پیام آذری
7 میراث ناملموس اردبیل در فهرست آثار ملی ثبت شد
سه شنبه 14 اسفند 1403 - 14:47:55
خبرگزاری مهر - اردبیل
پیام آذری - اردبیل -رئیس گروه باستان‌شناسی اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اردبیل از ثبت هفت عنصر ناملموس استان اردبیل در فهرست آثار ملی کشور خبر داد.

به گزارش خبرگزاری مهر ، سید روح‌اله محمدی اظهار کرد: با تشکیل جلسه شورای ثبت وزارت میراث‌فرهنگی، هفت عنصر ناملموس استان اردبیل در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید.
رئیس گروه باستان‌شناسی اداره کل میراث‌فرهنگی استان اردبیل افزود: این عناصر مربوط به آداب و رسوم و آئین‌های سنتی مردم از نقاط مختلف استان است که پس از شناسایی و تهیه پرونده ثبتی در شورای ثبت وزارت میراث‌فرهنگی طرح شد.
وی تاکید کرد: از بین این هفت اثر ثبت شده مراسم عاشورای « عربه خوزان »، مراسم «حسینیه آقا ائوی » و آئین « زینجیرو پیر گیوی سفلی» سه عنصر ناملموس مربوط به شهرستان کوثر هستند.
محمدی ادامه داد: مراسم «شبیه خوانی اربعین روستای اولما » در شهرستان مشگین‌شهر و مراسم «نذر بستن پیرآغاجی » در شهرستان اصلاندوز نیز در بین این هفت عنصر ناملموس ثبت شده قرار دارند.
رئیس گروه باستان‌شناسی اداره کل میراث‌فرهنگی استان اردبیل با اشاره به دو اثر ثبت شده دیگر، تصریح کرد: مهارت «بافت ورنی عشایر شاهسون» و «طرح و نقش گلیم عنبران» نیز دو عنصر ناملموس ثبت شده دیگر هستند که شهرهای اصلاندوز و عنبران پیش از این به عنوان شهرهای ملی صنایع‌دستی ثبت شده بودند و اکنون ویژگی‌های ناملموس این عناصر در فهرست آثار ملی به ثبت رسید.

http://www.Azari-Online.ir/fa/News/801230/7-میراث-ناملموس-اردبیل-در-فهرست-آثار-ملی-ثبت-شد
بستن   چاپ