از کیفیت پایین و صف طولانی نانواییتا قاچاق آرد در اردبیل
يکشنبه 17 فروردين 1404 - 13:47:37
|
|
پیام آذری - جلسه تنظیم بازار با محوریت آرد و نان برگزار شد و در این جلسه از کیفیت پایین پخت نان و صفهای طولانی نانواییها به عنوان گلایههای مردمی و نقاط ضعف دستگاههای متولی یاد شد. - اخبار استانها - به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، پیش از ظهر یکشنبه در جلسه که مدیران دستگاههای اجرایی حضور داشتند، فرماندار اردبیل اظهار داشت: از روزی که به عنوان فرماندار مرکز استان مسئولیت را عهدهدار شدم، یکی از اصلیترین و جدیترین دغدغه بنده سر و سامان دادن به وضعیت آرد و نان بوده است. فرزاد قلندری سرانه آرد توزیع شده را در اردبیل بالاتر از سرانه کشوری اعلام کرد و گفت: با این سرانه بالا معلوم نیست که چرا مردم، خود نانواها و متولیان امر از وضعیت نان ناراضی بوده و به نظر میرسد باید در ابعاد مختلف ساماندهی در این بخش مورد توجه قرار گیرد. وی تصریح کرد: هر چند دستگاههای متولی اعلام کردند که ساماندهی این حوزه هزینهبر است، ولی ما مصمم هستیم تا با تأمین بخشی از این هزینهها، موانع و مشکلات این حوزه را که بیش از 40 مورد است، برطرف کرده و برای همیشه به اوضاع نابسامان نان در اردبیل پایان بدهیم. فرماندار اردبیل افزود: با توجه به اینکه 60 درصد جمعیت استان در شهرستان اردبیل متمرکز شدهاند، ما قرار بود از اول سال تصمیمات جدید را اعمال کنیم، اما با توجه به حساسیت امر سفر و حضور گردشگران، قرار شده از هفته آینده با ورود جدی و عملیاتی بخشی از موانع و مشکلات حوزه نان و آرد برطرف شده و مردم در صفهایی که کمتر اذیت میشوند، نان خود را با کیفیت مناسب تهیه کنند. قلندری در ادامه خاطرنشان کرد: در تخصیص آرد و تهیه و توزیع آن باید تدبیری درست اندیشیده شود و با تفویض اختیار به فرمانداران، نظارتها بر حوزه کارخانههای تهیه آرد بیشتر شود. وی اضافه کرد: باید منشأ فساد توزیع ناعادلانه و نامناسب آرد از همان مبدأ اول، یعنی کارخانههای تولید آرد گرفته شده و در بخشهای دیگر فرآیند سالمی را در تهیه و توزیع نان شاهد باشیم. فرماندار اردبیل بیان کرد که هنوز متولی کیفیت نان مشخص نشده، ولی ما انتظار داریم تا دستگاههای متولی در این حوزه ورود پیدا کرده و موانع و مشکلات را حل کنند. قلندری بیان کرد: با یک مدیریت درست و جامع در حوزه آرد و نان و ساماندهی نانواییها و کنار گذاشتن نانواییهای متخلف که به کرات در این حوزه تخلف میکنند، بتوان در راهاندازی واحدهای نانوایی بزرگ و چند منظوره اقدام اساسی را انجام داد. وی در ادامه یادآور شد: متأسفانه خروج آرد از شبکه و جابهجایی در حوزههای مختلف در مسیر کارخانه تا واحد نانوایی انجام میشود و بهتر است مسئولان فنی کارخانههای آرد نیز به صورت مستقل عمل کرده و از وابستگی به کارخانه آرد آنها را خارج کنیم. فرماندار اردبیل تصریح کرد: در ماه مبارک رمضان تاکید کردیم که با توجه به نیاز مردم به نان بربری و سنگک سهمیه آرد لواشپزها به این واحدها اختصاص یابد که متأسفانه بخشی از این اقدامات به انجام نرسید و در واحدهای لواشپزی شاهد خروج آرد از شبکه تهیه و توزیع نان بودیم. قلندری ضرورت اصلاح سامانه نانینو و حل مشکلات آن را ضروری دانست و گفت: ما در شهرستان اردبیل سعی میکنیم تا با قدرت و قوت کارها را به پیش ببریم. 2 سوم آرد خروجی از کارخانه به نانواییها نمیرسد اما مدیران غله و خدمات بازرگانی و صمت در این جلسه بیان کردند که 2 سوم آرد تهیه شده در نانواییها در فاصله کارخانه آرد تا نانوایی قاچاق شده و به نانواییها نمیرسد. مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان اردبیل میانگین مصرف آرد استان را 15 تا 16 هزار تن اعلام کرد و افزود: در اسفند و فروردین 452 تن مازاد بر این میزان آرد در بین نانواییها توزیع شده است. ودود ایرانیان در ادامه خاطرنشان کرد: یک هزار و 200 نانوایی در اردبیل فعالیت میکند، اما مشخص نیست که چه میزان از این نانواییها مصرف آرد داشته و تولید روزانه آنها چه میزان است. وی اضافه کرد: در حالی که متوسط توزیع آرد در کشور 10 هزار تن است، اما در استان اردبیل این رقم 16 هزار تن بوده و مشخص نیست که آرد اضافی تبدیل به نان میشود یا نه؟ مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان اردبیل بیان کرد: در مثلث شکل گرفته باید به کیفیت مواد اولیه، محل پخت نان و تکنولوژیهایی که در آن استفاده میشود، توجه و دقت لازم انجام شده و در کنار آن نظارتها نیز تقویت شود. مدیرکل تعزیرات حکومتی استان اردبیل نیز یادآور شد: برخی نانواییها به صراحت تخلف میکنند، اما سالها است شعار ساماندهی نانواییها داده میشود، اما در عمل چیز مشخصی را مشاهده نمیکنیم. علی رحیمیآذر تصریح کرد: متأسفانه برخی نانواییها به بهانه تولید نان بیکیفیت آرد خود را خارج از شبکه فروخته و عرضه میکنند و ماهانه بیش از 15 میلیون تومان از محل فروش آرد پول به جیب میزنند. وی گفت: به معنای واقعی کیفیت پخت نان در اردبیل بسیار پایین است و در کنار آن صفهای طولانی نیز مردم را اذیت میکند و بهتر است با ترک فعل برخی از مسئولان حوزه نظارتی برخورد شده و اجازه ندهند تا 2 سوم از آرد آماده توزیع از کارخانه به خود نانواییها نرسیده و در این بین تخلفات آشکاری را شاهد هستیم. در این جلسه مسئولان دانشگاه علوم پزشکی نیز بر نظارتهای بهداشتی بر نانواییها تاکید کرده و به صراحت اعلام کردند که 99 درصد نانواییها جوش شیرین استفاده نمیکنند و دورههای سواد سلامت برای متولیان حوزه نان به صورت مستمر برگزار شده و یا در مراحل برگزاری است. انتهای پیام/131/
http://www.Azari-Online.ir/fa/News/810056/از-کیفیت-پایین-و-صف-طولانی-نانواییتا-قاچاق-آرد-در-اردبیل
|