پیام آذری
پاشنه‌های ترک‌خورده، خداحافظ! | راهنمای جامع درمان ترک پاشنه پا
شنبه 13 بهمن 1403 - 17:26:53
پیام آذری - یکی از مشکلات رایج پا است که هرکس در طول زندگی کم و بیش با آن دست و پنجه نرم می‌کند. یک نظرسنجی جدید در آمریکا نشان داد که 20 درصد از بزرگسالان در این کشور دچار ترک پاشنه پا هستند. این بیماری پوستی در تمام رده‌های سنی رخ می‌دهد اما این طور که از شواهد پیداست، خانم‌ها بیشتر از آقایان در معرض ابتلا به ترک‌ پا قرار دارند.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
برای درمان خشکی کف پا باید ابتدا دلایل ایجاد آن را بشناسیم. علت ترک پاشنه پا مختلف است؛ از بیماری‌های قارچی و کمبود آب و زیاد شستن پا گرفته تا عوارض افزایش وزن و دیابت. علت ترک پاشنه پا چیست؟
هنگامی که پوستِ حساس و آسیب‌ پذیر کف پا و پاشنه‌ بسیار خشک می‌شوند، ترک‌های دردناکی به نام شقاق را در پاشنه پا ایجاد می‌کنند. این عارضه باعث احساس ناخوشایندی در پاها می‌شود. در این حالت پوست پاشنه پا ضخیم و پوسته پوسته شده و پینه‌های قهوه‌ای و زرد رنگی را در اطراف لبه‌های پاشنه ایجاد می‌کند.
معمولا تنها مشکلی که ترک پاشنه برای افراد ایجاد می‌کند، ظاهر ناخوشایند آن است، اما همین ترک‌های به ظاهر بی‌خطر به باکتری‌ها و ویروس‌ها اجازه ورود به بدن را می‌دهند و منجر به عفونت و بیماری در افراد می‌شوند. ترک‌ها عموما به دلیل نبود رطوبت کافی در پاها ایجاد می‌شوند که ممکن است زخم شده و حتی خونریزی کنند!
ترک پا می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد که رایج‌ترین آنها عبارتند از: عفونت قارچی
یکی از عمده‌ترین دلایل پوسته پوسته شدن پاها عفونت‌های قارچی است. در بیشتر مواقع، عفونت قارچی خود را به شکل پوسته پوسته شدن نشان می‌دهد و فرد مبتلا احساس خارش نمی‌کند. بنابراین متوجه نمی‌شود که مشکل عفونت قارچی است.
پس اگر پوستتان ناگهان شروع به خشک شدن کرد، بهتر است تا دیر نشده خیلی سریع آن را چک کنید. اگر پوست دچار عفونت قارچی شود می‌تواند خیلی ساده ناخن‌های پا را نیز مبتلا کند.
در چنین شرایطی خلاص شدن از عفونت بسیار دشوار می‌شود. عفونت قارچی، پوست ناخن را عفونی می‌کند و وقتی پوست خوب می‌شود، دوباره ناخن پوست را عفونی می‌کند و این چرخه ادامه پیدا خواهد کرد. ورزش سنگین
عرق کردن و شرایط مرطوب معمولا باعث عفونت پاها شده که منجر به پوسته پوسته شدن پا می‌شود. این یعنی ممکن است ورزشتان باعث چنین اتفاقی برای پاها شده باشد. اگر با پای برهنه ورزش کنید و یا از وسایل یوگای شخصی دیگر استفاده کنید ممکن است به سادگی گرفتار این عفونت‌ها شوید. اگزما
اگزما مشکل پوستی است که خود را با پوسته شدن سطح پوست نشان می‌دهد. اگزما می‌تواند باعث خارش، خشکی و پوسته شدن در سراسر بدن شود و این شامل کفِ پاها نیز می‌باشد.
با اینکه بیشتر افراد در دوران کودکی، اگزما را تجربه می‌کنند اما ممکن است در دوران بزرگسالی نیز دچارش شوید. خوشبختانه درمان های موضعی فراوانی وجود دارد که بدون نیاز به نسخه می‌توانید از داروخانه‌ها تهیه کنید.
دیگر عوامل ایجاد ترک پا عبارتند از: هوای سرد زمستان جابجایی فصل‌ها کم‌آبی بدن یا عدم نوشیدن آب کافی مرطوب نبودن پاها دیگر مشکلات پوستی کم کاری تیروئید و به هم ریختن تعادل هورمونی بدن گرفتن دوش بسیار داغ خیساندن پاها به مدت طولانی در آب مخصوصا آب داغ استفاده از صابون‌های ناسازگار با پوست فرد شستشوی بیش از اندازه پاها تغذیه نامناسب درماتوز کف پا (نوعی بیماری شایع پوستی در کودکان و بزرگسالان) عفونت قارچی خار پاشنه (ایجاد شدن نوعی برآمدگی در قسمت پایینی پاشنه پا) صاف بودن کف پا سندروم شوگرن (بیماری مزمنی که مانع از تولید رطوبت طبیعی پوست می‌شود.) دیابت
به صورت کلی می‌توان گفت که شکاف و ترک پاشنه پا زمانی رخ می‌دهد که پوست فرد رطوبت خود را از دست می‌دهد، بنابراین، پوست خشک شده و به دنبال آن ترک می‌خورد. چه بیماری‌هایی موجب ترک پا می‌شوند؟
جالب است بدانید که دو عامل خطرناک در به وجود آمدن ترک پاشنه پا چاقی و دیابت است: افراد دیابتی اغلب ترک پاشنه پا را تجربه می‌کنند؛ چرا که آسیب به اعصاب پا در اثر عدم کنترل قند خون منجر به خشکی پوست و ترک خوردن می‌شود. یک تحقیق گسترده در آمریکا نشان داد که افراد مبتلا به دیابت بیشتر از افراد غیر دیابتی در معرض عفونت‌های ناشی از ترک پاشنه پا قرار دارند. از این رو، اگر دیابتی هستید، به طور مکرر برای معاینه پاهای خود به پزشک مراجعه کنید. چاقی نیز احتمال ترک پاشنه پا را افزایش می‌دهد؛ چرا که فرد چاق فشار بیشتری به کف پای خود وارد می‌کند و همین مسئله ترک‌ها را بزرگ‌تر و بیشتر می‌کند. همان‌طور که گفتیم، پوست خشک قادر به تحمل فشار زیاد و انعطاف کافی نسبت به تغییرات نیست. چگونه از ترک پا جلوگیری کنیم؟
یکی از روش‌های مناسب برای پیشگیری از ترک پا این است که مراقب پاهای خودتان باشید و از انجام کارهایی که باعث خشک شدن پوست کف پا می‌شود اجتناب کنید.
در اکثر مواقع اگر ترک پا در زمان مناسب تشخیص داده شود، عواقب جدی یا نگران کننده‌ای را برای شما به وجود نخواهد آورد. از این رو، متخصصان پوست توصیه می‌کنند که قبل از اینکه دچار این عارضه شوید، برای سلامت پاهای خود بیشتر وقت بگذارید: 3.1استفاده از یک کفش مناسب
سعی کنید کفش‌هایی را پیدا کنید که برای پاشنه پای شما مناسب باشند. در صورت امکان، از کفش‌های بسته به خصوص در فصل زمستان استفاده کنید و کفش‌هایی با پاشنه محکم و پهن بپوشید که از پاشنه‌های پای شما محافظت کنند.
شتن بدن خود تا حد زیادی به تسکین پوست خشک یا ترک خورده کمک می‌کند. حتی اگر مصرف آب را در طول روز فراموش می‌کنید از هشدار یا ردیاب برای یادآوری کمک بگیرید.
به علاوه، بطری‌های آب عایق که همیشه نوشیدنی شما را سرد نگه می‌دارد، هیچ‌ وقت شما را از نوشیدن یک لیوان آب خنک و دلچسب ناامید نخواهد کرد.”

http://www.Azari-Online.ir/fa/News/792666/پاشنه‌های-ترک‌خورده،-خداحافظ!-|-راهنمای-جامع-درمان-ترک-پاشنه-پا
بستن   چاپ