پیام آذری
فرماندار خلخال: 80 درصد شبکه آب خلخال فرسوده است
سه شنبه 28 اسفند 1403 - 10:39:51
پیام آذری - فرماندار خلخال گفت: 80 درصد شبکه آب آشامیدنی شهرستان فرسوده و باعث هدررفت آب است.
به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، حسین وطن‌دوست فرماندار خلخال گفت: شرکت آب و فاضلاب استان باید به منظور کنترل هدررفت آب نسبت به تعویض حداقل 30 کیلومتر از انشعابات فرسوده شهر خلخال اقدام کند.
وی اظهار کرد: با توجه به اینکه عمده مصرف منابع آب در بخش کشاورزی اتفاق می‌افتد، جهاد کشاورزی استان نسبت به برنامه‌ریزی اجرای طرح‌های نوین آبیاری از جمله لوله‌گذاری انهار کشاورزی، آبیاری تحت فشار و ترویج کشت محصولات کم‌آب بر اقدامات لازم را انجام دهد.
فرماندار خلخال همچنین با اشاره به ضرورت حفاظت و صیانت از منابع آبی شهرستان ادامه داد: اداره منابع آب شهرستان خلخال در ماه‌های پیش رو باید ضمن راه‌اندازی تیم‌های گشت و بازرسی، از برداشت‌های غیرمجاز آب در رودخانه‌ها و همچنین حفر چاه‌های غیرمجاز جلوگیری کند.
وی با تاکید بر لزوم صرفه‌جویی و مدیریت مصرف آب در تابستان سال آینده اظهار کرد: ادارات مرتبط با موضوع آب در شهرستان خلخال باید برنامه جامع خود برای مدیریت مصرف آب را تدوین و در جلسات بعدی شورا ارائه کنند.
وطن‌دوست همچنین با بیان اینکه وضعیت منابع آبی منطقه با توجه به بارش‌های سال آبی جاری مناسب نیست، افزود: باید علاوه بر تدوین برنامه مقابله با کم‌آبی توسط دستگاه‌های مرتبط مصرف آب در بخش‌های مختلف از جمله بخش کشاورزی را مدیریت کنیم.
رضا شمس، مدیر امور آب خلخال هم در این جلسه گفت: سالانه بیش از 350 میلیون متر مکعب آب در این شهرستان تولید می‌شود که بخش بزرگی از آن روانه رودخانه قزل‌اوزن شده و از چرخه مصرف آب این منطقه خارج می‌شود.
وی تصریح کرد: از 350 میلیون متر مکعب آب تولیدی سالانه خلخال 90 میلیون متر مکعب در این شهرستان مصرف و مابقی بدون استفاده از چرخه مصرف آب شرب و کشاورزی خارج می‌شود.
مدیر امور آب خلخال گفت: از مجموع 90 میلیون متر مکعب آب مصرفی سالانه شهرستان 70 درصد به بخش کشاورزی اختصاص می‌یابد که غالباً به صورت سنتی و غرقابی مصرف می‌شود.
وی همچنین از تخصیص 15 میلیون متر مکعب آب برای برداشت حوضه آبریز رودخانه قزل‌اوزن به این شهرستان خبر داد و افزود: در صورت ایجاد زیرساخت برای مصرف آب می‌توان میزان تخصیص برداشت آب از حوضه آبریز قزل‌اوزن را افزایش داد.

http://www.Azari-Online.ir/fa/News/804664/فرماندار-خلخال--80-درصد-شبکه-آب-خلخال-فرسوده-است
بستن   چاپ