پیام آذری
در دومین روز از هفته کتاب و کتابخوانی، صورت گرفت
دیدار رئیس جمهور با استاد محمدعلی موحد/ نظر وزیر ارشاد درباره این حقوق‌دان و عضو پیوستهٔ فرهنگستان زبان/ ویدئو
جمعه 25 آبان 1403 - 21:39:29
پیام آذری - رئیس جمهور با حضور در منزل استاد محمد علی موحد، حقوق‌دان، شاعر، نویسنده، عرفان پژوه و از اعضای فرهنگستان زبان و ادب فارسی با وی دیدار و گفت وگو کرد.


آنچه در دیدار رئیس جمهور و وزیر ارشاد با محمدعلی موحد گذشت
متعجم آقای پزشکیان!
«من متعجبم که با این همه گرفتاری‌ها لطف کردید و وقت گذاشتید»؛ این سخنان محمدعلی موحد خطاب به مسعود پزشکیان بود که در روز دوم هفته کتاب به دیدار او رفته بود.
به گزارش ایسنا به نقل از مرکز روابط عمومی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، صبح دومین روز هفته کتاب و کتابخوانی، رییس جمهور به همراه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از ساعت 11 صبح مهمان منزل محمدعلی موحد بودند.
چند دقیقه‌ای قبل از حضور رییس جمهور، ابتدا وزیر فرهنگ به کوچه پس کوچه‌های خانه موحد در لواسان رسید و پس از او نیز مقصود فراستخواه، از اساتید جامعه‌شناسی که دوستی دیرینه‌ای با استاد موحد و سیدعباس صالحی دارد خود را به خانه محمدعلی موحد رساند. در این دیدار، محسن حاجی میرزایی رییس دفتر رییس جمهور و نیکنام حسینی‌پور مدیر روابط عمومی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز حضور داشتند.
خاطره‌بازی موحد و صالحی از دیدار 6 سال قبل
پیش از حضور مسعود پزشکیان، موحد و صالحی چند دقیقه‌ای را با یکدیگر به گپ و گفت پرداختند.
بسیاری از اهالی قلم، موحد را فردی شوخ‌طبع با ذهنی بسیار آماده توصیف می‌کنند و همین ویژگی او نیز باعث می‌شد که گپ و گفت با وزیر فرهنگ در فضایی کاملا غیررسمی و دوستانه پیش برود. هرچند دقیقه یک بار، مطایبه‌های کلامی موحد در عین ادب فوق‌العاده او و پاسخ‌های وزیر فرهنگ، باعث می‌شد همه حاضران با صدای بلند بخندند.
صالحی در ابتدا خاطره دیدار سال 97 خود با محمدعلی موحد را یادآوری کرد و گفت که ایشان در آن زمان، روزانه 10-12 ساعت کار می‌کردند.
موحد نیز بلافاصله تاکید کرد که «آدم هرچه پا به سن می‌گذارد، دو چیز در او جوان‌تر می‌شود؛ یکی هوا و هوس‌ها و دیگر آرزوهای دور و دراز». او بعداً در حضور رییس‌جمهور نیز این روایت را مجددا بازگو کرد.
این نویسنده ادامه‌ داد: الان خیلی نمی‌توانم کاری انجام بدهم. روزهایی تلاش می‌کنم که یکی دو ساعت کار کنم اما روزهایی هم نمی‌توانم. بالاخره نیروهای انسان فروکش می‌کند.
او هرچند که از همان ابتدا تاکید کرده بود که حافظه‌اش ممکن است گاهی یاری نکند اما پس از نکاتی که بیان می‌کرد، هربار با رجوع به حافظه فوق‌العاده‌اش، اشعاری را از مولانا، احادیثی از پیامبر اکرم (ص) و یا خاطراتی از دهه 30 و 40 نقل می‌کرد.
وزیر فرهنگ پیش از رسیدن رییس‌جمهور به منزل موحد، یادآوری کرد که مسعود پزشکیان تاکید داشته که در هفته کتاب به دیدار استاد موحد بیاید چون خدمات او در همه حوزه‌ها بی‌نظیر است.
موحد ابتدا از اینکه رییس جمهور با مشغله‌های معمول این جایگاه، به فکر این دیدار بوده است، ابراز خرسندی کرد و گفت: ما دلمان همیشه با ایشان است و می‌دانیم که در چه وضعیت خطیری کار می‌کنند و چه امواج سهمگینی وجود دارد. خیلی کارها دست ما نیست اما باید به وظیفه خودمان درست عمل کنیم. آدم باید جوابگوی خودش باشد؛ اگر توانست به خودش پاسخگو باشد، سربلند خواهد بود.
این چهره باسابقه فرهنگ و ادب ایران ادامه داد: آدم از آقای پزشکیان رایحه صداقت استشمام می‌کند.
من متعجم آقای پزشکیان!
پس از دقایقی، رییس‌جمهور با استقبال دختر، داماد و نوه محمدعلی موحد به محضر این مورخ و پژوهشگر رسید.
او پس از خوشامدگویی به مسعود پزشکیان، سه بار و با تاکید از رییس‌جمهور برای این وقتی که گذاشته است تشکر کرد و البته ادامه‌ داد که «من متعجبم که با این همه گرفتاری‌ها لطف کردید و وقت گذاشتید»
او سپس در فضایی بسیار دوستانه که بارها شوخی‌های ملیحی با رییس‌جمهور و وزیر فرهنگ رد و بدل می‌شد و فضا را از حالت خشک و رسمی خارج می‌کرد، خطاب به پزشکیان گفت: صوفیان در قدیم روزنامه داشتند اما نه به معنی خبرهای روزانه. بلکه به عنوان نوشتن اعمال روزانه و قبل از خواب خود را محاکمه می‌کردند. این روزنامه در سطوح بسیار مهمی بود. آقای پزشکیان! خدمت می‌کن برای کردگار / با قبول و رد خلقانت چه کار!
موحد سپس رو به پزشکیان و وزیر فرهنگ گفت: ما در مقابل همین عقلی که خداوند به ما داده‌اند مسئولیم و بیشتر از آن هم مسئول نیستیم. خداوند که عقل کل را به ما نداده است. خداوند خواسته که هر کس در حوزه عقلی که به او داده شده، مسئول باشد. خدا شما را موفق کند، خیلی مشکل است، می‌فهمم.
موحد سپس رو به پزشکیان و وزیر فرهنگ گفت: ما در مقابل همین عقلی که خداوند به ما داده‌اند مسئولیم و بیشتر از آن هم مسئول نیستیم
جزایر سه‌گانه و کتاب محمدعلی موحد
در بخشی از این دیدار و با توجه به رخدادهای اخیر پیرامون شیطنت‌هایی درباره مالکیت ایران بر جزایر سه‌گانه، سیدعباس صالحی به کتاب «هیاهو بر سر هیچ» نوشته محمدعلی موحد اشاره کرد و آن را یکی از کتاب‌های خوب و مستند در حوزه ادعای مالکیت بر سر جزایر سه گانه ایرانی دانست.
موحد نیز درباره این کتاب و نحوه شکل‌گیری آن توضیحاتی ارائه کرد و گفت که «هیاهو بر سر هیچ» در ابتدا قرار بوده نقدی بر کتاب یکی از نویسندگان عرب باشد اما نهایتا به یک کتاب تبدیل شده است.
او البته از این فرصت استفاده کرد و چند کتاب دیگر خود را نیز به رییس جمهور و وزیر فرهنگ هدیه داد و تأکید کرد که اگر دو سه نفر مانند ایشان کتاب‌ها را بخوانند و در مجامع مطرح کنند، کار مهمی است.
او در هنگام معرفی یکی دیگر از کتاب‌هایش به نام «خواب آشفته نفت»، به تجربه عملی خود در کار کردن در بازار در دهه 20 اشاره و تاکید کرد که تجربه در ارائه راه‌ حل برای یک موضوع، اهمیت فراوانی دارد.
رئیس‌جمهور نیز در این دیدار، از اینکه توانسته در ابتدای هفته کتاب به دیدار استاد محمدعلی موحد بیاید ابراز خرسندی کرد. این نویسنده و مورخ و پژوهشگر نیز برای مسعود پزشکیان در «امواج سهمگین این روزها» آرزوی موفقیت کرد.
در پایان این دیدار نیز، رئیس‌جمهور با اعضای خانواده استاد موحد عکس یادگاری گرفت.
در دومین روز از هفته کتاب و کتابخوانی، جمعه 25 آبان، مسعود پزشکیان به همراه سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با حضور در منزل محمدعلی موحد با این مولاناشناس، عرفان‌پژوه، تاریخ‌نگار، حقوق‌دان و عضو پیوستهٔ فرهنگستان زبان و ادب فارسی دیدار کردند.
به گزارش ایسنا، سیدعباس صالحی، پیرامون دیدار صبح امروز با استاد «محمدعلی موحد» نوشت: «در دومین روز هفته کتاب ریاست محترم جمهور در منزل استاد «محمدعلی موحد» حضور پیدا کردند.
دانش گسترده حضور ذهن و مطایبه‌های ملیح همراه ادب، فروتنی و مهمان نوازی ایشان چونان همیشه درس آموز بود.
سایه مهر استاد بر سپهر فرهنگ و ادب ایران مستدام.»
به گزارش ایرنا، محمدعلی موحد متولد 1302 در تبریز عرفان‌پژوه، تاریخ‌نگار و حقوق‌دان و عضو پیوستهٔ فرهنگستان زبان و ادب فارسی است، وی در طول زندگی خویش همواره مشغول تحقیق، تألیف و ترجمه بوده و آثار شاخصی از خود به یادگار گذاشته‌است که بی‌شک مهم‌ترین آن‌ها تحقیق در متون عرفانی، به‌ویژه چاپ انتقادی مقالات شمس تبریزی است.
کتاب ارج‌نامهٔ محمدعلی موحد به نام با قافلهٔ شوق دربرگیرندهٔ مجموعه‌مقالاتی از دوستان، همکاران و شاگردان وی دربارهٔ زندگی و آثار موحد، در دانشگاه تبریز توسط محمد طاهری خسروشاهی، از محققان حوزهٔ ادبیات فارسی در آذربایجان، تدوین و منتشر شده‌است.
موحد در زمینه مسایل حقوقی نیز صاحب نظر بوده و دو کتاب «درس‌هایی از داوری‌های نفتی» و «نفت ما و مسائل حقوقی آن» به عنوان کتاب درسی در دوره کارشناسی ارشد حقوق تجارت به عنوان منبع درسی معرفی شده‌است. محمدعلی موحد نخستین بار مسایل حقوقی نفت را وارد متون درسی دانشگاه کرد.
در پژوهش‌های تاریخی نیز دکتر موحد با کتاب چهارگانه " خواب آشفته نفت " اثری مهم و ماندگار را از خود بجای گذاشته‌ است.

پیام آذری


پیام آذری


پیام آذری


پیام آذری


این خبر بروزرسانی شده است.

http://www.Azari-Online.ir/fa/News/754993/دیدار-رئیس-جمهور-با-استاد-محمدعلی-موحد--نظر-وزیر-ارشاد-درباره-این-حقوق‌دان-و-عضو-پیوستهٔ-فرهنگستان-زبان--ویدئو
بستن   چاپ