پیام آذری
تولید 300 هزار تن انگور در آذربایجان شرقی
شنبه 19 آبان 1403 - 19:55:03
پیام آذری - مسعود جعفرنژاد گفت: کل سطح زیر کشت استان آذربایجان شرقی، 18 هزار هکتار بوده که شامل 17 هزار و 434 هکتار سطح بارور و 566 هکتار سطح غیر بارور است.
وی افزود: تولید انگور در سال گذشته 215 هزار تن بوده و تولید امسال حدود 300 هزار تن بوده که البته خسارات وارده به تاکستان‌های استان از جمله خسارت سرمازدگی، بادزدگی، تگرگ، تندباد و سیل به میزان حدود 14 هزار تن گزارش شده که این عوامل باعث کاهش 5 درصد تولید پیش‌بینی‌شده بود.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
جعفرنژاد با اشاره به اینکه متوسط عملکرد انگور استان 17.2 تن در هکتار برآورد می‌شود ادامه داد: تولید این محصول در اغلب شهرستان‌های استان انجام می‌شود که شهرستان‌های ملکان با مساحت حدود 12 هزار هکتار و تولید 64 درصد محصول کل استان دارای رتبه اول و بناب با مساحت حدود 4 هزار هکتار و تولید 12 درصد محصول کل استان رتبه دوم استان را به خود اختصاص داده‌اند.
وی گفت: براساس آخرین آمارنامه رسمی کشاورزی کشور، استان آذربایجان شرقی دارای رتبه پنجم از نظر میزان تولید انگور در کشور است.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی با بیان اینکه سالانه حدود 80 هزار تن محصول فراوری شده انگور به کشور‌های همسایه صادر می‌شود ادامه داد: انگور محصولی است که به‌خاطر خاصیت طبیعی خود از گذشته تا کنون به‌عنوان یک برند در دنیا مطرح بوده و دارای قابلیت‌های خاص و منحصر بفردی است.
جعفرنژاد ادامه داد: 15 محصول تولیدی به‌صورت تازه‌خوری و فراوری شده همچون آبغوره و دوشاب مصرف می‌شود. حدود 60 تا 70 درصد محصول انگور تبدیل به کشمش کالیفرنیایی، 15 تا 20 درصد تبدیل به کشمش تیزابی شده و به کشور‌های حوزه خلیج‌فارس، روسیه، کشور‌های آسیای میانه و برخی کشور‌های اروپایی و آفریقائی صادر می‌شود. 5 درصد محصول نیز در صنایع دیگر از جمله سرکه و سایر مصارف صنعتی تبدیل می‌شود.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی اظهار کرد: واحد‌های صنایع تبدیلی استان علاوه بر محصول خود استان، محصولات استان‌های هم‌جوار را نیز خریداری و فراوری می‌کنند. چنین ظرفیتی در یک منطقه علاوه بر ارزآوری و تولید ثروت، فرصت‌های شغلی بسیاری را ایجاد می‌کند، موضوعی که در شرایط کنونی اهمیت بسیار زیادی دارد. در این میان بهره‌مندی از ظرفیت‌های طبیعی استان و تبدیل استان به یک قطب اقتصادی نیازمند برنامه‌ریزی و اقدامات مناسب از سوی مسئولان متولی است.
جعفرنژاد با اشاره به اینکه انگور استان آذربایجان شرقی از لحاظ کیفیت در دنیا شناخته شده است به‌طوری‌که از 3 کیلو انگور ملکان حدود یک کیلو کشمش خشک تولید می‌شود گفت: در شهرستان ملکان بیش از 30 واحد تبدیلی انگور وجود دارد.
وی اضافه کرد: عمده ارقام استان شامل 90 رقم بیدانه کشمشی و سلاطین و 10 ارقام استان شامل خلیلی، فخری، عسگری، حسینی، صاحبی، دسته چین، شاهانی، قورا شیرین با تبرزه، قره اوزوم و... است.
جعفرنژاد افزود: روسیمی کردن تاکستان‌های استان به دلیل داشتن مزایای زیادی از جمله کاهش هزینه‌های کارگری، اصلاح سیستم آبیاری، افزایش عملکرد و کیفیت محصول، جلوگیری از بادزدگی، امکان انجام مکانیزه عملیات داشت و برداشت محصول، کنترل آفات و بیماری‌ها، کاهش مصرف آب و برداشت راحت محصول از اهمیت بالایی برخوردار بوده و مدیریت امور باغبانی استان در برنامه‌های اصلاح و احیاء باغات هر ساله توجه ویژه‌ای به این امر کرده و قسمتی از اعتبارات استانی نیز به این مهم اختصاص می‌یابد. البته روش روسیمی معایبی نیز دارد از جمله خسارت سرمای دیررس بهاره و سرمای زودرس پائیزه است.
مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی میزان تولید انگور فرآوری شده در استان را نزدیک 150 هزار تن اعلام نمود و گفت: سالانه حدود 80 هزار تن محصول فرآوری شده انگور استان به مقصد بیش از 20 کشور جهان از جمله کانادا، استرالیا، شیلی و روسیه و... صادر می‌شود و بقیه کشمش تولیدی در داخل استان و همچنین به سایر استان‌های کشور ارسال می‌شود.
فرامز افشانی با بیان اینکه سالانه بیش از 240هزار تن کشمش در کشور تولید می‌شود ادامه داد: شهرستان ملکان با تولید 80 هزار تن کشمش، یک سوم کشمش کشور را تولید می‌کند و ملایر و تاکستان نیز از دیگر قطب‌های تولید کشمش هستند.
وی با بیان اینکه سال گذشته 107 هزارتن کشمش از کشور صادر شده است ادامه داد: باید بگوییم کشمش محصول مهمی است که برای کشور ارزآوری نیز دارد.
مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهادکشاورزی استان با بیان اینکه هم اکنون 25 واحد فرآوری انگور با پروانه بهره برداری و تعداد دیگری نیز با جواز تاسیس به ظرفیت 150 هزار تن در استان به تولید کشمش مبادرت دارند تاکید نمود: با مجوز‌های جدید صادر شده در حوزه فرآوری کشمش، بسترسازی می‌کنیم تا ظرفیت آن را به بیش از 180‌هزار‌تن افزایش دهیم.
وی با بیان اینکه از صادرات 360 میلیون دلاری محصولات کشاورزی و از مبدا آذربایجان شرقی در سال گذشته 267 میلیون دلار آن و در حدود 74 درصد مربوط به صادرات محصولات فرآوری شده و صنایع تبدیلی بوده است افزود: این محصولات شامل صادرات محصولات خشکبار استان 107 میلیون دلار، شیرینی جات، شکلات، فرآورده‌های غلات 80 میلیون دلار، صنایع تبدیلی 67 میلیون دلار و محصولات لبنی 13 میلیون دلار بوده است.

http://www.Azari-Online.ir/fa/News/751385/تولید-300-هزار-تن-انگور-در-آذربایجان-شرقی
بستن   چاپ