پیام آذری
انگور آذربایجان شرقی از لحاظ کیفیت در دنیا شناخته شده است
شنبه 19 آبان 1403 - 23:45:21
پیام آذری - به گزارش خبرگزاری مهر، مسعود جعفرنژاد روز شنبه با اعلام این خبر افزود: مجموع سطح زیر کشت محصول انگور در استان 18 هزار هکتار شامل 17 هزار و 434 هکتار سطح بارور و 566 هکتار سطح غیر بارور است.
وی بیان کرد: تولید انگور در سال گذشته 215 هزار تن بوده که امسال به 300 هزار تن رسید و به دلیل سرمازدگی، بادزدگی، تگرگ، تندباد و سیل، 14 هزار تن معادل پنج درصد کمتر از میزان پیش بینی شده بود.
جعفرنژاد با اشاره به اینکه متوسط عملکرد انگور استان 17.2 تن در هکتار برآورد می‌شود ادامه داد: تولید این محصول در بیشتر شهرستان‌های استان انجام می‌شود و شهرستان‌های ملکان با مساحت حدود 12 هزار هکتار و تولید 64 درصد محصول کل استان دارای رتبه اول و بناب با مساحت حدود چهار هزار هکتار و تولید 12 درصد محصول کل استان رتبه دوم را به خود اختصاص داده‌اند.
وی گفت: براساس آخرین آمارنامه رسمی کشاورزی کشور، استان آذربایجان شرقی دارای رتبه پنجم از نظر میزان تولید انگور در کشور است.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی همچنین با بیان اینکه سالانه حدود 80 هزار تن محصول فراوری شده انگور به کشورهای همسایه صادر می‌شود ادامه داد: انگور محصولی است که به‌خاطر خاصیت طبیعی خود از گذشته تا کنون به‌عنوان یک برند در دنیا مطرح بوده و دارای قابلیت‌های خاص و منحصر بفردی است.
جعفرنژاد اضافه کرد: 15 محصول تولیدی به طور تازه‌خوری و فرآوری شده همچون آبغوره و دوشاب مصرف می‌شود، حدود 60 تا 70 درصد محصول انگور تبدیل به کشمش کالیفرنیایی و 15 تا 20 درصد تبدیل به کشمش تیزابی شده و به کشورهای حوزه خلیج‌فارس، روسیه، کشورهای آسیای میانه و برخی کشورهای اروپایی و آفریقایی صادر می‌شود، همچنین پنج درصد محصول نیز در صنایع دیگر به سرکه و سایر مصارف صنعتی تبدیل می‌شود.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان اظهار کرد: واحدهای صنایع تبدیلی استان علاوه بر محصول خود استان، محصولات استان‌های همجوار را نیز خریداری و فراوری می‌کنند و چنین ظرفیتی در یک منطقه علاوه بر ارزآوری و تولید ثروت، فرصت‌های شغلی بسیاری را ایجاد می‌کند.
جعفرنژاد با اشاره به اینکه انگور آذربایجان شرقی از لحاظ کیفیت در دنیا شناخته شده است به‌طوری‌که از سه کیلو انگور ملکان حدود یک کیلو کشمش خشک تولید می‌شود، گفت: در شهرستان ملکان بیش از 30 واحد تبدیلی انگور وجود دارد.
وی اضافه کرد: عمده ارقام استان شامل 90 رقم بی دانه کشمشی و سلاطین و 10 ارقام استان شامل خلیلی، فخری، عسگری، حسینی، صاحبی، دسته چین، شاهانی، قورا شیرین با تبرزه و قره اوزوم است.
جعفرنژاد افزود: روسیمی کردن تاکستان‌های استان به دلیل داشتن مزایای زیادی از جمله کاهش هزینه‌های کارگری، اصلاح سیستم آبیاری، افزایش عملکرد و کیفیت محصول، جلوگیری از بادزدگی، امکان انجام مکانیزه عملیات داشت و برداشت محصول، کنترل آفات و بیماری‌ها، کاهش مصرف آب و برداشت راحت محصول از اهمیت بالایی برخوردار بوده است.
وی ادامه داد: مدیریت امور باغبانی استان در برنامه‌های اصلاح و احیا باغات هر ساله توجه ویژه‌ای به این امر کرده و قسمتی از اعتبارات استانی نیز به این مهم اختصاص می‌یابد، البته روش روسیمی معایبی نیز دارد از جمله خسارت سرمای دیررس بهاره و سرمای زودرس پاییزه است.
کد خبر 6283300

http://www.Azari-Online.ir/fa/News/751442/انگور-آذربایجان-شرقی-از-لحاظ-کیفیت-در-دنیا-شناخته-شده-است
بستن   چاپ