پیام آذری
کمک‌ 13 میلیون دلاری ژاپن به محیط زیست ایران | 120 میلیارد وام بلاعوض برای احیاء تالاب‌ها | سهم دریاچه ارومیه چقدر است؟
شنبه 30 فروردين 1404 - 17:52:04
پیام آذری - همکاری‌های محیط‌زیستی ایران و ژاپن با پرداخت سومین کمک میلیون دلاری آن کشور برای حفاظت و احیای دریاچه ارومیه و 4تالاب بین‌المللی پریشان، بختگان، شادگان و انزلی از طریق کشاورزی پایدار، وارد مرحله تازه‌ای شد. دولت ژاپن طی 12سال گذشته با تخصیص 13.3 میلیون دلار معادل 120 میلیارد تومان کمک‌های مالی مستمر به یکی از اصلی‌ترین شرکای ایران در حوزه حفاظت و احیای تالاب‌ها تبدیل شده است.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
این همکاری‌ها که علاوه بر کمک‌های نقدی در قالب پروژه‌های فنی، مالی و آموزشی ارائه شده، نقش مؤثری در بهبود وضعیت دریاچه‌ها و تالاب‌های بحرانی کشور به‌ویژه دریاچه ارومیه، ایفا کرده است. دریاچه ارومیه و بسیاری از تالاب‌ها و پهنه‌های آبی ایران به‌دلیل تغییر اقلیم و خشکسالی، مصرف بیش از اندازه در بخش کشاورزی و همچنین بی‌توجهی به مدیریت بهینه آب در حوضه آبریز تالاب‌ها، سال‌هاست با بحران خشکی دست‌وپنجه نرم می‌کنند. کشور ژاپن اما یکی از معدود کشورهایی است که با تزریق کمک‌های مالی و اجرای پروژه‌های علمی، تلاش کرده بخشی از زخم‌های این پهنه‌های آبی را التیام بخشد؛ تلاشی که با مشارکت سازمان‌های بین‌المللی و جوامع محلی، می‌تواند به نتایج امیدوارکننده‌ای در توسعه کشاورزی پایدار و احیای شیوه‌های درست مصرف آب ختم‌شود. حفظ منابع آبی و بهبود معیشت مردم محلی معاون محیط دریایی و تالاب‌های سازمان حفاظت محیط‌زیست با اشاره به کمک‌های دولت ژاپن به ایران برای برای احیای تالاب‌ها و دریاچه ارومیه گفت: «از سال 1392که طرح احیاء و نجات دریاچه ارومیه آغاز شد، پس از برگزاری نخستین جلسه دولت دوازدهم، همکاری‌ مشترک محیط‌زیستی ایران و ژاپن با محور کشاورزی پایدار و معیشت جایگزین آغاز شد و دولت ژاپن از سال 1392تا 1399سالانه یک میلیون دلار برای کمک به اجرای روش‌های جدید کشاورزی در حوزه‌های آبیاری و کشت محصولات کم آب‌بر و همچنین معیشت جایگزین در حوضه آبریز دریاچه ارومیه به ایران پرداخت کرد.»
ژاپن برای نجات دریاچه ارومیه به کمک ایران آمد ؛ دریاچه ارومیه احیا می‌شود؟

پیام آذری

معیشت جایگزین در حوضه‌های آبریز تالاب‌ها او اعلام کرد: کمک‌های فنی و مالی ژاپن به حفاظت محیط‌زیست ایران در ابتدای سال 2025ادامه‌دار شد و این بار کمک مالی برای اجرای طرح‌های کشاورزی پایدار و معیشت جایگزین در حوضه‌های آبریز دریاچه ارومیه و تالاب‌های شادگان، بختگان و انزلی در زمینه کشاورزی پایدار اختصاص پیدا کرد.»
لاهیجان‌زاده گفت: «در این پروژه‌ها، مشارکت جوامع محلی و کشاورزان منطقه از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. این برنامه‌ها شامل کاهش مصرف آب کشاورزی است که نه‌تنها به حفظ منابع آبی کمک می‌کند، بلکه با افزایش بهره‌وری، به اقتصاد محلی نیز یاری می‌رساند.»
کد خبر 938824 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها تالاب دریاچه ارومیه وزارت جهاد کشاورزی ژاپن کشاورزی سازمان حفاظت محیط زیست ایران و ژاپن محیط زیست ایران

http://www.Azari-Online.ir/fa/News/815751/کمک‌-13-میلیون-دلاری-ژاپن-به-محیط-زیست-ایران-|-120-میلیارد-وام-بلاعوض-برای-احیاء-تالاب‌ها-|-سهم-دریاچه-ارومیه-چقدر-است؟
بستن   چاپ