پیام آذری
قانون الگوی کشت؛ راهکاری برای کنترل نوسانات تولید و قیمت
پنجشنبه 7 فروردين 1404 - 16:11:45
پیام آذری - رئیس مجمع نمایندگان آذربایجان‌شرقی قانون الگوی کشت را راهکاری برای نوسانات تولید و قیمت خواند و گفت: اگر این قانون به درستی اجرا شود، جلوی بیش‌بود و کمبود و نوسانات قیمتی در بازار را می‌گیرد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز آذربایجان شرقی ، علیرضا نوین با اشاره به اینکه قانون الگوی کشت به عنوان یک راهکار‌های اساسی برای کاهش نوسانات تولید و قیمت محصولات کشاورزی طراحی شده است گفت: این قانون با هدف مدیریت عرضه و تقاضا، بهینه سازی استفاده از منابع و تنظیم بازار محصولات کشاورزی تدوین شده است.
وی با بیان اینکه با تعیین میزان کشت هر محصول براساس پیش بینی تقاضای داخلی و صادراتی، از تولید مازاد یا کمبود جلوگیری می‌شود افزود: کاهش نوسانات عرضه باعث ثبات قیمت‌ها و جلوگیری از شوک در بازارمی شود و الگوی کشت با تعیین محصولات مناسب هر منطقه، از این رفتار‌های مخرب جلوگیری می‌کند.
نوین با بیان اینکه کشت محصولات پرآب بر در حوضه دریاچه ارومیه باعث کاهش منابع آب و در بلندمدت کاهش تولید می‌شود افزود: الگوی کشت با هدایت کشت به سمت محصولات کم آب بر و سازگار با اقلیم، پایداری تولید را تضمین می‌کند.
وی افزود: قانون الگوی کشت اگر به درستی اجرا شود، می‌تواند با کاهش تولید بی ضابطه و تنظیم بازار، به ثبات قیمت‌ها و پایداری تولید کمک کند. اما موفقیت آن نیازمند همکاری کشاورزان، نظارت دقیق دولت، و ارائه مشوق‌های اقتصادی است در غیر این صورت، ممکن است مانند برخی قوانین دیگر در حد شعار باقی بماند.
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو با بیان اینکه وزارت جهادکشاورزی باید آمار‌های بروزی از تولید و پیش‌بینی قیمتِ سال آینده داشته باشد و کشاورزان با استناد به قیمت سال گذشته محصول نکارند گفت: امیدواریم در سال 1404 مشکل خاصی در حوزه‌های مختلف کشاورزی از قبیل توزیع نهاده ها، تولید، سرمایه گذاری و ... نداشته باشیم.
نوین با بیان اینکه نگاه و فکر تازه در حوزه کشاورزی می‌تواند بسیاری از مشکلات را حل کرده و موفقیت در این حوزه را به دنبال داشته باشد افزود: تفکر جهادی و تلاش شبانه روزی دو ویژگی بارز جهاد سازندگی در اوایل انقلاب هستند که وجود آن در حوزه کشاورزی می‌تواند زمینه موفقیت‌های بیشتر را رقم بزند.
وی ضمن تشکر از تلاش‌های سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی در تامین 4 قلم کالای اساسی مهم مردم افزود: مجلس شورای اسلامی آمادگی دارد تا در تامین کالا‌های اساسی و مدیریت تنظیم بازار محصولات کشاورزی اختیارات لازم را به وزارت جهادکشاورزی بدهد معتقدیم اعطای مجوز واردات و صادرات محصولات کشاورزی بایستی در اختیار وزارت جهادکشاورزی قرار گیرد تا در مواقع مورد نیاز قادر به مدیریت بازار باشد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی نیز در این دیدار با بیان اینکه محصولات اساسی از قبیل برنج، مرغ، گوشت، گندم، شکر و .. به میزان کافی در استان ذخیره شده است گفت: همه کالا‌های اساسی به میزان کافی و برای مصرف چندین ماه در استان ذخیره شده است و هیچ نگرانی از این بابت وجود ندارد.
وی افزود: قبل از شروع ماه رمضان و عید نوروز مجوز توزیع اقلام اساسی مختلف از قبیل برنج، گوشت قرمز، مرغ، شکر و میوه شب عید شامل سیب و پرتقال را کسب کرده بودیم که با توزیع بخش اعظم آن بازار به خوبی کنترل شد و اجازه ندادیم تا افزایش قیمت رقم بخورد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی بیان کرد: برخورد با گران فروشی در سطح بازار به عهده اصناف و سازمان صمت است که امیدواریم با گرانفروشان برخورد شده تا مردم بتوانند کالا‌های مورد نیاز خود را با قیمت واقعی خریداری کنند.
شفیعی کمبود منابع آبی را مشکل اساسی بخش کشاورزی قلمداد کرد و افزود: البته این یک مشکل ملی است. در برنامه هفتم توسعه باید سالانه 3 میلیارد مترمکعب در حوزه کشاورزی صرفه جویی کنیم. همچنین تا پایان این برنامه وزارت جهاد کشاورزی موظف شده است تا 90 درصد محصولات اساسی را در داخل کشور تولید کند.

http://www.Azari-Online.ir/fa/News/807107/قانون-الگوی-کشت؛-راهکاری-برای-کنترل-نوسانات-تولید-و-قیمت
بستن   چاپ