پیام آذری - به گزارش خبرنگار مهر، موضوع استفاده از هوش مصنوعی در پژوهشهای علمی و انتشار مقالات علمی یکی از پر بحثترین مسائل حوزه پژوهش است. سوالاتی از این قبیل که آیا استفاده از هوش مصنوعی اخلاق نشر را زیر سوال میبرد یا خیر؟ یا تا چه میزان استفاده از هوش مصنوعی در نگارش مقالات قابل قبول است؟ از جمله موضوعاتی هستند که نظرات مختلفی در مورد آن وجود دارد.
برخی نشریات بینالمللی رویکرد سختگیرانهای را در برابر این موضوع اتخاذ کردهاند و برخی نسبت به این موضوع سهلگیرانهتر برخورد میکنند. در گفتگو با دکتر صمد نژاد ابراهیمی؛ مدیرکل دفتر سیاستگذاری و برنامهریزی امور پژوهشی، رویکرد معاونت پژوهشی در برابر این موضوع را جویا شدیم.
دکتر صمد نژاد ابراهیمی در گفتگو با خبرنگار مهر، در مورد استفاده پژوهشگران از هوش مصنوعی گفت: بحث استفاده از هوش مصنوعی در پژوهش یک موضوع جدید و داغ است و نمیتوان برای آن یک نسخه کلی پیچید.
وی از تشکیل کمیتهای ذیل کارگروه وزارتی اخلاق در پژوهش در وزارت علوم برای بررسی استفاده از هوش مصنوعی در این زمینه خبر داد و گفت: در این کمیته بایدها، نبایدها و پیامدهای استفاده از این ابزار مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
مدیرکل دفتر سیاستگذاری و برنامهریزی امور پژوهشی خاطر نشان کرد: خروجی این کمیته یک توصیهنامه خواهد بود که نحوه استفاده پژوهشگران از این ابزار را به پیشنهاد میکند. در سال های آینده که این روشها پختهتر شود، برای آن آییننامه و قانون تدوین خواهد شد.
وی افزود: اتحادیه اروپا و ناشران جهانی نیز در حال حاضر در برابر هوش مصنوعی همین رویکرد را در پیش گرفته و به انتشار توصیهنامه بسنده کردهاند.
به گفته نژاد ابراهیمی؛ در حال حاضر اعضای کمیته انتخاب شدهاند و تلاش می شود تا پایان سال این توصیهنامهها منتشر شوند.
کد خبر 6367285
http://www.Azari-Online.ir/fa/News/793845/آیا-انتشار-مقاله-با-هوش-مصنوعی-تقلب-است؛-وزارت-علوم-تا-پایان-سال-توصیهنامه-میدهد