پیام آذری
افتتاح بخشی از پروژه آزادراه تبریز مرند
سه شنبه 16 بهمن 1403 - 17:54:50
پیام آذری - تین نیوز |
بخشی از آزادراه تبریز-مرند به طول 24 کیلومتر، 13 پروژه حمل ونقلی، 4 پروژه هواشناسی، 1336 واحد مسکونی حمایتی و 5126 واحد مسکونی روستایی در آذربایجان شرقی به بهره برداری رسید.
به گزارش تین نیوز به نقل از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی ، امروز سه شنبه 16 بهمن با حضور مسعود پزشکیان رییس جمهور، فرزانه صادق وزیر راه و شهرسازی و معاونان و مدیران کل وزارت راه و شهرسازی، پروژه های قابل افتتاح در 13 استان کشور در حوزه مسکن و شهرسازی، حمل و نقل و هواشناسی به بهره برداری رسید.
فاز نخست آزادراه تبریز بازرگان افتتاح شد بخش دیگری از کریدور آزادراهی تهران-مرز بازرگان تکمیل شد آزادراه تبریز-مرند؛ کوتاه ترین مسیر اتصال پایتخت به مرز بازرگان پروژه های حوزه های مسکن، شهرسازی، حمل و نقل و هواشناسی استان آذربایجان شرقی شامل؛ بخشی از آزادراه تبریز-مرند به طول 24 کیلومتر، 13 پروژه حمل ونقلی، 4 پروژه هواشناسی و 1336 واحد مسکونی حمایتی و 5126 واحد مسکونی روستایی با حضور هوشنگ بازوند معاون وزیر و مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیر بناهای حمل و نقل و بهرام سرمست استاندار آذربایجان شرقی در استان افتتاح شد.
سایر پروژه های حمل و نقل و هواشناسی این استان که امروز به بهره برداری رسید عبارت اند از؛ احداث خطوط فرعی شرکت شیرین عسل از ایستگاه دیزج خلیل و شرکت گسترش فولاد شهریار از ایستگاه دیزه رود به طول 5/4 کیلومتر، بهسازی و نوسازی 4 ایستگاه هواشناسی اقلیم شناسی و باران سنجی، رفع 3 نقطه پرتصادف یا حادثه خیز احداث 6 دستگاه پل و ابنیه فنی، اجرای حفاظ بتنی و فلزی جدید به طول 5 کیلومتر، اجرای روشنایی طولی به طول 2 کیلومتر و 2 نقطه روشنایی، روکش آسفالت در محورهای اصلی و شریانی، فرعی و روستایی به طول 455 کیلومتر، ساخت و آسفالت راه جدید روستایی به طول 103 کیلومتر، بهسازی و تعریض محور به طول 5/1 کیلومتر، بازسازی 3 دستگاه ابنیه فنی پل/تونل، خرید و اورهال 81 دستگاه ماشین آلات راهداری،  4دستگاه سامانه هوشمند (دوربین های نظارتی، کنترل سرعت)، 3 باب مجتمع های خدماتی-رفاهی، با مجموع 8394 میلیارد تومان، 1338 واحد مسکونی حمایتی و 5126 واحد مسکونی روستایی با جمع اعتبارات 5848 میلیارد تومان است.
هوشنگ بازوند در این مراسم گفت: با هدف تکمیل کریدورهای ترانزیتی کشور و به مناسبت دهه مبارک فجر، آزادراه تبریز-مرند به طول 24 کیلومتر به ارزش روز 60 هزار میلیارد ریال با حضور رییس جمهور به صورت ویدیو کنفرانسی افتتاح شد.
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه تکمیل و توسعه کریدورهای ترانزیتی به ویژه در بخش آزادراهی نقش بی بدیلی در تسهیل حمل و نقل، کاهش زمان سفر، افزایش ایمنی جاده ها و رونق اقتصادی کشور در سطح ملی و بین المللی دارد، ادامه داد: با توجه به موقعیت استراتژیک ایران در منطقه و عبور کریدورهای شمال-جنوب و شرق به غرب از کشور، احداث آزادراه تبریز-مرند-بازرگان به عنوان بخش مهمی از کریدور آزادراهی شرق به غرب کشور که از گمرک دوغارون در مرز با کشور افغانستان آغاز و پس از عبور از پایتخت به گمرک بازرگان در مرز با کشور ترکیه ختم می شود در دستور کار وزارت راه و شهرسازی قرار گرفته است.
وی ادامه داد: این آزادراه از محورهای پرتردد سفرهای تجاری و تفریحی منطقه به شمار می رود که با توجه به ظرفیت ترانزیت سالانه بیش از 15 میلیون تن بار و 10 میلیون نفر مسافر به منطقه قفقاز و ترکیه، موجب افزایش سهم ایران از این ترانزیت و در نتیجه توسعه همه جانبه کشور می شود.
مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه با اشاره به دستاوردهای بهره برداری از این آزادراه اظهار داشت: ایجاد 980 فرصت شغلی، افزایش سالانه 300 میلیارد ریال رونق اقتصادی به همراه افزایش ایمنی سفر با کاهش 30 نفر کشته و مجروح در حوادث جاده ای و صرفه جویی 9 هزار و 600 میلیارد ریال ناشی از کاهش سوانح جاده ای بخشی از مزایای بهره برداری از آزادراه تبریز-صوفیان است.
بازوند ادامه داد: آزادراه تبریز-مرند با کاهش 14 دقیقه از زمان سفر موجب صرفه جویی 12 هزار میلیارد ریال در سال می شود و با کاهش مصرف سوخت نیز صرفه جویی 41 میلیون لیتر در سال با ارزش ریالی 2 هزار و 460 میلیارد ریال را برای اقتصاد کشور به همراه دارد.
مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه تکمیل کریدورهای آزادراهی را یکی از برنامه های اصلی وزارت راه و شهرسازی اعلام کرد و گفت: کریدورهای آزادراهی به عنوان شریان های اصلی حمل و نقل کشور، علاوه بر تسهیل ارتباطات داخلی، به یکی از ارکان اصلی تجارت بین المللی تبدیل شده اند که توسعه آنها دسترسی سریع و ایمن به بازارهای جهانی را فراهم کرده و به افزایش صادرات و تقویت موقعیت ایران در مسیرهای ترانزیتی منطقه ای کمک می کند.
بازوند همچنین بر اهمیت همکاری با کشورهای همسایه و استفاده از موقعیت ژئوپولیتیکی کشور برای تبدیل شدن به یک هاب ترانزیتی منطقه ای تاکید کرد و افزود: موقعیت استراتژیک ایران در کریدورهای ترانزیتی شرق به غرب و شمال به جنوب، فرصت های فراوانی را برای کشور ایجاد کرده است که با تکمیل آزادراه ها و کریدورهای ترانزیتی، این ظرفیت ها به بهترین نحو ممکن بهره برداری خواهند شد.
معاون وزیر راه و شهرسازی تکمیل کریدورهای آزادراهی را در قالب 7 طرح تشریح کرد و گفت: این کریدورهای شمال-جنوب و شرق به غربی کشور در مجموع 6 هزار و 186 کیلومتر است که در حال حاضر 2 هزار و 836 کیلومتر از آنها به بهره برداری رسیده است، 339 کیلومتر در دست اجرا قرار دارد و برای تکمیل بخش های باقیمانده بیش از 5 میلیون و 300 هزار میلیارد ریال اعتبار مورد نیاز است.
گفتنی است، هم زمان با چهل و ششمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی و در اولین سال دولت چهاردهم، در مجموع بیش از 120 هزار میلیاردتومان پروژه در بخش های مسکن، حمل و نقل و هواشناسی شامل؛ 82 هزار و 590 واحد مسکونی شامل طرح های نهضت ملی مسکن، مسکن حمایتی، شهرهای جدید، بازآفرینی شهری و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با ارزش بیش از 74 هزار میلیارد تومان افتتاح می شود. در بخش حمل ونقل نیز 2 هزار و 250 پروژه در بخش های جاده ای شامل آزادراه، بزرگراه، راه اصلی، رفع نقاط پرحادثه، روکش آسفالت راه های شریانی، راه روستایی، ریلی، فرودگاهی، دریایی و هواشناسی با اعتبار 52 هزار میلیارد تومان افتتاح و به بهره برداری می رسد.

http://www.Azari-Online.ir/fa/News/794099/افتتاح-بخشی-از-پروژه-آزادراه-تبریز-مرند
بستن   چاپ