پیام آذری
برای بازسازی غزه چند میلیارد دلار پول لازم است؟
شنبه 6 بهمن 1403 - 07:54:25
پیام آذری - به گزارش منیبان،‌ این نشریه صهیونیستی به تلاش‌های اقتصادی عظیمی که برای بازسازی غزه نیاز است پرداخت و سؤالاتی را درباره مرحله‌ای که بازسازی غزه شروع خواهد شد، حجم مشارکت رژیم صهیونیستی در مقایسه با تلاش‌های بین‌المللی، طرفی که هزینه بازسازی را پرداخت خواهد کرد، نحوه مشارکت تشکیلات خودگردان فلسطین بی‌پول همزمان با تداوم حاکمیت حماس در غزه و نیز نوع مکانیزمی که برای بررسی کیفیت و کمیت کالاها و مواد خامی که قرار است وارد غزه شود، مطرح کرد.
نشریه «گلوبز» رژیم صهیونیستی در مقاله‌ای نوشت، آمریکا به منظور بازسازی غزه در حال بررسی گزینه اسکان ساکنان این باریکه است و طبق گزارش شبکه خبری «ان‌بی‌سی»، اندونزی کشوری است که به صورت موقت ساکنان غزه را اسکان می‌دهد اما فلسطینی‌ها در اجرای چنین ایده‌ای تردید دارند. آنها می‌ترسند این نخستین گام در روند کوچ اجباری آنها از غزه باشد.
در مقاله گلوبز گزارش شده است سازمان ملل هزینه بازسازی نوار غزه را 80 میلیارد دلار تخمین می‌زند. این رقم 25 برابر هزینه بازسازی این باریکه پس از عملیات «صخره سخت» در سال 2014 است. دلیل این هزینه بالا به طور مشخص، تخریب 69 درصد از ساختمان‌های غزه (بیش از 170 هزار ساختمان) یعنی حدود 90 درصد واحدهای مسکونی است.
حتی قبل از بازسازی، لازم است 42 میلیون تُن آوار برجای مانده از حملات هوایی، برداشته شوند و احتمال می‌رود خود این عملیات 1.2 میلیارد دلار هزینه داشته باشد. سازمان ملل آوریل 2024 تخمین زد آواربرداری در غزه 14 سال طول بکشد.
براساس آمارهای فلسطین که رویترز آنها را منتشر کرده است از مجموع 36 بیمارستان در غزه، تنها 17 بیمارستان فعال هستند. با توجه به این موضوع، سازمان جهانی بهداشت تخمین زد در پنج تا هفت سال آینده 10 میلیارد دلار برای مرمت زیرساخت‌های بهداشتی نیاز است. علاوه بر آن، 135 مدرسه و دانشگاه، 823 مسجد، بیش از 200 مؤسسه دولتی و 80 تا 90 درصد از اموال کشاورزی در جنگ غزه تخریب شده‌اند.
مقاله منتشر شده در گلوبز به وضعیت ناپایدار اقتصادی پرداخته و نوشت با وجود چالش‌های اقتصادی مختلفی که پیش روی تشکیلات خودگردان فلسطین قرار دارد اما رام‌الله اعلام کرده با هماهنگی شهرداری غزه و جبالیا و همکاری با کمیته عربی و بین‌المللی برای بازسازی غزه، تمامی اقدامات را برای برعهده گرفتن مسؤولیت کامل در نوار غزه از جمله اقدامات اولیه برای بازگرداندن خدمات اولیه مانند آب و برق را تکمیل کرده است. از سوی دیگر، این نکته نیز حائز اهمیت است که تشکیلات خودگردان فلسطین طرف توافق آتش‌بس نیست و به آن وعده داده نشده است که کنترل غزه را به دست بگیرد.
این مقاله سؤالات جدی در مورد جانشین «محمود عباس» رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین که در سن 89 سالگی قرار دارد مطرح کرد و اینکه آزادی اسرای فلسطینی از جمله «مروان البرغوثی» در چارچوب توافق تبادل اسرا میان حماس و رژیم صهیونیستی ممکن است معادله را تغییر دهد زیرا علاوه بر محبوبیت روزافزون حماس هم در غزه و هم در کرانه باختری، البرغوثی از محبوبیت مردمی بالایی برخوردار است.
جدای از این مقاله، قاهره سه ماه قبل از برقراری آتش‌بس در غزه به دنبال حمایت از رایزنی‌های بین جنبش‌های فتح و حماس برای تشکیل کمیته‌ای به نام «کمیته پشتیبانی اجتماعی» برای اداره نوار غزه در مرحله پس از جنگ بود تا با تشکیل این کمیته به رژیم صهیونیستی اجازه سنگ‌اندازی در برابر بازسازی غزه را ندهد که با حضور حماس در غزه مخصوصا پس از پیروزی که در این جنگ به دست آورده است، مخالف است. اگر تشکیلات با تشکیل کمیته موافقت کنند، قاهره مانع سیاسی بر سر راه بازسازی را رفع می‌کند.
منبع: ایسنا

http://www.Azari-Online.ir/fa/News/789208/برای-بازسازی-غزه-چند-میلیارد-دلار-پول-لازم-است؟
بستن   چاپ