پیام آذری
کتاب این‌‌سو و آن‌سوی بارو رونمایی شد
شنبه 26 آبان 1403 - 22:27:09
پیام آذری - از کتابِ "این‌‌سو و آن‌سوی بارو" نوشته اصغر ایزدی جیران که توسط مرکز پژوهش‌های شورای اسلامی شهر تبریز منتشر شده است، رونمایی شد. - اخبار استانها -
به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز، آیین رونمایی از کتاب " این سو و آن سوی بارو" به همت مرکز پژوهش‌های شورای اسلامی شهر تبریز و به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی با حضور غلامرضا احمدی رییس شورای اسلامی شهر تبریز، روح‌الله رشیدی رییس مرکز پژوهش‌های شورای اسلامی شهر تبریز، اصغر ایزدی‌جیران نویسنده کتاب و جمعی از پژوهشگران اجتماعی و مدیران شهری در ساختمان شورا برگزار شد.
روح‌الله رشیدی، رییس مرکز پژوهش‌های شورای اسلامی شهر تبریز با اشاره به اینکه تأسیس این مرکز در مجموعه شورای شهر، باقیات‌الصالحات بوده است، گفت: ایجاد مرکز پژوهش‌ها موجب شده پایه پژوهشی تصمیمات شورا، تقویت شود.
وی با یادکرد از تلاش‌های محمدباقر بهشتی در مرکز پژوهش‌های شورای اسلامی شهر تبریز، گفت: ایشان در شورای پنجم نیز حضور داشتند و آغازگر این پژوهش‌ها بودند.
رییس مرکز پژوهش‌های شورای اسلامی شهر تبریز خاطرنشان کرد: رویکرد دوره جدید مرکز پژوهش‌ها باتوجه نیاز شهر و مدیریت شهری بوده و با فهم و درک مسائل شهری، سعی داشته تا رویکرد متحول در این حوزه داشته باشد.
رشیدی اظهار کرد: رویکرد مرکز پژوهش‌های شورای اسلامی شهر تبریز این بوده که به سمت مسائل کمتر روایت‌شده برود.
وی گفت: تصمیمات و سیاست‌های عجولانه مدیریت شهری، پیامد خود را در جامعه نشان می‌دهد و به زیان جامعه هدف که برای آن هزینه می‌شود، عمل می‌کند.
رییس مرکز پژوهش‌های شورای اسلامی شهر تبریز اظهار کرد: این مرکز، برای ارائه تصویر نسبتا دقیق از وضع موجود در حوزه شهرسازی، معماری، زیرساخت‌ها و داده‌های تلاش کرده تا درخصوص تصمیم‌گیری‌های مدیریت شهری آسیب‌شناسی صورت بگیرد.
رشیدی گفت: طبق قانون وظایف تشکیلات و انتخابات شورای شهر اسلامی، شورا در تمام عرصه‌ها و هرچه که مربوط به شهر است، مکلف به احصای مسئله و شناخت شهر و ارائه گزارش به دستگاه‌های ذی‌ربط بدون محدودیت است که شهرداری در حلقه اول ارائه‌ و تهیه این گزارش‌هاست.
وی با اشاره به گزارش‌های منتشرشده توسط مرکز پژوهش‌های شورای اسلامی شهر تبریز، گفت: آثار پژوهشی دیگری نیز در دست انتشار است و برای نشر عمومی پژوهش‌ها، هیچ رده‌بندی و محدودیتی نداشته‌ و تمامی آثار در وبگاه مرکز پژوهش‌ها قابل دسترسی است.
رییس مرکز پژوهش‌های شورای اسلامی شهر تبریز گفت: تأسیس انتشارات در این مرکز، باتوجه به اینکهومدیریت شهری هیچ‌گاه مجوز نشر نداشت، مسئله‌ای بود که موجب شد فعالیت‌های انتشاراتی هویت‌مند باشد و حلقه‌ نشر آثار در مدیریت شهری، کامل شود.
رشیدی با اشاره به اینکه کتاب‌‌های ترجمه‌شده و مبدله از طرح پژوهشی توسط این مرکز منتشر شده است، گفت: 107 طرح پژوهشی و 100 عنوان گزارش کارشناسی توسط مرکز پژوهش‌های شورای شهر تبریز منتشر شده و در سایت این مرکز بارگزاری شده است.
براساس این گزارش، کتاب "این‌سو و آن‌سوی بارو" نوشته "اصغر ایزدی جیران" پژوهشی مردم‌‌شناختی است که فرایند آن از بهار تا زمستان 1402 به طول کشیده و با حمایت مرکز پژوهش‌‌های شورای اسلامی کلانشهر تبریز به چاپ رسیده است.
کتابِ این‌‌سو و آن‌سوی بارو روایتی مردم‌‌شناختی از جای برخورد سیاست با زندگی است که نویسنده کتاب با حضور میدانی در چند محله از بافت تاریخی تبریز، رد پای سیاست‌‌گذاری‌‌ها و طرح‌‌های نهادهای رسمی را طی چند دهه گذشته در راستاکوچه، استانبول‌قاپیسی و ایکی‌‌قالا مشاهده می‌‌کند. ایزدی جیران با توصیف صحنه‌‌هایی ملموس از وضعیت و حال‌‌وهوای کوچه‌‌ها، خانه‌‌ها و زیست واقعی مردمان این محله‌‌ها نشان می‌‌دهد که چگونه سیاست «اَل قویوب» (دست گذاشتن) به مثابه حفاظت سلبی، آغازگر فرایند خرابه کردن و میراندن روح زندگی در بافت تاریخی‌‌ شده است. سپس، سیاست «آد قویوب» (اسم گذاشتن) با کوچاندن جمعیت عظیمی از خلال طرح ناتمام رَد باروی تاریخی، مرگ اجتماعی این محله‌‌ها را که زمانی تجلی زیبایی‌‌شناسی زیستن نیاکان بود، تکمیل کرده است. در نهایت، کرختی سیاسی و وانهادگی نهادی از طریق بی‌‌عملی و بلاتکلیف گذاشتن مردم محله، سیاست «خارابا ساخلاماق» (خرابه نگهداشتن) را شکل داده و با خرابه‌‌آباد کردن، خانه‌‌ها فرو ریختند، ارزش اقتصادی محله سقوط کرد و زمینه برای سوء مصرف بازاریان فراهم آمد. حالا محله خرابه‌‌ها، با هویتی شیزوفرنیک، فرهنگ تازه‌‌ای از الگوهای دزدی و اعتیاد و سایر مصایب را در خود پرورده است.

پیام آذری

انتهای پیام/

http://www.Azari-Online.ir/fa/News/755435/کتاب-این‌‌سو-و-آن‌سوی-بارو-رونمایی-شد
بستن   چاپ