پیام آذری
احیای دریاچه ارومیه نیازمند تصمیمات کلان است
پنجشنبه 25 بهمن 1403 - 11:14:08
پیام آذری - حسن زاده گفت:هرچند ما نسبت به احیای دریاچه ارومیه ناامید نیستیم اما این موضوع نیازمند تصمیمات بزرگ و کلان بوده بر این اساس رویکرد دولت چهاردهم درباره بهره مندی از توان و امکانات مدیریت های ملی و بومی است.
وی تراز کنونی دریاچه ارومیه را بیش از هزار و 270 متر اعلام و اظهار کرد: در حال حاضر بستر این دریاچه حدود یک میلیارد مترمکعب آب وجود دارد که نسبت به میزان طبیعی بسیار پایین‌تر است و عمق فاجعه بسیار زیاد است.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
وی وضعیت حال حاضر دریاچه ارومیه را بحرانی دانست و با تاکید بر اینکه باید طرح‌های مربوط به احیا در سریعترین زمان اجرایی شوند یادآور شد: با توجه به تجربیات سال‌های اخیر چاره‌ای جز احیا نداریم و در این میان باید تراز آب را به سطح معمول برسانیم که این موضوع جز با تزریق اعتبارات لازم و اجرای طرح‌های تغییر الگوی کشت در اراضی کشاورزی حوضه آبریز میسر نخواهد شد.
حسن زاده به فعالیت ستاد احیای دریاچه ارومیه از دهه 1390 تاکنون اشاره و اضافه کرد: هر چند برنامه‌های این ستاد به موقع و مطلوب کارشناسان اجرایی نشده است اما مطالعات صورت گرفته از سوی نهاد‌های دانشگاهی و تحقیقاتی به خوبی نشان داد که احیا ممکن است.
به گفته وی نجات دریاچه ارومیه تنها راه توسعه منطقه شمال غرب کشور در ابعاد زیست محیطی، اقتصادی، اجتماعی و کشاورزی است.
حسن زاده رویکرد دولت چهاردهم درباره دریاچه ارومیه را بهره مندی از توان و امکانات مدیریت‌های ملی و بومی برشمرد و ادامه داد: بر همین اساس این رویکرد در حال شکل گیری است که می‌تواند منجر به نتایج مناسب برای احیا شود.
وی خواستار تکمیل طرح مهم انتقال آب از کانی سیب به بستر دریاچه ارومیه شد که می‌تواند 500 میلیون مترمکعب آب را وارد دریاچه کند.
حسن زاده احیای دریاچه ارومیه را هم راستا با مباحث فنی، اجتماعی و فرهنگی و معیشتی بیان کرد که بر پایه همین طرح‌ها نباید اجازه توسعه حتی یک مترمربع اراضی کشاورزی در حوضه آبریز را به کاربران این بخش داد.
وی با تاکید بر اینکه هر گونه کشت بدون ارزش اقتصادی باید در اطراف دریاچه ارومیه از بین برود گفت: باید کشاورزی مبتنی بر فناوری‌های جدید و مدرن وارد این حوضه شود و بهره برداری از منابع آبی باید بسیار محدودتر شود.
منبع:ایرنا

http://www.Azari-Online.ir/fa/News/797738/احیای-دریاچه-ارومیه-نیازمند-تصمیمات-کلان-است
بستن   چاپ