پیام آذری - باغداران پرتقال در لنگرود از عدم حمایت مسئولان گلایه دارند؛ آنها میگوینده درست نیست که کشاورز هم دغدغه تولید و هم دغدغه فروش را داشته باشد. - اخبار استانها -
به گزارش خبرگزاری تسنیم از لنگرود، نخستین جشنواره پرتقال به شکرانه کاشت و برداشت این محصول در روستای پرشکوه بخش کومله در شهرستان لنگرود برگزار شد، این جشنواره که دارای بخشهای مختلفی بود حدود بیست غرفه نیز برپا شده بود که کشاورزان و تولیدکنندگان صنایع دستی، حاصل دست و زحمات خود را برای عموم به نمایش گذاشته بودند.
محسن کشاورز بخشدار کومله در گفت وگو با خبرنگار تسنیم با بیان اینکه در روستای پرشکوه حدود چهارصد هکتار برای کاشت مرکبات وجود دارد، اظهار کرد: از این میزان سالانه 150 تن مرکبات برداشت میشود که به شکرانه این نعمت الهی برای نخستین بار این جشنواره برگزار شده است.
وی با بیان اینکه روستای پرشکوه را به پرتقال میشناسند، گفت: این جشنوارهها میتواند علاوه بر معرفی ظرفیتها و تولیدات روستاها، موجب احیای سنت و آئینهای ملی و بومی ما شود که تلاش میکنیم این مراسم در سالهای بعد با برنامه ریزی بیشتر و بهتری برگزار شود.
ولی جهانی مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گیلان نیز با بیان اینکه سالانه سه جشنواره بهارنارنج در کومله، پنیرخیکی در اطاقور و پرتقال در روستای پرشکوه شهرستان لنگرود برگزار میشود، اظهار کرد: با پریایی این جشنواره ها، رونق اقتصادی و گردشگری را درنظر داریم که در حاشیه این جشنوارهها، غرفههای صنایع دستی و تولیدات دامی و کشاورزی نیز عرضه میشود که مورد استقبال تولیدکنندگان قرار گفته و مردم نیز به صورت مستقیم میتوانند محصولات ارگانیک و تولیدی حاصل دست کشاورزان و بانوان را خریداری کنند.
یکی از غرفهداران نیز با بیان اینکه شغل ما کشاورزی است و پدرم نیز به کاشت و برداشت پرتقال و مرکبات مشغول بود، میگوید ارزش غذایی پرتقال بسیار زیاد است ولی در زمینه اقتصادی برای کشاورزان به صرفه نیست و هزینه نگهداری تا زمان برداشت پرتقال برای کشاورز حدود 10 تا 12 هزار تومان است ولی در زمان فروش با مشکل مواجه بوده و مجبور است به مبلغ تولید، محصولش برداشت شدهاش را بفروشد تا حداقل ضرر نکند.
بانوی کشاورز دیگر نیز که در غرفه خود به فروش پرتقال و مرکبات مشغول بود، میگوید یکی از دغدغههای اصلی ما فروش پرتقال است و بعد از زمان برداشت محصول، دغدغه فروش محصول را داریم و درست نیست که کشاورز هم دغدغه تولید را داشته باشد و هم در زمان فروش با مشکلاتش دست و پنجه نرم کند.
این بانوی کشاورز از مسئولان خواست با توجه به ظرفیت روستای پرشکوه در تولید مرکبات و پرتقال، مکانی را برای عرضه این محسول پرارزش و ارگانیک در نظر بگیرند.
براری یکی از بانوان لنگرودی است که حدود پنج سال در زمینه صنایع دستی فعالیت میکند و میگوید که تولیدات وی شامل انواع بافتهای سنتی است که با شاگردان خود تولیدکرده و در مرکز فروش خود عرضه میکند.
یکی دیگر از تولیدکنندگان نیز میگوید که در کنار تولید محوصلات سنتی، به ارائه آموزش به علاق مندان میپردازند و یکیزا دغدغههایش نیز این بود که مسئولان بتوانند مکانی را به عنوان مکان ثابت عرضه محصولات صنایع دستی درنظر بگیرند و از این طریق از تولیدکنندگان حمایت بیشتری کنند.
.
انتهای پیام/
http://www.Azari-Online.ir/fa/News/785760/تناقض-تلخ-در-بازار-پرتقال--فروش-محصول-کیلویی-12-هزار-تومان