پیام آذری
سراب خرافات در عصر اطلاعات / از خیابان تا اینستاگرام؛ فالگیران چگونه جیب مردم را خالی می‌کنند؟ +فایل صوتی
سه شنبه 16 بهمن 1403 - 09:06:24
پیام آذری - با وجود پیشرفت علم و فناوری و عصر گسترش اطلاعات و آگاهی در جوامع، همچنان افرادی هستند که برای پیش‌بینی آینده و حل مشکلات مختلف خود به خرافات روی می‌آورند و به رمال‌ها و فالگیر‌ها مراجعه می‌کنند.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، همه ما کنجکاوهستیم که از آینده بدانیم، اما بعضی آنقدر این موضوع را جدی می‌گیرند که در فنجان‌های قهوه و نسخه برخی سودجویان به دنبال اتفاقات آینده و یا راه حل مشکلات خود و حتی دیگران می‌گردند.
اگر چرخی در شهر بزنید، احتمالا با این افراد مواجه می‌شوید و مشاهده می‌کنید که با جملاتی مانند "دستت بده فالت بگیرم"، "طالع بلندی داری"، "پولدار میشی و به مراد دلت می‌رسی"، "سفری در پیش داری" و از این دست جملات درحال کلاه برداری هستند. البته ناگفته نماند که رمالان و فالگیرانی که مبلغ‌های هنگفتی دریافت می‌کنند، اکثرا کنار خیابان نمی‌نشینند و برای اینکه بتوانند با خیالی آسوده به سودجویی خود بپردازند، محلی پر زرق و برق برای کسب و کار خود دست و پا کرده‌اند. با توجه به گسترش فضای مجازی، بسیاری از این کلاهبرداران به صورت مجازی نیز به کلاه برداری می‌پردازند.
رمالی و فالگیری؛ بخت برگشته‌ای که ادعا می‌کند بختتان را باز می‌کند! رمالی و فالگیری به عنوان دو نوع خرافات از دیرباز در جوامع مختلف وجود داشته‌اند و به روش‌های مختلفی برای پیش‌بینی آینده یا فهمیدن وقایع پنهان از آنها استفاده می‌شود. این نوع اعتقادات که در بسیاری از فرهنگ‌ها رواج دارند، شامل استفاده از ابزار‌هایی مانند کارت‌های تاروت، خطوط دست، کریستال‌ها و آینه‌های کریستالی و... هستند. این روش‌ها معمولاً توسط افرادی که به عنوان رمال یا فالگیر شناخته می‌شوند، انجام می‌شود و ادعا می‌کنند که می‌توانند اطلاعاتی در مورد آینده یا زندگی شخصی افراد بدهند و یا مشکلی را حل کنند.
کارت‌های تاروت یکی از ابزار‌های مشهور فالگیری هستند که دارای نماد‌ها و تصاویر مختلفی می‌باشند. هر کارت دارای معنای خاصی است و ترکیب آنها می‌تواند به فهم وقایع آینده کمک کند. خواندن خطوط دست نیز یکی از قدیمی‌ترین روش‌های پیش‌بینی است که بر اساس بررسی خطوط و شکل‌های مختلف در کف دست انجام می‌شود.
این خطوط به عناصری از زندگی شخص اشاره دارند و توسط فالگیر‌ها تفسیر می‌شوند.کریستال‌ها و سنگ‌ها نیز ابزار‌هایی هستند که در رمالی و فالگیری مورد استفاده قرار می‌گیرند. از نظر این کلاهبرداران این سنگ‌ها به دلیل خواص انرژی‌بخشی و ارتباط با عناصر مختلف مانند زمین، هوا، استفاده از آینه‌ها و گوی‌های کریستالی نیز یکی دیگر از روش‌های معمول برای پیش‌بینی آینده است.
رمال‌ها با تمرکز بر این ابزار‌ها به ظاهر سعی می‌کنند تصاویری از آینده ببینند و اطلاعات پنهان را آشکار کنند.با وجود اینکه این روش‌ها علمی نیستند و بیشتر بر اساس تجربیات شخصی و داستان‌های محلی هستند، اما هنوز هم بسیاری از مردم به آنها اعتقاد دارند و از آنها استفاده می‌کنند. افراد در زمان‌هایی که با مشکلات و چالش‌های زیادی رو‌به‌رو هستند، به دنبال جواب‌ها و راه‌حل‌هایی هستند که بتواند آنها را از نگرانی و اضطراب خلاص کند. این نوع خرافات معمولاً به ایجاد احساس امنیت و راحتی در افراد کمک می‌کنند. درواقع افراد بخت برگشته و کلاهبردار ادعا می‌کنند می‌توانند بخت شما را باز کنند!
کلاهبرداری های میلیونی و میلیاردی با گسترش فضای مجازی این کلاه برداران بساط خود را در تلگرام، اینستاگرام، هاوس و... نیز پهن کرده و از طعمه‌های خود مبلغ‌های میلیونی و حتی میلیاردی به جیب میزنند.برای مثال؛ درسال 1401، در پی شکایات تعدادی از شهروندان مبنی بر کلاهبرداری با ترفند‌های فالگیری و رمالی در شبکه اجتماعی اینستاگرام، پرونده‌ای در دستور کار پلیس فتا فارس قرار گرفت.
شاکیان گزارش کردند که با آگهی‌هایی با عناوین رمال و دعانویس در اینستاگرام مواجه شده و پس از تماس با فرد تبلیغ‌کننده، مبلغی به حساب او واریز کرده‌اند. اما پس از انتقال وجه، فرد مورد نظر دیگر پاسخگو نبوده است.کارشناسان با اقدامات فنی و تحقیقات پلیسی متوجه شدند که متهم در استان البرز حضور دارد و با اخذ نیابت قضائی و همکاری پلیس البرز، موفق شدند او را در یکی از محله‌ها شناسایی و دستگیر کنند.
در بازرسی از منزل متهم، 97 هزار دلار، 40 سکه طلا و مقدار زیادی جواهرات که از طریق کلاهبرداری به دست آمده بود، کشف و ضبط شد. طبق ارزیابی کارشناسان، ارزش اموال مکشوفه حدود 60 میلیارد ریال برآورد شده است.رمالی و فالگیری یکی از شیوه‌های کلاهبرداری‌های میلیونی و میلیاردی است که در آن افراد با ظاهری دلسوز و فریبنده ادعای توانایی‌های ماوراءالطبیعه و پیش‌بینی آینده، مبالغ هنگفتی از مردم دریافت می‌کنند.
این افراد ادعا می‌کنند می‌توانند بخت شما را باز کنند، یا حتی بخت دشمن شما را ببندند، معشوق شما را برگردانند، شما را به ثروت برسانند و.... این افراد با استفاده از تکنیک‌های مختلف، از جمله پیش‌بینی‌های عمومی و مبهم، روان‌شناسی معکوس سعی در جلب اعتماد مخاطبان خود دارند.در کشورمان، رمالی و فالگیری به عنوان جرم شناخته می‌شود و مجازات‌هایی برای آن تعیین شده است.
بر اساس قانون مجازات اسلامی، هرگونه اغفال دیگران و توسل به وسایل متقلبانه جرم محسوب می‌شود و رمالی و فالگیری نیز به عنوان کلاه‌برداری مطرح می‌گردد. این افراد معمولاً با استفاده از روش‌های متقلبانه، اطلاعات شخصی مخاطبان را جمع‌آوری کرده و به ظاهر پیش‌بینی‌های دقیقی ارائه می‌دهند تا بتوانند مبالغ زیادی را به دست آورند.در برخی موارد، این کلاه‌برداران با ادعای توانایی‌های خاص، مانند بازگرداندن معشوق از دست رفته یا حل مشکلات خانوادگی، مبالغ هنگفتی از قربانیان خود دریافت می‌کنند. این نوع کلاه‌برداری‌ها می‌تواند خسارات مالی و روحی جدی به قربانیان وارد کند و بهترین راه مقابله با آنها، آگاهی و عدم اعتماد به افرادی است که ادعا‌های غیرقابل اثبات دارند.
خبرنگار ما در یک مکالمه تلفنی با یکی از این کلاهبرداران به گفت‌وگو پرداخته است. فایل صوتی این مکالمه برای شما قرار داده شده است تا به جزئیات این مکالمه پی ببرید و از نحوه عملکرد این کلاهبرداران آگاه شوید:
کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

http://www.Azari-Online.ir/fa/News/793833/سراب-خرافات-در-عصر-اطلاعات---از-خیابان-تا-اینستاگرام؛-فالگیران-چگونه-جیب-مردم-را-خالی-می‌کنند؟--فایل-صوتی
بستن   چاپ