پیام آذری
دادگاه مقامات قره‌باغ در باکو؛ اتهامات سنگین و تکذیب شکنجه
جمعه 19 بهمن 1403 - 14:22:49
پیام آذری - دادستان آذربایجان دادگاه مقامات سابق قره‌باغ را «تاریخی» خواند و مدعی شد که جنایات آن‌ها با حمایت و دستور دولت ارمنستان انجام شده است. فعالان حقوق بشر و سازمان‌های بین‌المللی نسبت به اعمال فشار بر زندانیان ارمنی در آذربایجان ابراز نگرانی کرده‌اند. - اخبار بین الملل -
به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، رسانه‌های جمهوری آذربایجان مدعی شده‌اند که آراییک هاروتونیان، رئیس‌جمهور سابق قره‌باغ، روز گذشته در دادگاه باکو شکنجه خود و دیگر اسرای ارمنی را تکذیب کرده است.
هاروتونیان که در زندان جمهوری آذربایجان به سر می‌برد، از شرایط زندان و نحوه برخورد با خود ابراز رضایت کرده است. این در حالی است که هاروتونیان این اظهارات را تحت نظارت شدید نیروهای امنیتی و مقامات این کشور بیان کرده است.
در ابتدای جلسه دادگاه، آراییک هاروتونیان، رئیس‌جمهور سابق قره‌باغ، درخواست صحبت کرد. قاضی به وی اجازه داد تا اظهارات خود را بیان کند. هاروتونیان در اظهارات خود، اتهامات منتشر شده در رسانه‌های ارمنی مبنی بر اعمال فشار روانی و استفاده از داروهای روان‌گردان علیه متهمان را «دروغ» خواند.
وی گفت: «در بازداشتگاه ما امکان دریافت اطلاعات و اعتراض را داشتیم. در رسانه‌های ارمنی و دیگر رسانه‌های گروهی، به طور مداوم در مورد شرایط نگهداری ما بحث می‌شود. تا جایی که من می‌دانم، نخست‌وزیر ارمنستان از فشار روانی بر ما و همچنین استفاده از داروهای روان‌گردان علیه ما خبر داده است. من بیش از همه نگران خانواده و نزدیکانم هستم. می‌خواهم اعلام کنم که با قانون مربوط به شرایط بازداشت آشنا هستم. در بازداشتگاه، تمام قوانین رعایت می‌شود و کمیته بین‌المللی صلیب سرخ به طور مرتب از ما بازدید می‌کند. ما امکان تماس با خانواده‌هایمان را داریم. در بازداشتگاه با ما طبق قانون برخورد می‌شود. حقوق ما توسط بازپرسان و در دوران تحقیقات تأمین شده است. وکلای مدافع همیشه در روند تحقیقات حضور داشته‌اند. به طور خاص می‌خواهم تأکید کنم که هیچ فشاری بر ما وارد نشده است. در طول تحقیقات، همیشه در چارچوب قانون با ما برخورد شده است. متشکرم.»
همچنین، بر اساس منابع دولتی جمهوری آذربایجان، داویت بابایان، وزیر امور خارجه سابق قره‌باغ نیز در دادگاه مدعی شده که هیچ فشاری بر آن‌ها اعمال نشده و با آن‌ها با احترام برخورد می‌شود.
وی گفت: «از طرف خودم می‌خواهم اعلام کنم که هیچ فشاری در اینجا به ما وارد نشده است. با ما با احترام برخورد می‌شود. ما از گفتن حقیقت نمی‌ترسیم. حقیقت مرز نمی‌شناسد. در اینجا شرایط بازداشت بسیار خوبی داریم.»
این در حالی است که روبن واردانیان، نخست‌وزیر سابق قره‌باغ پیش از شروع دادگاه، از طریق خانواده‌اش نسبت به اعمال فشار بر خود هشدار داده و اعلام کرده بود که در بازجویی‌ها شرکت نکرده، اما او و وکیلش مجبور به امضای صورت‌جلسه‌های بازجویی شده‌اند.
پس از آن، دادستان آذربایجان با ایراد سخنرانی، بر اهمیت تاریخی این دادگاه تأکید کرد و گفت: «این دادگاه برای برقراری عدالت برگزار می‌شود. مدارک ارائه‌شده در این پرونده جنایی بر اساس حقایق تاریخی است و نشان می‌دهد که جنایات ارتکابی اتفاقی نبوده است. آن‌ها با دقت در بالاترین سطح برنامه‌ریزی و با خشونت و بی‌رحمی خاصی انجام شده‌اند.»
به گفته وی، این دادگاه ثابت خواهد کرد که این جنایات با حمایت سیاسی، نظامی، مالی دولت ارمنستان و به دستور رهبران نظامی و سیاسی ارمنستان انجام شده است.
وی افزود: «در طول دادگاه ثابت خواهد شد که برای جنایتکاران جنگی پناهگاهی وجود ندارد و روابط بین‌الملل باید توسط قانون و نه با زور و خشونت تنظیم شود.»
سپس کیفرخواست قرائت شد. بر اساس کیفرخواست، با مشارکت مستقیم، به دستور و راهنمایی دولت ارمنستان و نیروهای مسلح آن و با ارائه حمایت مالی، فنی، یک گروه تبهکار در خاک جمهوری آذربایجان تشکیل شده بود.
فعالیت این گروه تبهکار تحت رهبری و با مشارکت مستقیم یا غیرمستقیم رابرت کوچاریان، سرژ سرکیسیان، وازگن مانوکیان، وازگن سرکیسیان، سامول بابایان، ویتالی بالاسانیان، زوری بالایان، سیروان اوهانیان، آرشاویر کارامیان، مونته ملکونیان و دیگران با هدف تجاوز نظامی به جمهوری آذربایجان انجام شد. سپس نقش متهمان آراییک هاروتونیان، آرکادی غوکاسیان، باکو ساهاکیان، داویت ایشخانیان، داوید بابایان، لوون مناتسکانیان و دیگران در ایجاد و فعالیت این سازمان تبهکار بیان شد.
نیکول پاشینیان، نخست‌وزیر ارمنستان اخیراً در مصاحبه‌ای اعلام کرده بود که اطلاعاتی در دست دارند مبنی بر اینکه مقامات جمهوری آذربایجان از «روش‌های ممنوعه و داروهای روان‌گردان» برای اعمال فشار بر رهبران سیاسی و نظامی سابق قره‌باغ استفاده می‌کنند تا اظهارات و شهادت‌هایی مبنی بر تحریک درگیری‌های منطقه‌ای از آن‌ها بگیرند.
فعالان حقوق بشر ارمنستان و سازمان‌های بین‌المللی نیز در مورد اعمال فشار احتمالی بر ارمنی‌های زندانی در جمهوری آذربایجان ابراز نگرانی کرده و تأکید کرده‌اند که دولت الهام علی‌اف حتی با شهروندان خود نیز بارها رفتار غیرانسانی داشته و آن‌ها را شکنجه کرده است.
جلسه دادگاه مقامات سابق قره‌باغ در باکو از 17 ژانویه آغاز شده است. هم‌اکنون 23 مقام ارمنی در زندان‌های جمهوری آذربایجان به سر می‌برند، از جمله 16 نفری که در پی عملیات نظامی جمهوری آذربایجان در قره‌باغ در 19 سپتامبر 2023 بازداشت شده‌اند. 8 نفر از مقامات ارشد ارمنی قره‌باغ نیز در میان بازداشت‌شدگان هستند که با اتهامات سنگینی از جمله تروریسم و تشکیل گروه‌های مسلح غیرقانونی مواجه هستند.
انتهای پیام/

http://www.Azari-Online.ir/fa/News/795320/دادگاه-مقامات-قره‌باغ-در-باکو؛-اتهامات-سنگین-و-تکذیب-شکنجه
بستن   چاپ