مترمربع چه چیزی بوده است، شهرداری مجموعاً چه کاری می‌خواهد برای این موضوع انجام دهد.
وی عنوان کرد: در خصوص این موضوع چه شکایاتی انجام گرفته است، مطرح شود، مسائل فاز یک و دوم خاوران ایجاب می‌کند گزارشی مکتوب به ما داده شود انتظار گزارشی مکتوب در خصوص اقدامات انجام شده را داریم.
مردم باید در جریان بازداشتی‌های شهرداری تبریز قرار گیرند
حکیمه غفوری، عضو شورای اسلامی شهر تبریز در این جلسه و ابتدای تذکر خود سالروز تاسیس سپاه پاسداران را به سربازان بی‌ادعا تبریک و تهنیت گفت و این روز را گرامی داشت.
وی اظهار کرد: نامه‌ برگزاری جلسه رسیدگی به بازداشتی‌های شهرداری برای امضا دریافت شد؛ سعی نکنیم اختیارات و وظایف هیئت‌رئیسه را از دست بدهیم. هیئت رئیسه اختیار دارد جلسه فوق العاده تشکیل دهد؛ مخصوصا در مسائلی که وظیفه ذاتی شورا بوده و نیازی به جمع‌آوری امضا نیست.
عضو شورای اسلامی شهر تبریز گفت: این نامه‌نگاری‌ها بوی رسانه‌ای و تبلیغاتی دارد. رسیدگی به دستگیری‌ها وظیفه ذاتی شوراست و این رسیدگی باید در جلسه علنی باشد و مردم در جریان دستگیری‌ها باشند. چرا باید این جلسه غیرعلنی باشد؟ بگذاریم مردم آگاه شوند.
غفوری گفت: برگزاری جلسه فوق‌العاده در چنین مسائلی، از وظایف ذاتی هیئت رئیسه است و اعضا نیز باید حضور داشته باشند.
وی تصریح کرد: ما باید در عمل خود نشان دهیم که نظارت کرده‌ایم. بعضی مسائل نباید بدعت باشد و اختیارات هیئت‌رئیسه نادیده گرفته شود. این جلسه باید در هفته‌های قبل برگزار می‌شد. بشخصه خواهان برگزاری فوری و علنی این جلسه هستم. ممکن است آمار اشتباهی در جامعه مطرح شود و عده‌ای هم منتظر آمار رسمی هستند که در این خصوص باید شفاف‌سازی شود.
مسئولان بالادستی هم باید پاسخگوی تخلفات باشند
علی راستی، سخنگوی شورای اسلامی شهر تبریز در تذکر خود، در این جلسه، اظهار کرد: طرح موضوع بازداشتی‌های شهرداری تبریز به صورت علنی، اقدام خوبی است اما ما از متن پرونده اطلاع نداریم و نیاز است از دستگاه‌های نظارتی حضور یابند و جلسه غیرعلنی برگزار شود.
وی با تأکید بر اینکه جلسه علنی موجب شفافیت است، گفت: در این موضوع که مطرح شده، احساس می‌کنم بی‌انصافی صورت می‌گیرد. هر کس در جایگاهی که خلاف کرده باید پاسخگو باشد اما مسئول بالادستی هم باید جوابگو باشد.
سخنگوی شورای اسلامی شهر تبریز گفت: در برخی موارد، شورا موجب بروز تخلف است. شورا زمینه را فراهم می‌کند و سپس انتظار دارد کسی مرتکب جرم نشود. مین‌هایی که شورا ایجاد کرده‌ است را هرکسی نمی‌تواند خنثی کند. همه این اراده و ایمان و تخصص را ندارند که در مواقع بروز فساد و جرم، خودداری کنند و در نتیجه چنین فاجعه‌هایی در جامعه ایجاد می‌شود.
راستی تصریح کرد: بیش از آن‌که به کسانی که بازداشت شده‌اند، باید به زمینه‌های وقوع فساد توجه کنیم، باید به زمینه ایجاد ضرورت‌های قانونی توجه کنیم. شورا در انتخاب‌ها دقت نکرده‌ و چنین وضعی پیش آمده است.
وی گفت: در اول ورود خود به شورای اسلامی شهر تبریز، تذکری دادم که به ساخت‌وسازهای غیرمجاز باید ورود شود. در 50 درصد فسادها افرادی سودجو مطرح هستند. در ماده‌ 100 می‌بینیم چه تخلفی صورت گرفته است؛ زمینه فساد بیشتر در ساخت‌وسازهای غیرمجاز است. این موضوع را با اطلاعات مطرح کردم که افراد مسئول دچار مشکل نشوند.
سخنگوی شورای اسلامی شهر تبریز گفت: ما نباید با این موارد کلیت کار را زیر سؤال ببریم. اقدامات ارزنده‌ای در شهرداری تبریز اتفاق افتاده است. نباید عملکرد خود را هم زیر سوال ببریم. هرکس هم تخلفی کرده باید به سزایش برسد. شورا نباید زمینه‌ را به گونه‌ای فراهم کند که کسی جرات دست‌درازی به بیت‌المال را داشته باشد. شورا باید کار خود را با قاطعیت پیش ببرد.
راستی اظهار کرد: شورا نمی‌تواند به پرونده بازداشتی‌ها ورود کند. این مسئله، یک موضوع قضایی است که در روند بررسی قرار گرفته است. شورا اگر بخواهد ورود کند باید ببیند چه زمینه‌هایی برای فساد وجود دارد و دلایل وقوع آن چیست. برای بررسی چنین مسئله‌ای جلسه غیرعلنی نیاز نیست اما اگر دستگاه‌ نظارتی هم‌ دعوت می‌شود براساس نظر دستگاه نظارتی علنی یا غیرعلنی باشد.
وی گفت: قدردان دستگاه نظارتی و قضایی هستیم که به موضوع بازداشتی‌های شهرداری تبریز ورود کرده است؛ نظر شهردار تبریز هم برخورد با چنین موضوعاتی است.
مطالبه افکار عمومی و رسانه‌ها درخصوص شفافیت بازداشتی‌های شهرداری تبریز
غلامرضا احمدی، رئیس شورای اسلامی شهر تبریز در تذکر خود، در این جلسه، اظهار کرد: وظیفه ذاتی شورا نظارت است و افکار عمومی و رسانه‌ها درخصوص شفافیت بازداشتی‌های شهرداری تبریز مطالبه می‌کنند. به‌عنوان شورا زمانی‌که نمی‌توانیم کامل و موثق جواب دهیم مسائل و حواشی مختلفی ایجاد می‌شود.
وی گفت: درخصوص برگزاری جلسه‌ای در این خصوص در هیئت‌رئیسه به نتیجه نرسیدیم و پس از جلسه هیئت‌رئیسه باز هم بازداشتی بود. نخواستیم اعضای شورا مسلوب‌الاختیار شوند و بر همین اساس نامه برگزاری جلسه ارسال شد.
رئیس شورای اسلامی شهر تبریز تصریح کرد: نخواستیم بعضی کارها خللی در بررسی پرونده‌ها ایجاد کند. تلاش داریم آخرین اطلاعات را به افکار عمومی بدهیم و پاسخگوی رسانه‌ها باشیم.
احمدی با اشاره به اینکه هیئت‌رئیسه تاکنون جلسه غیرعلنی نداشته‌‌ است، گفت: نباید در حق کسی اجحاف شود و ضرورت دارد به صورت صحیح و موثق اطلاع‌رسانی کنیم و نباید اتهامی صورت بگیرد و حقی ضایع شود.
وی گفت: قصد ما این است به وظیفه ذاتی‌مان عمل کنیم، بسترهای فسادخیز شناسایی شده و از بین برود. اینکه کسی تخلف و دامان نیروهای خدوم شهرداری را لکه‌دار می‌کند، پذیرفته نیست.
رئیس شورای اسلامی شهر تبریز در پایان گفت: ما از رسیدگی به تخلف حمایت می‌کنیم و رسیدگی به فساد خواسته قلبی ماست. ما هم باید از همکاران خود صیانت کنیم و هم بسترهای فساد را شناسایی کنیم. کمیسیون تحقیق هم به این مسئله ورود کرده است.
دستگاه‌های نظارتی و امنیتی به‌خوبی وظیفه خود را می‌شناسند
احد صادقی، دبیر شورای اسلامی شهر تبریز طی تذکری در این جلسه، اظهار داشت: بحث تعیین تکلیف موضوع نامه بررسی بازداشتی‌های شهرداری مطرح است.
وی گفت: این‌که چه کسی بازداشت شده است، فکر نمی‌کنم برای اعضای شورای اسلامی شهر تبریز مهم باشد. ما دستگاه امنیتی، نظارتی و حراست نیستیم و این دستگاه‌ها به خوبی وظیفه خود را می‌شناسند و فرایندهای قانونی را طی می‌کنند.
دبیر شورای اسلامی شهر تبریز گفت: اگر دلیل بازداشتی راجع‌به موضوعات و اختیارات مصوبات است، می‌توانیم بازنگری کنیم و اگر راجع‌به قوانین بالادستی است باید موضوع به مراجع بالادستی انتقال یابد.
صادقی اظهار کرد: بنا بر موافقت هشت نفر از اعضای شورای اسلامی شهر تبریز، این جلسه تشکیل می‌شود و زمان این جلسه نیز با تصمیم اعضا تعیین می‌شود.
وی، با تأکید بر حضور شهردار در این جلسه گفت: تشکیل این جلسه بدون حضور شهردار، وقت تلف کردن است.
شورا امین شهر و شهرداری است
روح‌الله رشیدی، عضو شورای اسلامی شهر تبریز در تذکر خود، در این جلسه، اظهار داشت: در بحث بازداشتی‌ها کاملا محرز است که اطلاعاتی از افراد نداریم.
وی گفت: در جایی که باید جلسه علنی باشد، ساختمان شورا را در جلسه غیرعلنی تغییر می‌دهیم و حتی حوصله نداریم در خصوص آن بحث کنیم.
عضو شورای اسلامی شهر تبریز خاطرنشان کرد: در جلسه علنی می‌خواهیم فقط کلیات را بگوییم؟ از مسئولان امر دعوت می‌کنیم در جلسه حضور داشته باشند. شورا امین شهر و شهرداری است و اگر احساس مسئولیت کند باید زمینه‌های ایجاد فساد را بررسی کند.
رشیدی گفت: ما منادی علنی‌سازی جلسات هستیم اما این مورد مستقیما با آبروی افراد در ارتباط است و پیشنهاد ما ارائه گزارش های موجود در این خصوص در جلسه غیرعلنی است.
وی، گفت: ماده 16 می‌گوید هیئت رئیسه نمی‌تواند جلسه غیرعلنی برگزار کند و در این خصوص باید رأی دو سوم اعضا اخذ شود.
ضرورت حفظ حرمت و کرامت افراد در بررسی بازداشتی‌ها
اسماعیل چمنی، عضو شورای اسلامی شهر تبریز طی تذکری در این جلسه، اظهار داشت: نظرات اعضای شورا قابل احترام است و اگر‌ نامه هیئت‌رئیسه در خصوص بازداشتی‌های شهرداری را امضا کرده‌ایم، باید به آن پایبند باشیم.
وی افزود: متن نامه مشخص است و ناظر بر جلسهٔ غیرعلنی است.
عضو شورای اسلامی شهر تبریز ادامه داد: این جلسه به جهت حفظ حرمت و کرامت‌های انسانی غیرعلنی برگزار می‌شود. پیش از هرچیز باید حرمت افراد حفظ شود.
چمنی خاطرنشان کرد: در حال حاضر صرفا اتهاماتی مطرح است و قانون‌گذار مشخص کرده که تشکیلات قضایی باید به چنین مسئله‌ای ورود کند. ما حق ورود نداریم. ضمن احترام به همکاران، حوزهٔ کاری ما‌ مشخص شده‌ است.
وی در پایان گفت: قانون اختیار رسیدگی به پرونده را به شورای شهر نداده و مدیریت واحد شهری اتفاق نیفتاده است. ما سیاست‌گذار مجموعه شهرداری هستیم و طبق نامه جلسه باید تداوم یابد.
هر‌کسی نظر خود را در مورد موضوع بازداشتی‌های شهرداری اعلام کند
علی نوای باغبان، عضو شورای اسلامی شهر تبریز طی تذکری در این جلسه، اظهار داشت: در جلسه غیرعلنی رسیدگی به بازداشتی‌های شهرداری، حرفی نخواهیم زد که در جلسه علنی نتوانیم بزنیم. چه چیزی را می‌خواهیم غیرعلنی کنیم؟ ما اصلا نمی‌دانیم جزئیات پرونده چیست. اگر می‌خواهیم کلیات را مطرح کنیم، باید علنی باشد.
وی ادامه داد: همه باید در‌خصوص حرف‌های خود پاسخگو باشند. فعلا کسی از چیزی خبر ندارد و از کلیات سخن گفته خواهد شد. اکنون که مطرح شده‌، هرکسی نظر خود را اعلام کند انگار که مورد پرسش خبرنگاران قرار گرفته‌ایم.
عضو شورای اسلامی شهر تبریز خاطرنشان کرد: نمی‌توان مابین جلسه غیرعلنی و علنی مرزبندی کرد. با غیرعلنی شدن جلسه نمی‌توانیم افکار عمومی را قانع کنیم. در جلسه غیرعلنی چه می‌توان گفت که در علنی نمی‌توان گفت؟
باغبان در پایان گفت: جلسه را علنی برگزار کنیم و اگر نیاز است شهردار هم حضور داشته باشد. حتی ممکن است بر اساس نظرات و بحث‌های مطرح شده در جلسه تصمیماتی نیز اتخاذ شود.
سلب آزادی بیان از کارگران خلاف اصل نظام است
داود امیرحقیان، خزانه‌دار شورای اسلامی شهر تبریز طی تذکری در این جلسه اظهار کرد: فساد و بازداشتی‌ها صرفا مربوط به تبریز نیست و در شهرهای دیگر کشور هم مطرح است.
وی گفت: دلیل اینکه با جلسهٔ غیرعلنی موافقم این است که این افراد مجرم نیستند و صرفا در مقام متهم قرار دارند. ابتدا خودمان موضوع را بررسی کنیم؛ آیا موضوع بازداشتی‌ها از ما هم ناشی می‌شود؟ فرمایش آقای برگی ناظر بر اینکه ما شورای شهر هستیم و نه شورای شهرداری، صحیح است.
خزانه‌دار شورای اسلامی شهر تبریز، گفت: این افراد بازداشت‌شده فعلا متهم هستند و باید از صحت قضیه باخبر شویم.
امیرحقیان تصریح کرد: اصحاب رسانه از ما بسیار جلوتر هستند و بطوری که شاید خودما برخی دستگیری‌ها را از اصحاب رسانه بشنویم. اصحاب رسانه واقعا تلاش می‌کنند ما نیز قدردان تلاش‌هایشان هستم.
وی گفت: دلیل تأکید بر غیرعلنی بودن، به این معنی نیست که افکار عمومی و رسانه‌ها بیگانه هستند؛ ما منتخب مردم هستیم. در یک خانواده کوچک هم شاید همه اعضا از مسائل آگاه نباشند‌ لذا بحث از باب این است برخی مسائل حرف داخل خانوده است.‌ مردم عزیز ما هستند.
خزانه‌دار شورای اسلامی شهر تبریز، گفت: وقتی در ماده 100 اجازه می‌دهیم از 1 تا 3 درصد تصمیم گرفته شود، محل اختلاس ایجاد می‌شود و باید درخصوص چنین مواردی تدبیر شود.
امیرحقیان گفت: عزیزان شورا اجازه دهند جلسه به‌صورت غیرعلنی برگزار شود و در فرصت‌های بعدی عزیزان دیگر بیایند. لذا خواهش دارم به اتفاق نظر برسیم و شورا یک کلام نظر بدهد و از طرف شورا یک موضوع مطرح شود.
وی خاطرنشان کرد: تذکراتی که توسط اعضا داده می‌شوند حتما ثبت و ضبط شده و جلسه‌ بعد درخصوص آن توضیح داده شود.
خزانه‌دار شورای اسلامی شهر تبریز با بیان اینکه بیانات آقای اسوتچی حتما مطالبه و احصا شود، ادامه داد: نکته‌ بعدی این است که شرکتی به نام تامین گستر وجود دارد که یک سری کارگران این مجموعه سخنانی دارند. از تمدید قرارداد نماینده این کارگران که حرف حق گفته‌اند جلوگیری شده است.
امیرحقیان افزود: این خلاف اصل نظام است، برخورد با آن‌ها و سلب آزادی بیان از نماینده کارگران از طرف شهرداری اصلا معقول نیست چرا ما باید از حرف حق جلوگیری کنیم کجای این کار منطقی است و عدالت در آن وجود دارد؟ این موضوع تعقیب شود.
وی، گفت: ضرورت دارد ایستگاه اتوبوسی در نزدیک ساختمان جدید شورای اسلامی شهر تبریز قرار گیرد تا مردم به راحتی به دفاتر اعضای شورا مراجعه کنند.
خزانه‌دار شورای اسلامی شهر تبریز خاطرنشان کرد: در رابطه با آسانسور‌ها و پله‌های برقی شهر برخی از آن‌ها نزدیک هشت ماه است اصلا کار نمی‌کنند و از لحاظ نظافت وضعیت خوبی ندارند.
امیرحقیان ادامه داد: درخواست بنده از مسئولین امنیتی، اطلاعاتی و ورزشی شهر این است، با توجه به اینکه تیم تراکتور به طرف قهرمانی حرکت می‌کند و نهایت انتظار و آروزی ما قهرمانی این تیم است، در این راستا تلاش کنیم. گفته شده آخرین بازی این تیم بدون حضور تمام تماشاگران برگزار خواهد شد. مسئولین ذیربط این حق را از تماشاگران تراکتور نگیرند حق این مردم است تا جشن پیروزی را در این ورزشگاه تجربه کنند.
انتهای پیام/

http://www.Azari-Online.ir/fa/News/816184/ورود-شورای-اسلامی-شهر-تبریز-به-موضوع-بازداشتی‌ها
بستن   چاپ