پیام آذری
چالش پارلمان شهری تبریز با احداث بزرگترین ورزشگاه سرپوشیده
سه شنبه 13 آذر 1403 - 20:27:32
پیام آذری - لایحه پروژه احداث ورزشگاه سرپوشیده 15 هزار نفری در کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تبریز بررسی شد. - اخبار استانها -
به‌ گزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز، یک‌صد و چهارمین جلسه کمیسیون برنامه و بودجه در ساختمان شورا با حضور علی نوای باغبان رئیس، احد صادقی دبیر و اسماعیل چمنی عضو این کمیسیون برگزار شد و در این جلسه لایحه شهرداری در خصوص احداث باشگاه ورزشی 15 هزار نفری توسط قرارگاه خاتم بررسی شد.
علی نوای باغبان، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تبریز در این خصوص، گفت: مسئله زمین این مجموعه ورزشی باید مورد توافق باشد و با توجه به این‌که قرارگاه خاتم پیمانکار این پروژه است، ترک تشریفات در واگذاری موردی ندارد.
چرایی اخذ مجوز مجدد از شورا بیان شود
وی ادامه داد: این موضوع در ردیف بودجه پیش‌بینی شده و از این جهت نیز موردی نداشته و از سوی شهرداری، جهت آغاز مراحل اجرایی مجدد مطرح شده است و در صورتی‌ که طرح مجدد آن دلیل خاصی دارد باید بیان شود که برای چه مجوز اخذ می‌شود.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تبریز با اشاره به اینکه انجام دادن پروژه‌های بزرگ، هنر بزرگی است، گفت: این پروژه، یکی از اتفاقات شاخص در تاریخ تبریز است که اختیار عملیاتی کردن این اقدام بزرگ از سوی شورای شهر به شهردار داده می‌شود.
باغبان ادامه داد: این اقدام بزرگ و شاخص، تبعاتی نیز خواهد داشت و به همین جهت، تمام ابعاد آن باید شفاف و مشخص شود.
وی با اشاره به اینکه شهرداری تبریز، اولین سازمانی است که در پی مدیریت واحد شهری است، گفت: شهرداری تبریز محور مدیریت واحد شهری است و منطق حکم می‌کند شهرداری تبریز به چنین مسائلی ورود کند.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تبریز، گفت: پس از اجرایی شدن چنین پروژه‌هایی، بازگشت سرمایه مطرح است که با ایجاد آن، توجه به تبریز بیشتر خواهد شد و سرمایه‌گذاری صورت‌گرفته، به‌صورت غیرمستقیم بازخواهد گشت و جایگاه تبریز را ارتقا خواهد داد.
باغبان با اشاره به نقش قرارگاه خاتم در اجرای این عملیات عمرانی بزرگ، گفت: قرارگاه خاتم، هم پیمانکار است و هم پیمانکارانی دارد؛ 200 دستگاه ماشین‌آلات سنگین دارد و نیازی به اجاره از شرکت‌های عمرانی و خدماتی دیگر ندارد و در اجرای پروژه ممکن است مشاوران و پیمانکارانی نیز داشته باشد.
وی بیان کرد: ابعاد بودجه‌ای 265 میلیارد تومانی برای سال جاری پیش‌بینی شده و پس از آن هر سال هزار میلیارد باید در توجیه بودجه دیده شود.
مستندات خط آهن در این منطقه لحاظ شود
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تبریز عنوان کرد: مستندات خط آهن در این منطقه باید لحاظ شود و برای اجرای این پروژه طی چند سال، پیش‌بینی بودجه پیش‌شرط صورت بگیرد.
باغبان با اشاره به این‌ که تعدیل هزینه مطرح شده برای این پروژه، هرینه‌ها را چند برابر می‌کند، گفت: توضیحاتی در این خصوص چرایی اجرای این پروژه توسط قرارگاه خاتم و قدر مسلم غیرنقدی باید در صحن شورا ارائه شده و توسط اعضا رأی‌گیری شود چراکه این لایحه با نظر دو عضو مخالف حاضر در کمیسیون و بنده به عنوان موافق به صحن برده خواهد شد.
شهرداری تبریز به انجام وظایف دولت ورود کرده است
در ادامه احد صادقی، دبیر کمیسیون برنامه و بودجه با اشاره به اینکه توسعه زیرساخت‌های ورزشی ضروری است و موجب توسعه گردشگری خواهد شد، گفت: این مسئله در بودجه مطرح شده و رأی داده شده و به شهرداری تکلیف شده است.
وی با اشاره به این‌ که اختصاص بودجه دو هزار و 300 میلیارد تومانی برای این پروژه، قیمت روز است، گفت: این پروژه 36 ماهه است و با درصد ضریب و تعدیل، قطعا هزینه پروژه بنابر نظر کارشناسان حداقل 3 همت و حتی بیشتر خواهد بود.
دبیر کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تبریز با اشاره به اینکه شهرداری به انجام وظایف دولت ورود کرده، گفت: شهرداری تبریز در حوزه ورزش کم نگذاشته‌ اما باید به این مسئله نیز توجه داشت که متولیان امر در شورا موجب توزیع نامتوازن در مأموریت‌های شهرداری شده‌اند که باعث شده مسائل اصلی و اولویت‌های شهر، کنار گذاشته شود.
پروژه‌ای که باتلاق شهرداری تبریز خواهد شد
صادقی عنوان کرد: این هزینه تخصیص‌ یافته با پیش‌فرض مدیریت فعلی شهری، برآورد شده و ممکن است شهردار آتی به مسائل ورزشی توجه نداشته و دچار مرور زمان شود و تبدیل به باتلاق شهرداری شود.
وی با اشاره به ضرورت شفافیت در مسائل فنی و ضرورت اجرای مطالعات، گفت: این پروژه در مجاورت اتوبان قرار دارد و جدای از مسائل ترافیکی، بحث خط آهن در این محدوده مطرح است که باید تعیین تکلیف شود و سپس مسئله واگذاری زمین و شروع عملیات عمرانی مطرح شود. دبیر کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تبریز، گفت: ترک تشریفات در واگذاری اجرای پروژه به قرارگاه خاتم از مسائل مطرح در این پروژه است و باتوجه به اینکه میزان هزینه مشخص در شرایط ترک تشریفات مشخص است باید در این مورد نیز لحاظ شود.
رفع تکلیف شهرداری تبریز از نهادهای دولتی
در ادامه اسماعیل چمنی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تبریز نیز گفت: هر حرکت در جهت توسعه ورزش به نوعی در جهت سلامتی جامعه است و یکی از شاخصه‌های کشورهای پیشرفته، سرمایه‌گذاری در حوزه و نهادینه کردن فرهنگ ورزش است.
وی خاطر‌نشان کرد: نهادهای مختلف به وظایف خود عمل نمی‌کنند و با ورود شهرداری از این نهادها رفع تکلیف می‌شود.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تبریز گفت: هزینه‌ کرد شهرداری در پروژه‌های مختلف، از منابع پول مردم است اما برخی به نوعی برخورد می‌کنند که گویا از منابع مالی شخصی خود هزینه کرده‌اند.
تصمیمات شورا وابسته به علایق فردی نیست
چمنی تأکید کرد: هر اتفاقی که در شورا می‌افتد، خروجی جمع شوراست و وابسته به برخوردهای فردی نیست.
وی با تأکید بر اینکه پروژه‌های انجام‌شده در شورا، شخصی نیست، گفت: کسی که نسبت‌ به مسئله‌ای مثل ورزش توجه ویژه دارد، باید مخالف خود را جذب کند اما متأسفانه این فضا در شورای ششم دیده نمی‌شود.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تبریز با ابراز مخالفت نسبت‌ به هرگونه تعدیل هزینه در پروژه ورزشگاه 15 هزار نفری، گفت: مهم‌ترین مسئله این پروژه، تعدیل در هزینه‌ها است.
چمنی تأکید کرد: پروژه‌های مربوط به‌ ورزشگاه 15 هزار نفری باید زمان‌بندی شوند، بدهی سالانه پرداخت شود و خوش‌حساب باشیم و تعدیل پرداخت نکنیم.
وی بیان کرد: به جای تحویل کل پروژه به قرارگاه خاتم، می‌توان به پیمانکاران خرد تحویل داد.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تبریز با اشاره به این‌ که مدیریت منابع در شهرداری صورت نمی‌گیرد، گفت: قراردادهای پروژه ورزشگاه 15 هزار نفری به صورت سالانه باشد و شهرداری به جای قرارگاه خاتم، انجام پروژه‌ها را به پیمانکاران بسپارد.
لزوم شفافیت در شرایط ملکی
چمنی با اشاره‌ به اینکه در ترک تشریفات، هزینه‌ها افزایش خواهد یافت، گفت: ابتدا باید شرایط ملکی این پروژه مشخص شود.
وی با تأکید بر اینکه هم‌ شورای ششم و هم شهرداری به توسعه ورزش علاقه دارد، گفت: باید شرایطی در شورا به وجود بیاید که از حرکت‌های تک‌بعدی خارج شویم و کاری نکنیم که پروژه‌های بزرگ شهر، با خودخواهی یک عده رأی نیاورد.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تبریز گفت: وظیفه شهرداری نظارت بر پیمانکاران است و اگر شهرداری نمی‌تواند این پروژه را به پیمانکار بسپارد، چرا در شورا مطرح کرده است؟ با هزینه مردم است که برای شهر تصمیم گرفته می‌شود و وظیفه شهرداری این است که انضباط مالی داشته باشد تا بتواند به خوبی نظارت کند.
در ادامه، لایحه تجویز به‌روزرسانی مبالغ پرداختی شرکت شهرسازی و خانه‌سازی باغمیشه در سنوات گذشته برای پروژه مسکونی شرکت در ائل‌‌گلی بررسی شد.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تبریز در ابن خصوص، گفت: شهرداری تبریز از سال 86 تا 90، شش میلیارد تومان بابت تغییر کاربری و عوارض از شرکت باغممیشه پول گرفته است و این پروژه تا امروز اجرایی نشده و اخیرا توافق شده با تصویب کمیسیون ماده 5 از این حالت خارج شده و به 14 قطعه تبدیل شود و سهم شهرداری از آنان به مبلغ بیش از دو هزار میلیارد خریداری شود.
باغبان ادامه داد: در این پروژه، ساخت‌وساز انجام می‌شود و شهرداری درآمد کسب می‌کند.
در ادامه، اسماعیل چمنی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه نیز بر اجرای این پروژه جهت افزایش ساخت‌وساز در شهر تأکید کرد.
نگاه نهادها به هیئات ورزشی، مثبت نیست
در هفتاد و چهارمین جلسه کمیسیون ورزش و جوانان که پرویز هادی رئیس، یاسین بجانی نایب رئیس و علی راستی عضو کمیسیون ورزش و جوانان شورای اسلامی شهر تبریز حضور داشتند، زمینه‌های همکاری هیئت بوکس شهرستان تبریز و باشگاه ورزشی شهرداری تبریز در خصوص توسعه ورزش های همگانی بررسی شد.
پرویز هادی، رئیس کمیسیون ورزش و جوانان شورای اسلامی شهر تبریز در این خصوص، گفت: هدف ما از برگزاری نشست‌ با هیئت‌های ورزشی، ترویج و همگانی کردن رشته‌های ورزشی است.
وی ادامه داد: باید دید با چه روش‌هایی می‌توان موجب ترغیب و توجه جامعه به رشته‌های ورزشی شد تا زمینه‌سازی صحیح در این خصوص انجام بگیرد.
رئیس کمیسیون ورزش و جوانان شورای اسلامی شهر تبریز خاطرنشان کرد: رشته بوکس یکی از رشته‌های المپیکی است که متأسفانه نیازمند توجه جدی است و پتانسیل تبریز و استان آذربایجان‌ شرقی، در این زمینه مغفول مانده است.
هادی با تأکید بر این‌ که باید زمینه‌سازی شود تا در سطح ملی و بین‌المللی شاهد نقش‌آفرینی و درخشش ورزشکاران رشته بوکس از تبریز و آذربایجان‌ شرقی باشیم، گفت: در بحث کمک به هیئت‌های ورزشی، سه هزار میلیارد بودجه سالانه مطرح است و در ادامه 52 هفته ورزشی که در قالب برگزاری مسابقات مختلف در سطح شهر و منطقه برگزار شد، می‌توان در قالب بودجه مصوب کمک مالی کرد.
وی ادامه داد: تمامی هیئت‌های ورزشی مشکلاتی دارند اما متأسفانه نگاه نهادها به هیئات ورزشی، مثبت نیست و نیاز است که‌ وزارت ورزش توجه ویژه به این موضوع داشته باشد.
رئیس کمیسیون ورزش و جوانان شورای اسلامی شهر تبریز گفت: شهرداری در زمینه ورزش تلاش کرده است و نقش بسیار بزرگ و مهمی ایفا کرده اما از تریبون نهادها از شهرداری سخن گفته نشده است.
هادی ادامه داد: تلاش شهرداری و شورای شهر در زمینه ورزش و زیرساخت‌های ورزشی، سرمایه‌گذاری برای شهر است و باید به رشته‌های المپیکی بیشتر توجه کنیم و نگاه ویژه داشته باشیم.
وی با اشاره به اینکه حمایت از ورزش، اعتماد قلبی می‌خواهد، تأکید کرد: اختصاص سالن ورزشی به هیئت بوکس استان آذربایجان‌ شرقی با جدیت پیگیری می‌شود.
رئیس کمیسیون ورزش و جوانان شورای اسلامی شهر تبریز ضمن قدردانی از معاونت بانوان باشگاه ورزشی شهرداری تبریز، گفت: در دوره‌های گذشته توجه کافی به ورزش بانوان نبود اما در دوره ششم خوشبختانه اکثر بانوان رغبت پیدا کرده‌اند.
یاسین بجانی، نایب رئیس کمیسیون ورزش و جوانان شورای اسلامی شهر تبریز گفت: باید نسبت‌ به حل مسائل و مشکلات هیئت‌های ورزشی اقدام می‌شود.
وی گفت: اوایل شورای ششم مسائلی بر سر تشکیل کمیسیون ورزش و جوانان و باشگاه ورزشی شهرداری تبریز مطرح بود که امروز نیز جریان دارد.
نایب رئیس کمیسیون ورزش و جوانان شورای اسلامی شهر تبریز گفت: شهرداری به‌صورت ویژه به ورزش و زیرساخت‌های ورزشی توجه دارد اما از سوی نهادهای متولی به این مسئله توجه کافی ندارند.
بجانی خاطرنشان کرد: بحث ورزش شهر در دوره شورای ششم احیا شده است و تبریز تنها کلان‌شهر است که تعداد قابل توجهی سالن‌های ورزشی دارد.
وی همچنین به تأمین هزینه‌های ایاب ذهاب هیئت‌های ورزشی برای اعزام به مسابقات ورزشی تأکید کرد.
علی راستی، عضو کمیسیون ورزش و جوانان شورای اسلامی شهر تبریز نیز خواستار تخصیص سالن ورزشی مناسب با نیازهای هیئت بوکس استان آذربایجان‌شرقی شد.
انتهای پیام/

http://www.Azari-Online.ir/fa/News/764224/چالش-پارلمان-شهری-تبریز-با-احداث-بزرگترین-ورزشگاه-سرپوشیده
بستن   چاپ