پیام آذری
غذاهای محلی باکو که حتما باید نوش جان کنید
پنجشنبه 17 آبان 1403 - 23:41:22
پیام آذری -

پیام آذری

فرهنگ غذایی کشور آذربایجان و کشور ما شباهت‌های زیادی به یکدیگر دارند. در آذربایجان نیز غذاهای محلی شهرهای مختلف با هم متفاوت هستند.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
بااین‌حال در شهر باکو رستوران‌هایی وجود دارند که انواع غذاهای محلی را طبخ می‌کنند. این رستوران‌ها می‌توانند انتخاب جذابی برای گردشگرانی باشند که با رزرو تور باکو به این کشور زیبا سفر می‌کنند. اگر درباره غذاهای محلی باکو کنجکاو هستید؛ با ما همراه بمانید. ما در ادامه تعدادی از پرطرفدارترین و خوش‌مزه‌ترین غذاهای سنتی کشور آذربایجان را به شما معرفی می‌کنیم.
دلمه دلمه یکی از معروف‌ترین غذاهای سنتی کشور آذربایجان است که در ایران هم طرفداران زیادی دارد. این غذا تقریبا مشابه همان دلمه معروفی است که بارها آن را خورده‌اید. البته از نظر طعم و مزه متفاوت‌‌هایی با هم دارند. مردم کشور آذربایجان دلمه را با برگ کاهو، کلم یا برگ مو می‌پیچند و داخل آن را با موادی مانند برنج، گوشت چرخ‌کرده، سبزیجات معطر و… پر می‌کنند.
تا اینجا می‌بینید که دلمه ایرانی و آذربایجانی چقدر شبیه به هم هستند؛ اما تفاوت اصلی در ادویه‌هایی است که از آن‌ها برای طعم‌دار کردن دلمه استفاده می‌شوند. دارچین، رازیانه و نعناع سه طعم‌دهنده اصلی دلمه آذربایجانی هستند. اگر با رزرو تور باکو قصد سفر به این کشور را دارید؛ به شما پیشنهاد می‌کنیم که در طول سفرتان حداقل یک‌بار دلمه آذربایجانی را امتحان کنید.
لوله کباب کباب غذای محبوب ایرانی‌ها است و خبر خوب اینکه شما می‌توانید در آذربایجان نیز انواع کباب‌های مختلف را سفارش دهید. برخی از کباب‌های آذربایجان تفاوت‌های زیادی با کباب‌های ایرانی دارند‌. بااین‌حال در یک چیز مشترک هستند؛ برای تهیه همه آن‌ها از گوشت استفاده می‌شود.
لوله کباب بی‌شباهت به کباب‌کوبیده خودمان نیست. این غذا با گوشت چرخ کرده، پیاز، نعناع خشک، بلغور، سیر و کمی ادویه تهیه می‌شود. لوله کباب را هم مانند بسیاری از کباب‌های دیگر به سیخ می‌کشند و روی منقل می‌گذارند. در هنگام سرو نیز کباب را لای نون لواش گذاشته و مقداری سس مخصوص بر روی آن می‌ریزند. سس مخصوص از گوجه‌فرنگی تازه، پیاز، ادویه‌های مختلف و گشنیز تهیه می‌شود.

پیام آذری

لاوانجی لاوانجی یا لاوانگی نوعی مرغ شکم‌پر است. این غذا نیز با ذائقه ایرانی‌ها جور درمی‌آید و انتخاب خوبی برای وعده ناهار یا شام محسوب می‌شود. مردم کشور آذربایجان از انواع آجیل و مغزهای مختلف برای پرکردن داخل مرغ استفاده می‌کنند.
کشمش، گردو، آلو و سبزیجات معطر از جمله موادی هستند که در داخل شکم مرغ قرار می‌گیرند. این غذا به‌شدت خوش‌طعم و لذیذ است و بسیاری از رستوران‌های محلی باکو لاوانجی را برای مشتریانشان سرو می‌کند.
دوشبارا دوشبارا یکی از معروف‌ترین و متفاوت‌ترین غذاهای محلی باکو است که نام آن در لیست محبوب‌ترین غذاهای محلی آذربایجان قرار دارد. این غذا از آرد گندم تهیه می‌شود.
ابتدا با آرد خمیر درست می‌کنند سپس موادی مانند گوشت گوساله، سبزیجات معطر، گوجه‌فرنگی، پیاز و ادویه را با هم مخلوط کرده و در داخل خمیرها قرار می‌دهند. برخلاف تصورتان این غذا در روغن سرخ نمی‌شود و حتی برای پخت به داخل فر هم نمی‌رود. دوشبارا را در داخل آب‌ گوشت می‌پزند و با باقی‌مانده همان آب‌گوشت نیز سرو می‌کنند.
پلو اگر در آذربایجان هوس پلو کردید؛ گزینه‌های مختلفی پیش‌رویتان قرار دارد. در کشور آذربایجان پلو با ترکیبی از سبزیجات، گوشت و ادویه‌های معطر سرو می‌شود. مردم محلی این کشور پلو را با ترکیبات مختلفی می‌پزند به همین دلیل تنوع پلو در کشور آذربایجان زیاد است. برای مثال کورما پلو، تویوخ پلو و سیودلی پلو تعدادی از معروف‌ترین پلوهای آذربایجانی به‌حساب می‌آیند.
بالیق در میان غذاهای معروف محلی آذربایجان نام تعدادی غذای دریایی هم به چشم می‌خورد. بالیق همان ماهی کبابی است. همان‌طور که می‌دانید کشور آذربایجان به دریای خزر دسترسی دارد به همین دلیل تهیه غذاهای دریایی از گذشته تاکنون در این کشور رایج بوده‌ است. برای تهیه بالیق از ماهی‌های مختلفی استفاده می‌شود. ابتدا این ماهی‌ها را کباب می‌کنند سپس در داخل ظرفی همراه با سس آلوی ترش قرار می‌دهند. اگر از غذاهای دریایی خوشتان می‌آید در سفرتان به باکو حتما این غذای لذیذ را امتحان کنید.

پیام آذری

باقلوا آذربایجانی باقلوا نوعی شیرینی بسیار خوش‌طعم است که انواع مختلفی از آن را می‌توانید در قنادی‌های کشور خودمان نیز ببینید. این شیرینی محبوب در کشور آذربایجان نیز طرفداران زیادی دارد.
باقلوای آذربایجانی با چند لایه خمیر و مقدار فراوانی آجیل تهیه می‌شود. این شیرینی محبوب‌ترین شیرینی در ایام عید نوروز است. طعم باقلوای آذ‌ربایجانی با انواع مشابه آن در ایران تفاوت چندانی ندارد. بااین‌حال چشیدن طعم باقلوا در شهر باکو خالی از لطف نیست.
آش دوغ دووگا یا آش دوغ یک غذای بسیار خوش‌طعم است که مشابه آن در استان‌های شمال غربی ایران هم طبخ می‌شود. برای مثال آش دوغ در شهر اردبیل بسیار پرطرفدار و محبوب است. این آش از دوغ، برنج، آرد، نخود، سبزی و سیر تهیه می‌شود. در ضمن گاهی اوقات در داخل آش کوفته‌های قلقلی کوچکی نیز اضافه می‌کنند که طعم لذیذ این غذا را دوچندان می‌کند.

http://www.Azari-Online.ir/fa/News/750759/غذاهای-محلی-باکو-که-حتما-باید-نوش-جان-کنید
بستن   چاپ