پیام آذری
مادری اصالتی محوری در تمدن بشری دارد
جمعه 30 آذر 1403 - 15:21:07
خبرگزاری مهر - اردبیل
پیام آذری - اصلاندوز ـ امام جمعه اصلاندوز گفت: مادر شدن و مادر بودن اصالتی محوری و اهمیت ویژه ای در تمدن بشری و زندگی فردی و اجتماعی همه انسان ها دارد.

به گزارش خبرنگار مهر ، حجت‌الاسلام محمد جعفرزاده در خطبه‌های این هفته نماز جمعه با تبریک ولادت حضرت زهرا ( س) و روز زن به بانوان محترم اظهار کرد: بر اساس روایات متعدد اسلامی، عاص بن وائل ، پدر عمرو عاص که از بزرگان مشرکان مکه بود، پس از آنکه پسران پیامبر خدا ( ص) از دنیا رفتند و آن حضرت دیگر پسری نداشت از روی طعنه و زخم‌زبان آن حضرت را ابتر و بدون دنباله خواند. خداوند برای تسلی خاطر پیامبر و پاسخ به این سخن نابجا سوره کوثر را نازل فرمود و ناکام‌بودن دشمنان و دوام و بقای نسل و فکر پیامبر را خبر داد.
وی ادامه داد: مانند دو سوره ضحی و شرح روی سخن در تمام این سوره شخص مبارک پیامبر اعظم (ص) است. یکی از اهداف مهم هر سه سوره ( ضحی ، شرح و کوثر) تسلی خاطر نازنین آن حضرت در برابر انبوه حوادث دردناک و زخم‌زبان‌های مکرر دشمنان است. بنابراین سوره کوثر، سوره‌ی: اول، تسلی (آرامش‌بخش)، دوم، بشارت (امیدآفرین) و سوم ابطال المکر (دشمن‌ستیز، بصیرت آور ) را شامل می‌شود.
رئیس شورای فرهنگ عمومی اصلاندوز با تبیین رسالت راهبردی مادری خاطرنشان کرد: مادر شدن و مادر بودن اصالت محوری و اهمیت ویژه‌ای در تمدن بشری و زندگی فردی و اجتماعی همه انسان‌ها دارد. هر چند در نظام خلقت احسن الهی، نقش مادری برای بانوان مقدر شده است ولی این نقش به قدری عظیم و اساسی است که شکوهمندترین نظام حیات بشر یعنی خانواده این نقش را در خود نهادینه کرده است.
وی افزود: روز مادر نه‌تنها فرصتی برای جشن و شادی است بلکه به ما یادآوری می‌کند که مادران چه نقش مهمی در زندگی ما و جامعه دارند و شایسته‌ی قدردانی و احترام هستند و برخی از جنبه‌های اهمیت روز مادر عبارتند از: قدردانی از مادران، تأکید بر نقش مادر، تقویت روابط خانوادگی، آگاهی‌بخشی، توسعه فرهنگی و اجتماعی، جلب توجه به حقوق مادران و...
وی ادامه داد: میلاد مبارک حضرت صدیقه طاهره (س) و روز مادر، فرصت مناسبی برای گفتمان‌سازی موضوع مهم «خانواده و جمعیت» و تقویت انگاره‌های مطلوب و اصلاح باورهای آسیب‌زا پیرامون مسئله مادری و خانواده است.
امام جمعه اصلاندوز در بخش دیگری از خطبه با ارائه تحلیلی مبنی بر اینکه آیا تجربه شکست‌خورده لیبی، آینده مردم سوریه خواهد بود؟ تصریح کرد: لیبی در دوران قذافی شاهد دیکتاتوری و وضعیت بسته سیاسی بود و سرکوب و خفقان در این کشور وجود داشت، مردم لیبی به امید ایجاد حکومتی دموکراتیک دست به قیام علیه نظام قذافی زدند و غرب نیز با هدف تغییر نظام لیبی در بحران داخلی این کشور مداخله کرد. اگرچه غرب به رهبری فرانسه در سال 2011 در پرتو قطعنامه 1973 شورای امنیت سازمان ملل متحد در انقلاب مردم لیبی مداخله کرد و ناتو به بهانه اصل «مسئولیت برای حمایت» وارد لیبی شد، اما حقوق بشر بهانه مداخله بود.
جعفرزاده با بیان اینکه براندازی نظام معمر قذافی و ایجاد وضعیت «بی‌دولتی» هدف اصلی مداخله ناتو در لیبی بود افزود: لیبی امروز که چشم‌اندازی برای صلح و شکل‌گیری دولت ملی واحد در آن دیده نمی‌شود به مدلی برای کشورهایی تبدیل شده است که با سرنگونی حکومت‌ها و مداخله خارجی مواجه می‌شوند و قربانیان اصلی این وضعیت نیز مردم و غیرنظامیان هستند.
خطیب جمعه اصلاندوز عنوان کرد: در شرایط کنونی نیز بسیاری از مدل لیبی به عنوان محتمل‌ترین مدل برای آینده سوریه نام می‌برند، چرا که در درجه اول گروهی تروریستی رهبری مخالفان را بر عهده گرفته است و علاوه بر این گروه‌های مخالف با یکدیگر به شدت اختلافات اساسی دارند و در ادامه ممکن است وارد جنگ قدرت شوند و همچنین کشورهای خارجی به عنوان مهمترین متغیر در پیروزی علیه نظام بشار اسد مطرح است و همه این عوامل به این معناست که سوریه در دالانی از ابهام فرو رفته که بسیار بعید است آینده‌ای روشن داشته باشد.
وی در ادامه با تاکید بر تحلیل مردم‌پایه از وضعیت منطقه خاطرنشان کرد: «مناطق تصرف‌شده‌ی سوریه به وسیله‌ی جوانان غیور سوری آزاد خواهد شد و شک نکنید این اتّفاق خواهد افتاد» این جمله رهبر معظم انقلاب هم فهم منطقه است و هم نشان دادن مسیر راه جبهه مقاومت، این رویکرد و فهم از آینده منطقه یک مؤلفه بسیار مهم را به نمایش می‌گذارد و آن توجه به یکی از اصلی‌ترین مؤلفه‌های قدرت یعنی «نقش مردم» است.
جعفرزاده گفت: یکی از اهداف مهم رژیم صهیونیستی در حذف بشار اسد و سوریه از پازل محور مقاومت قطع مسیر ارتباطی حزب‌الله با ایران بوده است و مسیر سوریه شاید راحت‌ترین مسیر ارتباطی بوده است، اما تنها مسیر ایران برای ارتباط با سوریه نیست و ایران و حزب‌الله ارتباط خود را از مسیرهای جایگزین ایجاد خواهند کرد و قدرت اصلی حزب‌الله مردمی‌بودن آن است و حزب‌الله ریشه در خانواده‌های لبنانی دارد و این علاقه قلبی حتی از مرزهای دینی و اعتقادی نیز عبور کرده است.
خطیب جمعه اصلاندوز با بیان اینکه یکی از گام‌های بعدی جریان صهیونیسم و آتش‌افروز منطقه می‌تواند عراق و یمن باشد، اما چقدر این تحولات با وضعیت سوریه قابل قیاس است؟ افزود: عراق و یمن، از این جهت قابل قیاس با سوریه نیستند چون مؤلفه «مردم» در حکومت این دو کشور نقش اساسی دارد و پارلمان عراق، دولت عراق، مرجعیت عراق، نیروهای نظامی این کشور همه در راستای یک جریان مردمی قدرت گرفته‌اند و به طور طبیعی حکومت عراق دارای یک پشتوانه مردمی است و یمن نیز به همین نحو است و یک کشور انقلابی است که به تازگی از یوغ یک دیکتاتور وابسته به جریانات غربی رها شده است.
رئیس شورای فرهنگ عمومی اصلاندوز با اشاره به فصل سرما و همچنین قطعی‌های برق خاطرنشان کرد: از مردم شریف اصلاندوز استدعا دارم که برای رعایت حال سایر هموطنان در صرفه‌جویی انرژی دقت بیشتری را اعمال بفرمایند و این موضوع محقق نمی‌شود جز با فرهنگ سازی.
وی ادامه داد: یکی از نعمت‌های الهی انرژی و مواد سوختی مانند برق، گاز، نفت، بنزین و… است و تا آنجا که به بیان روایات مایه‌ی قوام زندگی و معیشت دنیوی است و در مصرف برق که از نعمت‌های بزرگ مادی است، صرفه‌جویی بسیار شایسته و بایسته صورت گیرد و باید به اندازه نیاز از آن بهره‌گیری کرد و همچنین در زمان‌هایی که نیازی به نور برق نیست و از آن بهره نگیرند؛ روشن کردن بیش از نیاز چراغ ضایع کردن مال است، امام صادق (علیه السلام) فرمود: «دعای کسی که مال خود را ضایع و فاسد کند و از خدا روزی بطلبد، پذیرفته نمی‌شود.»
امام جمعه اصلاندوز در پایان ضمن تبریک انتصاب سردار مولانوری به عنوان فرماندهی حفاظت هواپیمایی گفت: به تمام عزیزانی که در این حوزه زحمت می‌کشند خدا قوت می‌گوئیم و برای تمام زحمت‌کشان این عرصه آرزوی توفیق داریم و این انتصاب ارزشمند و فرخنده را نیز به فال نیک می‌گیریم و امیدواریم از این ظرفیت برای ترمیم و تسهیل رفع دغدغه‌های این عرصه در سطح استان اردبیل نیز بتوانیم بهره لازم را ببریم.

http://www.Azari-Online.ir/fa/News/772148/مادری-اصالتی-محوری-در-تمدن-بشری-دارد
بستن   چاپ